Varaa risteily  

Marseille ja Välimeren risteilyt


Ranskan toiseksi suurin kaupunki, Marseille, on todellinen kulttuurien sulatusuuni. Marseillea ovat hallinneet aikojen saatossa niin foinikialaiset, kreikkalaiset kuin roomalaisetkin. Nykyään kaupungissa asuu paljon espanjalaisia ja afrikkalaisia siirtolaisia. Pitkä historia on kaupungissa kaikkialla läsnä. Marseillen tunnetuin nähtävyys on 2600-vuotias vanha satama, Vieux Port, joka hallitsee kaupunkia läsnäolollaan. Muita vierailun arvoisia nähtävyyksiä ovat Monte Criston kreivi -romaanista tutuksi tullut Château d’Ifin linnoitussaari sekä mahtipontinen Notre Dame de la Garden basilika. Moderniin Marseilleen pääset tutustumaan kaupungin rantabulevardien terasseilla, sataman laadukkaissa ravintoloissa sekä hyvin varustelluissa tavarataloissa.

 

Marseillen 50 kilometrin rantaviivaa dominoivat upeat kalkkikivijyrkänteet. Les Calaquesin tunnetut jyrkänteet löytyvät Marseillen kaupungin eteläpuolelta. Rannikko on upea näky etenkin veneen kyydistä.
Liikkuminen ja etäisyydet

Marseille Provencen lentoasema sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Marseillen keskustasta. Lentoasemalta on suora juna- ja bussiyhteys kaupunkiin.

 

Satama

Tarkista laivayhtiöltäsi mitä terminaalia risteilyaluksesi käyttää sillä Marseillen satama-alue on suuri ja terminaalit sijaitsevat melko kaukana toisistaan. Satamasta pääsee keskustaan bussilla (nro 35 tai 36), varustamon järjestämillä bussikyydeillä tai taksilla. Matkaa keskustaan on noin 8 kilometriä. 

 

Välimeren risteilyt ja Marseille

Marseillesta on tarjolla useita risteilyvaihtoehtoja läntiselle Välimerelle.
Tarjoamme seuraavien varustamoiden risteilyjä, jotka lähtevät tai pysähtyvät Marseillessa:

Royal Caribbean
MSC Cruises
Norwegian Cruise Line
Princess Cruises
Carnival

  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!