Tarjous-/varauspyyntö

Täytettyänne lomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista. Lomakkeen täyttäminen ei sido varaukseen.

 

Tutkimusmatka Jäämeren halki: Norjan rannikko ja Huippuvuoret

Yhteystiedot

Matkustajat

Täytä kaikkien samassa hytissä matkustavien henkilöiden tiedot ja kirjoita nimet kuten passissa.

Hytti


Tilaa

SuojauskoodiMatkaohjelma

PÄIVÄ 1. Bergen

Tutkimusmatka alkaa Bergenistä, joka tunnetaan uniikista charmistaan ja ilmapiiristään. Ennen matkaan lähtöä voit omatoimisesti tutustua kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin kuten Håkonshalleniin, Rosenkrantzin torniin, Pyhän Marian kirkkoon, Bergenin satamaan ja kuuluisaan kalatoriin. Bergenistä löytyy myös Unescon perintökohde Bryggen, kaupungin vanha rahtisatama. MS Spitsbergen lähtee satamasta illalla.

PÄIVÄ 2. Dalsfjorden

Sunnfjordin vuonoalue tunnetaan korkeista vuoristaan ja kauniista vesiputouksista. MS Spitsbergen seilaa syvälle Dalsfjord-vuonoon, jossa sijaitsee Bygstadin kylä. Tutustu kylän historialliseen kirkkoon, käy kahvilla paikallisessa kahvilassa tai nauti vain kauniista maisemista!

PÄIVÄ 3. Grip

Grip-saari sijaitsee noin 14 kilometriä Norjan rannikolta merelle päin. Gripholmenin hylätty kalastajakylä oli aikanaan Norjan pienin kunta. Nykyään kylä on rakastettu kesälomakohde. 

PÄIVÄ 4. Helgelandin rannikko

Yksi Helgelandin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Torghatten-vuori. Sen keskelle on vuosien saatossa kulunut reikä, joka kulkee aivan vuoren läpi. Reiän läpi on suhteellisen helppo kävellä ja toisella puolella odottaa upea maisema. Tutustu Helgelandiin omatoimisesti tai tee vaellus Torghattenille!

PÄIVÄ 5. Træna ja Vikingen

Træna on yksi Norjan pienimmistä asuinalueista. Alue koostuu yli tuhannesta luodosta ja saaristosta, joilla asuu yhteensä alle 500 asukasta. Vikingen-saarella pääsee osallistumaan arktiseen seremoniaan. 

PÄIVÄ 6. Lofootit

Henningsvær on charmantti kalastajakylä, jonka korkein kohta on Vågakallen-vuori. Kylä sijaitsee Lofoottien saaristossa ja se tunnetaan hyvin säilyneestä arkkitehtuurista ja upeista maisemista. Myöhemmin MS Spitsbergen kulkee Raftsundetin salmen poikki ja saapuu Trollfjord-vuonoon. Syvää ja kapeaa vuonoa ympäröivät vuoret, jotka ulottuvat parhaimmillaan 1 200 metriin. 

PÄIVÄ 7. Sommarøy

Sommarøy on saaristo, joka koostuu pienistä valkeahiekkarantaisista saarista. Saaristossa on pari pientä kauppaa, joista voi ostaa ruokatarvikkeita ja käsitöitä. Hurtigruten tarjoaa Sommarøyssa erilaisia retkiä, kuten melontaa ja vaellusta. Paikalla tarjoutuu myös mahdollisuus vierailla Tromssassa, joka tunnetaan kulkureittinä Arktiseen. Kaupunkia ympäröivät dramaattinen Lyngsalpanin vuoristo, siniset vuonot ja sadat pienet saaret.

PÄIVÄ 8. Nordkapp

Nordkapp on pitkään ollut tutkimusmatkailijoiden, seikkailijoiden ja jopa kuninkaallisten suosikkikohde. Näkymää loputtomalta tuntuvaan horisonttiin ei voi sanoin kuvailla. Se täytyy itse kokea!

 

Nordkappissa voit osallistua opastetulle retkelle joko bussilla tai kävellen. Halutessasi voit vierailla Skarsvågissa, jota pidetään maailman pohjoisimpana kalastajakylänä tai tutustua Gjesværin viikinkiaikaiseen kalastajakylään. MS Spitsbergenin jatkaessa yhä kauemmas pohjoiseen, voit ihailla maisemia aluksen kannelta.

PÄIVÄ 9: Karhusaari

Karhusaari on Huippuvuorten eteläisin saariryhmä, joka sijaitsee Pohjoisella Jäämerellä manner-Norjan ja Spitsbergen välissä. Alueella asuu ainoastaan yhdeksän ihmistä, jotka on lähetetty Karhusaarelle Norjan meteorologianlaitoksen toimesta. Saariston eteläkärki ja sen rantakalliot ovat merilinnuille tärkeä pesimisalue. Jäämeren kylmä vesi kohtaa täällä lämpimän Golfvirran, jonka vuoksi alue on merilinnuille ihanteellinen elinympäristö.

PÄIVÄ 10. Etelä-Huippuvuorten kansallispuisto, Hornsund

Hornsund-vuonon maisemat ovat vuoristoiset. Bautaen-vuori muistuttaa tietystä suunnasta tarkasteltuna valtavaa viikinkimiekkaa. Anna mielikuvitukselle siivet, kun vietämme päivän tässä epätavallisessa ympäristössä.

