Varaa risteily  


Teemme sinulle tai ryhmällesi räätälöidyn tarjouksen

Lähetä varauspyyntö »

Risteilyt sopivat hyvin liikuntarajoitteisille

Risteilylomat sopivat erinomaisesti henkilöille, joilla on liikuntarajoitteita. Lähes kaikkien varustamoiden laivoille voi ottaa mukaan kaikenlaisia liikkumisen apuvälineitä. 

 

Pääsääntöisesti lähes kaikilta laivoilta löytyy esteettömiä hyttejä ja yleisiä tiloja, joissa on helppoa liikkua pyörätuolin tai muiden apuvälineiden kanssa. Laiva- ja varustamokohtaisia eroja on kuitenkin olemassa, joten suosittelemme tutustumaan risteilyvarustamoiden tarjoamiin palveluihin ennen risteilyn varaamista. 

 

Apuvälineet kuulo- ja näkövammaisille

Myös kuulo- ja näkövammaisille on tarjolla apuvälineitä useilla eri laivoilla. Kuulovammaiset voivat varata risteilyilleen muun muassa värinähälyttimiä, TTY-tekstipuhelimia ja induktiosilmukoita.

 

Useilta laivoilta löytyy pistekirjoituksella varusteltuja hissejä, kylttejä ja ruokalistoja. Opas- ja avustajakoirat ovat myös yleensä tervetulleita risteilylle. 

 

Vinkit esteettömälle risteilylle

Olemme koonneet Vinkit-välilehdelle vinkkejä, joiden avulla esteettömästä risteilylomasta tulee mahdollisimman onnistunut. Olemme hyödyntäneet vinkkejä laatiessamme erityisesti liikuntarajoitteisten risteilymatkustajien omakohtaisia kokemuksia. Varustamot-välilehdeltä löydät tarkemmat tiedot eri varustamojen käytännöistä ja valmiudesta huomioida erilaiset erityistarpeet.

Tarjous-/varauspyyntö

Täytettyänne lomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista. Lomakkeen täyttäminen ei sido varaukseen.

 

Yhteystiedot

Matkustajat

Täytä kaikkien samassa hytissä matkustavien henkilöiden tiedot ja kirjoita nimet kuten passissa.

Hytti


Tilaa

Suojauskoodi

Esteettömät risteilyt Risteilykeskuksesta

Risteilykeskus on myös esteettömän matkailun asiantuntija. Risteilykeskuksen kautta voit varata onnistuneen risteilyloman kaikille maailman merille myös silloin, kun sinulla on vamman tai sairauden vuoksi erityistarpeita. Suurin osa varustamoista on huomioinut erilaiset erityistarpeet monia yksityiskohtia myöten, ja eri tavoin liikkuvat tai aistivat ihmiset ovat risteilyillä tuttu näky.

 

Risteilyllä koet helposti kerralla monta kohdetta, sellaisiakin, joihin voi olla muuten vaikea esteettömästi matkustaa. Löydät sivuiltamme kattavasti tietoa eri varustamoiden esteettömyydestä sekä vinkkejä esteettömän risteilyloman suunnitteluun.

 

Esteettömät hytit varataan asiakaspalvelumme kautta (myynti@risteilykeskus.fi tai puh. 020 1441 810). Risteilyasiantuntijamme auttavat mielellään sopivimman risteilyn löytämisessä. Voit varata kauttamme omatoimisen risteilyn tai koko risteilypaketin sisältäen lennot, mahdollisen majoituksen ennen/jälkeen risteilyn ja kohdekuljetukset.

Opastetut ryhmämatkat

alk. 2985 €23.1.–5.2.2020

Lähde Eteläisen Karibian paratiisimaisemiin Palmuasema-matkablogin kirjoittajan ja esteettömän matkailun asiantuntijan, Sanna Kalmarin, kanssa! 


Miami Beach  Labadee

Bonaire  Aruba  Curaçao  


Lue lisää »
alk. 2150 €30.8.–9.9.2019, 11 pv

Lähde tutustumaan Välimeren suosikkikohteisiin risteillen! Palmuasema-matkablogista tuttu, esteettömän matkailun asiantuntija, Sanna Kalmari toimii matkanjohtajana tällä loppukesän esteettömällä risteilymatkalla.


Barcelona  Palma de Mallorca

Marseille  La Spezia 

Civitavecchia (Rooma)  Napoli

 


Lue lisää »

Vinkit

Olemme koonneet tälle sivulle vinkkejä, joiden avulla esteettömästä risteilylomasta tulee mahdollisimman onnistunut. Olemme hyödyntäneet vinkkejä laatiessamme erityisesti liikuntarajoitteisten risteilymatkustajien omakohtaisia kokemuksia. Varustamot-kohdasta löydät tarkemmat tiedot eri varustamojen käytännöistä ja valmiudesta huomioida erilaiset erityistarpeet.


