MSC Fantasia risteilee Helsingistä

Lähde opastetulle All Inclusive -risteilylle

MSC Cruisesin viime kesän risteilyt Helsingistä Norjan rannikolle osoittautuivat todella suosituiksi. Eikä tietenkään suotta! Lähtösatama oli vaivattoman lähellä ja kohteet olivat kerrassaan upeat. Nyt tätä herkkua on tarjolla lisää, sillä tulevana kesänä MSC Fantasia risteilee 14 yön risteilyjä Helsingistä touko-elokuussa. Ihanalla reitillä nähdään jälleen sekä Itämeren helmiä että Norjan kuvankauniita rannikkokohteita.

Tulevana kesänä matkassa mukana on myös Risteilykeskuksen suomenkielinen opas, joka on apunasi koko risteilyn ajan. Risteilyillä tarjoutuu myös mahdollisuus lähteä tutustumaan satamakohteisiin yhdessä oppaan kanssa.

Opastettu All Inclusive -risteily 2023: 25.5.–8.6.2023
Hinta: alkaen 2037 €/hlö

Lähetä varauspyyntö

Risteilykeskuksen yhteystiedot

Voit tehdä varauksen myös asiakaspalvelumme kautta.

Puhelin: 020 1441 810
Sähköposti: myynti@risteilykeskus.fi

Risteilyreitti

Tutustu alla risteilyn reittiin sekä saatavilla oleviin hyttikategorioihin. Tarkemman kuvauksen kustakin satamakohteesta löydät kohdasta ”Satamakohteet

 • Måløy, Olden ja Nordfjordeid

  Risteilypäivät: 25.5.–8.6.2023

  Reitti: Helsinki – Tukholma – Merellä – Kiel – Merellä – Olden – Nordfjordeid – Måløy – Stavanger – Merellä – Kiel – Kööpenhamina – Merellä – Tallinna – Helsinki

  Hinnat:
  IR2 – Fantastica sisähytti, kansilla 10-13, 2037 €/hlö
  OL1 – Fantastica ikkunahytti, kannella 5, 2307 €/hlö
  Bella parvekehytti (mahd. estetty näkymä) 2517 €/hlö
  BL3 – Fantastica parvekehytti, kansilla 12-13, 2767 €/hlö

All Inclusive -risteilyn hintaan sisältyy

 • Tasokas hyttimajoitus valitussa hyttiluokassa
 • Täysihoito laivalla (aamiaiset, lounaat, välipalat ja illalliset)
 • Easy-juomapaketti
 • Uima-altaiden, poreammeiden ja vesiliukumäkien käyttö
 • Kuntosalin ja urheilukenttien käyttö
 • Lastenohjelma ja kerhot lapsille
 • Laadukas viihdeohjelma laivalla
 • Satamamaksut, verot ja polttoainelisämaksut
 • Palvelurahat laivan henkilökunnalle (arvo 168 €/hlö)

Satamakohteet

Risteilyreitillä tutustutaan mielenkiintoisiin kohteisiin sekä Itämerellä että Norjan upealla rannikolla. Lue lisää kustakin satamakohteesta napauttamalla kohteen nimeä.

Tukholmassa vaivattomin tapa liikkua satamasta kaupungin keskustaan on varustamon järjestämä lisämaksullinen bussikuljetus. Bussi pysähtyy vastapäätä kuninkaanlinnaa, mistä on helppo suunnata kohti vanhaakaupunkia jalkaisin. Vaikka Tukholma voi tuntua jo varsin tutulta, on se kuitenkin yksi Pohjolan mielenkiintoisimmista kaupungeista. Se kehittyy koko ajan, ja yksi uusista kiinnostavimmista nähtävyyksistä on lähellä Stadsgårdenin risteilysatamaa sijaitseva Fotografiska-valokuvamuseo.

Kielissä pysähdytään risteilyn aikana kaksi kertaa ja osa varsinkin keski- ja eteläeurooppalaisista matkustajista päättää risteilynsä sinne. Samalla kyytiin otetaan uusia matkustajia. MSC Fantasia on sen kokoluokan alus, että se ankkuroituu kaupungin keskustasta nähden lahden toisella puolella. Varustamo järjestää kuitenkin lisämaksulliset kuljetukset (vajaa 30 min) keskustaan rautatieasemalle. Voit valita joko vesibussin tai tavallisen bussin ja molemmat kulkevat noin tunnin välein. Kumpikin pysähdys kaupungissa tehdään sunnuntaina, jolloin kaupat ja liikkeet ovat saksalaiseen tapaan kiinni. Halukkaat voivat lähteä oppaan johdolla kävelyretkelle tutustumaan kaupunkiin ja vaikkapa pistäytyä merimuseossa.

