Varaa risteily  

Barcelona ja Välimeren risteilyt


Barcelona on mielenkiintoinen sekoitus vanhaa ja uutta. Ranta- ja kulttuuriloma yhdistyvät helposti Barcelonassa. Kaupungissa on 12 km pitkä hiekkaranta, mutta myös upeaa arkkitehtuuria. Antonio Gaudin kädenjälki näkyy Sagrada Familian lisäksi Güellin puistossa ja palatsissa sekä Casa Milán ja Battlón taloissa. Barcelonassa on myös mielenkiintoisia museoita, joissa jokaisen taiteesta nauttivan kannattaa vierailla. On Picassoa, Miróa ja jopa Salvador Dalin museo Figueresissa, vain retkimatkan päässä Barcelonasta.
Las Ramblas -kävelykatu on kaupungin sykkivä sydän. Kadun varrelta löytyvät Barcelonan parhaimmat kahvilat ja tapas -baarit, joissa on mukava viettää aikaa. Päivällä kauppiaat tuovat kadulle myytäväksi kukkia ja käsitöitä. Katutaiteilijoita on joka lähtöön: on jonglöörejä ja miimikoita. Kannattaa käydä myös La Boqueria -kauppahallissa, jossa myydään toinen toistaan herkullisempia Katalonian herkkuja. Barcelona tarjoaa myös mahtavat ostosmahdollisuudet. Kauppakeskuksia ja hienostoputiikkeja löytyy ympäri kaupunkia.

 

Barcelona on tunnettu myös yöelämästään. Illalla kannattaa suunnata Barrio Goticon baareihin, kahviloihin ja diskoihin, joita löytyy myös Eixamplen kaupunginosasta.

 

Liikkuminen ja etäisyydet

Lentokenttä sijaitsee noin 13 km päässä kaupungista. Taksimatka kentältä kaupunkiin kestää noin 30 minuuttia (riippuen liikenteestä). Barcelonaan keskustaan pääsee helposti myös bussilla tai junalla, joka kulkee puolen tunnin välein. Taksit ovat edullisia. Kaupungissa liikkuminen on helppoa myös bussilla, metrolla, kävellen tai pyöräillen. 

 

Satama

Barcelonan satama sijaitsee aivan Las Ramblas -kävelykadun päädyssä. Risteilyalukset käyttävät sataman yhdeksästä terminaalista seitsemää. Suurin osa risteilyaluksista rantautuu Moll Adossattin laituriin, mutta osa pienemmistä aluksista pysähtyy Port Vellin vanhassa satamassa.

 

Matka Barcelonan lentokentältä satamaan kestää taksilla noin 20–30 minuuttia. Lentokentältä ei kulje suoria bussi- tai junayhteyksiä Barcelonan satamaan, mutta sinne pääsee helposti Barcelonan keskustan kautta. Jää pois Catalunyan tai Sants Estacion pysäkillä ja jatka metrolla Drassanesin asemalle. Ylitä katu kohti merta. Löydät bussipysäkin, josta kulkee busseja satamaan. Bussi pysähtyy kaikilla terminaaleilla. Jos saavut Barcelonaan autolla, pysäköi World Trade Centrellä. Matkatavarasäilytys löytyy lentoaseman 1 terminaalista sekä Sants Estacion asemalta.

 

  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!