Laivan ja reitin valinta

Tutustu ennen risteilyn valintaa sivuillamme eri varustamoihin ja laivoihin, ja valitse itseäsi eniten miellyttävä vaihtoehto. Monet eri risteilyvarustamot ovat huomioineet esteettömyyden, joten valinnanvaraa riittää. Esteettömyyden huomioinnin laajuudessa on eri varustamoiden välillä kuitenkin jonkin verran eroja; esimerkiksi allashissejä ei ole kaikilla laivoilla. Pääsääntöisesti esteettömyys on huomioitu paremmin, mitä uudempi ja isompi laiva on kyseessä. Esteettömien hyttien kysyntä on usein suurta, joten matka kannattaa varata hyvissä ajoin.

Risteilyille pääsee eri puolille maailmaa, kaikille maailman merille. Reittiä valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota satamiin, joissa laiva pysähtyy. Osassa satamista laiva pääsee kiinnittymään laituriin ja laivasta pääsee helposti ulos putkea tai siltaa pitkin myös pyörätuolilla.

Joissakin satamissa laiva jää kauemmas merelle ja laivasta siirrytään satamaan pienemmillä tenderaluksilla eli yhteysveneillä. Pääsääntöisesti liikuntarajoitteinen voi siirtyä yhteysveneeseen vain, jos hän pystyy ottamaan muutaman askeleen ja käytössä on manuaalinen pyörätuoli. Joissakin satamissa yhteysveneet ovat esteettömämpiä kuin toisissa, mutta yhteysveneiden ollessa käytössä, ei liikuntarajoitteisten pääsyä satamaan voida koskaan varmaksi luvata ellei henkilö pysty itse hieman kävelemään. Satamissa, joissa yhteysveneisiin siirrytään, voi myös olla vastassa portaat. Monet risteilyvarustamot ilmoittavat ennalta, pääseekö laiva laituriin vai joudutaanko kohteessa käyttämään yhteysvenettä (tender). Reittiä valittaessa kannattaa siis suosia reittejä, joissa laiva pääsee laituriin. Tässäkin varmimpia valintoja ovat suurimmat laivat. Sääolosuhteet ja mahdolliset reittimuutokset ovat kuitenkin aina mahdollisia ja risteilyvarustamo saattaa päättää käyttää yhteysveneitä, vaikka etukäteen ei olisi näin suunniteltu. Tämä on kuitenkin harvinaisempaa.
Risteilyn varaus

Risteilykeskuksen kautta voit varata omatoimisen risteilyn tai risteilypaketin, joka sisältää mm. lennot ja opastuksen. Jos sinulla on erityistarpeita, ota yhteyttä asiakaspalveluumme! Olemme risteilyasiantuntijoita ja saaneet koulutusta myös erityistarpeiden huomiointiin. Kerro meille risteilyä varatessasi yksilölliset tarpeesi, jotka on hyvä ottaa huomioon matkan toteutuksessa. Risteilyvarustamot tarvitsevat tiedot mukaan tulevista apuvälineistäsi, kuten niiden mitat ja mahdollisen akkutyypin sekä, varustamosta riippuen, tiedot myös apuvälineen mallista ja valmistajasta.

 

Jos varaat kauttamme myös lennot, kerro millaista apua tarvitset lentokentällä (kts. alla).

 

WCHR = pystyt kävelemään itse koneeseen, mutta tarvitset pyörätuolin avuksesi terminaalissa

WCHS = pystyt kävelemään jonkin verran, mutta et pääse nousemaan koneen portaita

WCHC = et pysty kävelemään ollenkaan, tarvitset nostoapua ja käytäväpyörätuolin koneen ovelta istuimellesi

 

Kaksi liikkumisen apuvälinettä kuljetetaan lennolla maksutta. Huomioithan, että lentoyhtiöillä voi olla erilaisia sääntöjä sille, minkä kokoinen apuväline saa olla. Autamme myös parhaamme mukaan invataksikuljetusten varaamisessa lähtö/päätesatamassa, mikäli et pysty käyttämään tavallista taksia. Invatakseja on kohteissa rajoitetusti.

 

Apuvälineet

Lähes kaikkien varustamoiden laivoille voi ottaa kaikenlaisia liikkumisen apuvälineitä. Kaikki apuvälineet on säilytettävä omassa hytissä, eikä niitä voi jättää esimerkiksi käytävälle hytin ulkopuolelle. Monissa lähtösatamissa on myös mahdollista vuokrata apuvälineitä, jotka toimitetaan valmiiksi hyttiin. Varustamoiden suosittelemia vuokrausfirmoja ovat Special Needs At Sea ja Scootaround. Huomioithan, että vuokrattavat apuvälineet ovat hyvin yleistä mallia, eikä niitä saa yksilöllisesti mukautettua.

