Varaa risteily  

Pohjois-Amerikka – risteilykohteet ja vierailusatamat


Risteilykeskuksella on suuri valikoima Pohjois-Amerikan risteilyjä. Pohjois-Amerikan risteilyt kulkevat mm. Seattlesta ja Vancouverista Alaskaan, Miamista Karibialle ja New Yorkista Kanadaan. Pohjois-Amerikan risteilyillä nähdään Yhdysvaltojen mielenkiintoisimmat rannikkokaupungit, luontokohteet ja satamat. Kaikilla Pohjois-Amerikan risteilyillä on hintatakuu.

Kaunis kanavakaupunki nauttii auringonvaloa lähes koko vuoden ja onkin osin tämän vuoksi suosittu turistikohde. Kaupunki tarjoaa turistille kuitenkin myös muutakin tekemistä kuin rannalla makoilua: alueella on paljon valtavia ostoskeskuksia, teemapuistoja ja jännittäviä museoita. Floridalaisten ystävällisen asenteen huomaa saadessaan erinomaista palvelua!

 

Alueeseen pääsee tutustumaan parhaiten vuokraamalla auton: Fort Lauderdalen ympäristössä on useita hiekkarantoja ja mielenkiintoisia vierailukohteita. Evergladesin suoalue alligaattoreineen on myös vierailun arvoinen!


Lue lisää »


Los Angelesia kuulee usein kutsuttavan maailman viihdepääkaupungiksi. Syy on helposti ymmärrettävissä – aurinkoisessa megakaupungissa ei helposti tylsisty!


Jännittävä Los Angeles pursuaa muotia, musiikkia, kulttuuria ja tekemistä. Bongaa julkkiksia, shoppaile muotikaupoissa, vieraile Hollywoodin elokuvastudioilla ja nauti kaupungin hektisestä tunnelmasta! Koe Los Angelesin kuuluisa yöelämä tai vietä rauhallinen ilta yhdessä kaupungin erinomaisista ravintoloista. Tekemisen täytteiset päivät vierähtävät ohi ennen kuin ehdit edes huomata!

Kaupungin hälinää on helppo paeta Tyynenmeren rannikolle. Upean 60 kilometrin rantaviivalta löytää monia mielenkiintoisia alueita: käy katsastamassa ainakin hulppea Malibu ja kaunis Santa Monica!


Lue lisää »


Aurinkoista Miamia on jo pitkään pidetty täydellisenä lomakohteena – aivan niin kuin se onkin. Kilometrien pituiset hiekkarannat, palmupuut ja miellyttävän lämmin sää houkuttelevat Miamiin vuodessa tuhansia lomailijoita. Miamissa yhdistyvät glamour-elämäntyyli ja latinalaiset rytmit: molempiin voi törmätä eri kaupunginosissa. Miamin naapurissa, Everglades -suoalueella, voi bongata luonnonvaraisia alligaattoreita ja se onkin yksi Miamin suosituimmista vierailukohteista!

 

Miami on tunnettu myös puhtaudestaan: kaupungin ilma on raikasta ja kadut siistejä. Kaupungin vilkas yöelämä ja rajattomat shoppailumahdollisuudet ovat kuin piste i:n päälle. Miamin monipuolisuuteen ei voi muuta kuin ihastua!Lue lisää »


Kiehtova New York on kaupunki, jossa ihmisen täytyy käydä ainakin kerran elämässään – se tarjoaa matkailijalle kulttuuria, kokemuksia ja unohtumattomia elämyksiä! New York ihastuttaakin monipuolisuudellaan: matkasta on helppo räätälöidä juuri haluamansa. Nauti rauhallisista pikkukahviloista, Broadwayn loisteesta tai MOMA:n taidenäyttelyistä! Ihmettele kaupungin vilskettä tai nauti päivästä Central Parkin suojissa. Tekemisestä ei varmasti tule puutetta! 

 

New York tunnetaan myös satojen eri kulttuurien sulatusuunina. Nauti elämänmenosta Chinatownissa, herkuttele japanilaisessa ravintolassa tai tee turistikierros Little Italyyn. Lähde lomalle, josta tulee varmasti ikimuistoinen!


Lue lisää »


Duwamishin heimo asutti Seattlen aluetta jo 4000 vuotta sitten. Ensimmäinen eurooppalainen, Kapteeni George Vancouver, saapui alueelle kuitenkin vasta vuonna 1792. Uudisasukkaat perustivat Seattlen kaupungin silloisen Dewampsin kylän alueelle vuonna 1853.

