Tarjous-/varauspyyntö

Täytettyänne lomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista. Lomakkeen täyttäminen ei sido varaukseen.

 

Kanadan villiltä rannikolta maagiseen Islantiin

Yhteystiedot

Matkustajat

Täytä kaikkien samassa hytissä matkustavien henkilöiden tiedot ja kirjoita nimet kuten passissa.

Hytti


Tilaa

SuojauskoodiMatkaohjelma

PÄIVÄ 1. Halifax

Tutkimusmatka Labradorinmeren ja Atlantin poikki alkaa Halifaxista. Tutustu 260-vuotiaaseen kaupunkiin omatoimisesti ennen MS Framin kyytiin nousemista.

PÄIVÄ 2. Louisbourg

Risteilyalus MS Fram seilaa Nova Scotian itärannikkoa pitkin kohti Cape Bretonin saarta. Saarelle rantaudutaan Louisbourgin entisessä kaupungissa. Alue on tunnettu erityisesti Louisbourgin linnakkeesta, joka näyttelee tärkeää roolia Kanadan historiassa.

 

Päivän saarella voi viettää haluamallaan tavalla. Tutustu linnakkeeseen ja palaa ajassa taaksepäin 1700-luvun puoleen väliin, jolloin Louisbourgia hallitsivat ranskalaiset. Vaihtoehtoisesti voit lähteä snorklaamaan syrjäisille rannoille laivanhylkyjen sekaan tai nauttia saaren vaellus- ja pyöräilyreiteistä. Satamalaiturilla voit katsella kuinka päivän saalis saapuu rantaan ja maistaa tuoreita kala-annoksia. 

PÄIVÄ 3. Magdalen Islands

Kahdestatoista saaresta muodostuu noin 100 kilometriä pitkä Magdalen Islands -saaristo. Kuutta suurinta saarta yhdistää kilometrejä jatkuvat ohuet hiekkadyynit. Rautarikkaat punaisen ja harmaankirjavat hiekkakivikalliot ovat ajan myötä saaneet muotonsa tuulen ja aallokon kuluttamina. Rannikko on kirjavanaan pieniä satamia, värikkäitä taloja sekä kuvankauniita poukamia. MS Fram laskee ankkurinsa Cap-aux-Melusesissa, missä asuu yli puolet saariston asukkaista. 

 

Kauan ennen eurooppalaisten saapumista alueelle, Kanadan alkuperäisasukkaat tulivat saarille kalastamaan sekä metsästämään hylkeitä ja merileijonia. Vuonna 1534 ranskalainen tutkimusmatkailija Jaques Cartier saapui saaristoon. Vuoteen 1765 mennessä aluetta asutti jo 22 ranskalaista siirtolaista ja heidän perheensä. Nykyisistä asukkaista merkittävä osa on myös haaksirikoista selviytyneiden purjehtijoiden jälkeläisiä. 

 

Tutustu saaren omalaatuisiin pieniin kahviloihin ja baareihin. Jos mieli tekee jotakin aktiivista tekemistä, tarjoaa Hurtigruten mahdollisuuden lähteä melomaan tai patikoimaan.

PÄIVÄ 4. Bonne Bay

Bonne Bay on nimensäkin mukaan yksi Newfoundlandin kauneimmista poukamista. Syvä vuoristoinen vuono halkaisee Gros Mornen kansallispuiston kahtia. Kansallispuisto on sekoitus suojeltuja luontoalueita ja pieniä rannikkoyhteisöjä. MS Framin kannelta näkee tylppähuippuiset Tablelands-vuoret. Näiden vuorten geologinen ainutlaatuisuus on ansainnut alueelle Unescon maailmanperintökohteen tittelin. Eläinten ystävät voivat odottaa näkevänsä hirviä, karibuja, kettuja, mustakarhuja, riekkoja sekä kotkia. 

PÄIVÄ 5. Red Bay

Red Bayn kalastajakylä on modernin Labradorin rannikkoelämän ruumiillistuma rikkaalla historiallaan ja kulttuurillaan. Vuodesta 1530 eteenpäin Red Bay toimi baskilaisten valaanpyytäjien tukikohtana. Yli 70 vuoden ajan valaanmetsästäjät tekivät vaarallisen laivamatkan Atlantin yli vain pyydystääkseen valaita ja tuottaakseen öljyä Euroopan lamppuihin. Red Bayn valaanpyyntiasema on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Tracey Hill Trail on 689 askelman laituri, jonka varrelta löytyy tietotauluja, levähdyspaikkoja ja kaksi kolikoilla toimivaa teleskooppia, joilla voi ihastella ympäröivää maisemaa. Bone Shore Trail vie paikalle, jonne valaanpyytäjät jättivät metsästämiensä valaiden luut. Rannasta löytyy 8-metrinen chalupa-vene, jota käytettiin aikanaan valaidenpyyntiin. Voit myös meloa Saddle Island Trailille, josta löytyvät uunien jäännökset, joissa valaanrasvasta tehtiin aikanaan öljyä. Jos aarteenmetsästys on mieleesi, paikallinen legenda kertoo, että Captain Kidd niminen merirosvo olisi haudannut aarteensa Pond on the Hill -lampeen Tracey Hill Trailin juurelle. 

