Tarjous-/varauspyyntö

Täytettyänne lomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista. Lomakkeen täyttäminen ei sido varaukseen.

 

Andien rannikolta Panaman kanavalle

Yhteystiedot

Matkustajat

Täytä kaikkien samassa hytissä matkustavien henkilöiden tiedot ja kirjoita nimet kuten passissa.

Hytti


Tilaa

SuojauskoodiMatkaohjelma

PÄIVÄ 1. Valparaíso

Matka alkaa Chilestä. Tutustu Valparaíson värikkääseen ja runolliseen kaupunkiin omatoimisesti ennen risteilymatkalle lähtöä. MS Fram odottaa matkustajia satamassa. 

PÄIVÄ 2. Isla Chañaral

MS Fram vierailee ensimmäisenä Isla Chañaral -saarella. Isla Chañaral, Isla Chronos ja Isla Damas muodostavat yhdessä perunpingviinien suojelualueen. Vaikka saarten eläimistö on muutenkin varsin vaikuttava, niiden kuuluisimpia asukkeja ovat perunpingviinit, jotka pesivät saarilla. Saarilla ja niiden läheisyydessä asustaa merileijonia, chungungo-saukkoja, patagonianpingviinejä, llaca-hiiriä ja pullonokkadelfiinejä. Kesäkaudella voi saarella bongata myös merikilpikonnia, delfiinejä, valaita, albatrosseja ja merimetsoja. 

PÄIVÄT 3-5. Merellä

Sen lisäksi, että risteilymatkalla pääsee tutustumaan historiallisesti merkittäviin kohteisiin, voi Etelä-Amerikan historiasta oppia lisää meripäivien aikana osallistumalla tutkimusmatkatiimin luennoille. Opi lisää inkaintiaaneista ja muista muinaisista kulttuureista!

PÄIVÄ 6. San Martin

Puerto General San Martin on portti kuuluisille geoglyfeille; Nazcan linjoille. Uskotaan, että Nazca-intiaanit kaiversivat linjat maahan vuosien 500 eaa. ja 500 jaa. välillä. Linjoja ei näe kovin hyvin maasta käsin, joten niiden olemassaolosta ei tiedetty laajalti kuin vasta 1930-luvulla, kun lentokoneet lensivät alueen yli.

 

Aavikolle on piirretty kahdenlaisia kuvioita: biomorfisia ja geoglyfisiä. Bimorfiset kuviot esittävät noin 70 eläin- ja kasvihahmoa, joiden joukossa on muun muassa hämähäkki, kolibri, apina ja yli 300 metriä pitkä pelikaanihahmo. Geoglyfiset linjat esittävät suunnattoman suuria geometrisiä kuvioita kuten kolmioita, spiraaleja, ympyröitä ja puolisuunnikkaita. Kuvioiden lisäksi maahan on kaiverrettu suoria viivoja, joista pisin on jopa yli 14 kilometriä pitkä. Jotta nämä mystiset kuviot voi kokea kunnolla, ne tulee nähdä ilmasta ja Hurtigruten tarjoaakin matkustajille retkeä, joka mahdollistaa juuri tämän.

PÄIVÄ 7. Callao ja Lima

Callao on Perun suurin ja tärkein satamakaupunki, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Perun pääkaupungista Limasta. Callaosta löytyy hulppeita kartanoita, viehättäviä museoita ja kirkkoja sekä kuningas Felipen linnake.

 

Pohjoisempana sijaitsee Caralin kylä, jota pidetään yhtenä Perun varhaisimmista temppelikeskuksista. Etelässä taas sijaitsee Pachacamac-kansan asuinalueen arkeologiset rauniot. Espanjalaiset konkistadorit perustivat vuonna 1542 eteläamerikkalaisista siirtokunnistaan Perun varakuningaskunnan, jonka hallintokeskuksena toimi Lima. Tämän seurauksena kaupunkiin alettiin rakentaa kirkkoja, luostareita ja kartanoita. Kaupungin historiallinen keskus ei ole juurikaan muuttunut niiltä ajoilta, ja se onkin yksi Unescon maailmanperintökohteista. Vieraile museoissa ihailemassa taidetta, käy arkeologisilla kaivauksilla, vietä rantapäivä tai maistele paikallisia herkkuja. 

