Strasbourg–Koblenz–Strasbourg: Romanttinen Reininlaakso

Reitti

Strasbourg – Rüdesheim – Koblenz – Mainz – Mannheim – Strasbourg

Matkaa jokialuksen kyydissä Strasbourgista Koblenziin ja takaisin kuudessa päivässä. Rein lipuu ohi Antiikin Rooman aikaisten linnoitusten, vehmaiden Reininmaan viinitarhojen ja lukuisten UNESCO:n maailmanperintökohteiden. Näe Strasbourgin keskiaikaisen kaupungin värikkäät katot, Rüdesheimin Drosselgasse-ostoskatu ja ”neliökaupunki” Mannheimin.

Risteilyajankohta: 2021: useita lähtöjä touko-lokakuussa (6 pv)

alk. 850 €

Varaa

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1: Strasbourg

  Jokiristeily Romanttisen Reinin maisemiin alkaa Ranskan Strasbourgista. Kaupunki tunnetaan lempinimellä Euroopan pääkaupunki. Sen lisäksi, että Euroopan parlamentin päämaja sijaitsee Strasbourgissa, monet muut EU:n instituutiot ja kansainväliset järjestöt kokoontuvat siellä. Kaupungin hurmaavat mukulakivikadut ja hirsitalot johdattelevat Petit France kaupunginosaan, joka muodostaa osan UNESCO:n maailmanperintökohteesta Grand Îlestä, kaupungin historiallisesta keskustasta. Laivaan nousu alkaa iltapäivällä ja miehistö esitellään tervetuliaiscocktailien yhteydessä. Halutessasi voit lähteä yölliselle veneretkelle vanhankaupungin läpi.

 • PÄIVÄ 2: Rüdesheim

  Aamu vietetään laivalla. Rüdesheim on viehättävä viinikaupunki Reininlaakson syleilyssä. Hyppää turistijunan kyytiin, maistele viinejä tai vieraile Mechanical Music Cabinet museossa. Voit myös valita patikkaretken viinitarhoille. Illallisen jälkeen on aikaa tehdä kävelyretki Drosselgasse-kadulle, jolta löytyy runsaasti kahviloita, baareja ja elävää musiikkia. Kokeile vaikka Rüdesheimer Kaffe -kahvijuomaa, joka saa potkunsa paikallisesta Asbach brandystä. Juoma tarjoillaan tyypillisesti keraamisesta mukista, joka on koristeltu Reinin maisemilla.

 • PÄIVÄ 3: Rüdesheim – Koblenz

  Aamulla matka jatkuu kohti Koblenzia. Voit tutustua kaupunkiin ja Deutsches Eckin, ”saksalaisen kulman”, kuuluisaan niemialueeseen omatoimisesti. Rein kohtaa sivuhaaransa Moselin niemenkärjessä. Niemialueen lisäksi kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa vaaliruhtinaan hulppea linna ja Stolzenfelsin uusgoottilainen linna. On myös mahdollista lähteä tutustumaan Koblenzin vanhaankaupunkiin laivaisännän tai -emännän johdolla.

 • PÄIVÄ 4: Koblenz– Mainz

  Aamu vietetään laivalla, sen suunnatessa kohti Mainzia. Kaupunki perustettiin Antiikin Rooman aikaan armeijan vartioasemaksi. Nykyisin 2000-vuotinen kaupunki on yksi Reinin merkittävimmistä kohteista. Mainzissa on mahdollista lähteä opastetulle kaupunkikierrokselle ja Gutenberg museoon, tai tutustumaan Reininmaan viinitarhoihin. Kaupungissa on useita museoita ja palatseja, joihin voi tutustua myös omatoimisesti.

 • PÄIVÄ 5: Mainz – Mannheim

  Jokialus jatkaa Mainzista Mannheimiin. 1600-luvulla perustettu ”neliökaupunki” on kehittynyt moderniksi kulttuurikaupungiksi. Sekä maailman ensimmäinen pyörä, auto että rakettilentokone on valmistettu Mannheimissa. Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Mannheimin barokkilinna, jota käytetään tätä nykyä yliopistorakennuksena, Wasserturm vesitorni sekä Luisenpark puisto. Varustamo järjestää päiväretken Heidelbergiin. Tämä saksalainen ”romantiikan kaupunki”, on suosittu matkakohde satulinnoineen. Risteilyn viidentenä päivänä laivalla järjestetään gaalailta.

 • PÄIVÄ 6: Strasbourg

  Nauti viimeinen buffet-aamiainen ennen laivalta poistumista. Risteily päättyy.

