Joustavat muutosehdot (Covid-19)

Varaa risteily

Oletko pohtinyt risteilyloman varaamista, mutta maailman tilanne huolettaa? Useat risteilyvarustamot tarjoavat uusille varauksille nyt tavallista joustavampia muutos- ja peruutusehtoja. Risteilyvarustamot tekevät hartiavoimin töitä sen eteen, että jokainen matkustaja pääsee nauttimaan lomastaan hyvillä mielin. Matkustajien turvallisuus on Risteilykeskukselle ensisijaisen tärkeää.

Löydät tältä sivulta tietoa risteilyn varaamiseen ja maksamiseen liittyvistä asioista sekä varustamoiden uusista muutos- ja peruutusvaihtoehdoista Covid-19-pandemian jatkumisen varalle.

Risteilyn varaaminen ja maksaminen

Risteilyn maksuaikataulut vaihtelevat varustamoittain, mutta yksi asia on useimmille varustamoille yhteinen: jos risteilyn lähtöön on vielä aikaa, maksun kanssa ei tarvitse kiirehtiä. Risteily vahvistetaan maksamalla ennakkomaksu, joka vaihtelee varustamoittain. Maksu saattaa olla vaikkapa 100 euroa matkustajaa kohden tai esimerkiksi 10 % risteilyn hinnasta. Löydät tarkat maksuehdot varustamoiden matkaehtosivuilta sekä alta löytyvästä valikosta.

Risteilyn loppulasku erääntyy yleensä vasta noin kaksi kuukautta ennen lähtöä. Myös risteilyn peruutuskulut alkavat juosta lähempänä lähtöä; esimerkiksi Royal Caribbeanin ja Celebrity Cruisesin risteilyn voi perua pienillä kuluilla (100 €/hlö + 50 €/hytti) vielä 16 päivää ennen matkan alkua. Suosittelemme tutustumaan varustamon matkaehtoihin ennen risteilyn varaamista. Risteilykeskuksen tiimi on mielellään apuna risteilyn varaamiseen liittyvissä asioissa.

Vinkki: Muistathan, että risteilyvaraus on sitova vasta siinä vaiheessa, kun olemme vastaanottaneet sinulta risteilyn ennakkomaksun. Voit tehdä nettivaraamomme kautta alustavia risteilyvarauksia – ne eivät velvoita sinua mihinkään!

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tutustu risteilyvalikoimaamme!

Joustavat muutos- ja peruutusvaihtoehdot (Covid-19)

Risteilyvarustamot tarjoavat uusille varauksille tavallista joustavampia muutos- ja peruutusvaihtoehtoja. Kokosimme alle lisätietoa varustamoiden erinomaisista vaihtoehdoista. Kysy meiltä lisää puhelimitse, sähköpostitse tai chatin kautta!

Tiedot päivitetty: 28.7.2022

Joustavat peruutusehdot poikkeusaikana

Royal Caribbeanin ”Cruise with Confidence” -ohjelma antaa lisää joustoa risteilyn varaamiseen ja perumiseen poikkeusaikana. Risteilyvarustamo tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden perua risteilynsä vielä neljä päivää ennen lähtöä. Jos asiakas päättääkin perua risteilynsä vielä viime hetkellä, saa hän peruutuksesta vastineeksi maksamansa summan arvoisen Future Cruise Credit -lahjakortin, mikä on käytettävissä johonkin toiseen Royal Caribbeanin risteilyyn. Uusi varaus tulee tehdä risteilylle, jonka lähtöpäivä on viimeistään 31.12.2022 tai enintään vuoden kuluttua alkuperäisen risteilyn lähtöpäivästä (sen mukaan kumpi on myöhemmin). Cruise with Confidence -vaihtoehtoa tarjotaan risteilyille, jotka on varattu viimeistään 31.3.2022, ja joiden lähtöpäivä on viimeistään 30.9.2022. Peruutus tulee tehdä Risteilykeskuksen toimiston aukioloaikana. Peruutusajankohdaksi lasketaan se ajankohta, jolloin Risteilykeskus on saanut tiedon peruutuksesta.

Varustamon normaalit peruutusehdot

Risteilyn peruutuskulut ovat

 • 50 €/hlö, kun peruutus tapahtuu viimeistään 31 vrk ennen matkan alkua
 • 100 €/hlö, kun peruutus tapahtuu 30–16 vrk ennen matkan alkua
 • 50 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu 15–3 vrk ennen matkan alkua
 • 100 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkaa

Lisäksi peruutuksesta peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti.

