Tarjous-/varauspyyntö

Täytettyänne lomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista. Lomakkeen täyttäminen ei sido varaukseen.

 

Antarktis, Patagonia ja Chilen vuonot

Yhteystiedot

Matkustajat

Täytä kaikkien samassa hytissä matkustavien henkilöiden tiedot ja kirjoita nimet kuten passissa.

Hytti


Tilaa

SuojauskoodiMatkaohjelma

PÄIVÄ 1. Santiago de Chile

Matka alkaa hotelliyöllä Chilen pääkaupungissa Santiago de Chilessä. Voit tutustua monipuoliseen kaupunkiin omatoimisesti. 

PÄIVÄ 2: Santiago de Chile/Punta Arenas

Santiago de Chilestä lennetään Punta Arenasiin, missä moderni risteilyalus MS Roald Amundsen odottaa matkalaisia. 

PÄIVÄT 3-4. Drakensalmi

Risteilyalus seilaa ensin Beaglensalmen poikki, joka on nimetty Charles Darwinin HMS Beagle aluksen mukaan. Tämän jälkeen jatketaan Drakensalmen yli, jossa kaksi valtamerta kohtaa toisensa. Salmi yhdistää Atlantin ja Tyynenmeren toisiinsa. Pohjoisen kylmä merivesi sekoittuu etelästä virtaavaan vähemmän suolaiseen ja lämpimään veteen. Tästä johtuen vedessä asustaa ainutlaatuinen sekoitus kaloja ja muita mereneläviä. Tutkimusmatkatiimi aloittaa luentosarjan, joka opettaa paljon Etelämantereen eläimistä ja historiasta. 

PÄIVÄT 5-9. Etelämanner

Merivirrat erottavat Etelämantereen muusta maailmasta. Maaperää peittää jopa 4000 metrin paksuinen jääkerros, joka muodostaa noin 90 prosentin osuuden koko maailman jäämäärästä. Talvisin mantereelle on hankala päästä, sillä rannikolle muodostuu jääpeite, joka lähes kaksinkertaistaa Etelämantereen pinta-alan. Kesäisin Etelämantereella asuu miljoonia pingviinejä, valaita ja hylkeitä. Kesäajan ulkopuolella nämä lajit viettävät suurimman osan ajasta merellä. Iso osa mantereen eläimistöstä saa ravintonsa krilliäyriäisistä, jotka muodostavat maailman suurimaan yhden eliölajin biomassan.

 

Antarktiksen sopimus, joka säätelee valtioiden käyttäytymistä Etelämantereella, määrittelee että manner tulisi pyhittää rauhalle, tieteelle ja matkailulle. Ihmisillä ei ole lupaa puuttua luonnon tasapainoon, joka alueella vallitsee. Tämä on ainutkertainen mahdollisuus vierailla alueella, joka on kehittynyt ilman ihmisten vaikutusta. Sen vuoksi tutkimusmatkailijoidenkin on tarkkaan noudatettava sääntöjä. Mantereelle ei haluta jättää muuta kuin jalanjälkiä ja mukaan ei oteta kuin valokuvia ja muistoja. 

 

Voit odottaa näkeväsi massiivisia, pystysuoria rosohuippuisia vuoria, jotka nousevat suoraan merestä ja valtavien jäätiköiden luomia jäävuoria, jotka heijastavat sinisen kauniita sävyjä. Yritämme nousta maihin useissa kohteissa. Kaikki maihinnousupaikat tarjoavat ainutlaatuisia nähtävyyksiä, lähituntumaa villiin luontoon ja jännittäviä historiallisia tarinoita. Jää-, tuuli- ja sääolosuhteet sanelevat matkareittimme. Jokainen matka on ainutlaatuinen, ja kokenut henkilökunta tekee kaikista matkoista unohtumattomia elämyksiä. Lopulliset maihinnousupaikat valitaan matkan aikana.

PÄIVÄT 10-11. Drakensalmi ja Kap Horn

Suuntaamme kohti Etelä-Amerikkaa mukanamme unohtumattomat muistot Antarktikselta. Matka Etelämantereelta Argentiinan eteläkärkeen, kestää hyvällä säällä noin 40 tuntia (950 km). Paluumatkalla takaisin sivilisaation pariin jatkamme luontosarjaamme ja kertaamme kokemuksiamme Antarktikselta. Jos olosuhteet sallivat, rantaudutaan Kap Hornissa. Rantautuminen voi kuitenkin olla vaikeaa, sillä sääolosuhteet alueella saattavat olla rajut. Kap Horn on sekä Chilen että koko Etelä-Amerikan eteläisin kärki. Alue on merkittävä sijaintinsa, historiansa ja vanhojen kauppateiden ansiosta. 

