Varaa risteily  

Alaska – risteilykohteet ja vierailusatamat


Risteilykeskuksella on suuri valikoima Alaskan risteilyjä. Alaskaan on tultu aikojen saatossa milloin mistäkin syystä; joskus vain käymään, toisinaan jopa jäämään. Alueelta on etsitty luonnonvaroja äkkirikastumisen toivossa. Nykypäivän matkailijoille Alaska tarjoilee uskomattoman kaunista luontoa, hyvin säilynyttä paikallista kulttuuria, kalastusta ja luontopolkuja sekä kiireetöntä elämää. Alaskan risteilyillä nähdään muun muassa osavaltion suurin kaupunki Anchorage, historiallinen pääkaupunki Juneau ja 800 asukkaan pikkukaupunki Skagway ja ihaillaan jäätiköitä, villieläimiä ja alueen puhdasta luontoa. Alaskan risteilyt lähtevät Seattlesta ja Vancouverista. Kaikilla Alaskan risteilyillä on Risteilykeskuksen hintatakuu.

Nuori, dynaaminen 300 000 asukkaan Anchorage on Alaskan suurin kaupunki ja taloudellinen keskus. Jännittävä satamakaupunki tarjoaa upean mahdollisuuden kokea kuvankaunista Alaskaa aidoimmillaan.

 

Anchoragesta on helppoa matkustaa joko maata tai merta pitkin tutkimaan kaupunkia ympäröiviä ihmeitä: taianomaisia kansallispuistoja, lumihuippuisia vuoria tai isoja jäätiköitä. Anchorage onkin vaikuttava matkakohde kaikille luonnossa viihtyville! Anchoragessa on tunnetusti lempeän lämpimät kesät, mutta usein erittäin kylmät talvet.

 


Lue lisää »


Juneau on Alaskan osavaltion pääkaupunki, jossa asuu vakituisesti noin 32 000 asukasta. Juneau sijaitsee lännessä korkeiden vuorten ja suurten jäätiköiden saartamana ja idässä Gastineaun kanaalin kainalossa.

 

Juneaun historia alkaa 1880 -luvulta. Joe Juneau ja hänen matkatoverinsa Richard Harris onnistuivat löytämään kultahippuja kivistä silloisen Gold Creekin alueelta – myöhemmin alue nimettiin Joe Juneaun mukaan. Sana kultalöydöstä lähti kiertämään ja kantautui aina itärannikolle saakka; kultakuumeen sanotaankin alkaneen tästä löydöstä!

 

Kun rikas kaivoksen omistaja Kaliforniasta kuuli Joe Juneaun löydöksestä, päätti hän pystyttään kaupunkiin ajan suurimman ja nykyaikaisimman kulta- ja malmilouhimon vuonna 1881. Treadwell Mining Co. työllisti parhaimmillaan 2000 miestä, ja oli toiminnassa yötä päivää ilman taukoja. Kaupunki alkoi kasvaa perheiden muuttaessa Juneauhun kaivosmiesten mukana; pian alueelle tarvittiin koulu, kauppoja ja muita arkeen liittyviä palveluita. Juneausta tuli Alaskan vaurain kaupunki, jonka vuoksi se peri pääkaupungin arvon Sitkalta vuonna 1906. Virallisesti siitä tuli pääkaupunki vuonna 1959 kun Alaska liitettiin Yhdysvaltojen osavaltioksi. Samalla myös osavaltion hallinto asettui Juneauhun. 


Lue lisää »


Lynn-vuonon sopukassa sijaitseva Skagway on viehättävä 800 asukkaan pikkukaupunki. Skagwayn asutus alkoi 1890-luvun tienoilla, jolloin alueelle alkoi saapua lukuisia rikkauksia etsimään tulleita ”kultakuumeisia”. Kaupunki toimi porttina Yukonin reitille. Pienestä leirikylästä kehkeytyi tuolloin toimiva pikkukaupunki, joka tarjosi palveluita ja viihdykettä Klondikeille, kullanetsijöille, kuten heitä aikoinaan kutsuttiin.

 

Skagwaystä miehet lähtivät painavat varustetaakat mukanaan pitkälle ja vaaralliselle matkalle kohti Alaskan pohjoisempia kultakenttiä. Vaikeuksia koettiin jo aivan alkumetreillä kaupungista pois vievällä Chilkootin reitillä, jonka vaarallisin paikka, äkkijyrkkä vuorenseinämä liukkaine kiviportaineen, vei monen hengen. Vuoden 1898 lumivyöry vei mukanaan 63 miestä. 


Lue lisää »  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!