Varustamon normaalit muutosehdot

Asiakas voi muuttaa risteilyn lähtöpäivää, varustamon laivaa, hyttiluokkaa tai risteilyn kestoa vielä yli 42 vrk ennen matkan alkua maksamalla muutoskulun 30 €/hlö, Risteilykeskuksen palvelumaksun 50 €/muutos sekä mahdolliset risteilyn hintaan liittyvät hinnankorotukset. Myöhemmin tapahtuvia muutoksia käsitellään matkan peruutuksena ja uuden matkan tilaamisena. Nimitietoja voidaan muuttaa vielä 4 vrk ennen lähtöä. Nimen muutoksesta peritään muutoskulu on 30 €/hlö sekä Risteilykeskuksen palvelumaksu 20 €/muutos.

Katso Royal Caribbean -varustamon tarkat matkaehdot!

Joustavat peruutusehdot poikkeusaikana

Celebrity Cruisesin ”Cruise with Confidence” -ohjelma antaa lisää joustoa risteilyn varaamiseen ja perumiseen poikkeusaikana. Risteilyvarustamo tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden perua risteilynsä vielä neljä päivää ennen lähtöä. Jos asiakas päättääkin perua risteilynsä vielä viime hetkellä, saa hän peruutuksesta vastineeksi maksamansa summan arvoisen Future Cruise Credit -lahjakortin, mikä on käytettävissä johonkin toiseen Celebrity Cruisesin risteilyyn. Uusi varaus tulee tehdä risteilylle, jonka lähtöpäivä on viimeistään 31.12.2022 tai enintään vuoden kuluttua alkuperäisen risteilyn lähtöpäivästä (sen mukaan kumpi on myöhemmin). Cruise with Confidence -vaihtoehtoa tarjotaan risteilyille, jotka on varattu viimeistään 31.3.2022, ja joiden lähtöpäivä on viimeistään 30.9.2022. Peruutus tulee tehdä Risteilykeskuksen toimiston aukioloaikana. Peruutusajankohdaksi lasketaan se ajankohta, jolloin Risteilykeskus on saanut tiedon peruutuksesta.

Varustamon normaalit peruutusehdot

Risteilyn peruutuskulut ovat

 • 50 €/hlö, kun peruutus tapahtuu viimeistään 31 vrk ennen matkan alkua
 • 100 €/hlö, kun peruutus tapahtuu 30–16 vrk ennen matkan alkua
 • 50 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu 15–3 vrk ennen matkan alkua
 • 100 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkaa

Lisäksi peruutuksesta peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti.

Varustamon normaalit muutoskulut

Asiakas voi muuttaa risteilyn lähtöpäivää, varustamon laivaa, hyttiluokkaa tai risteilyn kestoa vielä yli 42 vrk ennen matkan alkua maksamalla muutoskulun 30 €/hlö, Risteilykeskuksen palvelumaksun 50 €/muutos sekä mahdolliset risteilyn hintaan liittyvät hinnankorotukset. Myöhemmin tapahtuvia muutoksia käsitellään matkan peruutuksena ja uuden matkan tilaamisena.

Katso Celebrity Cruises -varustamon tarkat matkaehdot!

Joustavat peruutusehdot poikkeusaikana

Norwegian Cruise Linen ”Peace of Mind” -vaihtoehto antaa turvaa ja joustavuutta matkasuunnitelmiin.

Peace of Mind -vaihtoehto antaa sinulle mahdollisuuden perua risteilysi joustavasti vielä yli 16 päivää ennen lähtöä. Jos valitset Peace of Mind -vaihtoehdon, saat peruutuksesta maksamasi summan arvoisen lahjakortin. Lahjakortilla voit varata uuden risteilyn paremmalle ajankohdalle. Lahjakortti on voimassa vuoden alkuperäisen risteilyn peruutusajankohdasta, mutta sillä varattu uusi risteily voi olla myöhemminkin – viimeistään kuitenkin 31.12.2022. Peace of Mind -vaihtoehto on saatavilla risteilyille, jotka on varattu 31.1.2022 mennessä, ja joiden lähtöpäivä on viimeistään 31.5.2022.

Mikäli haluaa hyödyntää Peace of Mind -vaihtoehdon, tulee risteilyn peruutus tehdä 31.1.2022 mennessä. Risteilyn peruutus tulee tehdä Risteilykeskuksen toimiston aukioloaikana. Peruutusajankohdaksi lasketaan se ajankohta, jolloin Risteilykeskus on saanut tiedon peruutuksesta.

