Tarjous-/varauspyyntö

Täytettyänne lomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista. Lomakkeen täyttäminen ei sido varaukseen.

 

Douro: Portugalin kultainen joki

Yhteystiedot

Matkustajat

Täytä kaikkien samassa hytissä matkustavien henkilöiden tiedot ja kirjoita nimet kuten passissa.

Hytti


Tilaa

SuojauskoodiMatkaohjelma

PÄIVÄ 1: Porto

Jokiristeily alkaa yhdestä Euroopan vanhimmista kaupungeista, Portosta. Jo Antiikin Rooman ajoista Porto on toiminut tärkeänä kauppapaikkana. Matkustajat pääsevät laivaan iltapäivällä, ja miehistö esitellään tervetuliaiscocktailien yhteydessä. Illallisen jälkeen on aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti.  

PÄIVÄ 2: Porto – Régua

Portoa pidetään yhtenä Pyreneiden niemimaan viehättävimmistä kaupungeista, eikä suotta. Keskiaikaiset kujat, räikeän värikkäät talot ja kaupungin yllä kohoavat barokkitornit luovat uniikin sekoituksen. Tämä Portugalin entinen pääkaupunki on erityisen tunnettu portviineistä, joita on valmistettu Douron laaksossa jo 1400-luvulta saakka. Lähde varustamon opastetulle kaupunkikierrokselle ja maistelemaan portviiniä, tai tutustu kaupunkiin omatoimisesti. Näe uusklassinen Palácio da Bolsa, goottilainen Igreja de São Francisco kirkko ja Dom Luís I silta Portosta Vila Nova de Gaiaan. Iltapäivällä matka jatkuu kohti Peso da Réguan viinikaupunkia. 

PÄIVÄ 3: Régua – Pinhão – Vega de Terrón

Peso da Réguassa saavutaan komean vuoristoiselle alueelle, jota täplittävät vehmaat viinitarhat ja koristeelliset kartanot. Régua on loistava paikka lähteä tutustumaan alueen viinitiloihin. Kaupungissa sijaitsee portviini instituutti, ja lähes kaikilla asukkailla on sidoksia viinintuotantoon. Tätä hiljaista satamakaupunkia kiinnostavampi kohde on kuitenkin noin 20 kilometrin päässä sijaitseva Vila Réal. Hieman kaupungin ulkopuolella sijaitseva Casa de Mateuksen barokkipalatsi ja sen kaunis puutarha ovat Douron risteilyjen kohokohtia. Iltapäivä kuluu laivalla. Pinhãossa tehdään lyhyt pysähdys, jonka aikana Vila Réalin retkeläiset otetaan kyytiin, minkä jälkeen seilataan kohti Vega de Térronia. Nauti illallisesta ja flamencoesityksestä laivalla. 

PÄIVÄ 4: Vega de Terrón – Barca d’Alva

Vega de Térronin satamasta on hyvä lähteä tutustumaan Salamancan kauniiseen kaupunkiin. Salamancaa pidetään yhtenä Douron kohokohdista upean arkkitehtuurinsa vuoksi. Päänähtävyyksiin kuuluvat 1200-luvulla perustettu yliopisto sekä kaksi katedraalia, goottilainen Catedral Nueva ja romaaninen Catedral Vieja. Illalla otetaan kurssi kohti Barca d’Alvaa. Barca d’Alva on hiljainen joenvarsikylä vain muutaman kilometrin päässä Espanjan rajasta Douron kansallispuistossa.

PÄIVÄ 5: Barca d’Alva – Ferradosa – Pinhão

Jo aamulla lähdetään kohti Ferradosaa. Ferradosasta on mahdollista lähteä varustamon retkelle tutustumaan Porton viinialueeseen. Retkeläiset noukitaan kyytiin Pinhãossa. Risteilyn viidentenä päivänä vietetään gaalailtaa.  

PÄIVÄ 6: Pinhão – Porto

Matkalla Pinhãosta takaisin Portoon tarjoutuu mahdollisuus osallistua varustamon retkelle Lamegon kylään. Kylän komea Nossa Senhora dos Remedios katedraali on näkemisen arvoinen vierailukohde, jonne saapuu vuosittain monia pyhiinvaeltajia. Iltapäivällä laiva seilaa kohti Porton satamaa. 

PÄIVÄ 7: Porto

Seitsemännen päivän voi viettää Portossa haluamallaan tavalla. Varustamo järjestää myös retken Aveiron hurmaavaan keskiaikaiseen kylään. Nauti viimeisestä illallisesta laivalla ja perinteisestä portugalilaisesta viihteestä.

PÄIVÄ 8: Porto

Nauti viimeinen buffet-aamiainen ennen laivasta poistumista. Risteily päättyy.

Hinnasto

Douro: Portugalin kultainen joki / The Douro River, the Spirit of Portugal 

2019 / Douro: Portugalin kultainen joki (POC_PP)
8 päivää Jokialus Hinta alkaen €/hlö jaetussa 2hh
4.11. MS Vasco de Gama 1648
6.11. MS Amalia Rodrigues 1824

 

2020 / Douro: Portugalin kultainen joki (POC_PP)
8 päivää Jokialus Hinta alkaen €/hlö jaetussa 2hh
26.10. MS Miguel Torga 1525
29.10. MS Amalia Rodrigues 1825
1.11. MS Infante Don Henrique 1570
2.11. MS Miguel Torga 1525
2.11. MS Vasco de Gama 1350
4.11. MS Fernao de Magalhaes 1350
5.11. MS Amalia Rodrigues 1525
7.11. MS Gil Eanes 1525
9.11. MS Vasco de Gama 1350