PÄIVÄ 12. Chilen vuonot

Chilen vuonot kiinnostavat varmasti ketä tahansa luonnonystävää. Vuonojärjestelmä on vaikuttava kokonaisuus, joka koostuu vuonoista, kanavista ja jäisestä vedestä nousevista vuorista. Jää on kuluttanut tiensä vuorten väliin ja luonut syrjäisiä saaria ja kätkettyjä pikkupoukamia mennessään. Lumisten vuorten huippujen ja jyrkkien laaksojen kontrasti muuten viheriään alueeseen on hätkähdyttävä. Jos olet onnekas, saatat bongata merileijonia, andienkondorikotkia ja lukuisia muita lintulajeja, joita voi nähdä ainoastaan tällä alueella.

PÄIVÄT 13-14. Puerto Natales

Puerto Natales toimii kulkuväylänä maankuuluun Torres del Painen kansallispuistoon. Puiston päänähtävyys on nimensä mukaan Painen ”tornit”, joka on kolmesta huipusta koostuva kivimuodostelma. Puisto pitää sisällään kirkkaansinisiä järviä, smaragdinvihreiden metsien läpi mutkittelevia polkuja, hataria siltoja jylisevien jokien yli ja valtavan sinisen jäätikön. Alueen luonto ja eläimistö ovat hyvin rikasta. Puistossa voi nähdä laamoja, puumia, lintukettuja, haisunäätiä ja yli 100 erilaista lintulajia. Ota ilo irti luonnosta vaellusten merkeissä!

PÄIVÄ 15. Puerto Edén

Seuraava rantautumispaikka on lumoava Puerto Edén. Tämä pikkukylä sijaitsee Bernardo O’Higginsin kansallispuistossa, ja se tunnetaan erityisesti syrjäisestä sijainnistaan syvän vuonon perällä. Kylässä asuu ainoastaan 250 ihmistä, joihin kuuluvat myös 15 Alaculfi-kansan viimeistä jäsentä. Puerto Edénissä pääsee näkemään ja kokemaan Patagonian alkuperäiskansojen kulttuuria. Tuliaisiksi voi ostaa vaikka paikallisten punomia pajukoreja. Hurtigruten järjestää alueella esimerkiksi vaellus- ja melontaretkiä.

PÄIVÄ 16. Merellä

Tutkimusmatka jatkuu yli Patagonian tarunhohtoisten vesien kohti pohjoista. Meripäivänä on hyvin aikaa ihailla avaraa luontoa ympärillä.

PÄIVÄ 17. Castro

Castro on kaupunki Chiloén saarella. Kaupunki tunnetaan erityisesti värikkäistä puisista palafito-taloista, jotka on rakennettu paalujen päälle rantatörmälle. Kaupungin tunnelmassa sekoittuu Chilote-kansan muinaiset tavat ja ripaus modernia henkeä. Iglesia San Francisco on näyttävä kirkkaanoranssi kirkko, joka on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kaupungin muihin nähtävyyksiin kuuluu Plazuela del Tren. Se on pieni puisto, joka on istutettu entisen ratapihan päälle. Siellä on näytteillä vanhoja vetureita. Vaikka hautausmaalla kävely kuulostaa synkeältä ajatukselta, Cementerio Parroquialin läpi kävely voi olla mukavakin kokemus. Osa haudoista on upeasti koristeltuja. Feria Artesanal Lillo kauppa myy monenlaisia käsitöitä, joita voi ostaa tuliaisiksi. Suurin osa kaupungin ravintoloista sijaitsee Calle Blanco -kadun varrella. Hurtigruten tarjoaa vaellusretken Chiloén ikivihreään kansallispuistoon. Metsä on suurilta osin koskematonta aluetta, josta löytyy paljon erikoista luontoa, kymmeniä merilintulajeja, pingviinejä sekä merileijonia. 

PÄIVÄT 18-19. Merellä

MS Roald Amundsen suuntaa kohti Valparaisoa pitkin Tyynenmeren rannikkoa. Nauti aluksen tarjonnasta ja nauti maisemista kannella.

PÄIVÄ 20. Valparaiso

Risteily päättyy chileläiseen Valparaison kaupunkiin. Jos haluat, voit tutustua tähän Tyynenmeren helmeen omatoimisesti ennen lentoa takaisin kotiin.  