Varustamon normaalit peruutusehdot

Peruutuskulut ovat

 • 20 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu viimeistään 44 vrk ennen matkan alkua
 • 35 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu 43-32 vrk ennen matkan alkua
 • 50 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu 31-17 vrk ennen matkan alkua
 • 75 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu 16-10 vrk ennen matkan alkua
 • 95 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 9 vrk ennen matkan alkua

Lisäksi peruutuksesta peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti. Katso ennen 31.10.2019 tehtyjen varausten peruutusehdot täältä!

Varustamon normaalit muutosehdot

Jos asiakas haluaa tehdä muutoksia vahvistettuun matkavaraukseen, tulee muutospyynnön tapahtua mahdollisimman pian, mutta kuitenkin viimeistään 45 päivää ennen oletettua lähtöpäivää. Muutokset pyritään toteuttamaan, mutta varustamo ei voi taata niiden onnistumista. Varustamon muutoskulut ovat 50 €/hlö/muutos. Lisäksi maksettavaksi tulee mahdolliset risteilyn hinnankorotukset. Varustamon muutoskulujen lisäksi Risteilykeskus perii palvelumaksun 50 €/varaus/muutos. Uuden risteilyn tai muutetun varauksen hinta ja siihen sovellettavat tarjouskampanjat tarkistetaan aina varustamolta muutoksen teon yhteydessä. Alle 45 päivää ennen risteilyn lähtöä mahdollisuus muutoksiin ja muutoskulujen määrä tarkistetaan aina tapauskohtaisesti varustamolta.

Katso Norwegian Cruise Line -varustamon tarkat matkaehdot!

Joustavat muutos- ja peruutustehdot poikkeusaikana

MSC Cruises tarjoaa poikkeustilanteesta johtuen uusille risteilyvarauksille ”stress-free booking” -vaihtoehtoa. Kun varaat MSC Cruisesin risteilyn 31.8.2022 mennessä, voit siirtää varaamaasi risteilyn vielä noin 15 päivää ennen lähtöä ilman muutoskuluja. Uuden risteilyn hinta määräytyy uuden lähtöpäivän mukaan. Mikäli risteily on edullisempi, erotusta ei hyvitetä asiakkaalle.

”Stress-free booking” -vaihtoehto tarjotaan kaikille risteilyille, joiden lähtöpäivä on viimeistään 31.3.2023. Mikäli päätät siirtää risteilysi näiden ehtojen puitteissa, uuden risteilyn lähtöpäivän tulee olla viimeistään 31.3.2023.

Varustamon normaalit peruutusehdot

Peruutuskulut alle 15 yötä kestäville risteilyille ovat

 • 15 % matkan hinnasta (kuitenkin vähintään 50 €/hlö), kun peruutus tapahtuu viimeistään 65 vrk ennen matkan alkua
 • 25 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu 64–35 vrk ennen matkan alkua
 • 40 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu 34–27 vrk ennen matkan alkua
 • 60 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu 26–20 vrk ennen matkan alkua
 • 80 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu 19–11 vrk ennen matkan alkua
 • 100 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 11 vrk ennen matkan alkua

Lisäksi peruutuksesta peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti. Jos olet varannut varustamon lentopaketin, on lentojen osuuden peruutuskulut heti vahvistamisen jälkeen 100 %. Lentojen osuus tulee maksaa aina kokonaan varauksen yhteydessä

Vähintään 15 yötä kestäviä risteilyjä, Yacht Club -matkustusluokan risteilyjä sekä maailmanympäriristeilyjä koskevat poikkeavat peruutusehdot. Katso peruutusehdot täältä!

Varustamon normaalit muutoskulut

Asiakas voi muuttaa risteilyn lähtöpäivää vielä yli 13 arkipäivää ennen matkan alkua maksamalla muutoskulun. Risteilyn tulee sijoittua samalle alueelle kuin alkuperäinen risteily. Uuden lähtöpäivän tulee olla alkuperäisen lähtöpäivän jälkeen, mutta kuitenkin vuoden sisällä alkuperäisestä lähtöpäivästä. Jos lähtöselvitystä ei ole tehty, varustamon muutoskulut ovat 50 €/hlö. Jos lähtöselvitys on tehty, varustamon muutoskulut ovat 50 €/hlö sekä 20 €/hytti uusien risteilylippujen muodostamisesta. Varustamon muutoskulujen lisäksi Risteilykeskus perii palvelumaksun 50 €/muutos sekä mahdolliset risteilyn hintaan liittyvät hinnankorotukset. Jos uusi risteily on edullisempi, ei erotusta korvata asiakkaalle. Myöhemmin tapahtuvia muutoksia käsitellään matkan peruutuksena ja uuden tilaamisena.

