Tarjous-/varauspyyntö

Täytettyänne lomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista. Lomakkeen täyttäminen ei sido varaukseen.

 

Reykjavík, Stykkishólmur ja Grönlannin länsirannikko

Yhteystiedot

Matkustajat

Täytä kaikkien samassa hytissä matkustavien henkilöiden tiedot ja kirjoita nimet kuten passissa.

Hytti


Tilaa

SuojauskoodiMatkaohjelma


PÄIVÄ 1. Reykjavík

Risteilyalus MS Fram lähtee matkaan maailman pohjoisimmasta pääkaupungista Reykjavikista. Luonnonkaunista maisemaa koristavat geysirit, vuoret, jäätiköt ja kuumat lähteet. 


PÄIVÄ 2. Stykkishólmur

Stykkishólmurista löytyy laava- ja kivimuodostumia, jäätiköitä, tuliperäistä maastoa sekä kylmiä ja kuumia lähteitä. Näissä monipuolisissa maisemissa Hurtigruten tarjoaa muun muassa melontaa, patikointia ja hevosratsastusta.


PÄIVÄT 3-4. Merellä

MS Fram kulkee Tanskansalmen poikki kohti Grönlantia. Salmi suorastaan huokuu historiaa, sillä se on toiminut niin toisen maailmansodan taistelukenttänä kuin viikinkien vaellusreittinä Islannista Grönlantiin. 


PÄIVÄ 5. Prinssi Kristianin salmi

Risteilyalus seilaa Ikerasassuaqin eli Prinssi Kristianin salmen kapean vesireitin läpi kohti Grönlantia. Luonto antaa matkustajille upean esityksen, kun reittiä ympäröivästä jäätiköstä irtoaa jatkuvasti valtavia jäälohkareita mereen. Jos jää on tukkinut kanavan, risteilyalus kiertää Nunap Isuan niemen ympäri.


PÄIVÄ 6. Uunartoq ja Qaqortoq

Uunartoqin asumaton saari on täynnä kuumia lähteitä, jotka ovat tarpeeksi lämpimiä uimiseen myös sydäntalvella. Qaqortoq sen sijaan tunnetaan yhtenä Grönlannin kauneimmista kylistä värikkäiden talorivistöjensä ansiosta. Täällä voit käydä tutustumassa Grönlannin ainoaan parkitsimoon tai kokea perinteisen kaffemik-kahvihetken paikallisten asukkaiden kanssa.


PÄIVÄ 7. Igaliku ja Hvalsey

Igaliku on vanha asutusalue, jolla lampaiden laidunnus on iso osa arkea. Uneliasta pikkukylää ympäröivät kesäisin värikkäät kukkalaaksot, lumihuippuiset vuoret, ja tietenkin lampaat. Pääset näkemään Igalikun katedraalin ja piispan palatsin viikinkiaikaiset rauniot, jotka on restauroitu muutama vuosi sitten. 

 

Uskonnollisuus näkyy myös Hvalseyssa, josta löytyy yksi viikinkiajan parhaiten säilyneistä raunioista; 1300-luvulla rakennettu Hvalseyn kirkko. Rantautuminen tapahtuu Hurtigrutenin PolarCirkel -kumiveneillä, jonka jälkeen aluetta on mahdollista tutkia omaan tahtiin.


PÄIVÄ 8. Qassiarsuk

Viikinkiaikaan Qassiarsukia pidettiin yhtenä hedelmällisimmistä alueista Grönlannissa, minkä vuoksi viikinki Erik Punainen rakensi sinne Brattahlidin maatilan vuonna 982. Asutusalueen opastetulla kierroksella on mahdollista nähdä kopiot Erik Punaisen viikinkiaikaisesta asuinrakennuksesta ja kirkosta, jonka Erikin vaimo Tjodhildur vaati rakentamaan. Hurtigruten tarjoaa myös mahdollisuuden kokeilla esimerkiksi melontaa.


PÄIVÄ 9. Ivittuut

Tämä hylätty kaivoskaupunki on nykyään myskihärkien asuttama. Ivittuut on pienin ja yksi vähiten tunnetuista viikinkien entisistä asuinalueista Grönlannissa. Alueen asukkaista ei ole minkäänlaista kirjallista todistusaineistoa. Myskihärkien lisäksi alueella saattaa törmätä grönlantilaisiin metsästäjiin, jotka hakeutuvat joskus suojaan merenrannan vanhoihin rakennuksiin. 


