Tarjous-/varauspyyntö

Täytettyänne lomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista. Lomakkeen täyttäminen ei sido varaukseen.

 

Grönlannista Kanadan rannikolle

Yhteystiedot

Matkustajat

Täytä kaikkien samassa hytissä matkustavien henkilöiden tiedot ja kirjoita nimet kuten passissa.

Hytti


Tilaa

SuojauskoodiMatkaohjelma

PÄIVÄ 1. Kööpenhamina/Kangerlussuaq

Risteilymatka alkaa Tanskan pääkaupungista Kööpenhaminasta. Jo alle viiden tunnin lennon jälkeen saavutaan Grönlannin Kangerlussuaqiin, missä MS Fram odottaa lähtöä. 

PÄIVÄ 2. Maniitsoq

Maniitsoq sijaitsee saaristossa, ja sen läpi kulkee lukuisia pieniä luonnonkanaaleja. Tämän vuoksi paikalliset ovat alkaneet kutsua kylää Grönlannin Venetsiaksi. Yhtäläisyydet Venetsian kanssa loppuvat kuitenkin siihen, sillä kylä sijaitsee valtavien jäävuorten ja Eternity Fjord –vuonon välissä. Kylän nimi tarkoittaa sananmukaisesti epätasaista paikkaa, millä viitataan kivisiin kumpareisiin ja pieniin vuoriin, jotka muodostavat kaupungin maantieteellisen rakenteen. Pienet kadut ja puiset portaat yhdistävät värikkäät talot toisiinsa. Kaupungin museon näyttely antaa hyvän yleiskuvan Maniitsoqin historiasta ja kulttuurista. Kylästä löytyy myös supermarketti nimeltään Brugseni sekä pari muuta pienempää kauppaa. Kaikista merkittävin nähtävyys on kuitenkin itse luonto, joka on täydellinen ympäristö melontaretkille. Meressä voi nähdä uiskentelemassa ryhävalaita, joilla on tapana näyttää akrobaattisia hyppytaitojaan turisteille. Vietä päivä nauttien alueen luonnosta ja kylän kodikkaasta tunnelmasta.

PÄIVÄ 3. Kapisillit

Kapisillit on alle sadan asukkaan pieni asutusalue Nuuk-vuonon päässä. Päivän varsinainen nähtävyys on laivamatka sisään ja ulos vuonosta. Tyynellä säällä veteen heijastuvat vuonot ovat henkeäsalpaavan kauniit.

PÄIVÄ 4. Nuuk

Risteilyalus saapuu Grönlannin pääkaupunkiin. Saaren vanhimmassa kaupungissa viikinkiaikaiset perinteet sekoittuvat nykyaikaisiin tapoihin. Nuukista löytyy Grönlannin ainoa yliopisto, useita kirkkoja sekä Grönlannin kansallismuseo. Museossa on esillä muun muassa Qilakilsoqin kaivauksesta löytyneitä muumioita. Nuukissa Hurtigruten järjestää esimerkiksi kaupunkikierroksia, vaelluksia sekä olosuhteiden salliessa maisemalentoja.

PÄIVÄ 5. Ivittuut

Tämä hylätty kaivoskaupunki on nykyään myskihärkien asuttama. Ivittuut on pienin ja yksi vähiten tunnetuista viikinkien entisistä asuinalueista Grönlannissa. Alueen asukkaista ei ole minkäänlaista kirjallista todistusaineistoa. Myskihärkien lisäksi alueella saattaa törmätä grönlantilaisiin metsästäjiin, jotka hakeutuvat joskus suojaan merenrannan vanhoihin rakennuksiin.

PÄIVÄ 6. Uunartoq ja Hvalsey

Uunartoqin asumaton saari on täynnä kuumia lähteitä, jotka ovat tarpeeksi lämpimiä uimiseen myös sydäntalvella. Saarta täplittävät lähteet ovat oiva tapa rentoutua ja nauttia luonnon rauhasta.

 

Hvalseysta löytyy yksi viikinkiajan parhaiten säilyneistä raunioista; 1300-luvulla rakennettu Hvalseyn kirkko. Rantautuminen tapahtuu Hurtigrutenin PolarCirkel -kumiveneillä, jonka jälkeen aluetta on mahdollista tutkia omaan tahtiin.

PÄIVÄ 7. Qassiarsuk

Viikinkiaikaan Qassiarsukia pidettiin yhtenä hedelmällisimmistä alueista Grönlannissa, minkä vuoksi viikinki Erik Punainen rakensi sinne Brattahlidin maatilan vuonna 982. Asutusalueen opastetulla kierroksella on mahdollista nähdä kopiot Erik Punaisen viikinkiaikaisesta asuinrakennuksesta ja kirkosta, jonka Erikin vaimo Tjodhildur vaati rakentamaan. Hurtigruten tarjoaa myös mahdollisuuden kokeilla esimerkiksi melontaa.