Huomiothan, että jos muutettu risteily halutaan peruuttaa, noudatetaan alkuperäisen risteilyvarauksen peruutusehtoja ja -aikataulua. Esimerkiksi jos alkuperäisen risteilyn peruutuskulut ovat nousseet 100 % helmikuussa, on uuden risteilyn peruutuskulu 100 %, vaikka lähtö olisi lokakuussa. Jos matkustajien pyytämät muutokset vaativat uusien risteilylippujen muodostamista, siitä veloitetaan edellä mainittujen maksujen lisäksi 20 €/hytti ylimääräisten kustannusten kattamiseksi.

Jos olet varannut varustamon lentopaketin, ei matkan ajankohtaan eikä matkustajien nimitietoihin voi tehdä minkäänlaisia muutoksia.

Katso MSC Cruises -varustamon tarkat matkaehdot!

Joustavat peruutusehdot poikkeusaikana

Azamaran ”Cruise with Confidence” -ohjelma antaa lisää joustoa risteilyn varaamiseen ja perumiseen poikkeusaikana. Risteilyvarustamo tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden perua risteilynsä vielä neljä päivää ennen lähtöä. Jos asiakas päättääkin perua risteilynsä vielä viime hetkellä, saa hän peruutuksesta vastineeksi maksamansa summan suuruisen Future Cruise Credit -lahjakortin, mikä on käytettävissä johonkin toiseen Azamaran risteilyyn. Lahjakortti tulee käyttää 30.6.2023 mennessä. Cruise with Confidence -vaihtoehtoa tarjotaan risteilyille, jotka on varattu 31.8.2022 mennessä, ja joiden lähtöpäivä on viimeistään 31.12.2022. Peruutus tulee tehdä Risteilykeskuksen toimiston aukioloaikana. Peruutusajankohdaksi lasketaan se ajankohta, jolloin Risteilykeskus on saanut tiedon peruutuksesta.

Varustamon normaalit peruutusehdot

Kun peruutus tapahtuu

 • viimeistään 94 päivää ennen matkan alkua: 75€/hlö
 • 93–63 päivää ennen matkan alkua: 50 % matkan hinnasta
 • 62–33 päivää ennen matkan alkua: 75 % matkan hinnasta
 • vähemmän kuin 33 päivää ennen risteilyn lähtöä: 100 % matkan hinnasta

Lisäksi peruutuksesta peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti.

Varustamon normaalit muutoskulut

Asiakas voi muuttaa risteilyn lähtöpäivää, varustamon laivaa, hyttiluokkaa tai risteilyn kestoa vielä yli 95 vrk ennen matkan alkua maksamalla varustamon muutoskulun 30 €/muutos/hlö, Risteilykeskuksen palvelumaksun 50 €/muutos sekä mahdolliset risteilyn hintaan liittyvät hinnankorotukset. Myöhemmin tapahtuvia muutoksia käsitellään matkan peruutuksena ja uuden matkan tilaamisena.

Katso Azamara-varustamon tarkat matkaehdot!

Joustavat peruutusehdot poikkeusaikana

Worry Free Promise -vaihtoehto antaa joustoa risteilyn varaamiseen. Holland America Line tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden perua risteilyvarauksensa vielä 30 päivää ennen lähtöä. Jos asiakas päättää perua risteilynsä Worry Free Promise -vaihtoehdon puitteissa, saa hän peruutuksesta vastineeksi maksamansa summan suuruisen Future Cruise Credit -lahjakortin, joka on käytettävissä johonkin varustamon toiseen risteilyyn. Worry Free Promise -vaihtoehto tarjotaan risteilyille, jotka on varattu 30.9.2022 mennessä, ja joiden lähtöpäivä on 31.12.2022 mennessä.

Risteilyn peruutus tulee tehdä Risteilykeskuksen toimiston aukioloaikana. Peruutusajankohdaksi lasketaan se ajankohta, jolloin Risteilykeskus on saanut tiedon peruutuksesta.

