Tarjous-/varauspyyntö

Täytettyänne lomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista. Lomakkeen täyttäminen ei sido varaukseen.

 

Diskolahti – Grönlannin sydän

Yhteystiedot

Matkustajat

Täytä kaikkien samassa hytissä matkustavien henkilöiden tiedot ja kirjoita nimet kuten passissa.

Hytti


Tilaa

SuojauskoodiMatkaohjelma


Päivä 1. Reykjavik

Matka alkaa Islannin värikkäästä pikkumetropolista Reykjavikista, joka on maailman pohjoisin pääkaupunki. Kaupunkiin voi tutustua ennen risteilyaluksen kyytiin nousemista omatoimisesti aikataulun salliessa. 


Päivät 2–3. Tanskansalmi

Seuraavat kaksi päivää kuluvat aluksen suunnatessa Tanskansalmen poikki Islannista Grönlantiin. Salmi suorastaan huokuu historiaa, sillä se on toiminut niin toisen maailmansodan taistelukenttänä kuin viikinkien vaellusreittinä Islannista Grönlantiin. Meripäivien aikana tutustutaan laivaan, joka tulee toimimaan koko matkan ajan tukikohtana. Tutkimusmatkatiimi aloittaa luentosarjansa, jonka aikana tutustutaan muun muassa Grönlannin historiaan ja biologiaan.


Päivä 4. Qaqortoq

Qaqortoqia pidetään kauniiden maisemien ja värikkäiden talojensa ansiosta yhtenä Grönlannin kauneimmista kylistä. Noin 3 000 asukkaan kylä on Etelä-Grönlannin suurin. Qaqortoqiin on helppo tutustua omatoimisesti jalkaisin tai halutessaan Hurtigrutenin opastetulla retkellä. 


Päivä 5. Kvanefjord

Risteilyn viidentenä päivänä tutustutaan Paamiutin kylän lähellä sijaitsevaan Kvanefjord vuonoon. Aluksen kapteeni etsii vuonosta sopivia rantautumispaikkoja, joissa voi kokeilla erilaisia aktiviteetteja kuten melontaa tai lintubongausta. 


Päivö 6. Maniitsoq

Maniitsoqin vuonna 1755 perustettua kylää kutsutaan joskus myös nimellä Grönlannin Venetsia, sillä kylä sijaitsee saaristossa ja sitä halkovat luonnonkanaalit. Paikallinen museo on oiva paikka tutustua alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin. 


Päivä 7. Sisimiut

Sisimiutin kylä sijaitsee 40 kilometriä pohjoisen napapiirin yläpuolella. Kuvankaunis kylä on Grönlannin toiseksi suurin asutusalue, jossa vallitsevat edelleen ikivanhat perinteet. Hurtigrutenilla on tarjolla Sisimiutissa useita lisämaksullisia retkiä. 


Päivä 8. Ilulissat

Unescon maailmanperintökohde Ilulissat sijaitsee samannimisen jäävuonon suulla. Valtavia jäälauttoja ja -vuoria kulkeutuu Jakobshavnin jäätiköltä vuonon mukana Ilulissatin edustalle. Lähde veneretkelle jäävuonolle, patikoi upeissa maisemissa tai tutustu pikkukaupungin mielenkiintoiseen historiaan!


Päivä 9. Camp Frieda

Risteilyalus pysähtyy Saqqaqin lähellä laaksossa, jolla ei edes ollut nimeä vuoteen 2013 asti. Nykyisin paikka tunnetaan nimellä Camp Frieda. Laakso on nimetty entisen Hurtigrutenin tutkimusmatkatiimin jäsenen, Friederike Bronnyn, mukaan.


Päivä 10. Evighedfjord

Risteilyalus vie matkustajat Evighedfjordin vuonoon, jota ympäröivät jopa kahden kilometrin korkeuteen kohoavat vuoret. Päivän ohjelma määräytyy sääolosuhteiden mukaan.


