Varaa risteily  

Persianlahti – risteilykohteet ja vierailusatamat


Arabiemiraateissa arabikulttuuri yhdistyy jännittävällä tavalla moderniin länsimaiseen elämänmenoon. Persianlahdella sijaitsevan arabimaan pinta-alaa peittää suurimmilta osin laaja hiekka-aavikko, jolle on rakennettu vaikuttavia suurkaupunkeja. Arabiemiraattien isoimmissa kaupungeissa on erinomaiset ostosmahdollisuudet, upeita ravintoloita ja paljon mahdollisuuksia erilaisten aktiviteettien harrastamiseen. Arabian niemimaan kärjessä sijaitseva Omanin sulttaanikunta on vuorten, meren ja aavikoiden maa, joka on pystynyt säilyttämään oman identiteettinsä. Risteilykeskuksella on suuri valikoima Persianlahden risteilyjä. Persianlahden risteilyt lähtevät yleensä Dubaista. Kaikilla Dubain risteilyillä on Risteilykeskuksen hintatakuu. 

Arabiemiraattien hallinnollisessa keskuksessa Abu Dhabissa ihastuttavat pastellinväriset pilvenpiirtäjät, vehreät puistot ja ihanat hiekkarannat. Aavikon keskelle rakennettu kaupunki on tunnelmaltaan rauhallinen. Kaupungissa on paljon mielenkiintoisia museoita, ja muun muassa erittäin suosittu rantabulevardi, josta pääsee nopeasti nauttimaan auringosta ihanille hiekkarannoille. Aavikolle järjestetään aavikkoajeluja maastoauton kyydissä.


Lue lisää »


Dubai tunnetaan turvallisena luksuslomakohteena, jossa aika ei käy pitkäksi. Vauraassa Dubaissa onkin paljon nähtävää ja koettavaa. Kaupungissa on upeita rantoja, hulppeita ostoskeskuksia, mahtavia rakennuskomplekseja ja kauniita moskeijoita. Moderni Dubai on rakennettu keskelle aavikkoa – turistilla on siis myös mahdollisuus kokeilla kamelinratsastus taitojaan autiomaassa. Kaupungissa paremmin viihtyville Dubailla on tarjota Souk-basaareja ja luksusliikkeitä – kotimaata halvemmilla hinnoilla tietenkin.

 

Arabialaista tunnelmaa löytää kuitenkin vielä Dubain kaduilta. Pistäydy vaikkapa maustekaupassa tai maista herkullista arabialaista ruokaa.


Lue lisää »


Arabian niemimaan kärjessä sijaitseva Omanin sulttaanikunta on vuorten, meren ja aavikoiden maa, joka on pystynyt säilyttämään oman identiteettinsä. Omanissa pääsee kokemaan aitoa ja autenttista arabikulttuuria, jota ei välttämättä löydy enää Persianlahden suurkaupungeista. Ihmiset ovat ystävällisiä ja kiinnostuneita turisteista. Jopa miljoona Omanin kolmesta miljoonasta asukkaasta on paimentolaiselämää eläviä beduiineja.

 

Omanin pääkaupungissa Muscatissa moderni kaupunkikuva yhdistyy perinteiseen arabialaiseen arkkitehtuuriin. Kaupungilla ei ole varsinaista ydinkeskustaa, vaan se jakautuu erilaisiin kaupunginosiin, kuten vanhaan kaupunkiin sekä moderneihin liikekeskustoihin. Sultaani Qaboon bin Saidin valtakauden aikana tehdyt parannukset maan infrastruktuuriin, koulutusjärjestelmään ja terveydenhuoltoon näkyvät erityisesti Muscatissa. 

 


Lue lisää »  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!