Tarjous-/varauspyyntö

Täytettyänne lomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista. Lomakkeen täyttäminen ei sido varaukseen.

 

Tulen ja jään maa: Islanti omalla jahdilla risteillen

Yhteystiedot

Matkustajat

Täytä kaikkien samassa hytissä matkustavien henkilöiden tiedot ja kirjoita nimet kuten passissa.

Hytti


Tilaa

SuojauskoodiMatkaohjelma

Päivä 1. Helsinki–Reykjavik

! Icelandairin suora lento lähtee Helsingistä klo 14.50. Lento saapuu Keflavikin lentoasemalle klo 15.15. Lentoasemalta kuljetus Reykjavikin keskustaan, josta lähdemme heti mielenkiintoiselle kaupunkikiertoajelulle suomalaisoppaamme johdolla. Näemme maailman pohjoisimman pääkaupungin parhaat palat, kuten futuristisen Hallgrimskirkjan, Reykjavikin vanhan sataman ja upean muusikkitalo Harpan (ei sisäänkäyntiä). Kaupunkikierroksen jälkeen siirrymme satamaan, jossa ryhmällemme varattu jahti, M/S Panorama, meitä jo odottaa. Nautimme jahdilla yhteisen illallisen. Yöpyminen jahdilla.

Päivä 2. Reykjavik

Vietä päivä omatoimisesti Reykjavikissä tai osallistu lisämaksusta suositulle Kultaisen kolmion kierrokselle! Lisämaksullinen päiväretki suuntautuu suomalaisoppaan johdolla Reykjavikin ympäristön hienoimmille luonnonnähtävyyksille, Thingvellirin luonnonpuistoon, Islannin aktiivisimmalle geysirille, Strokkurille ja Gullfossin vesiputoukselle. Retkellä nautitaan lounas. Vaihtoehtoisesti voit viettää päivän haluamallasi tavalla eläväisessä ja boheemissa Reykjavikissa. Illalla jahti lähtee Reykjavikin satamasta kohti Akranesiä.

Päivä 3. Akranes

Rantaudumme aamulla Länsi-Islannin Akranesiin, josta lähdemme jännittävälle kokopäiväretkelle Islannin villiin luontoon (retki sis. hintaan). Seuraamme viikinkien jalanjälkiä islantilaisten kansantarinoiden tapahtumapaikoille. Näemme päivän aikana muun muassa Hraunfossarin laavakentän alta purkautuvat vesiputoukset ja Reykholtissa sijaitsevan Euroopan suurimman kuuman lähteen, Deildatunguhverin, sekä kylvemme uudessa Krauma Spassa, jonka vesi on sekoitus tulikuumaa Deildartunguhverin lähteen vettä ja jäätiköltä johdettua kylmää vettä. Nautimme retken aikana myös lounaan. Illalla jahti jatkaa matkaansa kohti jylhiä Länsivuonoja. 

Päivä 4. Bildudalur, Länsivuonot

Pääsemme kulkemaan mereltä käsin Islannin vaikeimmin tavoitettaville alueille, kuten täysin koskemattomista maisemistaan tunnetuille Länsivuonoille. Ihastelemme merimatkan aikana henkeäsalpaavan kauniita maisemia. Saavumme aamulla vuoristoisten Länsivuonojen syleilyssä sijaitsevaan Bildudaluriin. Islantilaisten kansantarujen mukaan Bildudalurin vesistöissä asuu merihirviöistä. Käymme vierailemassa merihirviöille omistetussa museossa, ja ihastelemme muita pikkukaupungin nähtävyyksiä. Iltapäivällä matka jatkuu kohti Länsivuonojen Isafjörduria.

Päivä 5. Isafjördur, Länsivuonot

Vuorten ympäröimä Isafjördur on majesteettisten Länsivuonojen suurimpia keskittymiä. Ihastuttavasta pikkukaupungista löytyy huikeat 2600 asukasta. Voit viettää päivän haluamallasi tavalla kaupungin ympäristössä tai lähteä lisämaksulliselle retkelle Länsivuonojen karunkauniisiin maisemiin. Retkellä tutustutaan alueen mielenkiintoiseen historiaan ja nähdään sen tärkeimmät nähtävyydet. Retkellä vieraillaan muun muassa yli 100 vuotta vanhassa kalastajamökissä, Bolungarvikin pikkukylässä ja mielenkiintoisessa folkmuseossa. Iltapäivällä palaamme satamaan ja nousemme jahdin kyytiin. Yövymme merellä. 

