Etusivu » Maat » Etelä-Korea

Etelä-Korea


Kiehtova Etelä-Korea, viralliselta nimeltään Korean tasavalta, tarjoaa matkailijoille jännittäviä suurkaupunkeja, upeita rantakohteita ja itämaista eksotiikkaa. Nykyään maa tunnetaan suurena teknologiakeskittymänä, mutta rikkaasta historiasta muistuttaa muun muassa 1300-luvulla rakennettu kaupunginportti, jolla yritettiin suojella Soulin asukkaita tiikerihyökkäyksiltä. Maata voidaankin oikeudella kutsua mielenkiintoiseksi sekoitukseksi modernia elämänmenoa ja värikästä historiaa.

 

 

  


Pilvenpiirtäjämetropoleja ja upeaa maaseutua

Etelä-Koren tunnetuin kaupunki on Soul. Pilvenpiirtäjämetropoli tunnetaan viihteen ja muodin kotikaupunkina, jonka ostosmahdollisuudet ovat vailla vertaansa. Neonvaloin koristelluilta kujilta löydät herkullisia katukeittiöitä, joissa voit maistaa vaikkapa Korean perinneruokaa Kimchiä. Myös Etelä-Korean toiseksi suurin kaupunki Busan tarjoaa matkailijoille kultturikohteita ja jännittävää tekemistä. Yli puolet Korean väestöstä asuu suurkaupunkien liepeillä, joten vilkas kaupunkielämä on taattua!

 

Etelä-Korea on kuitenkin myös muuta kuin vilkkaita pilvenpiirtäjäkaupunkeja. Suurin osa Etelä-Koreasta on kukkuloiden ja vuorien peittämää maaseutua, jonne pääsee pakoon kaupunkien vilinää. Maaseudun parasta antia ovat upeat kansallispuistot, historialliset maamerkit ja hiekkarannat. Etelä-Korean rannikolla on useita paratiisisaaria, joista tunnetuin on Jeju-saari (Cheju-do).  
Busan on Etelä-Korean toiseksi isoin kaupunki. Tyynenmeren rannalla sijaitsevassa suurkaupungissa asuu noin 3,5 miljoonaa asukasta. Busanissa pääsee kulttuurilomailun lisäksi nauttimaan alueen upeasta luonnosta. Kaupunki on tunnettu upeasta rantaviivasta ja sitä ympäröivistä vuorista. Kauniit ja hyvin hoidetut rannat houkuttelevat etenkin kesäkuukausina matkailijoita Busaniin. Gwangallin ranta on oiva paikka kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja, kuten vaikkapa vesihiihtoa tai purjelautailua!

 

Busanissa on useita mielenkiintoisia vierailukohteita. Kaupungista löytyy historiallisia rakennuksia ja erinomaisia museoita. Kaupunkia ympäröiviltä vuorilta löytyy myös Korean kauneimmat buddhalaistemppeleitä – Beomosan ja Seokbulsan temppelit ovat ehdottomasti vierailun arvoisia! Gamcheonin kulttuurikylästä löytyy värikkäästi maalattuja taloja ja ainutlaatuista taidetta.

 

 


Lue lisää »


24 tuntia vuorokaudessa sykkivä Soul hurmaa nopeasti! Pilvenpiirtäjämetropoli tunnetaan viihteen ja muodin kotikaupunkina. Soulissa onkin vailla vertaansa olevat ostosmahdollisuudet – kaupungista löydät varmasti etsimäsi! Neonvaloin koristelluilla kujilla saattaa törmätä herkullisiin katukeittiöihin – maista vaikkapa Korean perinneruokaa Kimchiä. 

Soulista löytää myös roppakaupalla kulttuuria. Vanhat temppelit ja museot valottavat matkailijalle Korean pitkää historiaa. Kaupungin moderni arkkitehtuuri pilvenpiirtäjineen antaakin aikamoisen kontrastin piirtyessään historiallista Soulia vasten.

 

 


Lue lisää »  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!