Varaa risteily  

Etelä-Amerikka – risteilykohteet ja vierailusatamat


Risteilykeskuksella on suuri valikoima Etelä-Amerikan risteilyjä. Etelä-Amerikan risteilyillä nähdään muun muassa Brasilian rannikkoa, Patagonian luonnonihmeitä, Chilen tulivuoria ja alueen rikasta eläimistöä. Etelä-Amerikan risteilyillä pysähdytään muun muassa Rio de Janeiron ja Buenos Airesin kaltaisissa suurkaupungeissa ja Puerto Madrynin, Ushuaian ja Punta Arenasin luontokohteissa. 

Kiihkeästä elämänrytmistä tunnettu Buenos Aires on yksi Etelä-Amerikan suurimmista metropoleista. Eurooppalaisuus näkyy edelleen Buenos Airesin katukuvassa: kaupungissa asuu paljon espanjalaisten, italialaisten ja saksalaisten jälkeläisiä. Argentiinalaiseen kulttuuriin tutustumisen voi aloittaa käymällä elokuvissa, antiikkimarkkinoilla tai näkemällä aidon tangoesityksen. Buenos Airesin kaduilla kaupungin rikkaan kulttuurin aistii varmasti paremmin kuin monessa muussa Etelä-Amerikan kaupungissa: Buenos Airesin arkkitehtuuri on upeaa ja kaupungin useat bulevardit ja katukahvilat luovat aivan omanlaisensa tunnelman.

 

Suosittuja alueita Buenos Airesissa ovat esimerkiksi Palermo pienine erikoisputiikkeineen ja La Boca, jonka värikkäät talot ovat yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Puerto Maderon satamaan on mukava mennä kävelemään. Satamasta voi myös lähteä retkelle vastarannalla sijaitsevaan Uruguayhyn.Lue lisää »


Idyllinen Argentiinalainen rannikkokaupunki Puerto Madryn tunnetaan kiireettömästä ja ystävällisestä tunnelmastaan. Kesän helteillä Puerto Madryn on loistava rantakohde. Syksyn mukana tulevat myös valaat, joita voi nähdä parhaimmillaan jopa rannalta käsin. 

 

Luonto ja eläimet ovat isoin nähtävyys Puerto Madrynissä. Päiväretkiä järjestetään muun muassa Punta Tomboon, pingviiniyhdyskunnan luokse. Punta Lomassa viihtyvät puolestaan merileijonat.Lue lisää »


Puerto Monttin kalastajakaupunki sijaitsee eteläisen Chilen rannikolla. 175 000 asukkaan kaupunki on yksi Chilen nopeimmin kasvavista kaupungeista. Turismi ei ole kaupungin pääelinkeino, vaikka alueella vieraileekin paljon matkailijoita.

 

Rantabulevardilta on upea merinäköala. Jatkettaessa sitä itään, tulevat vastaan upeat kukkulat, josta voit esimerkiksi ihailla auringonlaskua. Sentados Frente Al Marin puisto on sataman lähellä.Lue lisää »


Punta Arenas on Magalhãesinsalmella sijaitseva 117 342 asukkaan kaupunki aivan eteläisessä Amerikassa, Chilessä. Punta Arenas tunnetaan myös Chilen eteläisimmän alueen, Magallanes y de la Antártica Chilenan, pääkaupunkina. Punta Arenas on mielenkiintoinen yhdistelmä vanhaa ja uutta, kartanoista urbaaniin kaupunkinäkymään. Eri aikakausien näkyminen kaupunkikuvassa johtuu alueen teollistumisesta. Vieraanvarainen Punta Arenas on nykyään suosittu niin risteilyvieraiden kuin muidenkin matkailijoiden keskuudessa.

 

Suosittuja vierailukohteita Punta Arenasissa ovat Mirador Cerro de la Cruzin näköalakukkula, Austral -olutpanimo sekä Carlos III -saari, jossa voit nähdä valaita.Lue lisää »


Häikäisevän kauniiden vuorten ympäröimä Rio de Janeiro hurmaa rennolla asenteellaan. Aurinko paistaa tässä eksoottisessa kaupungissa lähes läpi vuoden, joten lämmin loma on varmasti taattu! Rentoudu Ipaneman tai Copacabanan kuuluisilla hiekkarannoilla, kävele rantabulevardia pitkin ja nauti tuoreista hedelmistä. Nouse köysirataa pitkin Sokeritoppavuorelle tai ihaile Corcovadovuorelle rakennettua Kristuspatsasta. Rio de Janeiro on täynnä tekemistä – tässä kaupungissa viihtyy mielellään pidempäänkin! 

 

Rio de Janeiro on tietenkin hyvin tunnettu myös helmikuisista karnevaaleistaan. Uppoudu musiikin, tanssin ja värien maailmaan! Toinen hyvin suosittu juhla riolaisten ja turistien keskuudessa on uusivuosi. Tällöin kaupungit rannat täyttyvät miljoonista juhlijoista, jotka tulevat paikalle ihailemaan ilotulituksia, pitämään hauskaa ja tanssimaan.


Lue lisää »


Ushuaian kaupunki sijaitsee Argentiinan Tulimaassa. Entinen rangaistussiirtola on nykyään 57 000 asukkaan eloisa kaupunki. Ushuaia on eteläisen sijaintinsa vuoksi merkittävä satama Kap Hornin kautta meneville ja Etelämantereelle kulkeville aluksille. Ushuaia eroaa tyyliltään muista Argentiinan kaupungeista – kaupunkikuva on skandinaavinen. Maailman eteläisimmässä kaupungissa voit harrastaa muiden ulkoiluharrastusten lisäksi myös talviurheilulajeja. 

Lue lisää »


Chilen kuudenneksi suurin kaupunki, Valparaíso, on värikäs sekoitus menneitä aikoja sekä uutta arkkitehtuuria. Kaupunkia ovat asuttaneet niin Etelä-Amerikan alkuperäisasukkaat, espanjalaiset konkistadorit kuin eurooppalaiset maahanmuuttajat.

 

Valparaíso on yksi Unescon maailmanperintökohteista niin värikkään historiansa, vivahteikkaan arkkitehtuurinsa kuin luonnonkauneutensa ansiosta. Kaupungissa on upeita vanhoja kävelykatuja, rakennuksia eri aikakausilta sekä tunnelmallisia ravintoloita.


Lue lisää »  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!