Tarjous-/varauspyyntö

Täytettyänne lomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista. Lomakkeen täyttäminen ei sido varaukseen.

 

Luoteisväylä tutkimusmatkailijoiden vanavedessä

Yhteystiedot

Matkustajat

Täytä kaikkien samassa hytissä matkustavien henkilöiden tiedot ja kirjoita nimet kuten passissa.

Hytti


Tilaa

SuojauskoodiMatkaohjelma

PÄIVÄ 1. Edmonton

Matka alkaa Albertan provinssin pääkaupungista Edmontonista. Kaupunki tarjoaa niin kulttuuria, urheilua kuin nähtävyyksiäkin. Näe Fort Edmonton Park, joka on Kanadan suurin elävän historian museo ja West Edmonton Mall, Pohjois-Amerikan suurin ostoskeskus. Ensimmäinen yö vietetään Edmontonissa.

PÄIVÄ 2. Edmonton–Cambridge Bay

Kuljetus Edmontonin lentokentälle lähtee varhain aamulla. Edmontonista lennetään Cambridge Bayn lentokentälle. Tämä pieni kylä sijaitsee Victoriansaaren kaakkoisrannalla. Inuiittikielellä kylää kutsutaan Iqaluktuuttiaqiksi, joka merkitsee hyvää kalastuspaikkaa. Cambridge Bayn lähellä virtaa tunnettu Ekalluk-joki. Alue on arkeologisesti hyvin merkittävä ja kaivaukset ympäri saarta todistavat, että Kanadan alkuperäisasukkaat ovat asuneet Kanadan arktisessa saaristossa jo neljän tuhannen vuoden ajan. Tutkimusmatkailija Roald Amundsenin alus Maud on uponnut lähettyville. Aluksen näkyvillä oleva runko on ollut 80 vuoden ajan Cambridge Bayn nähtävyys. Suunnitteilla on kuitenkin nostaa alus ja palauttaa se Norjaan. Matka MS Fram risteilyaluksella alkaa täältä.

PÄIVÄ 3. Gjøa Haven

Gjøa Haven on mieluisa kohde varsinkin arktisesta historiasta kiinnostuneille. Kylä on nimetty tutkimusmatkailija Roald Amundsenin Gjøa-laivan mukaan. Amundsenin mukaan Gjøa Haven on ”maailman paras pieni satama”. Kylän alkuperäinen inuittikansa, Netsilik-inuitit, ovat muinaisen Thule-kansan jälkeläisiä, ja he ovat asuneet alueella yli tuhannen vuoden ajan.

 

Roald Amundsenin lisäksi myös muun muassa Sir John Ross ja Sir John Franklin ovat tutkimusmatkoillaan vierailleet alueella, joten tutkimusmatkoista kiinnostuneille Gjøa Haven on varsin mielenkiintoinen kohde. Kylä on tunnettu myös käsitöistä ja kulttuurikeskuksista, kuten Heritage Center, Hamlet Center ja Northwest Passage Territorial Trail. Saarella voi bongata lukuisia eri lintulajeja, sekä myskihärkiä ja karibuja.  

PÄIVÄ 4. Merellä

MS Fram navigoi 180 kilometriä pitkän James Rossin salmen poikki. Salmi kulkee Kuningas Williamin saaren ja Boothian niemimaan välissä. Olosuhteiden niin salliessa, saatetaan matkalla pysähtyä esimerkiksi patikoimaan.

PÄIVÄ 5. Merellä

Aluksen saapuessa Conninghamin lahteen, sinulla on hyvät mahdollisuudet nähdä maitovalaita ja jääkarhuja, joiden tiedetään viihtyvän alueella. Matka jatkuu Bellot Strait -salmen rajujen virtausten läpi kohti Atlantin valtamerta. Huolissaan ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä kapteeni ja aluksen miehistö ovat kokeneita merenkulkijoita, ja MS Fram on suunniteltu juurikin tutkimusmatkoja ja ennalta-arvaamattomia olosuhteita varten. 

PÄIVÄ 6. Fort Ross

Bellot Strait -salmen päässä odottaa Fort Ross, jonne MS Fram rantautuu. Fort Ross on entinen kauppa-asema, jonka perusti 1937 Hudson’s Bay Company niminen yritys, joka edelleen toimii Pohjois-Amerikassa. Vaikka alue on asumaton, rannalla on vieläkin kaksi pientä majaa, joiden kunnossapidosta vastaa Kanadan rannikkovartiosto. Näitä majoja käyttävät suojanaan metsästysretkillä olevat inuitit. 