PÄIVÄ 8. Merellä

On jälleen aika viettää päivä merellä. Osallistu luennoille tai nauti päivästä risteilyaluksen kannella.

PÄIVÄ 9. Salaverry

Salaverryn satamasta lähdetään tutkimusmatkalle Chimorin muinaiseen intiaanivaltakuntaan. Chimu-intiaanit perustivat valtakuntansa pääkaupungin Moche-joen rannalle ja antoivat sille nimeksi Chan Chan. Unescon maailmanperintökohteenakin tunnettu kaupunki rakennettiin savesta, mudasta, pikkukivistä, oljesta ja ruo’osta. Moche-joen alajuoksulla sijaitsee myös Trujillon kaupunki. Hurtigruten tarjoaa myös retken Moche-kulttuurin uskonnolliseen keskukseen, joka on rakennettu jo 500-luvulla. Pääset näkemään Huaca del Solin ja Huaca de la Lunan temppelit – auringon ja kuun temppelit.

PÄIVÄ 10. Merellä

Ristelyalus MS Fram seilaa kohti Ecuadoria. 

PÄIVÄ 11. Isla de la Plata

Isla de la Platan saari on osa Machalillan kansallispuistoa. Saarta kutsutaan joskus Ecuadorin toiseksi Galapagokseksi, sillä alueella elää runsaasti erilaisia merilintulajeja. Muun muassa sinijalkasuulia, galapagosinalbatrosseja ja fregattilintuja voi bongata saarella. Isla de la Plata tarjoaa hyvät mahdollisuudet patikointiin ja lintubongaukseen. Jos merenalainen elämä kiinnostaa lintujen sijaan, voi rannalla harrastaa snorklausta. 

PÄIVÄ 12. Merellä

Tähän mennessä jokainen matkustaja on varmasti löytänyt oman tavan viettää meripäivät laivalla. 12 meripäivän aikana laiva ylittää Päiväntasaajan. 

PÄIVÄ 13. Puerto Piña

Puerto Piña on lähellä Kolumbian rajaa sijaitseva pieni rannikkoyhteiskunta, jota asuttavat laajalti afropanamalaiset ja alueen Emberá-alkuperäiskansa. Piña Bay suorastaan kuhisee erilaisia kalalajeja. Vesistä löytyy kukkoahvenia, miekkakaloja, tonnikaloja, napsijakaloja, robaloita, dolfiinikaloja, barrakudia, raitamakrilleja ja purjekaloja. Panaman hallitus suojelee lahtea kaupalliselta kalastukselta eivätkä kalastusalukset saa tulla alueelle. Vesissä uiskentelee mysö delfiinejä, haita, rauskuja sekä ryhävalaita. Puerto Piñassa on pieni valkeahiekkainen ranta, Playa Blanca, jolla voi ottaa halutessaan aurinkoa. Hieman kauempana rannasta voi snorklata tai meloa riutalla, ja viidakosta löytyy hyviä vaellusreittejä. 

PÄIVÄ 14. Panaman kanava

Risteilyalus seilaa Panaman kanavaan Balboan kylän lähettyviltä. Laivalla pääset näkemään aitiopaikalta, kuinka kanavan sulkujärjestelmä toimii. MS Fram nostetaan jopa 25 metrin korkeuteen. Panaman kanava on yksi suurimmista ja monimutkaisimmista tekniikan taidonnäytteistä maailmassa. Kanava korvasi aikanaan Drakensalmen ja Kap Hornin kautta kulkevat vaaralliset merireitit ja helpotti huomattavasti kulkua Tyyneltämereltä Atlantille. 

PÄIVÄ 15. Bocas del Toro

Bocas del Toro, suomeksi härän suu, on melko koskematon saarialue. Panaman ensimmäinen kansallinen meripuisto Bastimentos sekä Parque International la Amistadin Unsecon maailmanperintökohde sijaitsevat alueella. Bocas del Toro koostuu yhdeksästä saaresta ja sadoista pienistä luodoista. Koe Bocas Townin värikäs Karibialainen ilmapiiri, nauti vesiurheilusta Bastimentosin kansallispuistossa tai vaella sademetsän halki.