 

Runsaat luonnonvarat houkuttelivat kaupunkiin lisää asukkaita. Erityisesti kiinalaiset löysivät tiensä kaupunkiin. Kultakuume toi Seattleen lisää väkeä, sillä kaupungista hankittiin etsintäretkille varusteet ja lähdettiin laivalla kohti kultakenttiä. Seattle on kokenut lyhykäisesti historiansa aikana useampia lama-aikoja, rotukiistoja aasialais- ja eurooppalaisväestön välillä, USA:n ensimmäisen yleislakon, maanjäristyksiä ja mutavyörymiä, mutta silti se on aina vaikeuksistaan huolimatta noussut jaloilleen. Kaupungissa on syntynyt 1900-luvun alusta lähtien useita globaaleja suuryrityksiä, kuten lentokoneita valmistava Boeing, kaikille tuttu Microsoft, Amazon ja Starbucks -kahvilaketju. Satamakaupunkina se toimii myös porttina idän ja lännen välillä.Lue lisää »


Vancouver sijaitsee Kanadan länsirannikolla aivan Yhdysvaltain rajan tuntumassa. Dynaaminen satamakaupunki on merkittävä liike- ja kulttuurielämän keskus, joka viehättää luonnon ihmeillään ja lempeällä ilmastollaan. Olympiakaupunkinakin toimineesta Vancouverista on helppo lähteä vaeltamaan ympäröivään luontoon: metsät, vuonot ja vuoret kutsuvat vierailijaa. Tarjolla on monenlaista ulkoilma-aktiviteettia.

 

Vancouver on tunnettu ystävällisestä ilmapiiristään ja hyvä palvelu on taattu. Tekemisen puutekaan tuskin iskee: kaupungissa voi mm. nauttia merestä vesibussin kyydissä, tutustua 1800–1900-luvun vaihteen arkkitehtuuriin, nauttia kaupungin vauhdikkaasta yöelämästä ja ihailla valojen väriloistoa, vierailla puistoissa ja kauppahalleissa. Keskustan suurin ostoskatu, Robson Street, on shoppailijan paratiisi. Lähistöltä löytyvät myös Vancouverin suurimmat tavaratalot. 500 000 asukkaan Vancouver on monipuolinen matkakohde, josta jokainen löytää itselle jotain.Lue lisää »


Tervetuloa Kanadaan ja Victoriaan, Brittiläisen Kolumbian pääkaupunkiin, jossa asuu 78 000 asukasta. Kuten saatatkin jo arvata, nimensä kaupunki on saanut Englannin kuningatar Victorian mukaan. Kaupunkia pidetään englantilaisempana kuin Englantia itse – "Olde England" kuten paikalliset sanovat.

 

Victoria perustettiin vuonna 1843 Hudson Bay Companyn toimesta, jolloin se toimi kauppapaikkana länsirannikolla. Vähitellen uusia siirtokuntia syntyi sekä Vancouverin saarelle että Kanadan mantereelle. Vuonna 1859 Fraser-joen kultaryntäys toi lukuisia kullanetsijöitä alueelle. Victoria sekä mantereen puolella sijaitseva Vancouver kasvoivat ja yhdistyivät lopulta Brittiläiseksi Kolumbiaksi.  Victoria nimettiin tuolloin provinssin pääkaupungiksi, mitä se on yhä tänä päivänä. 

 

Victorian keskustassa on yhä jäljellä useita vanhoja rakennuksia, jotka sijaitsevat sopivasti laivaterminaalin läheisyydessä. Parlamenttitalo vuodelta 1898 on edelleenkin osavaltion lainsäädännöllinen hallintokeskus.  

 

Maamerkkinäkin toimiva hulppea hotelli Empress rakennettiin laadukkaaksi lomakohteeksi raharikkaille. Hotellin aula on entisöity vanhaan loistoonsa, joten siellä kannattaa ehdottomasti käydä visiitillä. Mikäli aikaa jää yli ja olet teen ystävä, suosittelemme Empressin kuuluisaa kello viiden teetarjoilua.

 

The Royal British Columbian Museum on myös käynnin arvoinen. Siellä voi tutustua erityisesti alkuperäisasukkaiden taiteeseen ja elämään.

 

Hieman kauempana sijaitsee mielenkiintoinen, hyvin kaunis Butchart Gardenin puutarha. Noin 20 hehtaarin alueelle istutettu puisto on jokaisen puutarhurin pyhiinvaelluskohde. Upeasta ulkonäöstään huolimatta puutarhan alku oli vaatimaton. Kaupungissa asunut Jennie Butchart sai tarpeekseen miehensä sementtitehtaan ja kivilouhimon aiheuttamasta rumasta maisemasta. Vuonna 1904 rouva istutti ensimmäiset kukkaset maahan, ja loppu onkin jo historiaa. Butchart Garden on yksi Kanadan eniten vierailluista turistikohteista.


Lue lisää »  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!