Hinnasto

 

Antarktis, Patagonia ja Chilen vuonot / Discover Antarctica, Patagonia and the Chilean Fjords

 

Lähtö: 7.3.2019

Laiva: MS Roald Amundsen

 

Antarktis, Patagonia ja Chilen vuonot 7.3.2019  / Hinnat alk. hintoja per hlö
20 pv Polar sisähytti Polar ulkohytti Arctic Superior ikkunahytti  Expedition -sviitit
2h hytti X 9559 10334 11884
1h hytti X 16349 17705 23229


Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu, ja alennushintojen saatavuus on rajoitettu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassolevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

 

Hintaan sisältyy

- Lento Santiago de Chilestä Punta Arenasiin

- Kuljetus lentoasemalta satamaan Punta Arenasissa

- Risteily valitsemassasi hyttiluokassa

- Täyshoito sis. teen ja kahvin

- Maihinnousu eri kohteissa Polarcirkel-veneissä

- Aktiviteetit aluksella ja maissa

- Tutkimustiimin pitämät luennot

 

Hintaan ei sisälly

- Kansainvälisiä lentoja

- Matka- ja peruutusvakuutukset

- Valinnaiset retket ja palvelurahat

 

Tärkeää tietoa

- Hinnat ovat euroissa (EUR) per henkilö

- Suunnitellut maihinnousut riippuvat sää- ja jääolosuhteista.

- Pidätämme oikeuden muuttaa suunniteltuaohjelmaa ja matkareittiä.

- Joitakin maissakäyntejä ja retkiä Polarcirkel-veneillä myydään vain laivalla.

- Jalkineiden vuokraus laivalla.

- Yhden hengen hyttejä vain tilauksesta.

- Pakollinen todistus terveydentilasta.

- Matkalla tulee olla matkavakuutus.

Hytit

Hytit


Expedition Suite -sviitit

Laivan parhaissa sviiteissä on parivuode ja oleskelutila sohvalla/nojatuoleilla sekä televisiolla. Suurimmassa osassa sviiteistä on parveke. Osassa myös poreamme. Parhaat sijainnit keski- ja yläkansilla.

 

XL-sviitti (MA, MB)

XL-sviitit ovat aluksen tilavimpia sviittejä. Osasta niissä on oma parveke. Sviiteissä on lisäksi isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista 4 henkilölle.

 

Sviitti (MD)

Sviiteissä on oma parveke, isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Sviitti on suunniteltu erityisesti pyörätuolissa liikkuville. 


Sviitti (ME)

Sviiteissä on oma parveke, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista max. 4 henkilölle.

 

Kulmasviitti (MF, MC)

Sviiteissä on isot ikkunat, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Osassa parveke ja poreamme. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Arctic Superior -hytit

Arctic Superior -hytit ovat tilavia ja viihtyisiä. Hyteissä on parveke tai iso ikkuna. Osassa lisävuodemahdollisuus.

 

Parvekehytti (XT)

Yläkansilla sijaisevissa tilavissa hyteissä parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Kaikissa hyteissä parvekkeet. 

 

Ulkohytti (TT)

Hytit sijaitsevat keski- ja yläkansilla. Hyteissä suuri ikkuna, parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

 

Polar Outside -ulkohytit

Ulkohytit sijaitsevat keskikansilla. Osassa lisävuodemahdollisuus.


Ulkohytti (RR, RS)

Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Osassa myös vuodesohva. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. 

 

Ulkohytti (RL)

Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja venttiili-ikkunat. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Ulkohytti (RJ)

Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Hyteissä rajoitettu/estetty näkymä. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Lisätiedot

RETKET MAISSA

Voit varata etukäteen osan maissa tehtävistä retkiä. Retkien tiedot ilmoitetaan Hurtigrutenin nettisivuilla, jos ne ovat varattavissa etukäteen. Muussa tapauksessa retket varataan laivalla. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikallisista olosuhteista. Tutustu maihinnousupaikkoihin täällä!

 

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu neljään eri kategoriaan ja kolmeen erilaiseen palvelutasoon. Oheiselta sivulta näet mitä palveluita sisältyy valitsemaasi hyttiluokkaan. Tutustu matkustusluokkiin!

 

EXPEDITION TEAM - TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

 

HYVÄ TIETÄÄ ARKTISISTA RISTEILYISTÄ

Lue lisää!

alk. 8396 €
7.3.2019, 20 pv

Vietä viisi unohtumatonta päivää valkoisella Etelämantereella ja näe Chilen vuonot sekä majesteettinen Kap Horn! Paluumatkalla ihastelet Patagonian henkeäsalpaavan kauniita maisemia.


Lähtö Santiago de Chilestä

Punta Arenas  Antarktis

Kap Horn  Chilen vuonot

Patagonia  Valparaiso


Tarjous-/varauspyyntö »


Videot
Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!

Reittikartta
  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!