Tarjous-/varauspyyntö

Täytettyänne lomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista. Lomakkeen täyttäminen ei sido varaukseen.

 

Grönlannista Kanadan rannikolle

Yhteystiedot

Matkustajat

Täytä kaikkien samassa hytissä matkustavien henkilöiden tiedot ja kirjoita nimet kuten passissa.

Hytti


Tilaa

SuojauskoodiMatkaohjelma

PÄIVÄ 1. Kööpenhamina/Kangerlussuaq

Matka alkaa lennolla Kööpenhaminasta Grönlannin Kangerlussuaqiin. Risteilyalus MS Fram odottaa satamassa.

PÄIVÄ 2. Maniitsoq

Maniitsoq sijaitsee saaristossa, ja sen läpi kulkee lukuisia pieniä luonnonkanaaleja. Tämän vuoksi paikalliset ovat alkaneet kutsua kylää Grönlannin Venetsiaksi. Yhtäläisyydet Venetsian kanssa loppuvat kuitenkin siihen, sillä kylä sijaitsee valtavien jäävuorten ja Eternity Fjord –vuonon välissä. Kylän nimi tarkoittaa sananmukaisesti epätasaista paikkaa, millä viitataan kivisiin kumpareisiin ja pieniin vuoriin, jotka muodostavat kaupungin maantieteellisen rakenteen. Pienet kadut ja puiset portaat yhdistävät värikkäät talot toisiinsa. Kaupungin museon näyttely antaa hyvän yleiskuvan Maniitsoqin historiasta ja kulttuurista. Kylästä löytyy myös supermarketti nimeltään Brugseni sekä pari muuta pienempää kauppaa. Kaikista merkittävin nähtävyys on kuitenkin itse luonto, joka on täydellinen ympäristö melontaretkille. Meressä voi nähdä uiskentelemassa ryhävalaita, joilla on tapana näyttää akrobaattisia hyppytaitojaan turisteille. Vietä päivä nauttien alueen luonnosta ja kylän kodikkaasta tunnelmasta. 

PÄIVÄ 3. Paamiut

Matka jatkuu etelään Paamiutin kylään. Alueella on ollut asutusta jo 1500-luvulta alkaen. Paamiut tarkoittaa ”suulla asuvia ihmisiä”, jolla viitataan Kuannersooq-vuonoon, jonka suulla kylä sijaitsee. Vietä päivä tutkien kylää ja tutustuen ystävällisiin paikallisiin. Vieraile kylän kirkossa, joka on yksi hienoimmista kirkoista Grönlannissa. Kirkko rakennettiin vuonna 1909 norjalaiseen tyyliin. Tutustu kylän vanhaan kaupunginosaan ja pysähdy värikkäällä sillalla kylän keskustassa. Paamiut tunnetaan vuolukivitaiteilijoista ja heidän hylkeennahkaisista kansallispuvuistaan, joita koristavat tuhannet helmet. Vuolukivitaideteoksia löytyy ympäri kylää. Merikotka on yleinen näky alueella, ja paikallisilla on vahva side lintuun. Merikotkan näkemisen sanotaan tuottavan onnea. Lähde tutkimusmatkatiimin kanssa vaellukselle vuorenhuipuille!

PÄIVÄ 4. Igaliku ja Hvalsey

Igaliku on vanha asutusalue, jolla lampaiden laidunnus on iso osa arkea. Uneliasta pikkukylää ympäröivät kesäisin värikkäät kukkalaaksot ja kontrastina lumihuippuiset vuoret, ja tietenkin lampaat. Pääset näkemään Igalikun katedraalin ja piispan palatsin viikinkiaikaiset rauniot, jotka on restauroitu muutama vuosi taaksepäin. 

 

Uskonnollisuus näkyy myös Hvalseyssa, josta löytyy yksi viikinkiajan parhaiten säilyneistä raunioista; 1300-luvulla rakennettu Hvalseyn kirkko. Rantautuminen tapahtuu Hurtigrutenin PolarCirkel -kumiveneillä, jonka jälkeen aluetta on mahdollista tutkia omaan tahtiin.

PÄIVÄ 5. Qassiarsuk

Viikinkiaikaan Qassiarsukia pidettiin yhtenä hedelmällisimmistä alueista Grönlannissa, minkä vuoksi viikinki Erik Punainen rakensi sinne Brattahlidin maatilan vuonna 982. Asutusalueen opastetulla kierroksella on mahdollista nähdä kopiot Erik Punaisen viikinkiaikaisesta asuinrakennuksesta ja kirkosta, jonka Erikin vaimo Tjodhildur vaati rakentamaan. Hurtigruten tarjoaa alueella myös mahdollisuuden kokeilla esimerkiksi melontaa.