Laiva saapuu komean Nordfjordin pohjukassa sijaitsevaan Eidin pikkukaupunkiin varhain aamulla ja kiinnittyy merellä oleviin poijuihin. Maihin siirtyminen tapahtuu kauniilla säällä pitkin laivan viereen tulevaa Seawalk-ponttonisiltaa. Mikäli sää on tuulinen, maihin siirrytään varustamon omilla ”tendereillä” eli yhdysveneillä. Yhdysveneiden kyytiin mahtuu kerrallaan noin sata matkustajaa. Eidin pääkatua reunustavat vauraan porvariston komeat, valkoiset ja hyvin hoidetut puutalot kauppoineen ja liikeineen. Pääkatu päättyy kirkkoon ja siitä kohti merenrantaa kohoaa viikinkiajan museo Sagastad. Museon tärkein nähtävyys on UNESCOn suojeluksessa rakennettu kopio viikinkien suurimmasta laivasta, Myklebustista. Alkuperäinen Myklebust-laiva poltettiin vuonna 870 mahtavan kuningas Audbjörnin hautajaisroviossa. Eidin kaupungissa on vain kolmisen tuhatta asukasta, mutta silti siellä on oma ooppera ja jokavuotiset oopperajuhlat.

Runsaan kolmentuhannen asukkaan kauppakaupunki Måløy on edelleen yksi Norjan tärkeimmistä kalastuslaivueiden satamista. Se sijaitsee lähes avomeren rannalla, mutta vuonomaisessa maisemassa, Vågsøyn saarella. Kaupunkikuvaa hallitsee 1970-luvulla rakennettu Måløyn silta, Måløybrua, joka on yhdysside manner-Norjaan. Laiva kiinnittyy aivan pääkadun viereen ja asutus kohoaa kerroksittain taustalla olevan vuoren rinteelle.

Olden on viehättävä pikkukylä Nordfjordin etelärannalla, lumihuippuisten vuorten ja Olden-joen suun, Oldenbuktan, äärellä. Laiva pääsee kiinnittymään kylän keskustan laituriin tai jää ankkuriin sataman edustalle. Olden on tunnettu matkailukeskus ja heti satamassa on suuria ostoskeskuksia, joista voi napata matkamuistoksi vaikkapa norjalaisen neuleen. Oldenissa voi tehdä leppoisan kävelyretken joen vartta seuraillen raikkaassa ilmassa. Laivalta tehdään myös retkiä muun muassa manner-Euroopan suurimmalle jäätikölle, Jostedalsbreenille.

Stavanger on ehkäpä tämän reitin kohteista juuri se kaupunki, josta risteilymatkustajat ovat yleensä eniten pitäneet. Laiva saapuu aivan keskustaan, joten kaupunkiin tutustuminen on helppoa jalkaisin. Laivan oikealle puolelle jää UNESCOn suojeluksessa oleva valkoisten puutalojen historiallinen kaupunginosa. Lahden toisella puolelle puolestaan jää Stavangerin vanhakaupunki lukemattomine kauppoineen, baareineen ja ravintoloineen. Stavangerin katedraali on Norjan ja koko Pohjolan vanhimpia, mutta nyt sitä restauroidaan muutaman vuoden ajan entiseen loistoonsa, ja koko rakennus on pressujen peittämä. Satamassa voi tutustua myös merihistoriaan merimuseossa ja vanhalla museoidulla rahtilaivalla M/S Rogalandilla. Satamasta lähtevät myös nykyaikaiset ja nopeat laivat Lysefjordille, jonka upeissa vuonomaisemissa sijaitsee muun muassa Preikestolen. Preikestolen, eli suomeksi saarnatuoli, on 604 metrin korkeuteen kohoavan pystysuora kallionjyrkänne, jonka huippu on lähes tasainen. Huipulta avautuvat henkeäsalpaavan upeat maisemat alas Lysefjord-vuonolle. Tätä retkeä ei kannata jättää väliin!

Kööpenhamina on yksi Itämeren upeimmista helmistä, ja ehkä satamakaupungeista iloisin. Laiva kiinnittyy Oceankaj’n risteilysatamaan ja sieltäkin on lisämaksullinen bussiyhteys keskustaan. Varustamo myy myös erilaisia retkiä kaupungin nähtävyyksiin sekä Tanskan historiallisiin linnoihin ja muihin kohteisiin. Retket kannattaa kuitenkin varata hyvissä ajoin sillä Kööpenhamina on kaikkien suosikki. Ne, jotka eivät halua lähteä varustamon retkille, voivat lähteä oppaan kanssa tutustumaan kaupunkiin, ensin bussilla ja sitten kävellen.

