Tarjous-/varauspyyntö

Täytettyänne lomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista. Lomakkeen täyttäminen ei sido varaukseen.

 

Tutkimusmatka Karibialle

Yhteystiedot

Matkustajat

Täytä kaikkien samassa hytissä matkustavien henkilöiden tiedot ja kirjoita nimet kuten passissa.

Hytti


Tilaa

SuojauskoodiMatkaohjelma

PÄIVÄ 1. Puerto Limon

Tutkimusmatka Karibialle alkaa MS Framin kyydissä Costa Ricasta. Puerto Limonin kaupunki perustettiin vuonna 1502, kun Kristoffer Kolumbus rantautui alueelle tutkiessaan Uutta Maailmaa. Kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti ennen risteilymatkan alkua. Esimerkiksi Parque Vargasin puisto ja Museo Etnohistoric de Limon ovat tutustumisen arvoisia kohteita. 

PÄIVÄ 2. Merellä

Risteily alkaa meripäivällä. Nauti Karibian auringosta laivan kannella tai osallistu tutkimusmatkatiimin luennoille. Aiheina ovat niin koralliriutat kuin alueen villieläimetkin. 

PÄIVÄ 3: Guna Yala

Guna Yalan provinssi koostuu 278 kuvankauniista saaresta, jotka levittäytyvät pitkin Panaman pohjoisrannikkoa. Saaren alkuperäisasukkaat, Kunat, johtavat autonomista provinssia, eikä Panaman hallitus oikeastaan puutu elämään saarella. Kuna-kansa tunnetaan käsintehdyistä värikkäistä tekstiileistä, joita usein näkee käytettävän naisten paidoissa. Guna Yalassa Hurtigruten tarjoaa mahdollisuuden kokeilla melontaa ja snorklausta kristallinkirkkaissa vesissä.

PÄIVÄ 4. Fort San Lorenzo

Risteilyn seuraava pysähdyspaikka on Unescon maailmanperintökohde Fort San Lorenzo. Linnakkeen raunioilta on näköala Panaman arvokkaimmalle joelle, Chagresille. Chagres-jokea pääsee tutkimaan pienemmällä veneellä tai kajakin kyydissä. Tämän jälkeen tarjoutuu mahdollisuus vierailla Panaman kanavan havaintokeskuksessa, josta avautuu panoraamanäkymä laajentuvalle kanaalille. Läheisellä sademetsäpolulla onnekkaat voivat törmätä apinoihin tai laiskiaisiin. 

PÄIVÄ 5: Bocas del Toro

Bocas del Toro, suomeksi härän suu, on melko koskematon saarialue. Panaman ensimmäinen kansallinen meripuisto Bastimentos sekä Parque International la Amistadin Unsecon maailmanperintökohde sijaitsevat alueella. Bocas del Toro koostuu yhdeksästä saaresta ja sadoista pienistä luodoista. Koe Bocas Townin värikäs karibialainen ilmapiiri, nauti vesiurheilusta Bastimentosin kansallispuistossa tai vaella sademetsän halki.

PÄIVÄ 6. Maissisaaret

Maissisaaret sijaitsevat noin 70 kilometrin päässä Nicaraguan rannikolta. Ison Maissisaaren kreolit asuvat ihastuttavissa värikkäissä puutaloissa ja heidän pääelinkeinonsa on hummerinpyydystys. Kokeile paikallista hummeria ranta-BBQ:n muodossa. Pikku Maissisaari on tarpeeksi pieni kävellen tutkittavaksi. Saarella ei ole autoja tai autoteitä ja saaren keskusta koostuu viidakosta. 

PÄIVÄ 7: Providencia

Providencian pieni trooppinen saari on lähes turistien saavuttamattomissa, sillä saarelta ei ole suoraa yhteyttä manner-Kolumbiaan. Tämä vuoksi saaren kulttuuri on säilynyt hyvin perinteisenä. Linnuista kiinnostuneet voivat tutkia sisämaata, patikkaretkeilijä voivat suunnata saaren korkeimmalle kohdalle ja vesiurheilun harrastajat voivat testata rannikon vesiä.

PÄIVÄ 8. Merellä

Meripäivänä on taas aikaa kuunnella mielenkiintoisia luentoja tai ottaa vain rennosti laivan kannella.

PÄIVÄ 9. Cayos Cochinos

Kahden saaren muodostama pieni saariryhmä Cayos Cochinos toimii meribiologisena tutkimuskeskuksena Hondurasin rannikolla. Alueeseen kuuluu myös 13 pientä korallisaarta. Hondurasin hallitus suojelee alueen valliriuttaa kaupallisilta sukeltajilta ja kalastajilta. Vieraile saaren pienessä kylässä tai kokeile snorklausta ja melontaa riutalla.