PÄIVÄ 6. Atlantin valtameri

Grönlannin rannikko jää taakse, kun MS Fram kääntää kurssin kohti Kanadaa. Tuhannet ovat kulkeneet saman reitin ennen meitä. Varhaisina aikoina alukset olivat pieniä ja huonosti varusteltuja, ja matkojen määränpää tuntematon. Nyt voimme kuitenkin nauttia modernista navigointijärjestelmästä ja asiantuntevasta miehistöstä, jotka vievät aluksen turvallisesti perille. Meripäivän voi viettää tutustuen muihin matkustajiin, luentoja kuunnellen tai kannella maisemista nauttien.

PÄIVÄT 7-9: Labradorin rannikko

Vietämme kolme päivää Labradorin rannikolla. Ulkoilman ystävät voivat nauttia lukuisista vaellusreiteistä ja erämaasta, joka jatkuu silmänkantamattomiin. Vaihtoehtoisesti voit tutustua alueen historiaan, kulttuuriin ja perinteisiin tutkien historiallisia tapahtumapaikkoja. 

 

Nain on yksi asutusalueista, joka kuuluu matkaohjelmaan. Yhteisön tapojen juuret ovat syvällä historiassa ja he samaistuvat vahvasti inuiteiksi. Nainin asutusalueella asuu suurin inuittiyhteisö Nunatsiavutissa. Määriläiset lähetyssaarnaajat perustivat asutusalueen vuonna 1771. Nainia ympäröi muinainen historia ja geologia. 

 

Myös Rigoletin asutusalueella vierailu on suunnitelmissa. Kuvankauniissa pikkukylässä asuu noin 300 ihmistä, ja se on maailman eteläisin inuittiyhteisö. Kylään ei johda yhtään tietä, mutta alueelle pääsee laivalla ympäri vuoden, ja talvisin myös moottorikelkalla. Hurtigruten tarjoaa alueella useita erilaisia retkiä. Ihastele merimaisemia pikaveneen kyydissä, kokeile kalastusta ja ratsastusta tai osallistu valasretkeen!

 

Saatamme myös vierailla Hopedalessa, joka on alkujaan inuittiasutusalue nimeltään Agvituk, ja Hebronin määrikylässä, joka on Labradorin pohjoisin asutusalue. 

PÄIVÄ 10. Battle Harbour

Labradorinmeren rannikolla sijaitseva kalastusasema Battle Harbour on luonnonystävän paratiisi. Alueen vedet kuhisevat elämää ja muinaisia jäävuoria. Rannasta löytyy upeita historiallisia rakennuksia keskellä villiä luontoa. Battle Harbour oli aikanaan Labradorin suolatun kalan pääkaupunki. Vanhat talot, kaupat, kalastamot ja kirkot on kunnostettu ja täytetty historiallisilla esineillä. Battle Harbour on loistava erämaakohde, jossa voi kohdata valaita, delfiinejä, merilintuja, napajäniksiä, jäävuoria ja ottaa ilon irti upeista vaellus- ja veneretkimaisemista.

PÄIVÄ 11. St. Anthony

Rantaudumme St. Anthonyn luonnonsatamassa. Valaat asuttavat merta, jota täplittävät lukuisat jäävuoret. Vesistä löytyy myös hylkeitä, delfiinejä ja pyöriäisiä. Aivan kaupungin rajalta alkaa erämaa koskemattomine laaksoineen ja vuorineen. Aluetta asuttavat maailman tiheimmät hirvi- ja karibuyhteiskunnat. Eläimistöön kuuluvat myös valtavat mustakarhut, kojootit, sudet, lumikenkä- ja napajänikset.  

 

Vietä päivä tutustuen kaupunkiin! Grenfell-museo kertoo sir Wilfred Grenfellin elämäntarinan. Hän oli englantilainen lähetystyöntekijä, joka omisti elämänsä Newfoundlandille ja Labradorille. Parhaan näkymän kaupunkiin pääsee näkemään jos kävelee Tea House Hillin huipulle. Jos viikinkiajan historia kiinnostaa, voit osallistua retkelle L’Anse aux Meadowsiin. Newfoundlandin Great Northern Peninsulan kärjessä voi nähdä ensimmäisten eurooppalaisten jäljet. Viikinkiajan tutkimusmatkalaiset purjehtivat Grönlannista ja löysivät kauniin niemimaan yli tuhat vuotta sitten. He pystyttivät alueelle pienen leirin, jolla aloitettiin arkeologiset kaivaukset vuonna 1960 kahden norjalaisen arkeologin toimesta. Vuonna 1979 L’Anse aux Meadows nimettiin Unescon maailmanperintökohteeksi. Viikinkien leiristä on pystytetty alueelle kopio, josta löytyy osa alkuperäisistä arkeologisista löydöistä. 