 

Opas- ja avustajakoirat

Viralliset opas- ja avustajakoirat ovat yleensä tervetulleita risteilylle. Varustamot tarjoavat koirille ennakkoilmoituksella pienen ulkoilutusalueen. Opas- ja avustajakoirien ulkomaille vientiin pätee samat säännöt kuin muutoinkin koirien ulkomaille vientiin.

 

Avustuspalvelu

Avustuspalvelua, esimerkiksi pyörätuolin työntöapua, on saatavilla kaikissa lähtö- ja päätesatamissa. Välisatamissa henkilökunta auttaa laivasta poistumisissa ja sinne siirtymisissä. Laivalla henkilökunta avustaa tarvittaessa esimerkiksi ruuan ottamisessa buffetissa, mutta ei tarjoa henkilökohtaista apua. Henkilökunta ei voi myöskään nostaa apuvälineitä.

 

Retket

Monilla varustamoilla on retkivalikoimissaan myös esteettömiä retkiä. Osa retkistä soveltuu kokoaikaisesti pyörätuolia käyttäville ja osa henkilöille, jotka pystyvät nousemaan bussin penkille. Retkiin voi tutustua varustamoiden kotisivuilla.

 

Sähköjännite laivalla

Varustamosta ja laivasta riippuen hytissä saattaa olla sekä Yhdysvalloissa käytössä olevaa 110V:n ja Euroopassa yleisesti käytössä olevaa 220V:n sähköjännitettä tai vain 110V:n sähköjännitettä. Tämä voi olla ongelma monille eurooppalaisille sähköpyörätuolien/mopojen latureille, jotka toimivat vain 220V:n virralla. Ota siis etukäteen selvää apuvälineesi valmistajasta ja hanki tarvittaessa vaihtoehtoinen laturi. Huomioi tämä myös, jos yövyt ennen/jälkeen risteilyn Yhdysvalloissa.

Celebrity Cruisesin risteilylomilla voit keskittyä korkealaatuisesta risteilystä ja laivojen ylellisyydestä nauttimiseen, sillä esteettömyys eri muodoissaan on huomioitu laivoilla hyvin. Kaikista erityistarpeista tulee ilmoittaa hyvissä ajoin risteilyä, mieluiten jo varausta tehdessä.


Royal Caribbeanilla on markkinoiden johtava esteettömyysohjelma ja esteettömyys on huomioitu yksityiskohtia myöten niin majoittumisessa kuin laivan aktiviteeteissakin. Esteettömyydessä on otettu hyvin huomioon eri tavoin vammaiset ja pitkäaikaissairaat henkilöt. Kaikista erityistarpeista tulee ilmoittaa hyvissä ajoin risteilyä, mieluiten jo varausta tehdessä


Norwegian Cruise Line haluaa tarjota mahdollisuuden rentoon ja omannäköiseen risteilyyn kaikille, myös eri tavoin vammaisille ja pitkäaikaissairaille henkilöille. Etukäteistiedon avulla varustamo pyrkii vastamaan monenlaisiin erityistarpeisiin, jotta risteilylomasta tulee mahdollisimman huoleton ja antoisa.


Azamaran risteilyjen luksuksesta pääset nauttimaan myös apuvälineillä liikkuen. Varustamo tekee parhaansa mahdollistaakseen ikimuistoisen täyden palvelun risteilyloman myös henkilöille, joilla on vamman tai sairauden vuoksi erityistarpeita.Princess Cruises lanseerasi Princess AccessSM -esteettömyysohjelmansa jo vuonna 1992. Siitä lähtien varustamo on kehittänyt laivojensa esteettömyyttä, jotta kaikki voisivat nauttia onnistuneesta risteilylomasta kaikkialla maailmassa.


MSC Cruises palvelee parhaansa mukaan myös henkilöitä, joilla on erityistarpeita ja yhtiö on sitoutunut noudattamaan kansainvälisiä esteettömyyssäädöksiä. Kaikki MSC:n laivat ovat suhteellisen uusia, moderneja ja lämminhenkisiä. Esteettömyys on laivoissa huomioitu hyvin. 


Carnival Cruise Linen tavoite on, että kaikki voisivat nauttia ja rentoutua risteilyllä, huolimatta mahdollisista erityistarpeista. Carnivalin laivoilla on kolmenlaisia esteettömiä hyttejä ja yleisissä tiloissa on otettu huomioon erilaiset tarpeet.


Holland America Line on omistautunut tarjoamaan ainutlaatuisen risteilykokemuksen kaikille asiakkailleen, mukaan lukien henkilöt, joilla on vamman tai sairauden vuoksi erityistarpeita. Laivoilla on huomioitu esteettömyys, jotta kaikki voisivat nauttia rentouttavasta risteilystä.  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!