PÄIVÄ 10. Belize City

Päivän Belize Cityssä voi viettää monella eri tavalla. Ambergris Caye on Belizen suurin saari, jota koristavat kauniit rannat, taivaansiniset vedet, Maya-vuoristo ja Pine Ridgen luonnonsuojelualue. Nauti trooppisen paratiisisaaren rennosta tunnelmasta ja tee tutkimusmatka saaren kiemuraisille vesiputouksille, koskemattomaan trooppiseen sademetsään ja tuhansiin vaikuttaviin kalkkikiviluoliin tai kokeile maastopyöräilyä tai snorklausta.

 

Päivän voi viettää myös matkustamalla jokiveneen kyydissä Orange Walkin kylään ja Lamanain raunioille. Jokiveneen kannelta voi nähdä krokotiilejä, hedelmälepakoita, hämähäkkiapinoita ja satoja erilaisia lintulajeja. New River -joen rannalla sijaitsevaan Orange Walkiin on helppo tutustua jalan. Corozal Roadin ja Main Streetin väliin jäävä kauppa-alue kuhisee jo varhain aamulla. Orange Walkia kutsutaan katukeittiön paratiisiksi, joten kannattaa pysähtyä maistamaan paikallisia herkkuja. Lamanai puolestaan tunnetaan arkkitehtuurisesti vaikuttavista mayaraunioista, joita ympäröi tiheä sademetsä. Näe Mask Temple, High Temple ja Jaguar Temple sekä asuinalueen rauniot. High Templen huipulta avautuu upea näkymä New Riverin laguunille ja sitä ympäröivään viidakkoon. 

PÄIVÄ 11. Lighthouse Reef

Risteilyalus MS Framin jatkaa pohjoiseen kohti Lighthouse Reefin atollia. Lighthouse Reef on Belizen syrjäisin atolli ja on säilynyt villinä ja koskemattomana. Atollilta löytyy yli 20 tunnettua snorklaus- ja sukelluspaikkaa mukaan lukien Blue Hole, Half Moon Wall ja Aquarium. Hurtigruten tarjoaa seikkailun Half Moon Cayen luonnonmuistomerkille, joka on punajalkasuulien ainut pesimisalue. Jos haluaa tutkia sekä maata että merta, voi aluetta tutkia meloen. 

PÄIVÄ 12. Playa del Carmen

Playa del Carmen on alkujaan pieni kalastajakylä, mutta kasvoi matkailun myötä roimasti. Nyt alueella on paljon luksushuoneistoja, ravintoloita ja putiikkeja. Kaupunki on yksi maailman suosituimmista sukelluskohteista. Uskomattomat vedenalaiset onkalot tekevät sukeltamisesta palkitsevaa kelle tahansa sukelluskokemuksesta riippumatta.

 

Kaupungin lähistöllä sijaitsee muinainen mayakaupunki Tulum. Se oli mayavaltakunnan ainut muurein ympäröity kaupunki. Kalkkikivestä rakennettu muuri ympäröi aluetta kolmelta puolelta. Tulum kukoisti 1200-luvulta aina 1400-luvulle, jolloin se toimi satamakaupunkina myyden erityisesti turkoosi-kiviä ja jadea.  Alueen jäljellä olevista rakennelmista Castillo-linna on merkittävin. Linnan edessä on Temple of the Frescoes – freskojen temppeli. Kurkista temppelin sisään nähdäksesi kaunis kolmiosainen fresko. Freskon osat kuvastavat kuolemaa, elämää ja jumalia. Täällä tarjoutuu myös mahdollisuus vierailla Cozumelissa.  

PÄIVÄ 13. Merellä

Tutustu Karibian historiaan tutkimusmatkatiimin luennoilla. Vaikka Espanja hallitsi siirtomaa-aikana suurinta osaa Karibiasta, oli alueella myös Britannian, Ranskan, Alankomaiden sekä Tanskan siirtokuntia. Kaikki nämä eri kulttuurit ovat jättäneet jälkensä Karibianmerelle. 

PÄIVÄ 14. Key West

Key Westin trooppisella saarella voit tutustua Ernest Hemingwayn entiseen asuintaloon, joka toimii nykyisin museona tai käydä luonaalla Hemingwayn kantapaikassa Sloppy Joe’s Barissa. Voit kävellä pitkin Duval Streetin ostoskatua, kuunnella paikallista live-musiikkia, ostaa tuliaisia ja päästä näkemään maailmankuulun auringonlaskun.