Päivä 11. Nuuk

Yhdentenätoista päivänä saavutaan Grönlannin pääkaupunkiin Nuukiin. Saaren vanhimmassa kaupungissa viikinkiaikaiset perinteet sekoittuvat nykyaikaisiin tapoihin. Nuukista löytyy Grönlannin ainoa yliopisto, useita kirkkoja sekä Grönlannin kansallismuseo. Museossa on esillä muun muassa Qilakilsoqin kaivauksesta löytyneitä muumioita. Nuukissa Hurtigruten järjestää esimerkiksi lisämaksullisia kaupunkikierroksia, vaelluksia sekä olosuhteiden salliessa maisemalentoja.


Päivä 12. Ivittuut

Tämä hylätty kaivoskaupunki on nykyään myskihärkien asuttama. Ivittuut on pienin ja yksi vähiten tunnetuista viikinkien entisistä asuinalueista Grönlannissa. Alueen asukkaista ei ole minkäänlaista kirjallista todistusaineistoa. Myskihärkien lisäksi alueella saattaa törmätä grönlantilaisiin metsästäjiin, jotka hakeutuvat joskus suojaan merenrannan vanhoihin rakennuksiin.


Päivä 13. Prinssi Kristianin salmi

Prinssi Kristianin salmi erottaa Grönlannin pääsaaren Nunap Isuan saaristosta ja saariston suurimmasta saaresta Sammisoqista. Olosuhteiden salliessa MS Fridtjof Nansen seilaa läpi kapean vesireitin, mutta jos kanava on jään sulkema, kiertää alus Nunap Isuan niemen. 


Päivät 14–15. Tanskansalmi

MS Fridtjof Nansen kääntää kurssin takaisin kohti Islantia. 


Päivä 16. Reykjavik

Reykjavikiin saavutaan varhain aamulla. Risteily päättyy. 

Hinnasto

Diskolahti – Grönlannin sydän / Disco Bay – The Heart of Greenland

Lähdöt 2020: 8.7., 23.7., 7.8., 22.8.

Laiva: MS Fridtjof Nansen

 

2020 / Diskolahti – Grönlannin sydän / Hinnat alk. € per hlö
16 pv Polar-ulkohytti Arctic Superior -ulkohytti Expedition-sviitti
8.7. 7428 7621 10002
23.7. 6458 7423 10002
7.8. 6775 7317 10772
22.8. 6794 7423 10002

 

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu, ja alennushintojen saatavuus on rajoitettu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassolevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

 

Hintaan sisältyy:

- Risteily valitsemassasi hyttiluokassa

- Täysihoitoruokailut Fredheim ravintolassa

- Kahvi ja tee koko risteilyn ajan

- Juomat ruokailujen aikana (olut, viini, virvoitusjuomat ja mineraalivesi)

- Aktiviteetit aluksella ja muun muassa kuntosalin, poreammeiden ja panoraamasaunan käyttö

- Tutkimusmatkatiimin pitämät luennot

- Jäähyväistapahtuma laivalla 

- Maksuton WiFi-yhteys laivalla (osassa kohteista rajoitettu yhteys)

- Veden- ja tuulenkestävän takin

- Maihinnousun eri kohteissa maihinnousuveneissä

 

Hinta ei sisällä:

- Lennot tai lentokenttäkuljetukset

- Matka- tai peruutusvakuutukset

- Vapaavalintaiset retket maissa

 

Tärkeää tietoa

- Hinnat ovat euroissa (EUR) per henkilö

- Suunnitellut maihinnousut riippuvat sää- ja jääolosuhteista.

- Varustamo pidättää oikeuden muuttaa suunniteltua ohjelmaa ja matkareittiä.

- Joitakin maissakäyntejä ja retkiä maihinnousuveneillä myydään vain laivalla.

- Jalkineiden vuokraus laivalla.