PÄIVÄT 8-9. Pohjois-Atlantin ylitys

Grönlannin rannikko jää taakse, kun MS Fram kääntää kurssin kohti Kanadaa. Tuhannet ovat kulkeneet saman reitin ennen meitä. Varhaisina aikoina alukset olivat pieniä ja huonosti varusteltuja, ja matkojen määränpää tuntematon. Nyt voimme kuitenkin nauttia modernista navigointijärjestelmästä ja asiantuntevasta miehistöstä, jotka vievät aluksen turvallisesti perille. Meripäivän voi viettää tutustuen muihin matkustajiin, luentoja kuunnellen tai kannella maisemista nauttien.

PÄIVÄ 10. St. Anthony

Rantaudumme St. Anthonyn luonnonsatamassa. Valaat asuttavat merta, jota täplittävät lukuisat jäävuoret. Vesistä löytyy myös hylkeitä, delfiinejä ja pyöriäisiä. Aivan kaupungin rajalta alkaa erämaa koskemattomine laaksoineen ja vuorineen. Aluetta asuttavat maailman tiheimmät hirvi- ja karibuyhteiskunnat. Eläimistöön kuuluvat myös valtavat mustakarhut, kojootit, sudet, lumikenkä- ja napajänikset.  

 

Vietä päivä tutustuen kaupunkiin! Grenfell-museo kertoo sir Wilfred Grenfellin elämäntarinan. Hän oli englantilainen lähetystyöntekijä, joka omisti elämänsä Newfoundlandille ja Labradorille. Parhaan näkymän kaupunkiin pääsee näkemään jos kävelee Tea House Hillin huipulle. Jos viikinkiajan historia kiinnostaa, voit osallistua retkelle L’Anse aux Meadowsiin. Newfoundlandin Great Northern Peninsulan kärjessä voi nähdä ensimmäisten eurooppalaisten jäljet. Viikinkiajan tutkimusmatkalaiset purjehtivat Grönlannista ja löysivät kauniin niemimaan yli tuhat vuotta sitten. He pystyttivät alueelle pienen leirin, jolla aloitettiin arkeologiset kaivaukset vuonna 1960 kahden norjalaisen arkeologin toimesta. Vuonna 1979 L’Anse aux Meadows nimettiin Unescon maailmanperintökohteeksi. Viikinkien leiristä on pystytetty alueelle kopio, josta löytyy osa alkuperäisistä arkeologisista löydöistä.

PÄIVÄ 11. Red Bay

Red Bayn kalastajakylä on modernin Labradorin rannikkoelämän ruumiillistuma rikkaan historian ja kulttuurin keskellä. Vuodesta 1530 eteenpäin Red Bay toimi baskilaisten valaanpyytäjien tukikohtana. Yli 70 vuoden ajan valaanmetsästäjät tekivät vaarallisen laivamatkan Atlantin yli vain pyydystääkseen valaita ja tuottaakseen öljyä Euroopan lamppuihin. Red Bayn valaanpyyntiasema on yksi Unescon maailmanperintökohteista.  Tracey Hill Trail on 689 askelman laituri, jonka varrelta löytyy tietotauluja, levähdyspaikkoja ja kaksi kolikoilla toimivaa teleskooppia, joilla voi ihastella ympäröivää maisemaa. Bone Shore Trail vie paikalle, jonne valaanpyytäjät jättivät metsästämiensä valaiden luut. Rannasta löytyy 8-metrinen chalupa-vene, jota käytettiin aikanaan valaidenpyyntiin. Voit myös meloa Saddle Island Trailille, josta löytyvät uunien jäännökset, joissa valaanrasvasta tehtiin aikanaan öljyä. Jos aarteenmetsästys kiinnostaa, paikallinen legenda kertoo, että Captain Kidd niminen merirosvo olisi haudannut aarteensa Pond on the Hill –lampeen Tracey Hill Trailin juurelle.

PÄIVÄT 12-13. Bonne Bay

Bonne Bay on nimensäkin mukaan yksi Newfoundlandin kauneimmista poukamista. Syvä vuoristoinen vuono halkaisee Gros Mornen kansallispuiston kahtia. Kansallispuisto on sekoitus suojeltuja luontoalueita ja pieniä rannikkoyhteisöjä. MS Framin kannelta näkee tylppähuippuiset Tablelands-vuoret. Näiden vuorten geologinen ainutlaatuisuus on ansainnut alueelle Unescon maailmanperintökohteen tittelin. Eläinten ystävät voivat odottaa näkevänsä hirviä, karibuja, kettuja, mustakarhuja, riekkoja sekä kotkia.

