Varaa risteily  

Aasia – risteilykohteet ja vierailusatamat


Risteilykeskuksella on suuri valikoima Aasian risteilyjä. Aasian risteilyillä koet merkittävimpien suurkaupunkien eksotiikkaa ja vietät täydellistä lomaa huippuristeilijän kyydissä! Aasian risteilyillä nähdään suurkaupunkeja, rantakohteita ja historiallisia nähtävyyksiä. Tarjoamme risteilyjä Thaimaasta, Malesiasta, Singaporesta, Etelä-Koreasta, Japanista, Kiinasta ja Vietnamista. Koe Risteilykeskuksen Aasian risteilyillä vaikkapa Hong Kong, Shanghai, Singapore ja Tokio!

Kiehtova Etelä-Korea, viralliselta nimeltään Korean tasavalta, tarjoaa matkailijoille jännittäviä suurkaupunkeja, upeita rantakohteita ja itämaista eksotiikkaa.

Lue lisää »


Kimalteleva Bangkok on Thaimaan jännittävä pääkaupunki. Chao Phraya -joen varrella sijaitsevaa kaupunkia kuulee usein kutsuttavan Aasian Los Angelesiksi. Kaoottisessa kaupungissa sekoittuvat buddhalaiset temppelit, valtava viihdetarjonta, herkullinen ruoka ja villi yöelämä. Suositussa matkakohteessa viihtyy helposti pidempäänkin!

Shoppailusta innostuneiden kannattaa suunnata Bangkokin lukuisille katumarkkinoille. Paikallisissa ostoskeskuksissa ja tavarataloissa on myös hyvä valikoima. Khao San Roadilta löytyy ”se oikea” reppureissaajien Aasia: hektiseltä kadulta löytyy hyvää ruokaa, tuliaisia ja tunnelmaa!


Lue lisää »


Busan on Etelä-Korean toiseksi isoin kaupunki. Tyynenmeren rannalla sijaitsevassa suurkaupungissa asuu noin 3,5 miljoonaa asukasta. Busanissa pääsee kulttuurilomailun lisäksi nauttimaan alueen upeasta luonnosta. Kaupunki on tunnettu upeasta rantaviivasta ja sitä ympäröivistä vuorista. Kauniit ja hyvin hoidetut rannat houkuttelevat etenkin kesäkuukausina matkailijoita Busaniin. Gwangallin ranta on oiva paikka kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja, kuten vaikkapa vesihiihtoa tai purjelautailua!

 

Busanissa on useita mielenkiintoisia vierailukohteita. Kaupungista löytyy historiallisia rakennuksia ja erinomaisia museoita. Kaupunkia ympäröiviltä vuorilta löytyy myös Korean kauneimmat buddhalaistemppeleitä – Beomosan ja Seokbulsan temppelit ovat ehdottomasti vierailun arvoisia! Gamcheonin kulttuurikylästä löytyy värikkäästi maalattuja taloja ja ainutlaatuista taidetta.

 

 


Lue lisää »


Ho Chi Minh City, joka tunnetaan edelleen epävirallisesti entisellä nimellään Saigon, on Vietnamin suurin kaupunki ja maan kaupallinen keskus. Modernissa Ho Chi Minh Cityssa pääsee näkemään kansainvälistä kaupunkielämää toisin kuin muualla Vietnamissa. Kansainvälisyydestään huolimatta Ho Chi Minh City on kuitenkin hyvinkin tunnelmallinen kaupunki: vieraile esimerkiksi Chinatownin värikkäillä toreilla, maista höyryävien katukeittiöiden antimia ja vietä aikaa mukavissa katukahviloissa. Kannattaa käydä tutustumassa myös pikkuputiikkejen ja ostoskeskusten tarjontaan, sillä hinnat ovat edulliset!

 

Kaupungissa on monia mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä. Cu Chi-tunneliverkosto oli sissien käytössä Vietnamin sodan aikana, ja ne ovat yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. War Remnants Museumissa pääsee syvällisemmin sisään sodan kauhuihin.


Lue lisää »


Britannian entinen siirtomaa Hongkong on vilkas pilvenpiirtäjäkaupunki, jossa itä kohtaa lännen. Modernissa kaupungissa asuu noin 7 miljoonaa ihmistä, joten kaupungissa kuhisee aina. Hongkong tarjoaa matkailijalle makuelämyksiä aasialaisesta keittiöstä, luksus shoppailua ja jännittäviä retkipaikkoja. Ratikkaretki Victoria Peakille on taattu menestys: huipulta pilvenpiirtäjäkaupunki levittäytyy jalkojen juuren. Hongkongin satama on myös suosittu vierailukohde – erityisesti pimeän aikaan laivojen ja kaupungin tuhannet valot ovat hieno näky. Hongkongista on myös helppo lähteä rannalle tai tutkimaan sen lähisaaria.Lue lisää »


Koh Samuin suosio on kasvanut viime vuosina huimasti. Trooppisen saaren kiertää ympäri muutamassa tunnissa, mutta sille on saatu mahtumaan Thaimaan koko kirjo: saarelta löytyy autioita hiekkarantoja, suuria ostoskeskittymiä, upeita maisemia, tasokkaita hotelleja ja ravintoloita, villiä sademetsää sekä vauhdikasta yöelämää. Koh Samuilla palvelut ovat lähellä, mutta aito thaimaalainen tunnelma on silti helposti aistittavissa!

