27.11.2019

MSC Cruises hyvittää hiilijalanjälkensä ensimmäisenä suurista risteilyvarustamoista

MSC Cruises kertoi marraskuun alussa, että sen tavoitteena on tulla hiilineutraaliksi ensimmäisenä suurista risteilyvarustamoista. Varustamo hyvittää vuoden 2020 alusta alkaen kaikki laivastonsa toiminnasta syntyvät hiilidioksidipäästöt.

MSC Cruises investoi jatkuvasti uusien ympäristöystävällisten teknologioiden kehittämiseen ja pyrkii koko ajan vähentämään laivastonsa toiminnasta syntyviä päästöjä ja muita ympäristöhaittoja. MSC Cruisesin mukaan millään tämänhetkisistä teknologioista ei kuitenkaan pystytä saman tien saavuttamaan täyttä hiilineutraaliutta.

Siksi varustamo alkaa investoimaan korkealuokkaisiin päästövähennyshankkeisiin, joiden kautta se pystyy hyvittämään kaikki laivastonsa toiminnasta syntyvät hiilidioksidipäästöt, ja näin muuttamaan toimintansa hiilineutraaliksi. MSC Cruises suuntaa päästöhyvitykset erityisesti hankkeisiin, jotka keskittyvät merten ja rannikkoalueiden suojelemiseen ja niiden herkän ekosysteemin ennallistamiseen.

Koko MSC Cruisesin laivasto on rakennettu 2000-luvulla, mikä tekee laivastosta yhden merten moderneimmista ja ympäristöystävällisimmistä. Mitä uudempi laiva, sitä paremmin ympäristö on otettu huomioon. Varustamon uusimmat laivat on esimerkiksi mahdollista liittää sähköverkkoon satamissa, joissa on siihen tarkoitettu laitteisto.

Risteilyillä myös matkustajat pystyvät hytistä löytyvällä lomakkeella lahjoittamaan haluamansa summan rahaa hyväntekeväisyyteen. Jokaista lahjoitettua euroa kohden MSC Cruises lahjoittaa toisen euron. Voittoa tavoittelematon MSC Foundation lahjoittaa varat eteenpäin kumppaneilleen, jotka ohjaavat ne esimerkiksi luonnonsuojeluun ja humanitääriseen apuun. MSC Foundationin kumppaneita ovat muun muassa Unicef ja Marine Restoration Programme.

Lue lisää oheisesta MSC Cruisesin tiedotteesta.

Kaikki MSC Cruisesin risteilyt ovat varattavissa Risteilykeskuksen kautta. MSC Cruisesin risteilyihin voi tutustua tarkemmin varausmoottorissamme.

Edellinen artikkeli

4.11.2019

MSC Cruisesille tunnustusta ympäristötyöstä

MSC Cruises on saanut Vuoden vihrein laivavarustamo -palkinnon Kööpenhaminassa järjestetyssä Global Sustainable Shipping and Ports -foorumissa.

Lue lisää : MSC Cruisesille tunnustusta ympäristötyöstä

Seuraava artikkeli

31.12.2019

Uusia ympäristöystävällisiä teknologioita risteilyaluksella

MSC Cruisesin uusimmassa MSC Grandiosa -laivassa on kaksi uutta ympäristöä säästävää teknologista innovaatiota.

Lue lisää : Uusia ympäristöystävällisiä teknologioita risteilyaluksella