Päivä 6. Siglufjördur

Saavumme Pohjois-Islannin lumoavaan Siglufjörduriin. Tutustumme historialliseen kaupunkiin kävellen, ja näemme palkitun Sillimuseon vauhdikkaan sillinsuolauksesta kertovan esityksen. Samalla pääsemme maistamaan perinteistä ruisleipää, silliä ja islantilaista snapsia. Pikkukaupungista löytyy myös palkittu folkmuseo. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa kohti Husavikia, jonne saavumme vielä iltapäivästä. Husavik tunnetaan erityisesti sen edustalla viihtyvistä valaistaan. Kannattaa siis suunnata katseet merelle!

Päivä 7. Husavik–Akureyri

Husavik on Islannin pisimpään asutetuimpia kyliä. Aamupäivä vietetään omatoimisesti alueella. Husavikista matka jatkuu meriteitse Pohjois-Islannin suurimpaan ja eloisimpaan kaupunkikeskittymään, Akureyriin. Saatamme nähdä matkan aikana valaita, merilintuja ja muita villieläimiä. 

 

Voit myös halutessasi lähteä lisämaksulliselle bussiretkelle, jolla matkataan Husavikista ainutlaatuisen Myvatn-järven alueelle. Päivän aikana nähdään muun muassa Namaskardin geoterminen alue, Dimmuborgirin laavalabyrintti, upeita räjähdyskraatereita ja jumalten vesiputoukseksi kutsuttu mahtava Godafoss. Päiväretki päättyy Akureyriin, johon tutustutaan lyhyesti oppaan johdolla. Retken hintaan sisältyy lounas. Vietämme viimeisen illan Akureyrissä ja yövymme jahdilla. 

Päivä 8. Akureyri–Reykjavik

Sanomme hyvästit ihanalle M/S Panoramalle, jonka kyydissä olemme viimeisen viikon ajan seilanneet Islannin kauneimpiin kohteisiin. Lähdemme matkaamaan takaisin Reykjavikiin bussilla. Ihastelemme bussimatkan aikana Manner-Islannin upeita, karunkauniita, maisemia. Nautimme yhteisen lounaan matkan aikana. Saavumme Reykjavikiin myöhään iltapäivästä ja majoitumme Hotel Islandiin viimeiseksi yöksi. Ilta vapaata aikaa Reykjavikissa.  

Päivä 9. Helsinki

Aikainen herätys ja kuljetus lentokentälle klo 04.30. Lentomme lähtee Islannista kohti Helsinkiä klo 08.35. Saavumme Helsinkiin klo 14.45.  

Hinnasto

 

Matkan hinta

C-luokan hytit / NYT TARJOUSHINTAAN 2995 €/hlö

3095 €/hlö jaetussa 2-hengen alakannen ulkohytissä  

 

B-luokan hytit / NYT TARJOUSHINTAAN 3395 €/hlö

3495 €/hlö jaetussa 2-hengen alakannen ulkohytissä  

 

A-luokan hytit / NYT TARJOUSHINTAAN 3795 €/hlö

3895 €/hlö jaetussa 2-hengen pää/yläkannen ulkohytissä  

 

Yhden hengen lisämaksu tiedusteltaessa.

 

Hintaan sisältyy

- Icelandairin suorat reittilennot Helsinki–Keflavik–Helsinki

- Lentokenttäverot, satamamaksut ja palvelurahat laivan henkilökunnalle

- Ohjelman mukaiset kuljetukset Islannissa

- 7 yön risteily vain ryhmän käytössä olevalla M/S Panorama -jahdilla

- Täysihoito (aamiainen, lounas ja illallinen) jahdilla

- Matkaohjelman mukaiset suomeksi opastetut retket kohteissa

- 1 yön majoitus 2-hengen wellness-huoneessa Hotel Islandissa (11.–12.8.)

- Viimeisen matkapäivän lounas (päivä 8.)

- Suomalaisen asiantuntijaopas Pirkko Dadasonin palvelut

 

Hintaan ei sisälly

- Juomia risteilyllä. Laivan ravintolassa on saatavilla mm. kahvia, teetä ja hanavettä veloituksetta. Muut juomat lisämaksusta.

- Matkavakuutusta. Matkustajan on itse huolehdittava siitä, että matkavakuutus on voimassa matkan aikana. Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista jo matkaa varattaessa.

- Muita palveluita, kuten lisämaksulliset retket.

 

Muuta

- Matkaohjelmaan voi tulla myöhemmin tarkennuksia tai vähäisiä muutoksia.

- Matkanjohtaja on apunasi koko risteilyn ajan. Voit lähteä osassa kohteista tutustumaan kaupunkiin matkanjohtajan johdolla. 

- Järjestämme suomeksi opastettuja lisämaksullisia retkiä muutamassa satamakohteessa. 

Hytit

MS Panorama


 

Jahdin hytit on jaoteltu kolmeen eri hyttiluokkaan.

 

C-luokan -hytit

C-luokan hytit sijaitsevat alakannella. Hyteissä on pyöreä venttiili-ikkuna sekä parisänky, jonka voi jakaa halutessaan kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hyttien varusteluun kuuluu televisio, puhelin, hiustenkuivaaja, minijääkaappi, tallelokero sekä ilmastointi. Kylpyhuone on varusteltu suihkulla.

