Adrianmeren aarteet ja Italia

Reitti

Genova – Civitavecchia (Rooma) – Kotor – Split – Venetsia – Verona – Milano

Ota varaslähtö kesään, ja lähde tutustumaan Adrianmeren suosikkikohteisiin risteillen!

Vierailemme risteilyn aikana Italian ihastuttavimmissa kaupungeissa, ja näemme Kroatian ja Montenegron viihtyisimmät satamakaupungit. Sinisen eri sävyissä kimalteleva meri, historialliset nähtävyydet ja merituulessa heiluvat palmut luovat täydelliset puitteet keväiselle lomalle.

Risteilyllä nautitaan italialaisen MSC Cruisesin modernin valtameriristeilijän, MSC Operan, palveluista. Matkalla on mukana Risteilykeskuksen asiantunteva matkanjohtaja, joka huolehtii siitä, että risteily sujuu leppoisissa tunnelmissa.

Risteilyajankohta: 21.–27.4.2020

alk. 1 495 €

Tarjous-/varauspyyntö

Matkaohjelma

 • Ti 21.4. Helsinki–Genova

  Matka alkaa Helsingin lentoasemalta, jossa matkanjohtajamme on heti apunasi. Aamulento lähtee Helsingistä klo 8.00 ja saapuu Milanoon aamupäivällä klo 10.05. Lentoasemalta matkaamme bussilla reilun parin tunnin matkan Genovan satamaan, jossa laivamme MSC Opera jo odottaa. Kaikki laivan palvelut ovat heti käytettävissäsi. Usean ruokalajin illallinen ja huippuluokan viihdeohjelma vievät jo heti risteilyn ensimmäisenä iltana lomatunnelmaan. Risteilyalus kääntää kurssin merelle klo 18.00.

 • Ke 22.4. Civitavecchia (Rooma)

  Laiva saapuu Civitavecchian satamaan klo 08.00. Voit viettää päivän viihtyisässä satamakaupungissa tai lähteä lisämaksulliselle, suomeksi opastetulle retkelle Roomaan. Antiikin ajan Colosseum, Vatikaanivaltion taideaarteet ja Trevin suihkulähde ovat Rooman kohokohtia. Kaupunki tarjoaa myös mahtavat ostosmahdollisuudet. Laiva lähtee Civitavecchiasta klo 18.00.

 • To 23.4. Merellä

  Vietämme päivän merellä. Nauti MSC Operan palveluista; osallistu aktiviteetteihin, virkisty uima-altaissa, hemmottele itseäsi laivan kylpylässä tai nauti laadukkaista viihde-esityksistä aluksen teatterissa!

 • Pe 24.4. Kotor, Montenegro

  MSC Opera saapuu klo Adrianmeren helmeen, suojaisassa poukamassa sijaitsevaan Kotoriin, klo 13.00. Historiallinen Kotor toimi jo Rooman valtakunnan aikaan merenkulkijoiden sekä kauppiaiden keskuksena. Kotorin kapeilla kujilla kulkiessa voi edelleen aistia keskiajan tunnelmaa. Vietä päivä kaupungissa haluamallasi tavalla! Jatkamme matkaa kohti Kroatiaa klo 18.00.

 • La 25.4. Split, Kroatia

  Saavumme Keski-Dalmatian historialliseen kaupunkiin, ihanaan Splitiin, klo 8.00. Rooman keisarin Diocletian palatsin ympärille rakennettu Split on Kroatian suosituimpia rantakaupunkeja. Tutustu historiallisen kaupungin nähtävyyksiin, vietä päivä rannalla tai lähde vaikkapa päiväretkelle suositulle Bracin saarelle! MSC Opera kääntää kurssin merelle klo 17.00.