PÄIVÄ 15. Miami

Karibian tutkimusmatka päättyy Miamiin. Kaupunki tunnetaan legendaarisista rannoista, Pikku-Havannan kaupunginosasta, art deco -rakennuksista ja glamourista. Kaupunkia voi tutkia omatoimisesti risteilyaluksesta poistumisen jälkeen. 

Hinnasto

 

Tutkimusmatka Karibialla - Exploration of Caribbean's Cayes, Coves and Reefs

 

Lähdöt: 3.4.2019

Laiva: MS Fram

 

Tutkimusmatka Karibialle 3.4.2019  / Hinnat alk. hintoja per hlö
15 pv Polar sisähytti Polar ulkohytti Arctic Superior ikkunahytti  Expedition sviitti
2hh 2704 3109 3596 4516

 

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu, ja alennushintojen saatavuus on rajoitettu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassolevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

 

Reitin voi tehdä myös päinvastaiseen suuntaan. Kysy meiltä hintaa!

 

Hintaan sisältyy:

- Risteily valitsemassasi hyttiluokassa

- Täyshoito sis. teen ja kahvin

- Veden- ja tuulenkestävä takki

- Maihinnousu eri kohteissa maihinnousuveneissä

- Aktiviteetit aluksella ja maissa

- Tutkimustiimin pitämät luennot

 

Hinta ei sisällä:

- Lentoja Helsinki-Puerto Limon tai Miami-Helsinki

- Matka- tai peruutusvakuutuksia

- Retkiä tai palvelurahoja

 

Tärkeää tietoa

- Hinnat ovat euroissa (EUR) per henkilö

- Pidätämme oikeuden muuttaa suunniteltuaohjelmaa ja matkareittiä.

- Joitakin maissakäyntejä ja retkiä maihinnousuveneillä myydään vain laivalla.

- Jalkineiden vuokraus laivalla.

- Yhden hengen hyttejä vain tilauksesta.

- Matkalle vaaditaan pakollinen todistus terveydentilasta.

- Matkalla tulee olla matkavakuutus.

Hytit


Expedition Suites - sviitit

MG Grand-sviitti (MG) 35 – 37 m²

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, stereot, internetyhteys (paitsi MS Fram), minibaari, joissain hyteissä kylpyamme, useimmissa oma parveke tai ulokeikkuna. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Sviitti (M) 28 – 30 m²

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Minisviitti (Q) 15 – 20 m²

Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Polar Outside -ulkohytit

Arctic Superior Ulkohytti (U) 5 – 13 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

 

Ulkohytti (N) 5 – 13 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti alakansilla.

 

Polar Inside -sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.


Lisätiedot

RETKET MAISSA

Voit varata etukäteen maissa tehtäviä retkiä. Erilaisiin retkivaihtoehtoihin voit tutusta alla olevasta linkistä. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikallisista olosuhteista.  Osa retkistä on varattavissa vain laivalta. Tarkista asiakaspalvelustamme, mitkä retket kuuluvat juuri valitsemallesi matkalle.

 

Retket Karibialla ja Keski-Amerikassa »

 

LISÄOHJELMA

Jatka lomaasi lisäretkillä: joko ennen tai jälkeen varsinaisen merimatkan. Tutustu ja käytä mahdollisuutta hyötyä lomastasi vielä enemmän! Voit varata lisäohjelman sekä kansainväliset lennot helposti matka-asiantuntijoiltamme risteilyä varattaessasi.

 

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu neljään eri kategoriaan ja kolmeen eri matkustusluokkaan. Tutustu matkustusluokkiin täällä!

 

EXPEDITION TEAM - TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

alk. 2704 €
3.4.2019, 15 pv

Tutustu koskemattomien saarten ainutlaatuiseen luontoon ja paikallisten asukkaiden elämään! MS Fram pysähtyy matkan aikana mm. Panaman, Hondurasin, Nicaraguan ja Meksikon edustalla. Merimatkan aikana nähdään Unescon maailmanperintökohteita, atolleja ja paratiisisaaria, apinoita ja laiskiaisia, sademetsiä, maya-kaupunkien raunioita ja Key Westin upeaa arkkitehtuuria. 

 

Risteily lähtee Puerto Ricosta ja päättyy Miamiin.


Lähtö Puerto Limonista

Panama  Nicaragua

Honduras  Belize  Meksiko

Miami


Tarjous-/varauspyyntö »


Videot
Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!

Reittikartta
  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!