PÄIVÄ 7. Beechey Island ja Radstock Bay

Ensimmäinen pysähdyspaikka Beechey Island linkitetään usein Luoteisväylän tutkimusmatkoihin. Yksi kuuluisimmista matkoista oli Sir John Franklinin johtama tutkimusmatka Luoteisväylän poikki vuonna 1845. Matkaan lähti kaksi alusta ja 129 miehistön jäsentä, mutta aluksista tai miehistöstä ei nähty sen koommin jälkeäkään. Franklinin johtaman ryhmän tiedetään viipyneen useamman vuoden Beechey-saarella. Saarelta löytyykin kolme hautaa, jotka kertovat surullista tarinaa siitä, miten tutkimusmatka päättyi. Hautojen lisäksi saarella voi nähdä Northumberland Housen rauniot. Talon rakensivat Frankliniä ja tämän miehistöä etsineen pelastusryhmän jäsenet.  

 

Seuraavaksi alus suuntaa Radstock Bayhin. Alueen tunnetuin maamerkki on Caswall Tower – suoraan merestä kohoava sedimenttikivimuodostuma. Caswall Towerin maisemat sopivat hyvin lyhyisiin kävelyretkiin, jos haluaa verrytellä jalkoja.

PÄIVÄ 8. Devon Island

Devon Island on maailman suurin asumaton saari. MS Fram pysähtyy Dundas Harbourissa, hylätyllä asutusalueella, josta löytyy edelleen Kanadan ratsupoliisin hylätty leiri ja useita arkeologisia kaivauksia. Aluetta asuttivat aikanaan inuittien esi-isät. Dundas Harbourin länsipuolella on Croker’s Bay -vuono, jonka kärjessä on kaksi vuorovesijäätikköä. Alueella voi nähdä esimerkiksi mursuja, maitovalaita tai jopa sarvivalaita. Jääkarhujakin nähdään usein. Jäätiköitä ja merieläimiä pääsee tarkastelemaan lähempää pienemmillä veneillä.

PÄIVÄ 9. Pond Inlet

Aamulla matka jatkuu etelään ja MS Fram suuntaa kohti Eclipse Soundin vesireittiä ja sitä pitkin Pond Inlet pikkukylää. Baffin saaren pohjoiskärjessä sijaitsevassa kuvankauniissa kylässä asuu perinteinen inuittiyhteisö. Kylää ympäröivät vuoret, jäätiköt, vuonot sekä lahdelmat, jääluolat ja ajelehtivat jäävuoret. Näin pohjoisessa meri on jäässä suurimman osan aikaa vuodesta. Jää sulaa ainoastaan lyhyeksi kesäkaudeksi heinäkuussa. Kylässä on pieni vierailukeskus ja paikallisilla on tapana toivottaa vierailijat tervetulleeksi näytöksellä.

PÄIVÄT 10-11. Merellä

Risteilyalus ylittää Davisinsalmen, joka on nimetty englantilaisen tutkimusmatkailija John Davisin mukaan. Davis johti alueella kolmea tutkimusmatkaa vuosina 1585–1587 etsiessään reittiä Luoteisväylän läpi. Tutkimusmatkatiimin luennoilla saat tietää lisää alueen historiasta. 

PÄIVÄ 12. Ilulissat

Tutkimusmatkan ensimmäinen kohde Grönlannissa on Ilulissat. Kylä sijaitsee Ilulissat-jäävuonon suulla ja se on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kylän ulkopuolella jäävuonon suulla voi usein nähdä jättimäisiä kariutuneita jäävuoria, jotka ovat irronneet Jakobshavnin jäätiköstä ja lähteneet ajelehtimaan pitkin vuonoa kohti Diskolahtea. Hurtigruten tarjoaa useamman vaihtoehdon jäävuonoon tutustumiseen. Vuonon rannoille pääsee kävellen pieniä polkuja pitkin ja veteen pienillä veneillä. Olosuhteiden salliessa vuonoa voi tutkia myös yläilmoista helikopterin kyydissä. 

PÄIVÄ 13. Sisimiut

Risteilyaluksen matkatessa kohti Sisimiutia kannattaa kannella olla tarkkana. Asutusalueen lähivesistöissä viihtyy monenlaisia valaita. Jos on onnekas saattaa bongata ryhävalaita, sillivalaita, pyöriäisiä tai lahtivalaita. Valaiden lisäksi Grönlannin rannikolla voi nähdä myös esimerkiksi grönlanninhylkeitä. Sisimiutin asutusalue sijaitsee 40 kilometriä pohjoiseen napapiiriltä. Tutustu tähän moderniin asutusalueeseen, joka vaalii edelleen vanhoja perinteitä. Muista käydä tutkimassa paikalliset käsityökaupat tuliaisia varten!

PÄIVÄ 14. Kangerlussuaq–Kööpenhamina

Tutkimusmatka MS Framin kyydissä päättyy Grönlannin Kangerlussuaqiin. Maihinousun jälkeen Hurtigruten tarjoaa vielä viimeisen retken Grönlannin mannerjäätikölle. Maisemat jäätiköllä vaihtelevat arktisesta aavikosta ja tundrasta vuoristomaisemiin. Lento Kööpenhaminaan lähtee myöhään illalla.