 • Su 26.4. Venetsia–Verona, Italia

  Risteily päättyy Venetsiaan klo 9.00. Kirjaudumme laivasta ulos aamiaisen jälkeen. Satamasta matkaamme yhteisellä venekuljetuksella Venetsian keskustaan, johon tutustumme suomeksi opastetun kaupunkikierroksen merkeissä. Näemme Markuksen torin laidalla olevan bysanttilaistyylisen Markuksen kirkon, marmorista rakennetun Herttuapalatsi sekä kuuluisan Huokausten sillan. Kävelemme kanaalien reunustamia pikkukujia pitkin Markuksen torilta Rialton sillalle, joka on Canal Granden yli johtava kaunein ja suurin silta. Kierroksen aikana tutuksi tulevat myos tärkeimmät ostosalueet, jotka sijaitsevat Rialton sillan ympäristössä ja ylellisellä Mercerie-kauppakadulla. Nautimme myös yhteisen lounaan. Kaupunkikierroksen jälkeen matkaamme illaksi ihastuttavaan Veronaan. Maailmankuulusta rakkaustarinasta, Romeosta ja Juliasta, tunnettu kaupunki on myös Unescon maailmanperintökohde. Voit tutustua itsenäisesti romanttisen kaupungin keskustaan. Yövymme hotellissa Veronassa.

 • Ma 27.4. Milano–Helsinki

  Aamiaisen jälkeen matkaamme yhteisellä bussikuljetuksella Milanoon, johon tutustumme bussikiertoajelun merkeissä. Maisemallisen bussikierroksen aikana nähdään Milanon kuuluisimmat nähtävyydet, kuten Repubblica-aukio, näyttävä Centrale-päärautatieasema, monumentaalinen hautausmaa ja Sforzan linnoitus. Kierroksen jälkeen sinulla on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin. Matkaamme keskustasta bussilla Milanon lentoasemalle, josta lento Helsinkiin lähtee klo 19.00. Saavumme Helsinkiin klo 22.55. Matka päättyy.

Hytit

Sisähytti

Korkeaan palvelutasoon MSC Cruisesin risteilyaluksilla sisältyy henkilökohtainen hyttiemäntä/-isäntä, joka huolehtii hytin siivouksesta ja varustelusta kahdesti päivässä.

Perushytit eli ikkunattomat hytit ovat kuin pieniä hotellihuoneita. Valoisasti ja modernisti sisustetuissa hyteissä on parisänky, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Hytin varustukseen sisältyy myös mm. interaktiivinen televisio, puhelin, langaton internetyhteys (lisämaksullinen), ilmastointi, hiustenkuivaaja, vaatekaappi, WC ja kylpyhuone, minibaari/jääkaappi, tallelokero ja vaatekomero. Osa hyteistä soveltuu 4 hengelle.

Hytin koko on 13-15 m², koot vaihtelevat laivoittain.

Ulkohytti

Korkeaan palvelutasoon MSC Cruisesin risteilyaluksilla sisältyy henkilökohtainen hyttiemäntä/-isäntä, joka huolehtii hytin siivouksesta ja varustelusta kahdesti päivässä.

Ikkunalliset hytit ovat kuin pieniä hotellihuoneita. Hyteissä on parisänky, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Hytin varustukseen sisältyy myös mm. interaktiivinen televisio, puhelin, langaton internetyhteys (lisämaksullinen), ilmastointi, vaatekaappi, hiustenkuivaaja, WC ja kylpyhuone, minibaari/jääkaappi, tallelokero ja vaatekomero. Osa hyteistä soveltuu 4 hengelle.

Hytin koko on 12-16 m², koot vaihtelevat laivoittain.

Parvekehytti

Korkeaan palvelutasoon MSC Cruisesin risteilyaluksilla sisältyy henkilökohtainen hyttiemäntä/-isäntä, joka huolehtii hytin siivouksesta ja varustelusta kahdesti päivässä.

Parvekkeelliset hytit ovat kuin hotellihuoneita. Hyteissä on parisänky, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Hytin varustukseen sisältyy myös mm. interaktiivinen televisio, puhelin, hiustenkuivaaja, langaton internetyhteys (lisämaksullinen), ilmastointi, vaatekaappi, WC ja kylpyhuone, minibaari/jääkaappi, tallelokero ja vaatekomero. Osa hyteistä soveltuu 4 hengelle.

