Esteettömästi Välimerelle

Reitti

Barcelona – Palma de Mallorca – Marseille – La Spezia (Pisa, Firenze) – Civitavecchia (Rooma) – Napoli – Merellä – Barcelona

Lähde tutustumaan Välimeren suosikkikohteisiin risteillen! Palmuasema-matkablogista tuttu, esteettömän matkailun asiantuntija, Sanna Kalmari toimii matkanjohtajana tällä loppukesän esteettömällä risteilymatkalla.

Viikon Välimeren-risteilyllä nähdään aurinkoinen Mallorcan saari, Provencen pääkaupunki Marseille, Italian La Spezia, historiallinen Rooma ja Vesuvius-tulivuoren kupeessa sijaitseva Napoli. Risteilyn aikana nautitaan myös maailman suurimpiin laivoihin kuuluvan, täysin esteettömän Allure of the Seas -aluksen palveluista. Upeiden satamakohteiden lisäksi vietämme päivän kulttuurikaupunki Barcelonassa.

Matka soveltuu erinomaisesti erilaisia liikkumisen apuvälineitä käyttäville reissaajille.

Risteilyajankohta: 29.8.-6.9.2020, 9 päivää

alk. 1 995 €

Tarjous-/varauspyyntö

Matkaohjelma

 • La 29.8. Helsinki–Barcelona

  Matka alkaa Helsingin lentoasemalta. Finnairin suora lento lähtee Helsingistä klo 07:05 ja saapuu Barcelonaan klo 10:05. Esteetön kuljetus lentoasemalta hotellille. Ilta omaa aikaa Barcelonassa.

 • Su 30.8. Barcelona, risteily alkaa

  Aamiaisen jälkeen esteetön kuljetus Barcelonan satamaan, jossa nousemme valtavan kokoisen Allure of the Seas -laivan kyytiin. Seitsemään eri ”naapurustoon” jaettu laiva on elämys jo itsessään. Kelluvan kaupungin ja huvipuiston seikoitusta muistuttavalta laivalta löytyy mm. keskuspuisto ja Coney Islandista vaikutteita saanut avokattoinen Boardwalk-kävelykatu. Laivan palvelut ovat heti laivaan noustuamme käytettävissä. Risteilyalus lähtee Barcelonan satamasta klo 18.00. Usean ruokalajin illallinen ja huippuluokan viihdeohjelma vievät jo heti risteilyn ensimmäisenä iltana lomatunnelmaan.

 • Ma 31.8. Palma de Mallorca

  Laiva saapuu Mallorcan pääkaupunkiin Palmaan klo 08.00. Viehättävä kaupunki on täynnä historiallisia nähtävyyksiä ja erinomaisia ostosmahdollisuuksia. Palmasta löytyy myös erinomaisia museoita, taidegallerioita ja kiehtovaa katutaidetta. Risteilyalus jatkaa matkaa kohti Ranskaa klo 16.00.

 • Ti 1.9. Marseille

  Laiva saapuu Provencen pääkaupunkiin Marseilleen klo 09.00. Jyrkkien kalkkikivikallioiden suojaama Marseille on Ranskan vanhin kaupunki. Voit viettää päivän tunnelmallisessa kaupungissa haluamallasi tavalla. Laiva jatkaa matkaa Marseillen satamasta klo 18.00.

 • Ke 2.9. La Spezia (Pisa, Firenze)

  Risteilyalus saapuu Ligurian alueen ihastuttavaan satamakaupunkiin, La Speziaan, aamulla klo 08.30. Voit viettää päivän La Speziassa tai lähteä tutustumaan kaltevasta tornista tunnettuun Pisaan tai kulttuurikaupunki Firenzeen. Risteilyalus jatkaa matkaansa klo 20.30.

 • To 3.9. Civitavecchia (Rooma)

  Laiva saapuu Civitavecchian satamaan klo 07.00. Voit viettää päivän viihtyisässä satamakaupungissa tai lähteä varustamon järjestämälle retkelle Roomaan. Antiikin ajan Colosseum, Vatikaanivaltion taideaarteet ja Trevin suihkulähde ovat historiallisen Rooman kohokohtia. Kaupunki tarjoaa myös mahtavat ostosmahdollisuudet. Laiva lähtee Civitavecchiasta klo 20.00.

 • Pe 4.9. Napoli

  Risteilyalus saapuu Napoliin klo 07.00. Kaupunki sijaitsee Vesuvius-tulivuoren kupeessa Napolinlahdella. Napolin rikas historia tulee tutuksi kaupungin kaduilla kierrellessä. Napolin lähellä sijaitsee mielenkiintoisia päivämatkakohteita, kuten muinainen Pompeiji, kaunis Caprin saari sekä upea Amalfin rannikkokaupunki. Allure of the Seas lähtee Napolin satamasta klo 18.30.

 • La 5.9. Merellä

  Ota kaikki irti viimeisestä päivästä merellä! Alukselta löytyy useita uima-allaskansia, oikea keskuspuisto ja kävelykatu, kymmeniä ravintoloita sekä useita hauskoja aktiviteetteja.

 • Su 6.9. Barcelona

  Laiva saapuu Barcelonan satamaan aamulla klo 05.00. Laivasta poistutaan aamulla aamiaisen jälkeen. Matkanjohtaja tiedottaa matkan aikana tarkemmin lähtöön liittyvistä asioista. Satamasta on esteetön kuljetus lentokentälle. Finnairin suora lento lähtee kohti Helsinkiä klo 11.05. Saavumme Helsinkiin klo 16.00. Matka päättyy.