Koh Samuilla tekemisen puute ei iske – osallistu vaikkapa kokkauskurssille, snorklaa tai lähde sukeltamaan, rentoudu auringossa tai matkaa Chawengiin tekemään löytöjä. Nauti saaren monipuolisuudesta ja syö hyvin! 


Lue lisää »


Pilvenpiirtäjäkaupunki Kuala Lumpur eroaa Aasialaisista naapureistaan kokonsa puolesta: kaupungissa on ”vain” 2 miljoonaa asukasta. Kiehtova Kuala Lumpur on kuitenkin mitä mahtavin huvittelu –ja shoppailukaupunki, jossa eri kulttuurit kohtaavat toisensa jännittävällä tavalla. Kuala Lumpurissa on kokonsa puolesta myös helppo liikkua: bussi- ja metroyhteydet toimivat hyvin. Kaupunki on tunnettu puhtaudestaan ja hyvästä ilmastaan, päinvastoin kuin monet muut alueen suurkaupungit. 

Kuala Lumpurin hintataso ihastuttaa eurooppalaista matkailijaa. Kaupungissa on tarjolla lähes mitä tahansa markkinoista luksusliikkeisiin. Vaatteet, kengät ja korut ovat yleensä hyvinkin edullisia. Katukeittiöitä löytää ympäri kaupunkia ja niissä sekoittuu malesialainen, indonesialainen, kiinalainen ja thaimaalainen ruoka. Iltaelämä kaupungissa on yllättävän vilkasta.Lue lisää »


Japanin kolmanneksi suurin kaupunki Osaka tunnetaan tänä päivänä tärkeänä teknologiakeskuksena. Urbaani suurkaupunki tarjoaakin loputtomia ostosmahdollisuuksia, jännittävää yöelämää ja kulinaarisia kokemuksia. Menneisyydestä muistuttavat upeat japanilaiset temppelit, mutta muuten Osaka on hyvinkin moderni kaupunki. Pilvenpiirtäjät hallitsevat katukuvaa, ja elämänmeno on hektistä.

Osakan keittiötä pidetään Japanin parhaimpana – ja mikä parasta herkullisen lounaan voi saada vain muutamalla eurolla. Kaupungista löytyykin siis useita erinomaisia ravintoloita ja lounaspaikkoja! Osakassa on vaikea päästä tylsistymään, koska tekemistä tuntuu löytyvän jokaisesta kadunkulmasta: vieraile vaikkapa Osakan linnassa, hämmästele kauppojen tarjontaa tai tee kävelyretki satamassa. 

Osakan neonvalot voi myös jättää hetkeksi taaksensa, sillä kaupungista on nopeat ja helpot yhteydet esimerkiksi Kiotoon ja Tokioon.


Lue lisää »


Vilkkaan Pekingin kaupunkikuva koostuu puistossa jumppaavista vanhuksista, miljoonista polkupyöräilijöistä, hektisestä suurkaupunkielämästä, uusista pilvenpiirtäjistä ja vanhoista temppeleistä. Historiallisen Kiinan voi kuitenkin vielä aistia kaupungin lukuisilla nähtävyyksillä, joihin lukeutuu muun muassa Kielletty kaupunki, Taivaallisen rauhan aukio ja Kesäpalatsi. Maailmankuulu Kiinan muuri on myös aivan kiven heiton päässä: Pekingistä sinne matkaa noin tunnissa.

Peking on tunnettu mainiosta ruoastaan. Kaupungissa vierailleessaan onkin lähes pakollista maistaa maailmankuulua Pekingin ankkaa ja tutustua kiinalaisiin herkkuihin. Kaupungissa on monipuolinen ravintolatarjonta. Peking on myös shoppailijoiden kaupunki: kauppakujilta saattaa tehdä löytöjä pilkkahintaan. Sisätiloissa viihtyville on tarjolla valtavia tavarataloja ja ostoskeskuksia.


Lue lisää »


Malesian luoteisnurkassa sijaitseva Penangin saari on monipuolinen matkakohde. Vehreällä saarella pääsee nauttimaan niin viidakosta, vuorista kuin hiekkarannoistakin. Tiheästi asutulla saarella riittää tekemistä ja nähtävää: nouse köysiradalla Penang Hillin huipulle ihailemaan upeita maisemia, nauti luonnosta patikointiretkellä, vietä rentouttava päivä rannalla tai vietä iltaa paikallisessa ravintolassa. Penangin saarella voi käydä katsastamassa myös Malesian suurimman buddhalaisen temppelin, Kek Lok Sin.