PÄIVÄ 14. Saint-Pierre ja Miquelon

Sanotaan, että hyvistä tavoista on vaikea päästä eroon, ja Saint-Pierre ja Miquelon on hyvä esimerkki tästä. Vaikka Pariisi sijaitsee 4000 kilometrin päässä, saariryhmän asukkaat ovat äärettömän ylpeitä ranskalaisuudestaan. Saint-Pierre ja Miquelon on Ranskan vanhin merentakainen territorio. Teitä reunustavat Peugeotit ja Renaultit. Maista ranskalaisia herkkuja kuten suklaisia tuulihattuja ja macaron-leivoksia Guillard Gourmandise leipomossa. Saariryhmän valuuttana toimii euro, aivan kuten Ranskassa. Vieraile L’Arche museossa, jonka näyttelyt kertovat saarten historiasta. Museon katseenvangitsija on ehdottomasti giljotiini, joka on ainoa laatuaan Pohjois-Amerikassa. Giljotiinia on käytetty vain kerran, vuonna 1889. Museo tarjoaa myös kaksikielisiä kävelykierroksia. Lintuharrastajien kannattaa piipahtaa Grand Colombierin saarella, jonka kallioilla pesii tuhansia myrskykeijuja.

PÄIVÄ 15. St. John’s

Pohjois-Amerikan itäisin ja samalla myös vanhin kaupunki St. John’s on persoonallisen näköinen paikka kapeine katuineen ja piilotettuine kujineen. Voit lähteä joko varustamon opastetulle retkelle tai tutustua kaupunkiin omatoimisesti ennen kotiinlähtöä. Risteily päättyy.

Hinnasto

Grönlannista Kanadan rannikolle - Greenland, Newfoundland, Labrador: Untouched Wilderness and National Parks

Lähtö: 12.9.2019

Laiva: MS Fram

 

Grönlannista Kanadan rannikkolle 12.9.2019 / Hinnat alk. hintoja per hlö
15 pv Polar sisähytti Polar ulkohytti Arctic Superior ikkunahytti  Expedition sviitti
2hh 7567 8605 9850 12201
1hh 12755 14570 16749 23752

 

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu, ja alennushintojen saatavuus on rajoitettu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassolevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

 

Hintaan sisältyy:

- Risteily valitsemassasi hyttiluokassa

- Lento Kööpenhamina–Kangerlussuaq

- Täyshoito sis. teen ja kahvin

- Maihinnousu eri kohteissa maihinnousuveneissä

- Aktiviteetit ja luennot aluksella ja maissa

- Tuulen- ja vedenpitävä takki

 

Hinta ei sisällä:

- Lennot Helsinki–Kööpenhamina tai St. John’s–Helsinki

- Matka- tai peruutusvakuutus

- Lisämaksulliset retket ja palvelurahat

 

Tärkeää tietoa

- Hinnat ovat euroissa (EUR) per henkilö.

- Suunnitellut maihinnousut riippuvat sää- ja jääolosuhteista.

- Pidätämme oikeuden muuttaa suunniteltuaohjelmaa ja matkareittiä.

- Joitakin maissakäyntejä ja retkiä maihinnousuveneillä myydään vain laivalla.

- Jalkineiden vuokraus laivalla.

- Yhden hengen hyttejä vain tilauksesta.

- Matkalle vaaditaan pakollinen todistus terveydentilasta.

- Matkalla tulee olla matkavakuutus.

 

Hytit


Expedition Suites - sviitit

MG Grand-sviitti (MG) 35 – 37 m²

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, stereot, internetyhteys (paitsi MS Fram), minibaari, joissain hyteissä kylpyamme, useimmissa oma parveke tai ulokeikkuna. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Sviitti (M) 28 – 30 m²

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Minisviitti (Q) 15 – 20 m²

Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Polar Outside -ulkohytit

Arctic Superior Ulkohytti (U) 5 – 13 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

 

Ulkohytti (N) 5 – 13 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti alakansilla.

 

Polar Inside -sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m²

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.


Lisätiedot

RETKET MAISSA

Voit varata etukäteen maissa tehtäviä retkiä. Erilaisiin retkivaihtoehtoihin voit tutusta alla olevasta linkistä. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikallisista olosuhteista.  Osa retkistä on varattavissa vain laivalta. Tarkista asiakaspalvelustamme, mitkä retket kuuluvat juuri valitsemallesi matkalle.

 

Retket Pohjois-Amerikassa »

 

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu neljään eri kategoriaan ja kolmeen eri matkustusluokkaan. Tutustu matkustusluokkiin täällä!

 

EXPEDITION TEAM - TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

alk. 8198 €
12.9.2019, 15 pv

Matka alkaa lennolla Kööpenhaminasta Grönlannin Kangerlussuaqiin. Risteilyn ensimmäiset kuusi päivää vietetään Grönlannin edustalla risteillen. Atlantin ylityksen jälkeen tutustutaan Kanadan rannikon kiehtoviin rannikkokyliin ja satamakohteisiin. Lähde mukaan!


Lähtö Kööpenhaminasta

Grönlanti  Nuuk

Newfoundland  Labrador  


Tarjous-/varauspyyntö »


Videot
Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!

Reittikartta
  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!