PÄIVÄ 10. Nuuk

Risteilyalus saapuu Grönlannin pääkaupunkiin. Saaren vanhimmassa kaupungissa viikinkiaikaiset perinteet sekoittuvat nykyaikaisiin tapoihin. Nuukista löytyy Grönlannin ainoa yliopisto, useita kirkkoja sekä Grönlannin kansallismuseo. Museossa on esillä muun muassa Qilakilsoqin kaivauksesta löytyneitä muumioita. Nuukissa Hurtigruten järjestää esimerkiksi kaupunkikierroksia, vaelluksia sekä olosuhteiden salliessa maisemalentoja. 


PÄIVÄ 11. Itilleq

Vuorten ja jäätiköiden ympäröimässä notkelmassa sijaitsevassa Itilleqissa asuu noin 130 ihmistä. Kylän asukkaat tulevat toimeen lähinnä metsästämällä ja kalastamalla. Itilleqiä voi todella kutsua aidoksi arktiseksi kaupungiksi – pohjoisnapa kulkee 200 metriä kylän eteläpuolella.


PÄIVÄ 12. Camp Freida

Risteilyalus pysähtyy Saqqaqin lähellä laaksossa, jolla ei edes ollut nimeä vuoteen 2013 asti. Nykyisin paikka tunnetaan nimellä Camp Freida. Laakso on nimetty tutkimusmatkatiimin jäsenen, Friederike Bronnyn, mukaan.


PÄIVÄ 13. Ilulissat

Unescon maailmanperintökohde Ilulissat sijaitsee Ilulissatin jäävuonon suulla. Valtavia jäälauttoja ja -vuoria kulkeutuu Jakobshavnin jäätiköltä vuonon mukana Ilulissatin edustalle. Lähde veneretkelle jäävuonolle, patikoi upeissa maisemissa tai tutustu pikkukaupungin mielenkiintoiseen historiaan!


PÄIVÄ 14. Qeqertarsuaq

Qeqertarsuaq on vulkaanisen Disko-saaren ainoa kaupunki. Alueella pääsee kokemaan aitoa arktista elämänmenoa. Hurtigruten tarjoaa muun muassa opastetun kierroksen kylässä tai melomista jäisellä merellä. Jos olet kiinnostunut arkeologiasta ja historiasta, paikalliseen museoon kannattaa myös käydä tutustumassa.


PÄIVÄ 15. Sisimiut

Risteilyalus saapuu Sisimiutiin, joka on Grönlannin länsirannikon eteläisin kaupunki. Hurtigruten tarjoaa Sisimiutissa mielenkiintoisia retkiä. Kokeile patikointia, kiertele nähtävyyksillä tai lähde veneretkelle! Älä unohda ostaa käsitöitä tuliaisiksi tai maistaa paikallisia herkkuja ravintolassa.


PÄIVÄT 16-17. Kangerlussuaq/Kööpenhamina

Risteily päättyy MS Framin saavuttua Kangerlussuaqiin. Voit halutessasi lähteä maihin saavuttuasi Hurtigrutenin järjestämälle retkelle alueen villiin luontoon: alueen jään peittämät maisemat nousevat korkeimmillaan 3200 metriin. Maisemat vaihtelevat arktisesta erämaasta ja tundrasta matalalla kasvaviin pensaisiin ja kukkuloihin. Voit viettää iltapäivän myös omatoimisesti Kangerlussuaqissa.

 

Lento Kööpenhaminaan lähtee illalla. Kööpenhaminaan saavutaan aikaisin seuraavana aamuna. Matka päättyy.

 

HUOM! MS Roald Amundsenin risteily poikkeaa matkaohjelmaltaan yllämainitusta.

Päivä 1: Reykjavík

Päivä 2: Hemaey

Päivä 3: Merellä

Päivä 4: Umvik

Päivä 5: Skjoldungen

Päivä 6: Merellä

Päivä 7: Prinssi Christianin salmi

Päivä 8: Uunartoq

Päivä 9: Qassiarsuk

Päivä 10: Igaliku ja Hvalsey

Päivä 11: Ivittuut

Päivä 12: Nuuk

Päivä 13: Kapisillit

Päivä 14: Maniitsoq

Päivä 15: Kangerlussuaq

Päivä 16: Kööpenhamina


Hinnasto

 

Reykjavik, Stykkisholmur ja Grönlannin länsirannikko / Iceland and Greenland – The Viking Heritage

 

Lähdöt: 11.7.2019

Laiva: MS Fram

 

 