Varustamon normaalit peruutusehdot

Explorer- ja Grand World/Voyage -risteilyt sekä yli 29 päivän risteilyt 

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:

 • viimeistään 93 vrk ennen matkan alkua: 20 % matkan hinnasta
 • 92–78 vrk ennen matkan alkua: 60 % matkan hinnasta
 • 77 vrk ennen matkan alkua tai myöhemmin: 100 % matkan hinnasta

Australian, Uuden-Seelannin, Eteläisen Tyynenmeren, Aasian, Etelä-Amerikan, Antarktiksen sekä Prinsendamin Euroopan risteilyt

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:

 • viimeistään 76 vrk ennen matkan alkua: 20 % matkan hinnasta
 • 75–45 vrk ennen matkan alkua: 50 % matkan hinnasta
 • 44–23 vrk ennen matkan alkua: 75 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 23 vrk ennen matkan alkua: 100 % matkan hinnasta

Karibian, Panaman kanaalin, Meksikon, Kanadan, Tyynenmeren, Alaskan, muut Euroopan ja alle 28 päivän Havaijin risteilyt

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:

 • viimeistään 48 vrk ennen matkan alkua: 20 % matkan hinnasta
 • 47–31 vrk ennen matkan alkua: 50 % matkan hinnasta
 • 30–18 vrk ennen matkan alkua: 75 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 18 vrk ennen matkan alkua: 100 % matkan hinnasta

Lisäksi peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti.

Katso Holland America Line -varustamon tarkat matkaehdot!

Joustavat peruutusehdot poikkeusaikana

Princess Cruises tarjoaa rajoitetun ajan joustavamman Book with Confidence -vaihtoehdon. Book with Confidencen myötä asiakkailla on mahdollisuus perua risteilyvaraus vielä 30 päivää ennen lähtöä. Jos asiakas päättää perua risteilynsä Book with Confidence -vaihtoehdon puitteissa, saa hän peruutuksesta vastineeksi maksamansa summan suuruisen Future Cruise Credit -lahjakortin. Lahjakortilla voit varata uuden risteilyn paremmalle ajankohdalle. Uusi risteily tulee varata vuoden sisällä lahjakortin myöntämisestä, ja uuden risteilyn lähtöpäivän tulee olla viimeistään 30.9.2023. Book with Confidence -vaihtoehto tarjotaan risteilyille, jotka on varattu 31.5.2022 mennessä, ja joiden lähtöpäivä on 30.9.2022 mennessä.

Varustamon normaalit peruutusehdot

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:

 • viimeistään 65 vrk ennen matkan alkua: 20% matkan hinnasta, vähintään 100 €/hlö
 • 64-50 vrk ennen matkan alkua: 30 % matkan hinnasta
 • 49- 20 vrk ennen matkan alkua: 60 % matkan hinnasta
 • 19-10 vrk ennen matkan alkua: 80 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 10 vrk ennen matkaa: 100 % matkan hinnasta

Lisäksi peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti.

Jos varataan Flash rate (Deal)-tarjoushinta, on voimassa seuraavat peruutusehdot:

 • viimeistään 50 vrk ennen matkan alkua: 30 % matkan hinnasta, vähintään 100 €/hlö
 • 49- 20 vrk ennen matkan alkua: 60 % matkan hinnasta
 • 19-10 vrk ennen matkan alkua: 80 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 10 vrk ennen matkaa: 100 % matkan hinnasta

Lisäksi peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti.

Katso Princess Cruisesin tarkat matkaehdot!

Joustavat peruutusehdot poikkeusaikana

SeaDream with Confidence -vaihtoehto antaa joustoa risteilyn varaamiseen. SeaDream Yacht Club tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden perua risteilyvarauksensa vielä 15 päivää ennen lähtöä. Jos asiakas päättää perua risteilynsä SeaDream with Confidence -vaihtoehdon puitteissa, saa hän peruutuksesta vastineeksi maksamansa summan suuruisen Future Voyage Credit -lahjakortin. Lahjakortin voi käyttää uuteen risteilyvaraukseen, jonka lähtöpäivä on enintään 12 kuukautta alkuperäisen risteilyn lähtöpäivän jälkeen. SeaDream with Confidence -vaihtoehto koskee 1.12.2020 jälkeen varattuja risteilyjä (Karibia, Välimeri ja Atlantin ylitykset), joiden lähtöpäivä on ennen 30.6.2022.

Risteilyn peruutus tulee tehdä Risteilykeskuksen toimiston aukioloaikana. Peruutusajankohdaksi lasketaan se ajankohta, jolloin Risteilykeskus on saanut tiedon peruutuksesta.

Varustamon normaalit peruutusehdot

Peruutuskulut ovat

 • 50 €/varaus, kun peruutus tapahtuu viimeistään 125 vrk ennen matkan alkua
 • 200 €/hlö, kun peruutus tapahtuu 124–95 vrk ennen matkan alkua
 • 25 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu 94–47 vrk ennen matkan alkua
 • 50 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu 46–32 vrk ennen matkan alkua
 • 100 % matkan hinnasta, kun peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 32 vrk ennen matkan alkua

Lisäksi peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti.

Katso SeaDream Yacht Club -varustamon tarkat matkaehdot!