 

Hintaan sisältyy:

- 8 päivän risteily täysihoidolla (ensimmäisen päivän illallisesta viimeisen päivän aamiaiseen)

- Kahdenhengen hytti omalla kylpyhuoneella ja suihkulla 

- Vesi, viini, olut ja mehu aterioiden yhteydessä

- Kahvi ja tee lounaan sekä illallisen jälkeen laivalla

- Baarin alkoholijuomat (ei samppanja tai erikoislistan viinit ja väkevät alkoholijuomat)

- Viihde laivalla

- Laivaemännän tai isännän palvelut

- Tervetuliaiscocktail 

- Gaalaillallinen

- Satamamaksut

 

Hintaan EI sisälly:

- Erikoislistan viinit, väkevät alkoholijuomat tai samppanja laivan baarista

- Retkien tai kuljetusten aikana tilatut juomat

- Matka- ja peruutusvakuutukset

- Retket (varattavissa etukäteen tai laivalla)

- Liityntäkuljetukset risteilyn lähtösatamaan/satamasta

- Lennot

- Hotellimajoitukset ennen tai jälkeen risteilyn

- Henkilökohtaiset kulut


Tärkeää tietoa:

- Matkustajilla tulee olla mukana voimassaoleva virallinen henkilökortti tai passi

- Henkilökortin tai passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen


Hytit


Aluksesta riippuen CroisiEuropen hytit löytyvät joko kahdelta tai kolmelta eri kannelta. Suurin osa hyteistä on kahden hengen ulkohyttejä, joissa on oma wc ja suihku. Joiltakin aluksilta löytyy myös yhden hengen hyttejä sekä sviittejä. Hotellihuonemaisten hyttien perusvarusteluun kuuluu TV, puhelin, WiFi, tallelokero ja ilmastointi. 

 

Esimerkkikuvat MS Renoir, MS La Boheme, MS Infante Don Henrique, MS Vivaldi, MS Gérard Schmitter, MS Botticelli ja MS Beethoven aluksilta. Hyttien sisustus vaihtelee aluksittain.


Lisätiedot

Ranskalainen perheyritys CroisiEurope on vuosien saatossa kasvanut Euroopan suurimmaksi jokiristeilyvarustamoksi. Nykyään varustamolla on jopa 32 jokialusta, jotka kuljettavat matkustajia pitkin Euroopan jokia. Jokialuksilla käytettävät kielet ovat ranska ja englanti, joskin henkilökunta puhuu myös useita muita kieliä. 

 

Tunnelma aluksilla

CroisiEuropen jokialuksille mahtuu aluksesta riippuen 100–180 matkustajaa. Laivoja uusitaan säännöllisin väliajoin, jotta ne pysyvät turvallisina ja ennen kaikkea mukavina matkustaa. Varustamon ranskalaiset juuret näkyvät vahvasti aluksilla, ja erityisesti menut on suunniteltu käyttäen inspiraationa ranskalaista ruokakulttuuria. Vaikka suurin osa matkustajista onkin ranskalaisia, löytyy seasta myös matkustajia muualta Euroopasta, joskus jopa kauempaa. Pukukoodi aluksilla on rento, mutta siisti pukeutuminen on suotavaa. Mukavat kengät on myös hyvä olla mukana. Gaalaillalliselle pukeudutaan yleensä juhlavammin. 

 

Ruokailu

Päivä on hyvä aloittaa runsaalla buffet-aamiaisella. Pöydästä löytyy usein leivonnaisia, leipää, hilloja, makkaroita, leikkeleitä, kananmunia, tuoreita hedelmiä, jogurttia sekä tietysti kahvia ja teetä. Lounas ja illallinen tarjoillaan pöytiin. Menu kolmen ruokalajin lounaalle ja illalliselle on valmiiksi suunniteltu jokaista päivää varten. Päivän menut julkaistaan edellisenä iltana. Ranskalaiset vaikutteet näkyvät vahvasti päivittäisissä menuissa. 

 

Retket

Saat jokiristeilystäsi vieläkin enemmän irti varaamalla varustamon retkiä satamakohteissa. CroisiEurope tarjoaa risteilyilleen kaksi erilaista retkipakettia, Classic ja Discovery. Classic-pakettiin kuuluvat retket keskittyvät kunkin kohteen merkittävimpiin nähtävyyksiin, kulttuuriin, arkkitehtuuriin ja historiaan. Discovery-paketin retket puolestaan sisältävät usein vähemmän tunnettuja kohteita, kävely- ja pyöräretkiä, helikopteriajeluita sekä ruoka- ja juomamaistiaisia. Retkipakettien lisäksi on myös mahdollista ostaa yksittäisiä retkiä.

alk. 1350 €
2019: 4.11. ja 6.11., 8 pv
2020: useita lähtöjä loka-marraskuussa, 8 pv

Douro, Portugalin "kultainen joki", virtaa halki koskemattomien paimentolaisseutujen ja ohittaa niin uneliaita pikkukyliä kuin upeita linnojakin. 8 päivän jokiristeily tutustuttaa sinut jokivarren komeisiin maisemiin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Näe Porton historiallinen keskusta, Casa de Mateuksen barokkipalatsi, Salamancan kaksi katedraalia ja goottilainen katedraali Nossa Senhora dos Remedios.

 

PORTO – RÉGUA – PINHÃO – VEGA DE TERRÓN – BARCA D’ALVA – FERRADOSA – PINHÃO – PORTO


Tarjous-/varauspyyntö »


Reittikartta

  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!