PÄIVÄ 11. Ny-Ålesund/Longyearbyen

MS Spistebergenin jatkaessa matkaa Kongsfjord-vuonoon nähdään yksi neljästä pysyvästä asutusalueesta Huippuvuorilla. Vanha hiilikaivoskaupunki Ny-Ålesund toimi monen Pohjoisnavalle suunnanneen tutkimusmatkan lähtöpaikkana. Alue toimii nykyään arktisena tutkimuslaitoksena. Matkalla Longyearbyeniin risteilyalus kulkee myös Isfjordin kautta. Isfjord on Huippuvuorten laajin vuonoalue.

PÄIVÄ 12. Longyearbyen/Oslo

Risteilyalus saapuu Longyearbyeniin illalla ja matkustajat kuljetetaan lentokentälle, josta yölento vie Osloon. Lento saapuu perille aikaisin aamulla. Matka päättyy.

Hinnasto

 

Tutkimusmatka jäämeren halki / Expedition across the Arctic Sea

 

Lähtö: 19.5.2018

Laiva: MS Spitsbergen

 

Tutkimusmatka Jäämeren halki: Norjan rannikko ja Huippuvuoret 19.5.2018  / Hinnat alk. hintoja per hlö
12 pv Polar sisähytti Polar ulkohytti Arctic Superior ikkunahytti  Expedition -sviitit
2h hytti 4325 4919 6188 X
1h hytti 8288 9477 12013 X

 

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu, ja alennushintojen saatavuus on rajoitettu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassolevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

 

Hintaan sisältyy:

- Risteily valitsemassasi hyttiluokassa

- Kuljetus satamasta lentokentälle Longyearbyenissä

- Lento Longyearbyen - Oslo

- Täyshoitp sis. teen ja kahvin

- Veden- ja tuulenpitävä takki

- Maihinnousu eri kohteissa Polarcirkel-veneissä

- Aktiviteetit aluksella ja maissa

- Tutkimustiimin pitämät luennot

 

Hintaan ei sisälly:

- Kansainvälisiä lentoja

- Matka- ja peruutusvakuutukset

- Valinnaiset retket ja palvelurahat

 

Tärkeää tietoa:

- Hinnat ovat euroissa (EUR) per henkilö

- Suunnitellut maihinnousut riippuvat sää- ja jääolosuhteista.

- Pidätämme oikeuden muuttaa suunniteltuaohjelmaa ja matkareittiä.

- Joitakin maissakäyntejä ja retkiä Polarcirkel-veneillä myydään vain laivalla.

- Jalkineiden vuokraus laivalla.

- Yhden hengen hyttejä vain tilauksesta.

- Pakollinen todistus terveydentilasta.

- Matkalla tulee olla matkavakuutus.

Hytit


Expedition Suite -sviitit

MG Grand-sviitti (MG) 35 – 37 m2

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, stereot, internetyhteys (paitsi MS Fram), minibaari, joissain hyteissä kylpyamme, useimmissa oma parveke tai ulokeikkuna. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Sviitti (M) 28 – 30 m2

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Minisviitti (Q) 15 – 20 m2

Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Arctic Superior Minisviitti (QJ) 15 – 20 m2

Rajoitettu näköala/ei näköalaa, sohvaryhmä, tv, minibaari.

 

Arctic Superior -ulkohytit

Ulkohytti (U) 5 – 13 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

 

Ulkohytti (P) 5 – 13 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti ylä- ja keskikansilla.

 

Polar Outside -ulkohytit

Ulkohytti (N) 5 – 13 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva (joissain hyteissä kerrosvuoteet). Sijainti keski- ja alakansilla.

 

Ulkohytti (L) 5 – 13 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Venttiili-ikkunat, rajoitettu näköala/ei näköalaa. Sijainti alakansilla.

 

Ulkohytti (J) 5-13 m2

Rajoitettu näköala/ei naköalaa, erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti ylä- ja alakansilla.

 

Polar Inside -sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.


Lisätiedot

RETKET MAISSA

Voit varata etukäteen maissa tehtäviä retkiä. Erilaisiin retkivaihtoehtoihin voit tutusta alla olevasta linkistä. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikallisista olosuhteista.  Osa retkistä on varattavissa vain laivalta. Tarkista asiakaspalvelustamme, mitkä retket kuuluvat juuri valitsemallesi matkalle.

 

Retket Huippuvuorilla »

 

LISÄOHJELMA

Jatka lomaasi lisäretkillä: joko ennen tai jälkeen varsinaisen merimatkan. Tutustu ja käytä mahdollisuutta hyötyä lomastasi vielä enemmän! Voit varata lisäohjelman sekä kansainväliset lennot helposti matka-asiantuntijoiltamme risteilyä varattaessasi. 

 

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu neljään eri kategoriaan ja kolmeen erilaiseen palvelutasoon. Oheiselta sivulta näet mitä palveluita sisältyy valitsemaasi hyttiluokkaan. Tutustu matkustusluokkiin!

 

EXPEDITION TEAM - TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

 

ARKTISET RISTEILYT - HYVÄ TIETÄÄ

Lue lisää!

alk. 4325 €
19.5.2018, 12 pv

Upealla kahdentoista päivän risteilyllä nähdään Norjan rannikon parhaat palat merimatkalla Bergenistä Nordkappiin. Pohjois-Norjasta MS Spitsbergen risteilee Jäämeren halki Huippuvuorille. 

 

Risteily lähtee Bergenistä. Risteily päättyy Huippuvuorten Longyearbyeniin, josta lennetään matkan viimeisenä päivänä Osloon. 


Lähtö Bergenistä

Norjan rannikko  Huippuvuoret


Tarjous-/varauspyyntö »


Videot
Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!

Reittikartta
  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!