PÄIVÄ 12. Red Bay

Red Bayn kalastajakylä on modernin Labradorin rannikkoelämän ruumiillistuma rikkaan historian ja kulttuurin keskellä. Vuodesta 1530 eteenpäin Red Bay toimi baskilaisten valaanpyytäjien tukikohtana. Yli 70 vuoden ajan valaanmetsästäjät tekivät vaarallisen laivamatkan Atlantin yli vain pyydystääkseen valaita ja tuottaakseen öljyä Euroopan lamppuihin. Red Bayn valaanpyyntiasema on yksi Unescon maailmanperintökohteista.  Tracey Hill Trail on 689 askelman laituri, jonka varrelta löytyy tietotauluja, levähdyspaikkoja ja kaksi kolikoilla toimivaa teleskooppia, joilla voi ihastella ympäröivää maisemaa. Bone Shore Trail vie paikalle, jonne valaanpyytäjät jättivät metsästämiensä valaiden luut. Rannasta löytyy 8-metrinen chalupa-vene, jota käytettiin aikanaan valaidenpyyntiin. Voit myös meloa Saddle Island Trailille, josta löytyvät uunien jäännökset, joissa valaanrasvasta tehtiin aikanaan öljyä. Jos aarteenmetsästys kiinnostaa, paikallinen legenda kertoo, että Captain Kidd niminen merirosvo olisi haudannut aarteensa Pond on the Hill –lampeen Tracey Hill Trailin juurelle. 

PÄIVÄ 13. Bonne Bay

Bonne Bay on nimensäkin mukaan yksi Newfoundlandin kauneimmista poukamista. Syvä vuoristoinen vuono halkaisee Gros Mornen kansallispuiston kahtia. Kansallispuisto on sekoitus suojeltuja luontoalueita ja pieniä rannikkoyhteisöjä. MS Framin kannelta näkee tylppähuippuiset Tablelands-vuoret. Näiden vuorten geologinen ainutlaatuisuus on ansainnut alueelle Unescon maailmanperintökohteen tittelin. Eläinten ystävät voivat odottaa näkevänsä hirviä, karibuja, kettuja, mustakarhuja, riekkoja sekä kotkia. 

PÄIVÄ 14. St. Lawrencen lahti

Bonne Baystä suunnataan kohti St. Lawrencen lahtea, joka sijaitsee St. Lawrence-joen suulla, mutta on melkeinpä enemmän mantereen puoliksi sisäänsä sulkema osa merta kuin pelkästään joen suu. Belle Islen salmi yhdistää kolmion muotoisen lahden Atlantin valtamereen koillisessa ja Cabotin salmeen kaakossa. Lahden keskisyvyys on vaivaiset 150 metriä. St. Lawrencen lahti toimi historiallisesti merkittävänä kalastualueena paimentolaisintiaaniheimoille. Ranskalainen tutkimusmatkailija Jaques Cartier saapui lahdelle vuonna 1534, mutta häntä ennen ennättivät mitä luultavimmin baskilaiset kalastajat. Cartier oli kuitenkin se, joka antoi rannikolle nimeksi ”Country of the Canadas”, josta Kanadan nykyinen nimi juontaa juurensa.   

PÄIVÄ 15. Saint-Pierre ja Miquelon

Sanotaan, että hyvistä tavoista on vaikea päästä eroon, ja Saint-Pierre ja Miquelon on hyvä esimerkki tästä. Vaikka Pariisi sijaitsee 4000 kilometrin päässä, saariryhmän asukkaat ovat äärettömän ylpeitä ranskalaisuudestaan. Saint-Pierre ja Miquelon on Ranskan vanhin merentakainen territorio. Teitä reunustavat Peugeotit ja Renaultit. Maista ranskalaisia herkkuja kuten suklaisia tuulihattuja ja macaron-leivoksia Guillard Gourmandise leipomossa. Saariryhmän valuuttana toimii euro, aivan kuten Ranskassa. Vieraile L’Arche museossa, jonka näyttelyt kertovat saarten historiasta. Museon katseenvangitsija on ehdottomasti giljotiini, joka on ainoa laatuaan Pohjois-Amerikassa. Giljotiinia on käytetty vain kerran, vuonna 1889. Museo tarjoaa myös kaksikielisiä kävelykierroksia. Lintuharrastajien kannattaa piipahtaa Grand Colombierin saarella, jonka kallioilla pesii tuhansia myrskykeijuja. 

PÄIVÄ 16. Louisbourg

Risteilyalus MS Fram seilaa Nova Scotian itärannikkoa pitkin kohti Cape Bretonin saarta. Saarella rantaudutaan Louisbourgin entisessä kaupungissa. Alue on tunnettu erityisesti Louisbourgin linnakkeesta, joka näyttelee tärkeää roolia Kanadan historiassa.