 

B-luokan -hytit

B-luokan hytit sijaitsevat alakannella. Hyteissä on pyöreä venttiili-ikkuna sekä kaksi erillistä alasänkyä. Hyttien varusteluun kuuluu televisio, puhelin, hiustenkuivaaja, minijääkaappi, tallelokero sekä ilmastointi. Kylpyhuone on varusteltu suihkulla. Osassa hyteistä myös seinästä avattava lisäsänky.


A-luokan -hytit

A-luokan hytit sijaitsevat pää- tai yläkannella. Hyteissä on isot panoraamaikkunat. Hyteissä on joko parisänky tai kaksi erillistä alasänkyä. Hyttien varusteluun kuuluu televisio, puhelin, hiustenkuivaaja, minijääkaappi, tallelokero sekä ilmastointi. Kylpyhuone on varusteltu suihkulla.

Lisätiedot

 

Icelandairin lentoaikataulu

FI 347 4.8. Helsinki–Keflavik 14:50–15:15 

FI 346 12.8. Keflavik–Helsinki 08:35–14:45  

 

Aikataulut sitoumuksetta!

 

Jahti

M/S Panorama on vuonna 2014 kattavan uudistuksen läpikäynyt kolmimastoinen moottoroitu jahti, jolla on pituutta 54 metriä ja leveyttä 12 metriä. Jahdille mahtuu noin 50 matkustajaa ja 16 henkilökunnan jäsentä. Palvelu on jahdilla erinomaista.

 

Jahdilta löytyy viihtyisät sisätilat ja maisemien ihailuun sopiva ulkokansi. Aluksen kolmelle sisäkannelle on sijoitettu hyttejä, elegantti ravintola, oleskelutila, baari ja kirjasto. Loungessa on mukavaa katsella panoraamaikkunoista maisemia merelle ja rannikolle tai rentoutua hyvän kirjan äärellä. Televisiosta näytetään dokumentteja mm. seuraavista satamakohteista. Jahti on sisustettu tummilla puuhuonekaluilla ja -paneeliseinillä ja merihenkisillä yksityiskohdilla. 

 

Ruokailu jahdilla

Risteilyn hintaan sisältyy täysihoito jahdilla. Jahdin ravintolassa tarjoillaan aamiaista, välipaloja, lounasta ja illallista. Herkullinen ruoka tarjoillaan vaihtelevasti pöytään tai noudetaan runsaasta buffetpöydästä. Voit valita istumapaikkasi vapaasti.

 

Hanavesi, tee ja kahvi sisältyvät risteilyn hintaan. Alkoholijuomat, mehut ja limonadit ovat lisämaksullisia. 

 

Hintaan sisältyvät retket

Retket ovat suomeksi opastettuja. 

 

 

Kaupunkikiertoajelu Reykjavikissa

 

Kesto: n. 2,5 tuntia

 

Mielenkiintoiselle kaupunkikiertoajelulla tutustut Reykjavikin menneisyyteen ja nykyaikaan asiantuntevan oppaan johdolla. Näet futuristisen Hallgrimskirkjan, Reykjavikin vanhan sataman ja upean muusikkitalo Harpan (ei sisäänkäyntiä). 

 

 

Viikinkien jalanjäljillä -päiväretki

 

Kesto: n. 7 tuntia

 

Päiväretkellä suunnataan Borgafjordurin historialliselle seudulle viikinkien jalanjäljissä. Tutustumme islantilaisten kansantarinoiden tapahtumapaikkoihin ja upeisiin luontokohteisiin. Vierailemme päivän aikana muun muassa Borgarnesin palkitussa asutusmuseossa ja Islannin kuuluisimman kirjailijan, vuonna 1241 kuolleen Snorri Sturlusonin, historiallisella kotipaikalla Reykholtissa. Näemme Hraunfossarin kuuluisat laavaputoukset sekä Reykholtissa sijaitsevan Euroopan suurimman kuuman lähteen, Deildatunguhverin. Retki sisältää lounaan.

 

 

Merihirviömuseo Bildudalurissa

 

Kesto: n. 2 tuntia

 

Islantilaisten kansantarujen mukaan Bildudalurin vesistöissä asuu merihirviöistä. Käymme vierailemassa kaupungin merihirviöille omistetussa museossa. Monipuolisessa museossa tutustutaan merihirviöihin niin kuvien, multimediaesitysten kuin todistajan lausuntojenkin kautta.

 

 

Perinneruokaa ja sillimuseo Siglufjördurissa

 

Kesto: n. 2–3 tuntia

 

Näemme palkitun Sillimuseon vauhdikkaan sillinsuolauksesta kertovan esityksen. Samalla pääsemme maistamaan perinteistä ruisleipää, silliä ja islantilaista snapsia.