Reykjavík, Stykkishólmur ja Grönlannin länsirannikko 11.7.2019  / Hinnat alk. hintoja per hlö
17 pv Polar sisähytti Polar ulkohytti Arctic Superior ikkunahytti  Expedition sviitti
2h hytti 6420 7586 8187 9852

 

 

Lähdöt: 6.8.2019 

Laiva: MS Roald Amundsen

 

Reykjavík, Stykkishólmur ja Grönlannin länsirannikko 6.8.2019  / Hinnat alk. hintoja per hlö
16 pv Polar-ulkohytti Arctic Superior -parvekehytti Expedition-sviitti
2h hytti 6117 7274 8199

 

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu, ja alennushintojen saatavuus on rajoitettu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassolevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

 

Hintaan sisältyy:

- Risteilyn valitsemassasi hyttiluokassa

- Täyshoidon sis. teen ja kahvin

- Veden- ja tuulenkestävän takin

- Maihinnousun eri kohteissa maihinnousuveneissä

- Aktiviteetit aluksella ja maissa

- Tutkimustiimin pitämät luennot

- Lento Kangerlussuaq - Kööpenhamina

- Kuljetus satamasta Kangerlussuaqin lentokentälle

- Bussiretki Ice Capille ja BBQ ateria (ei 6.8. lähdöllä)

 

Hinta ei sisällä:

- Lennot Suomesta

- Matka- tai peruutusvakuutus

 

Tärkeää tietoa

- Hinnat ovat euroissa (EUR) per henkilö.

- Suunnitellut maihinnousut riippuvat sää- ja jääolosuhteista.

- Pidätämme oikeuden muuttaa suunniteltuaohjelmaa ja matkareittiä.

- Joitakin maissakäyntejä ja retkiä maihinnousuveneillä myydään vain laivalla.

- Jalkineiden vuokraus laivalla.

- Yhden hengen hyttejä vain tilauksesta.

- Matkalle vaaditaan pakollinen todistus terveydentilasta.

- Matkalla tulee olla matkavakuutus.

Hytit


Expedition Suites - sviitit

MG Grand-sviitti (MG) 35 – 37 m²

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, stereot, internetyhteys (paitsi MS Fram), minibaari, joissain hyteissä kylpyamme, useimmissa oma parveke tai ulokeikkuna. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Sviitti (M) 28 – 30 m²

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Minisviitti (Q) 15 – 20 m²

Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Polar Outside -ulkohytit

Arctic Superior Ulkohytti (U) 5 – 13 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

 

Ulkohytti (N) 5 – 13 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti alakansilla.

 

Polar Inside -sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.


Lisätiedot

RETKET MAISSA

Voit varata etukäteen maissa tehtäviä retkiä. Erilaisiin retkivaihtoehtoihin voit tutusta alla olevista linkeistä. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikallisista olosuhteista.  Osa retkistä on varattavissa vain laivalta. Tarkista asiakaspalvelustamme, mitkä retket kuuluvat juuri valitsemallesi matkalle.

 

Retket Islannissa »

Retket Grönlannissa »

 

LISÄOHJELMA

Jatka lomaasi lisäretkillä: joko ennen tai jälkeen varsinaisen merimatkan. Tutustu ja käytä mahdollisuutta hyötyä lomastasi vielä enemmän! Voit varata lisäohjelman sekä kansainväliset lennot helposti matka-asiantuntijoiltamme risteilyä varattaessasi.

 

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu neljään eri kategoriaan ja kolmeen eri matkustusluokkaan. Tutustu matkustusluokkiin täällä!

 

EXPEDITION TEAM - TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

alk. 6117 €
11.7.2019, 17 pv
6.8.2019, 16 pv

Ihastu samalla risteilyllä Islannin laavamuodostumiin ja geysireihin sekä Grönlannin arktisiin maisemiin! Risteilyllä nähdään Grönlannin kauneimmat luontokohteet ja mielenkiintoisimmat pikkukaupungit ja kylät. Luonto näyttää mahtinsa etenkin kun merireittiä ympäröivästä jäätiköstä irtoaa jatkuvasti valtavia jäälohkareita mereen. 

 

Risteilyllä nähdään muun muassa Grönlannin pääkaupunki Nuuk, viikinkiaikainen Qassiarsuk, Uunartoqin kuumat lähteet ja Unescon maailmanperintökohde Ilulissat! 


Lähtö Reykjavikista

Islanti Grönlanti


Tarjous-/varauspyyntö »


Videot
Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!

Reittikartta
  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!