PÄIVÄ 6. St. Anthony

Risteilyalus jatkaa matkaa yhä pohjoisemmas. Rantaudumme St. Anthonyn luonnonsatamaan. Valaat asuttavat merta, jota täplittävät lukuisat jäävuoret. Vesistä löytyy myös hylkeitä, delfiinejä ja pyöriäisiä. Aivan kaupungin rajalta alkaa erämaa koskemattomine laaksoineen ja vuorineen. Aluetta asuttavat maailman tiheimmät hirvi- ja karibuyhteiskunnat. Eläimistöön kuuluvat myös valtavat mustakarhut, kojootit, sudet, lumikenkä- ja napajänikset.  

 

Vietä päivä tutustuen kaupunkiin! Grenfell museo kertoo sir Wilfred Grenfellin elämäntarinan. Hän oli englantilainen lähetystyöntekijä, joka omisti elämänsä Newfoundlandille ja Labradorille. Parhaan näkymän kaupunkiin saa kävelemällä Tea House Hillin huipulle. Jos viikinkiajan historia kiinnostaa, voit osallistua retkelle L’Anse aux Meadowsiin. Newfoundlandin Great Northern Peninsulan kärjessä voi nähdä ensimmäisten eurooppalaisten jäljet. Viikinkiajan tutkimusmatkalaiset purjehtivat Grönlannista ja löysivät kauniin niemimaan yli tuhat vuotta sitten. He pystyttivät alueelle pienen leirin, jonka ympäristössä aloitettiin arkeologiset kaivaukset vuonna 1960 kahden norjalaisen arkeologin toimesta. Vuonna 1979 L’Anse aux Meadows nimettiin Unescon maailmanperintökohteeksi. Viikinkien leiristä on pystytetty alueelle kopio, josta löytyy osa alkuperäisistä arkeologisista löydöistä. 

PÄIVÄ 7. Battle Harbour

Labradorinmeren rannikolla sijaitseva kalastusasema Battle Harbour on luonnonystävän paratiisi. Alueen vedet kuhisevat elämää ja muinaisia jäävuoria. Rannasta löytyy upeita historiallisia rakennuksia keskellä villiä luontoa. Battle Harbour oli aikanaan Labradorin suolatun kalan pääkaupunki. Vanhat talot, kaupat, kalastamot ja kirkot on kunnostettu ja täytetty historiallisilla esineillä. Battle Harbour on loistava erämaakohde, jossa voi kohdata valaita, delfiinejä, merilintuja, napajäniksiä, jäävuoria ja ottaa ilon irti upeista vaellus- ja veneretkimaisemista.

PÄIVÄT 8-11. Atlantin valtameri

Labradorin ja Kanadan rannikko jää taakse kun MS Fram asettaa kurssin kohti Islantia. Edessä on noin 1 300 merimailin matka läpi aavan meren. Tuhannet ovat kulkeneet saman reitin ennen meitä. Varhaisina aikoina alukset olivat pieniä ja huonosti varusteltuja, ja matkojen määränpää tuntematon. Nyt voimme kuitenkin nauttia modernista navigointijärjestelmästä ja asiantuntevasta miehistöstä, jotka vievät aluksen turvallisesti perille. Meripäivät voi viettää tutustuen muihin matkustajiin, luentoja kuunnellen tai kannella maisemista nauttien. 

PÄIVÄ 12: Ísafjörður

Matkan kahdentenatoista päivänä risteilyalus saapuu Islannin länsialueelle. Muinaisten tulivuorien ansiosta maisema kohoaa korkealle syvien vuonojen yläpuolelle. Aluksen saapuessa Islantiin ymmärrät miksi maata kutsutaan "Saagojen saareksi".

 

Tee kävelyretki kodikkaan pikkukaupungin läpi ja nauti kirjavasta arkkitehtuurista! Alueella on ollut asutusta jo 900-luvulta asti ja 1800-luvun rikkaiden kauppiaiden rakennuttamat hirsitalot ovat henkivät historiaa. Gamla Bakaríið on leipomo, joka tunnetaan Islannin parhaana, ja se on varmasti vierailun arvoinen. Hurtigruten tarjoaa kaikkea vaellusretkistä paikallisen ruoan maisteluun.