 

Lisämaksulliset retket

Tarjoamme risteilyn aikana myös ylimääräisiä retkiä erikoishintaan. Retket ovat suomeksi opastettuja. Ilmoita varauksen yhteydessä, jos haluat varata myös lisämaksullisia retkiä! 

 


Kultainen Kolmio 

 

Kesto: n. 8 tuntia

Hinta: 100 €/hlö

 

Islannin suosituimmalla päiväretkellä nähdään Reykjavikin ympäristön tärkeimmät luonnonnähtävyydet: Gullfossin majesteettinen vesiputous, vettä korkealle ilmaan suihkuttava geysir sekä henkeäsalpaavan kaunis Thingvellirin kansallispuistoon. 

 

Päivä on mukava aloittaa Thingvellirin luonnonpuistosta, jossa maailman vanhin parlamentti kokoontui jo 900-luvulla. Thingvellirin luonnonpuisto on yksi Islannin kiinnostavimmista kohteista, sillä se sijaitsee Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen erkanemiskohdassa. Alueella on upea hautavajoama, joka on muodostunut kahden mannerlaatan ajautuessa hitaasti erilleen toisistaan. Thingvellirin kansallispuistosta matkaa jatketaan geotermiselle kuumien lähteiden alueella, jossa toimii myös Islannin aktiivisin geysir, Strokkur. Upeasta luonnonilmiöstä ehtii reissun aikana nauttia useammankin kerran – Strokkur suihkuttaa kuumaa vettä ilmaan 5-10 minuutin välein. Kiehtovalla geotermisellä alueella voi ihmetellä myös kuplivia muta-altaita ja höyryäviä maanalaisia lähteitä. Matka jatkuu Gullfossin ”kultaiselle putoukselle”, joka on kaikessa mahtavuudessaan pakko nähdä. Jylhä putous on yksi Islannin kauneimmista. Retki sisältää lounaan.

 

 

Elämää ja kulttuuria Länsivuonoilla

 

Kesto: n. 4 tuntia

Hinta: 145 €/hlö

 

Retkellä tutustutaan Länsivuonojen jylhiin maisemiin, alueen historiaan ja karuissa olosuhteissa pitkään eläneiden ihmisten elämään. Retkellä vieraillaan muun muassa vanhan ajan tyyliin entisöidyssä kalastajamökissä, jossa päästään tutustumaan islantilaisten kalastajien elämään ennen 1900-lukua.  Vierailemme myös Bolungarvikin pikkukylän pienessä kirkossa. Matkalla takaisin Isafjörduriin, näemme Tunguskogurin vesiputouksen. Retken päätteeksi vierailemme mielenkiintoisessa meri- ja folkmuseossa, jossa on tarjolla islantilaisia perinneherkkuja, kuten snapseja, kuivattua kalaa ja haita. 

 

 

Ainutlaatuinen Myvatn-järven alue

 

Kesto: n. 8 tuntia

Hinta: 120 €/hlö

 

Bussiretki Myvatn-järven tuliperäiselle alueelle. Aamupäivän aikana näemme muun muassa Namaskardin geotermisen alueen kiehuvine mutalammikoineen ja Dimmuborgirin laavalabyrintin, joka tunnetaan tornimaisista laavamuodostelmistaan. Dimmuborgista ajamme Myvant-järven ohi Skutustadirin räjähdyskraaterille, jossa nautimme lounaan. Tämän jälkeen ajamme katsomaan jumalten vesiputoukseksi kutsuttua mahtavaa Godafossia. Retki päättyy Akureyriin, jossa teemme vielä lyhyen kierroksen oppaan johdolla. 

alk. 2995 €
4.–12.8.2018, 8 pvLähde ainutlaatuiselle risteilylle Pohjois-Islannin koskemattomiin maisemiin; näe ainutlaatuinen Myvatn-järvi, ihastuttava satamakaupunki Húsavík sen edessä viihtyvine valaineen, Hraunfossarin laavaputoukset ja vuoristoiset Länsivuonot, jotka sijaitsevat Islannin vaikeimmin tavoitettavalla alueella! 

 

Risteilyn aikana pysähdytään mielenkiintoisissa kohdesatamissa, nähdään pikkupoukamien kalastajakyliä, ihaillaan Islannin karunkaunista rannikkoa mereltä päin ja bongataan merellä liikkuvia valaita ja merilintuja. Merimatkaa tehdään vain ryhmämme käytössä olevalla moottoroidulla luksusjahdilla. Islannin maagiseen luontoon tutustutaan mielenkiintoisilla retkillä. 


Reykjavik  Akranes

Länsivuonot  Siglufjördur

Husavik  Akureyri


Tarjous-/varauspyyntö »


Videot

Reittikartta

  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!