Hytin koko on 15-17 m² ja parvekkeen koko on noin 3 m², koot vaihtelevat laivoittain.

Esteetön hytti

Korkeaan palvelutasoon MSC Cruisesin risteilyaluksilla sisältyy henkilökohtainen hyttiemäntä/-isäntä, joka huolehtii hytin siivouksesta ja varustelusta kahdesti päivässä.

Liikuntarajoitteisille sopivia, suurempia ja esteettömiä hyttejä, on saatavilla kaikissa hyttiluokissa.

Sviitti

Korkeaan palvelutasoon MSC Cruisesin risteilyaluksilla sisältyy henkilökohtainen hyttiemäntä/-isäntä, joka huolehtii hytin siivouksesta ja varustelusta kahdesti päivässä.

Sviitit ovat tyylikkäitä, hotellihuonemaisia ja kaikista löytyy parveke. Sviiteissä on parisänky, jonka voi tarvittaessa jakaa kahdeksi erillissängyksi. Lisäksi varusteluun kuuluu mm. sohva ja sohvapöytä, ilmastointi, tilava vaatekaappi, kylpyhuone ammeella, hiustenkuivaaja, interaktiivinen televisio, langaton internetyhteys (lisämaksusta), minibaari/jääkaappi sekä tallelokero.

Hytin koko on 27-31 m² ja parvekkeen on noin 6 m², koot vaihtelevat laivoittain.

Hinnasto

Matkan hinta

1495 €/hlö Bella-luokan jaetussa 2-hengen sisähytissä
1575 €/hlö Fantastica-luokan jaetussa 2-hengen sisähytissä

1695 €/hlö Fantastica-luokan jaetussa 2-hengen ulkohytissä

1895 €/hlö Fantastica-luokan jaetussa 2-hengen parvekehytissä
2595 €/hlö Aurea-luokan jaetussa 2-hengen parvekesviitissä

Kysy 1-hengen hytin lisämaksua!

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suorat lennot Helsinki–Milano–Helsinki
 • 6 päivän risteily täysihoidolla valitussa hyttiluokassa
 • Suomeksi opastettu kävelykierros ja lounas Venetsiassa
 • 1 yön majoitus Veronassa keskitasoisessa hotellissa sis. aamiaisen
 • Lentokenttä- ja satamakuljetukset sekä kuljetukset Veronaan
 • Suomeksi opastettu Milanon kiertoajelu
 • Verot, satamamaksut ja palvelurahat laivan henkilökunnalle
 • Risteilykeskuksen suomalaisen matkanjohtajan palvelut

 

Hinta ei sisällä

 • Laivalta tehtäviä retkiä tai kuljetuksia satamakaupunkeihin. Kyseiset palvelut ovat laivayhtiön järjestämiä ja lisämaksullisia.
 • Juomia risteilyllä. Laivan buffetravintolassa on saatavilla mm. kahvia, teetä ja vettä veloituksetta. Juomapaketteja voi varata lisämaksusta.
 • Matkavakuutusta. Matkustajan on itse huolehdittava siitä, että matkavakuutus on voimassa matkan aikana. Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista jo matkaa varattaessa.

HUOM! Matkaohjelmaan voi tulla myöhemmin tarkennuksia tai vähäisiä muutoksia.

 

Matkustusluokat

MSC Cruisesin laivoilla on tarjolla erilaisia matkustusluokkia, joista voit valita parhaiten omiin tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon.