 

Päivän saarella voi viettää haluamallaan tavalla. Tutustu linnakkeeseen ja palaa ajassa taaksepäin 1700-luvun puoleen väliin, jolloin Louisbourgia hallitsivat ranskalaiset. Vaihtoehtoisesti voit lähteä snorklaamaan syrjäisille rannoille laivanhylkyjen sekaan tai nauttia saaren vaellus- ja pyöräilyreiteistä. Satamalaiturilla voit katsella kuinka päivän saalis saapuu rantaan ja maistaa tuoreita kala-annoksia. 

PÄIVÄ 17. Halifax

Risteily päättyy Halifaxiin. Voit tutustua 260-vuotiaaseen kaupunkiin omatoimisesti ennen lentoa takaisin kotiin.

 

Huom! Vuoden 2019 risteilyn matkareitti eroaa jonkin verran yllä mainitusta. Tutustu ohjelmaan täällä!

Hinnasto

 

Grönlannista Kanadan rannikolle - The Untouched Beauty of Greenland, Newfoundland and Labrador

 

Lähtö: 22.9.2018

Laiva: MS Fram

 

Grönlannista Kanadan rannikkolle  22.9.2018 / Hinnat alk. hintoja per hlö
17 pv Polar sisähytti Polar ulkohytti Arctic Superior ikkunahytti  Expedition -sviitit
2h hytti 7229 8595 9402 11641
1h hytti 12168 14559 15972 22641

 

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu, ja alennushintojen saatavuus on rajoitettu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassolevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

 

Hintaan sisältyy:

- Risteily valitsemassasi hyttiluokassa

- Lento Kööpenhamina–Kangerlussuaq

- Kuljetus lentokentältä satamaan Grönlannissa

- Täyshoito sis. teen ja kahvin

- Maihinnousu eri kohteissa maihinnousuveneissä

- Aktiviteetit ja luennot aluksella ja maissa

- Tuulen- ja vedenpitävä takki


Hinta ei sisällä:

- Lentoja Helsinki-Kööpenhamina tai Halifax-Helsinki

- Matka- tai peruutusvakuutuksia

- Retkiä tai palvelurahoja

 

Tärkeää tietoa

- Hinnat ovat euroissa (EUR) per henkilö.

- Suunnitellut maihinnousut riippuvat sää- ja jääolosuhteista.

- Pidätämme oikeuden muuttaa suunniteltuaohjelmaa ja matkareittiä.

- Joitakin maissakäyntejä ja retkiä maihinnousuveneillä myydään vain laivalla.

- Jalkineiden vuokraus laivalla.

- Yhden hengen hyttejä vain tilauksesta.

- Matkalle vaaditaan pakollinen todistus terveydentilasta.

- Matkalla tulee olla matkavakuutus.

Hytit


Expedition Suites - sviitit

MG Grand-sviitti (MG) 35 – 37 m2

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, stereot, internetyhteys (paitsi MS Fram), minibaari, joissain hyteissä kylpyamme, useimmissa oma parveke tai ulokeikkuna. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Sviitti (M) 28 – 30 m2

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Minisviitti (Q) 15 – 20 m2

Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Polar Outside -ulkohytit

Arctic Superior Ulkohytti (U) 5 – 13 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

 

Ulkohytti (N) 5 – 13 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti alakansilla.

 

Polar Inside -sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.


Lisätiedot

RETKET MAISSA

Voit varata etukäteen maissa tehtäviä retkiä. Erilaisiin retkivaihtoehtoihin voit tutusta alla olevasta linkistä. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikallisista olosuhteista.  Osa retkistä on varattavissa vain laivalta. Tarkista asiakaspalvelustamme, mitkä retket kuuluvat juuri valitsemallesi matkalle.

 

Retket Pohjois-Amerikassa »

 

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu neljään eri kategoriaan ja kolmeen eri matkustusluokkaan. Tutustu matkustusluokkiin täällä!

 

EXPEDITION TEAM - TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

alk. 7229 €
22.9.2018, 17 pv

Matka alkaa lennolla Kööpenhaminasta Grönlannin Kangerlussuaqiin. Risteilyn ensimmäiset viisi päivää vietetään Grönlannin edustalla risteillen. Atlantin ylityksen jälkeen tutustutaan Kanadan rannikon kiehtoviin rannikkokyliin ja satamakohteisiin. Lähde mukaan!


Lähtö Kööpenhaminasta

Grönlanti  Newfoundland

Labrador  Halifax


Tarjous-/varauspyyntö »


Videot
Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!

Reittikartta
  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!