PÄIVÄ 13. Stykkíshólmur

Stykkíshólmurin kaupunki sijaitsee Breiðafjörður-lahden liepeillä. Idyllinen kaupunki on suosittu vierailukohde erityisesti kulttuuriperintönsä ja historiansa ansiosta. Yksiä merkittävimpiä nähtävyyksiä ovat keskikaupungin vanhat talot. Talojen käyttötarkoitus on muuttunut vuosien myötä. Vanha kirjasto toimii nykyisin taideteoksena, vanha kalanpakkaamo on nykyisin ravintola ja entinen viihdekeskus on muutettu tulivuorimuseoksi. Muihin kiinnostaviin vierailukohteisiin kuuluu uimahalli, jonka Fresenius-sertifioidulla vedellä uskotaan olevan uudistavia voimia. Kaupungin lähellä sijaitsee myös Snæfellsjökullin kansallispuisto ja mystinen Snæfellsjökull-jäätikkö, joka toimi Jules Vernen "Matka maailman keskipisteeseen" -kirjassa sisäänkäyntinä maan uumeniin. Stykkíshólmurista löytyy laava- ja kivimuodostumia, jäätiköitä, tuliperäistä maastoa sekä kylmiä ja kuumia lähteitä. Näissä monipuolisissa maisemissa Hurtigruten tarjoaa mahdollisuuden kokeilla muun muassa melontaa, patikointia ja hevosratsastusta.

PÄIVÄ 14: Reykjavik

Risteilyalus MS Framin matka päättyy maailman pohjoisimpaan pääkaupunkiin Reykjavikiin. Voit tutustua kaupunkiin omatoimisesti ennen lentoa takaisin kotiin.

Hinnasto

 

Kanadan villiltä rannikolta maagiseen Islantiin - From the Wilderness of Newfoundland and Labrador to the Magic of Iceland

 

Lähtö: 10.5.2018

Laiva: MS Fram

 

Kanadan villiltä rannikolta maagiseen Islantiin 10.5.2018 / Hinnat alk. hintoja per hlö
14 pv Polar sisähytti Polar ulkohytti Arctic Superior ikkunahytti  Expedition -sviitit
2h hytti X 4379 4824 6057
1h hytti X 7663 8442 12114

 

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu, ja alennushintojen saatavuus on rajoitettu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassolevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

 

Hintaan sisältyy:

- Risteily valitsemassasi hyttiluokassa

- Täyshoito sis. teen ja kahvin

- Maihinnousu eri kohteissa maihinnousuveneissä

- Aktiviteetit ja luennot aluksella ja maissa

- Tuulen- ja vedenpitävä takki


Hinta ei sisällä:

- Lentoja Helsinki-Halifax tai Reykjavik-Helsinki

- Matka- tai peruutusvakuutuksia

- Retkiä tai palvelurahoja

 

Tärkeää tietoa

- Hinnat ovat euroissa (EUR) per henkilö.

- Suunnitellut maihinnousut riippuvat sää- ja jääolosuhteista.

- Pidätämme oikeuden muuttaa suunniteltuaohjelmaa ja matkareittiä.

- Joitakin maissakäyntejä ja retkiä maihinnousuveneillä myydään vain laivalla.

- Jalkineiden vuokraus laivalla.

- Yhden hengen hyttejä vain tilauksesta.

- Matkalle vaaditaan pakollinen todistus terveydentilasta.

- Matkalla tulee olla matkavakuutus.

Hytit


Expedition Suites - sviitit

MG Grand-sviitti (MG) 35 – 37 m2

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, stereot, internetyhteys (paitsi MS Fram), minibaari, joissain hyteissä kylpyamme, useimmissa oma parveke tai ulokeikkuna. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Sviitti (M) 28 – 30 m2

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Minisviitti (Q) 15 – 20 m2

Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Polar Outside -ulkohytit

Arctic Superior Ulkohytti (U) 5 – 13 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

 

Ulkohytti (N) 5 – 13 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti alakansilla.

 

Polar Inside -sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.


Lisätiedot

RETKET MAISSA

Voit varata jo etukäteen maissa tehtäviä Hurtigrutenin retkiä. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikallisista olosuhteista. Osa retkistä on varattavissa vain laivalta.

 

Retket Pohjois-Amerikassa »

 

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu neljään eri kategoriaan ja kolmeen eri matkustusluokkaan. Tutustu matkustusluokkiin täällä!

 

EXPEDITION TEAM - TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

alk. 4379 €
10.5.2018, 14 pv

Matkaa Kanadan villiltä rannikolta Atlantin yli Islantiin! MS Fram pysähtyy Newfoundlandin ja Labradorin kauneimmissa satamakaupungeissa ja kahdessa Unescon maailmanperintökohteessa. Islannin nähdään vulkaanisia maisemia, kivimuodostelmia ja saaria.  


Lähtö Halifaxista

Newfoundland  Labrador

Islanti


Tarjous-/varauspyyntö »


Videot
Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!

Reittikartta
  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!