Tallinna on monelle suomalaiselle tuttu kaupunki, mutta se uudistuu koko ajan vanhaa kunnioittaen. Risteilysatama, johon laivamme saapuu, on mahtava luomus nykyaikaisine terminaaleineen. Tallinnassa on paljon muutakin nähtävää kuin sataman kaupat, upea vanhakaupunki ja kauniin raatihuoneentorin kahvilat. Baltian rautatieaseman tori, eli Balti Jaam Turg, on 1800-luvun vanhoihin varastorakennuksiin rakennettu uskomaton tori ja kauppakeskus, joka on todellakin vierailun väärti. Ylimmässä kerroksessa myydään korkeatasoista antiikkia ja alemmissa kerroksissa sijaitsee kansainvälisiä ravintoloita ja herkkupaikkoja. Lähellä on nuorekas ja elegantti Telliskiven alue, jonka vanhat makasiinit on muutettu korkealuokkaisiksi ravintoloiksi. Läheisyydessä on myös muodikas Fotografiska-valokuvamuseo, jollainen löytyy myös Tukholmasta, New Yorkista ja Shanghaista. Ostospaikkana hyvä on suhteellisen tyylikäs Rotermanni Kvartal, joka sijaitsee lähellä satamaa. Merenkulusta kiinnostuneille Tallinnan merimuseo Lennusadama on yksi Euroopan upeimmista alallaan. Sen vieressä on Neuvostohallinnon synkkä Patarein linnoitus, joka odottaa kunnostustaan, mutta on usein osittain avattu. Kaupungin taidemuseoista maininnan arvoinen on suomalaisen arkkitehdin piirtämä KUMU.

MSC Fantasia

Risteilyllä kelluvana hotellinasi toimii vuonna 2019 uudistettu MSC Fantasia.

MSC Fantasia on Fantasia-luokan ensimmäinen alus, joka aloitti liikennöinnin loppuvuonna 2008. Alukselle mahtuu 4363 matkustajaa sekä 1370 miehistön jäsentä. MSC Fantasian erikoisuuksiin kuuluu esimerkiksi 4D-elokuvateatteri, 1500 neliön kylpyläosasto, interaktiivinen urheilubaari sekä vuorokauden ympäri auki oleva tex mex -ravintola. Lisäksi aluksella on Yacht Club -alue: 71 sviittiä omalla vastaanotolla, uima-allasalueella, all inclusive -baarilla, hovimestari- ja concierge palveluilla sekä omalla hissillä ja sisäänkäynnillä kylpylään.

Ruokailu

Aluksella on useita laadukkaita ravintoloita. Buffetravintola on auki joka päivä 20 tuntia, joten syötävää on aina saatavilla nälän yllättäessä. Buffetravintolassa on tarjolla esimerkiksi merten parhaaksi palkittua pitsaa sekä annoksia eri puolilta maailmaa. Pääravintolassa on otettu hyvin huomioon myös erikoisruokavaliot. Ruokalistoja on saatavilla niin kasvisvaihtoehdoilla kuin gluteenittominakin.

Viihde, urheilu ja hyvinvointi

MSC Fantasialla aika menee siivillä. Aluksella on suuri kuntosali sekä koripallo- ja tenniskentät. MSC Aurea Spassa tarjotaan hierontoja ja muita hyvinvointi- ja kauneuspalveluja. Pääset tietysti myös pelaamaan risteilypelien klassikkoa eli shuffleboard-kansipeliä. Iltaisin tanssitaan hyvän musiikin tahtiin laivan parketeilla. Näiden lisäksi aluksella kasino, useita baareja ja valtava teatteri, jossa voit nauttia erilaisista show-esityksistä. Muuta ajanvietettä laivalla edustavat 4D-elokuvateatteri, Formula 1-simulaattori, Internet-kahvila ja kirjasto.

Tutustu laivaan!

Heräsikö jotakin kysyttävää?

Jos risteily Helsingistä MSC Fantasian kyydissä alkoi kiinnostaa, mutta jokin jäi vielä askarruttamaan, risteilyasiantuntijamme vastaavat mielellään kysymyksiisi! Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai chatin kautta. Risteilyvarauksen teet kätevästi asiakaspalvelumme kautta.

Puhelin: 020 1441 810
Sähköposti: myynti@risteilykeskus.fi