 

Bella-luokkaan sisältyy

 • Ruokailu pää- ja buffetravintolassa. Matkustajilla on mahdollisuus esittää toive halutusta kattausajasta illalliselle.
 • Upea viihdeohjelma ja tapahtumat laivalla
 • Uima-altaiden, kuntosalin ja urheilukenttien käyttö
 • Aamiainen veloituksetta hyttipalvelun kautta (kuljetusmaksu veloitetaan)
 • Mahdollisuus liittyä MSC Club-kanta-asiakkaaksi ja kerryttää pisteitä

 

Fantastica-luokkan sisältyy

 • Kaikki Bella-luokan palvelut
 • Hytit ylemmillä kansilla ja paremmilla sijainneilla (esim. lähellä hissejä)
 • Mahdollisuus muuttaa varaustietoja
 • Oikeus olla etusijalla illallisajan valitsemisessa
 • Hyttipalvelu ympäri vuorokauden ilman kuljetusmaksuja
 • Opettavaisia ja viihdyttäviä aktiviteetteja perheen pienimmille

 

Aurea-luokkaan sisältyy

 • Kaikki Fantastica-luokan palvelut
 • Hytit parhaalla näköalalla ylemmillä kansilla
 • Easy-juomapaketti
 • Kylpyläpaketti, joka sisältää tervetulodrinkin, yhden hieronnan valikoimasta, yksityisen hyvinvointikonsultoinnin sekä vapaan pääsyn kylpyläosastolle koko risteilyn ajan
 • Valikoiman hyvinvointituotteita hytissä
 • Pääsy veloituksetta aikuisten aurinkokannelle
 • Vapaus ruokailla itselle sopivaan aikaan
 • Pääsy laivaan ensimmäisenä

Lisätietoa

Lentoaikataulu

AY1751 21.4. Helsinki–Milano klo 08:00–10:05

AY1756 27.4. Milano–Helsinki klo 19:00–22:55

Aikataulut sitoumuksetta!

 

Majoitus Veronassa

1 yö, 26.–27.4.

Hotel Mastino ***
Corso Porta Nuova, 16 37121 Verona

 

Laiva

MSC Opera on Lirica-laivaluokan alus, joka aloitti liikennöinnin vuonna 2004. Laiva on käynyt läpi uudistuksen vuonna 2015. Laivan mahtuu noin 2680 matkustajaa.

 

Ruokailu

Voit nauttia aamiaisen ja lounaan laivan buffetravintoloista. Italialaisen laivayhtiön vaikutus näkyy ruokavaihtoehdoissa – tarjolla on esimerkiksi salaattia ja pastaa sekä parhaaksi merellä saatavaksi palkittua pitsaa. Risteilyn hintaan sisältyy myös ruokailu laivan pääravintolassa, jossa on kaksi eri kattausaikaa.

 

Viihde, urheilu ja hyvinvointi

MSC Operalla on useita tapoja viettää aikaa. Alukselta löytyy suuri kuntosali, sauna ja höyrysauna. Tarjolla on suuri valikoima hierontoja ja muita hoitoja. Aluksella on uima-allasalue ja porealtaita. Illalla nautitaan livemusiikista tai tanssitaan yökerhossa. Lisäksi aluksella on kasino, useita baareja sekä suuri teatteri, jossa esitetään Broadway -tyylisiä esityksiä.

 

Matkaehdot

Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja ja Risteilykeskuksen lisä- ja erityisehtoja.

 

Peruutusehdot

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:
– viimeistään 105 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 10 % matkan hinnasta/henkilö
– 104-61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 25 % matkan hinnasta
– 60-45 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 35 % matkan hinnasta
– 44-35vrk ennen matkan alkua, pidätetään 55 % matkan hinnasta
– 34-16 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
– myöhemmin kuin 15 vrk ennen matkaa, 95 % matkan hinnasta

Risteilykeskus ei ole vastuussa matkustajan matkalla tarvitsemista vapaaehtoisista vakuutuksista, vaan matkustaja vastaa itse vakuutusturvastaan ja sen kattavuudesta esim. peruutusturvan osalta. Tämän vuoksi Risteilykeskus kehottaa matkustajaa hankkimaan matkaa varten riittävän kattavan henkilöön ja omaisuuteen kohdistuvan sekä peruutusturvan sisältävän matkavakuutussuojan.

Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!