- Matkalle vaaditaan pakollinen todistus terveydentilasta.

- Matkalla tulee olla matkavakuutus.

Hytit

Hytit


Expedition Suite -sviitit

Laivan parhaissa sviiteissä on parivuode ja oleskelutila sohvalla/nojatuoleilla sekä televisiolla. Suurimmassa osassa sviiteistä on parveke. Osassa myös poreamme. Parhaat sijainnit keski- ja yläkansilla.

 

XL-sviitti (MA, MB)

XL-sviitit ovat aluksen tilavimpia sviittejä. Osasta niissä on oma parveke. Sviiteissä on lisäksi isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista 4 henkilölle.

 

Sviitti (MD)

Sviiteissä on oma parveke, isot ikkunat, parivuode, vuodesohva, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Sviitti on suunniteltu erityisesti pyörätuolissa liikkuville. 


Sviitti (ME)

Sviiteissä on oma parveke, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Majoittuminen mahdollista max. 4 henkilölle.

 

Kulmasviitti (MF, MC)

Sviiteissä on isot ikkunat, parivuode, televisio, minibaari, kylpytakit, espressokone ja vedenkeitin. Osassa parveke ja poreamme. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Arctic Superior -hytit

Arctic Superior -hytit ovat tilavia ja viihtyisiä. Hyteissä on parveke tai iso ikkuna. Osassa lisävuodemahdollisuus.

 

Parvekehytti (XT)

Yläkansilla sijaisevissa tilavissa hyteissä parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Kaikissa hyteissä parvekkeet. 

 

Ulkohytti (TT)

Hytit sijaitsevat keski- ja yläkansilla. Hyteissä suuri ikkuna, parivuode, televisio, kahvia/teetä ja vedenkeitin. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

 

Polar Outside -ulkohytit

Ulkohytit sijaitsevat keskikansilla. Osassa lisävuodemahdollisuus.


Ulkohytti (RR, RS)

Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Osassa myös vuodesohva. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. 

 

Ulkohytti (RL)

Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja venttiili-ikkunat. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen.

 

Ulkohytti (RJ)

Keskikansien tilavissa hyteissä on parivuode, televisio ja suuri ikkuna. Hyteissä rajoitettu/estetty näkymä. Vuoteet saa pyydettäessä erilleen. Lisätiedot

RETKET MAISSA

Voit varata etukäteen maissa tehtäviä retkiä. Erilaisiin retkivaihtoehtoihin voit tutusta alla olevista linkeistä. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikallisista olosuhteista.  Osa retkistä on varattavissa vain laivalta. Tarkista asiakaspalvelustamme, mitkä retket kuuluvat juuri valitsemallesi matkalle.

 

Retket Grönlannissa »

 

LISÄOHJELMA

Jatka lomaasi lisäretkillä: joko ennen tai jälkeen varsinaisen merimatkan. Tutustu ja käytä mahdollisuutta hyötyä lomastasi vielä enemmän! Voit varata lisäohjelman sekä kansainväliset lennot helposti matka-asiantuntijoiltamme risteilyä varattaessasi.

 

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu kolmeen eri hyttikategoriaan ja edelleen kahteen eri matkustusluokkaan. Tutustu matkustusluokkiin täällä!

 

EXPEDITION TEAM - TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

alk. 6458 €
2020: 8.7., 23.7., 7.8., 22.8., 16 pv

Lähde MS Fridtjof Nansenin kyydissä 16 päivän tutkimusmatkalle Grönlantiin. Risteilyllä koetaan saaren rujonkaunis luonto ja kiehtova inuiittikulttuuri. Hurtigrutenin moderni tutkimusmatka-alus seikkailee keskiyönauringon alla pitkin Grönlannin länsirannikkoa ja sen kohokohtia. 


Lähtö Reykjavikista

Grönlanti


Tarjous-/varauspyyntö »


Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!

Reittikartta
  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!