 

Satama

Risteilyalukset saapuvat Swettenham Pier Cruise Terminaliin Georgetownin satamaan. Terminaalista on kävelymatka kaupungin keskustaan. 


Lue lisää »


Auringonpalvojien suosima Phuket on lomakohteena varma valinta. Thaimaan suurin saari on mukava sekoitus luonnonkauniita hiekkarantoja, jännittävää yöelämää, turkoosinsinistä merta ja aktiviteettimahdollisuuksia. Phuketissa voi huoletta nauttia seurasta, ruoasta ja juomasta –osta vaikkapa kookospähkinä ohikulkevalta kaupustelijalta rannalla makoillessasi. 

Kauniilla saarella on aikaa opetella tekemään thai-ruokaa, lähteä sukellusretkelle, pelata golfkierros yhdellä saaren monesta golfkentästä tai lähteä tutkimaan vähemmän tunnettuja rantoja. Se on kuitenkin varmaa, että lomasta ei tule tylsä!


Lue lisää »


Kiinan suurin kaupunki, futuristinen Shanghai, viehättää monipuolisuudellaan. Shanghain jatkuvasti kasvava kaupunki on Kiinan kaupan ja talouden keskus –ja nykyään se houkuttelee matkailijoita myös kulttuuritarjonnallaan. Shanghaissa onkin siis vaikea tylsistyä! Pilvenpiirtäjien keskeltä löytyy useita ostoskeskuksia, kauppakujia, yökerhoja, herkullisia ravintoloita ja virkistäviä puistoja. Huangpu –joki jakaa kaupungin kahteen osaan. Pudongin puolelta kohoavat taivaisiin Shanghain symboli Oriental Pearl TV Tower ja neonvaloin koristellut pilvenpiirtäjät. Länsirannalla sen sijaan voi vielä ihastella siirtomaa-ajan arkkitehtuuria ja käydä kävelemässä kuuluisalla The Bund –paraatikadulla. 


Lue lisää »


Singaporelaisuutta verrataan usein kastikkeeseen, joka sitoo eri aineosat yhteen. Pienen kaupunkivaltion väestö onkin hyvin monimuotoista: singaporelaiset ovat buddhalaisia, hinduja, muslimeja, katolilaisia ja muita kristittyjä. Moderni Singapore on Aasian vauraimpia maita: puhtaassa ja turvallisessa kaupungissa liikkuessa se on helppo aistia. Singaporessa voi esimerkiksi saada roskaamisesta mojovat sakot!

 

Singaporelainen keittiö on villi sekoitus aasialaisia makuja ja sitä kutsutaankin usein yhdeksi maailman maukkaimmaksi. Kannattaa maistaa sotkuista chilirapua tai mausteista kookosmaito-nuudelikeittoa, laksaa. Singapore on myös erinomainen shoppailukohde. Hintataso on halvempi kuin Suomessa, joten löytöjä on helppo tehdä!


Lue lisää »


24 tuntia vuorokaudessa sykkivä Soul hurmaa nopeasti! Pilvenpiirtäjämetropoli tunnetaan viihteen ja muodin kotikaupunkina. Soulissa onkin vailla vertaansa olevat ostosmahdollisuudet – kaupungista löydät varmasti etsimäsi! Neonvaloin koristelluilla kujilla saattaa törmätä herkullisiin katukeittiöihin – maista vaikkapa Korean perinneruokaa Kimchiä. 

Soulista löytää myös roppakaupalla kulttuuria. Vanhat temppelit ja museot valottavat matkailijalle Korean pitkää historiaa. Kaupungin moderni arkkitehtuuri pilvenpiirtäjineen antaakin aikamoisen kontrastin piirtyessään historiallista Soulia vasten.

 

 


Lue lisää »


Vastakohtien Tokiossa voi vielä törmätä vanhoihin temppeleihin ja puutarhoihin pilvenpiirtäjien keskellä. Japanin suurimassa kaupungissa elämä ei koskaan hiljene – miljoonat ihmiset kansoittavat katuja aamusta iltaan.

 

Tokion jännittävimpiä alueita ovat värikäs Shibuya, jossa syntyvät monet Japanin uusimmista trendeistä, ja Shinjuku, joka on suosittu huvittelu- ja ostosalue. Asakusasta löytää vanhan Tokion tunnelmaa. Urbaanissa kaupungissa on myös yleistä käsitystä vastoin useita kauniita puistoja, joissa tokiolaiset tykkäävät viettää iltapäivää. Upeat japanilaiset puutarhat ovatkin pakollinen nähtävyys kaikille Japaniin matkaaville!


Lue lisää »  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!