PÄIVÄ 15. Puerto Limón

Risteilymatka MS Framin kyydissä päättyy Costa Rican Puerto Limóniin. Halutesssi voit jäädä tutkimaan kaupunkia omatoimisesti. 

Hinnasto

 

Andien rannikolta Panaman kanavalle - Andean Coast Expedition to Panama Canal

 

Lähtö: 19.3.2019

Laiva: MS Fram

 

 

Andien rannikolta Panaman kanavalle 19.3.2019 / Hinnat alk. hintoja per hlö
16 pv Polar sisähytti Polar ulkohytti Arctic Superior ikkunahytti  Expedition-sviitti
2hh x 4269 4702 5904
1hh x 7471 8229 11809

 

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu, ja alennushintojen saatavuus on rajoitettu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassolevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

 

Hintaan sisältyy:

- Risteilyn valitsemassasi hyttiluokassa

- Täyshoidon sis. teen ja kahvin

- Veden- ja tuulenkestävän takin

- Maihinnousun eri kohteissa Oxpro-veneissä

- Aktiviteetit aluksella ja maissa

- Tutkimustiimin pitämät luennot

 

Hintaan ei sisälly:

- Kansainvälisiä lentoja

- Matka- ja peruutusvakuutukset

- Valinnaiset retket ja palvelurahat

 

Tärkeää tietoa:

- Hinnat ovat euroissa (EUR) per henkilö

- Suunnitellut maihinnousut riippuvat sää- ja jääolosuhteista.

- Pidätämme oikeuden muuttaa suunniteltuaohjelmaa ja matkareittiä.

- Joitakin maissakäyntejä ja retkiä Polarcirkel-veneillä myydään vain laivalla.

- Jalkineiden vuokraus laivalla.

- Yhden hengen hyttejä vain tilauksesta.

- Pakollinen todistus terveydentilasta.

- Matkalla tulee olla matkavakuutus.

Hytit


Expedition Suites - sviitit

MG Grand-sviitti (MG) 35 – 37 m²

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, stereot, internetyhteys (paitsi MS Fram), minibaari, joissain hyteissä kylpyamme, useimmissa oma parveke tai ulokeikkuna. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Sviitti (M) 28 – 30 m²

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Minisviitti (Q) 15 – 20 m²

Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Polar Outside -ulkohytit

Arctic Superior Ulkohytti (U) 5 – 13 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

 

Ulkohytti (N) 5 – 13 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti alakansilla.

 

Polar Inside -sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.


Lisätiedot

RETKET MAISSA

Voit varata etukäteen maissa tehtäviä retkiä. Erilaisiin retkivaihtoehtoihin voit tutusta alla olevasta linkistä. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikallisista olosuhteista.  Osa retkistä on varattavissa vain laivalta. Tarkista asiakaspalvelustamme, mitkä retket kuuluvat juuri valitsemallesi matkalle.

 

Retket Etelä-Amerikassa »

 

LISÄOHJELMA

Jatka lomaasi lisäretkillä joko ennen tai jälkeen varsinaisen merimatkan. Tutustu ja käytä mahdollisuutta hyötyä lomastasi vielä enemmän! Voit varata lisäohjelman sekä kansainväliset lennot helposti matka-asiantuntijoiltamme risteilyä varattaessasi.

 

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu neljään eri kategoriaan ja kolmeen eri matkustusluokkaan. Tutustu matkustusluokkiin täällä!

 

EXPEDITION TEAM - TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Retket

Voit varata etukäteen osan maissa tehtävistä retkistä. Retkien tiedot ilmoitetaan etukäteen, jos se on mahdollista. Muussa tapauksessa niistä kerrotaan laivalla. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikallisista olosuhteista.

alk. 4269 €
19.3.2019, 16 pv

Matkaa Chilen ihastuttavasta Valparaísosta Costa Rican Puerto Limóniin. Näet merimatkan aikana rannikon upeimmat luontokohteet, lukuisia merieläimiä ja lintuja, valkoisia hiekkarantoja ja mielenkiintosia kaupunkeja. Merimatkan päätteeksi MS Fram kulkee Panaman kanavaa pitkin Tyyneltävaltamereltä Atlantille. 


Lähtö Valparaisosta

Chile  Peru  Ecuador

Panama  Costa Rica


Tarjous-/varauspyyntö »


Reittikartta
  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!