PÄIVÄ 15. Kööpenhamina

Tanskan pääkaupunkiin Kööpenhaminaan saavutaan varhain aamulla. Matka päättyy.

 

Huom! Reitti saatavilla myös idästä länteen. Katso matkaohjelma ja hinnat täältä!

Hinnasto

 

Luoteisväylä tutkimusmatkailijoiden vanavedessä / In the Wake of Great Explorers

 

Lähtö: 30.8.2019

Laiva: MS Fram

 

Luoteisväylä tutkimusmatkailijoiden vanavedessä 30.8.2019  / Hinnat alk. hintoja per hlö
15 pv Polar sisähytti Polar ulkohytti Arctic Superior ikkunahytti  Expedition sviitti
2hh 9306 10896 11836 14444
1hh x x x x

 

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu, ja alennushintojen saatavuus on rajoitettu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassolevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

 

Hintaan sisältyy:

- Risteily valitsemassasi hyttiluokassa

- 1 yön majoitus Edmontonissa ennen risteilyä sis. aamiaisen 

- Kuljetus hotellilta Edmontonin lentoasemalle

- Kuljetus Cambridge Bayn lentoasemalta satamaan ja Kangerlussuaqin satamasta lentoasemalle

- Lennot Edmonton - Cambridge Bay ja Kangerlussuaq - Kööpenhamina

- Täyshoito sis. teen ja kahvin

- Veden- ja tuulenpitävä takki

- Maihinnousu eri kohteissa Polarcirkel-veneissä

- Retken jäätikölle ja illallisen retken jälkeen

- Aktiviteetit aluksella ja maissa

- Tutkimustiimin pitämät luennot


Hintaan ei sisälly:

- Kansainvälisiä lentoja

- Matka- ja peruutusvakuutukset

- Valinnaiset retket ja palvelurahat

 

Tärkeää tietoa:

- Hinnat ovat euroissa (EUR) per henkilö

- Suunnitellut maihinnousut riippuvat sää- ja jääolosuhteista.

- Pidätämme oikeuden muuttaa suunniteltuaohjelmaa ja matkareittiä.

- Joitakin maissakäyntejä ja retkiä Polarcirkel-veneillä myydään vain laivalla.

- Jalkineiden vuokraus laivalla.

- Yhden hengen hyttejä vain tilauksesta.

- Pakollinen todistus terveydentilasta.

- Matkalla tulee olla matkavakuutus.

Hytit


Expedition Suites - sviitit

MG Grand-sviitti (MG) 35 – 37 m²

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, stereot, internetyhteys (paitsi MS Fram), minibaari, joissain hyteissä kylpyamme, useimmissa oma parveke tai ulokeikkuna. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Sviitti (M) 28 – 30 m²

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Minisviitti (Q) 15 – 20 m²

Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Polar Outside -ulkohytit

Arctic Superior Ulkohytti (U) 5 – 13 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

 

Ulkohytti (N) 5 – 13 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti alakansilla.

 

Polar Inside -sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.


Lisätiedot

RETKET MAISSA

Voit varata etukäteen maissa tehtäviä retkiä. Erilaisiin retkivaihtoehtoihin voit tutusta alla olevasta linkistä. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikallisista olosuhteista.  Osa retkistä on varattavissa vain laivalta. Tarkista asiakaspalvelustamme, mitkä retket kuuluvat juuri valitsemallesi matkalle.

 

Retket Pohjois-Amerikassa »

Retket Grönlannissa »

 

LISÄOHJELMA

Jatka lomaasi lisäretkillä: joko ennen tai jälkeen varsinaisen merimatkan. Tutustu ja käytä mahdollisuutta hyötyä lomastasi vielä enemmän! Voit varata lisäohjelman sekä kansainväliset lennot helposti matka-asiantuntijoiltamme risteilyä varattaessasi. Tutustu lisäohjelmiin!

 

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu neljään eri kategoriaan ja kolmeen erilaiseen palvelutasoon. Oheiselta sivulta näet mitä palveluita sisältyy valitsemaasi hyttiluokkaan. Tutustu matkustusluokkiin!

 

EXPEDITION TEAM - TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

 

ARKTISET RISTEILYT - HYVÄ TIETÄÄ

Lue lisää!

alk. 9306 €
30.8.2019, 15 pv

Risteile tutkimusmatkailijoiden vanavedessä maailman pohjoisimmilla merivesillä. Luoteisväylä on ollut tutkimusmatkailijoiden mielenkiinnonkohde jo satojen vuosien ajan. Matka alkaa lennolla Kanadan Montrealista Cambridge Bayhin, josta MS Fram aloittaa risteilyn pitkin Luoteisväylää. Risteily päättyy Grönlannin Kangerlussuaqiin. Matkan päätteksi lennetään Kööpenhaminaan.


Lähtö Edmontonista

Kanada  Luoteisväylä  Grönlanti  Kööpenhamina


Tarjous-/varauspyyntö »


Videot
Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!

Reittikartta
  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!