Hytit

Aluksesta riippuen CroisiEuropen hytit löytyvät joko kahdelta tai kolmelta eri kannelta. Suurin osa hyteistä on kahden hengen ulkohyttejä, joissa on oma wc ja suihku. Joiltakin aluksilta löytyy myös yhden hengen hyttejä sekä sviittejä. Hotellihuonemaisten hyttien perusvarusteluun kuuluu TV, puhelin, WiFi, tallelokero ja ilmastointi.

Hinnasto

Strasbourg–Koblenz–Strasbourg: Romanttinen Reininlaakso /
The Romantic Rhine Valley and the Rock of the Lorelei (CSJ_PP)

 

Lähdöt 2021: 13.10., 14.10., 16.10., 19.10., 20.10., 25.10.
Laivat: MS Lafayette, MS Léonard de Vinci, MS Gérard Schmitter, MS La Boheme, MS Monet, MS France

Hinta alk. 850 €/hlö jaetussa kahden hengen hytissä.

 

Hintaan sisältyy:

 • 6 päivän risteily täysihoidolla (ensimmäisen päivän illallisesta viimeisen päivän aamiaiseen)
 • Kahden hengen hytti omalla kylpyhuoneella ja suihkulla
 • Vesi, viini, olut ja mehu aterioiden yhteydessä
 • Kahvi ja tee lounaan sekä illallisen jälkeen laivalla
 • Baarin alkoholijuomat (ei shamppanja tai erikoislistan viinit ja väkevät alkoholijuomat)
 • Viihde laivalla
 • Laivaemännän tai -isännän palvelut
 • Tervetuliaiscocktail
 • Gaalaillallinen
 • Satamamaksut

 

Hintaan ei sisälly:

 • Erikoislistan viinit, väkevät alkoholijuomat tai shamppanja laivan baarista
 • Retkien tai kuljetusten aikana tilatut juomat
 • Matka- ja peruutusvakuutukset
 • Retket (varattavissa etukäteen tai laivalla)
 • Liityntäkuljetukset risteilyn lähtösatamaan/satamasta
 • Lennot
 • Hotellimajoitukset ennen tai jälkeen risteilyn
 • Henkilökohtaiset kulut

 

Tärkeää tietoa:

 • Matkustajilla tulee olla mukana voimassaoleva virallinen henkilökortti tai passi
 • Henkilökortin tai passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen

Lisätietoa

Ranskalainen perheyritys CroisiEurope on vuosien saatossa kasvanut Euroopan suurimmaksi jokiristeilyvarustamoksi. Nykyään varustamolla on jopa 32 jokialusta, jotka kuljettavat matkustajia pitkin Euroopan jokia. Jokialuksilla käytettävät kielet ovat ranska ja englanti, joskin henkilökunta puhuu myös useita muita kieliä.

 

Tunnelma aluksilla

CroisiEuropen jokialuksille mahtuu aluksesta riippuen 100–180 matkustajaa. Laivoja uusitaan säännöllisin väliajoin, jotta ne pysyvät turvallisina ja ennen kaikkea mukavina matkustaa. Varustamon ranskalaiset juuret näkyvät vahvasti aluksilla, ja erityisesti menut on suunniteltu käyttäen inspiraationa ranskalaista ruokakulttuuria. Vaikka suurin osa matkustajista onkin ranskalaisia, löytyy seasta myös matkustajia muualta Euroopasta, joskus jopa kauempaa. Pukukoodi aluksilla on rento, mutta siisti pukeutuminen on suotavaa. Mukavat kengät on myös hyvä olla mukana. Gaalaillalliselle pukeudutaan yleensä juhlavammin.

 

Ruokailu

Päivä on hyvä aloittaa runsaalla buffet-aamiaisella. Pöydästä löytyy usein leivonnaisia, leipää, hilloja, makkaroita, leikkeleitä, kananmunia, tuoreita hedelmiä, jogurttia sekä tietysti kahvia ja teetä. Lounas ja illallinen tarjoillaan pöytiin. Menu kolmen ruokalajin lounaalle ja illalliselle on valmiiksi suunniteltu jokaista päivää varten. Päivän menut julkaistaan edellisenä iltana. Ranskalaiset vaikutteet näkyvät vahvasti päivittäisissä menuissa.

 

Retket

Saat jokiristeilystäsi vieläkin enemmän irti varaamalla varustamon retkiä satamakohteissa. CroisiEurope tarjoaa risteilyilleen kaksi erilaista retkipakettia, Classic ja Discovery. Classic-pakettiin kuuluvat retket keskittyvät kunkin kohteen merkittävimpiin nähtävyyksiin, kulttuuriin, arkkitehtuuriin ja historiaan. Discovery-paketin retket puolestaan sisältävät usein vähemmän tunnettuja kohteita, kävely- ja pyöräretkiä, helikopteriajeluita sekä ruoka- ja juomamaistiaisia. Retkipakettien lisäksi on myös mahdollista ostaa yksittäisiä retkiä.

Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!