Esteetön hytti

Esteettömät hytit ovat tavallisia hyttejä selvästi tilavampia ja niissä mahtuu liikkumaan pyörätuolilla. Esteettömän hytin wc-istuin on usein hieman korotettu ja lavuaari madallettu. Suihkussa on seinästä taittuva istuin. Huomioithan, että yhdysvaltalaiseen tapaan tukikaide on yleensä wc-istuimen takana ja toisella sivulla, ei molemmilla sivuilla. Tyhjää tilaa on toisella puolella wc-istuinta. Parvekkeellisissa hyteissä myös pääsy parvekkeelle on esteetön. Hyteissä on aina kokolattiamatto. Hyttien varustukseen kuuluu televisio, puhelin, oma kylpyhuone suihkulla, kampauspöytä sekä hiustenkuivain. Hyteissä on parisänky, jonka saa pyydettäessä eroteltua kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Sisähytti

Tämä on standardihytti kahdelle. Voit valita, haluatko kaksi erillistä vuodetta vai yhden queen-size parivuoteen. Kylpyhuoneessa on suihku. Hytin vakiovarusteluun kuuluu pieni sohvaryhmä, taulu-TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Hytin koko: 13-17 m². Hyttien sisustus ja koot vaihtelevat laivoittain.

Ulkohytti

Tämä on standardihytti, johon mahtuu kahdesta viiteen ihmistä. Hytin suuresta ikkunasta avautuu näkymä merelle. Voit valita, haluatko kaksi erillistä vuodetta vai yhden queen-size parivuoteen. Hytin vakiovarusteluun kuuluu pieni sohvaryhmä, taulu-TV, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Hytin koko: 18 m².

Parvekehytti

Tässä hytissä on oma parveke merinäköalalla. Voit itse valita haluatko kaksi erillistä vuodetta vai queen-size parivuoteen. Hytin vakiovarusteluun kuuluu pieni sohvaryhmä, taulu-TV, puhelin, kylpyhuone suihkulla, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille. Joihinkin hytteihin mahtuu 4 henkeä.

Hytin koko: 16-19 m², parveke 3,5-5 m². Hyttien sisustus ja koot vaihtelevat laivoittain.

Junior-sviitti

Tämä on yksi pienimmistä sviiteistä. Sviitissä on yksityinen parveke istuinryhmällä. Vuoteen saa joko queen-size parivuoteeksi tai kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Hytin vakiovarusteluun kuuluu: sohvaryhmä, TV, puhelin, minibaari, tallelokero, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneessa on suihku (joissain hyteissä kylpyamme). Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Sviitin koko: 21-28 m², parveke 6-8 m². Hyttien sisustus ja koot vaihtelevat laivoittain.

Grand-sviitti

Tähän tilavaan sviittiin kuuluu yksityinen parveke istuinryhmällä. Queen-size vuoteen saa myös pyynnöstä kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Sviitin vakiovarusteluun kuuluu sohvaryhmä/viihdetila, 42″ plasma-TV, stereot, puhelin, tallelokero, minibaari, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneessa on suihku, kylpyamme ja kaksi lavuaaria (Grand Suiten kylpyhuone on suurempi kuin sisä-, näköala- ja parvekehyttien kylpyhuoneet). Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille. Joissain hyteissä on vuodesohva, joten tilaa myös neljälle.

Lisäksi varustamo tarjoaa concierge-palvelun, johon kuuluu mm. yksityinen lounge sekä henkilökohtaista palvelua ja apua koskien tilauksia, retkiä ja muissa tarpeissa.

Sviitin koko: 31-35 m², parveke 10-12 m², koot vaihtelevat laivoittain.

Royal Loft -sviitti

Tässä upeassa Royal Loft- sviitissä on kaksi kerrosta panoramanäköalalla. Ylimmässä kerroksessa on suuri makuuhuone queen-size vuoteella sekä kylpyhuone, josta löytyy suihku, kylpyamme, kaksi lavuaaria sekä bidee. Alakerrasta löytyy 4 vuodetta; voit valita haluatko kaksi queen-size parivuodetta vai neljä erillistä vuodetta. Tässä kerroksessa on myös olohuone, ruokailutila sekä suihkullinen kylpyhuone. Kerrosten välillä on portaikko. Sviitissä on myös yksityinen parveke porealtaalla. Molemmissa kerroksissa on vaatekaapit. Vakiovarusteluun kuuluu: pieni flyygeli, taulu-TV, radio, puhelin, jääkaappi, minibaari, tallelokero, vaatekaappi, peilipöytä ja hiustenkuivaaja. Pistokkeet 110/220 voltin sähkölaitteille.

Tähän hyttiin mahtuu jopa kuusi vierasta, mutta hytti on vähintään kahdelle.

Sviitin koko: 152 m², parveke 82 m²

Hinnasto

Matkan hinta

1995€/henkilö jaetussa 2-hengen sisähytissä
2385€/henkilö jaetussa 2-hengen parvekehytissä

Kysy meiltä 1 hengen huoneen/hytin lisämaksua!

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin meno-paluureittilennot turistiluokassa Helsingistä Barcelonaan
 • Kaikki lentokenttäverot ja maksut
 • Lentokenttä- ja satamakuljetukset Barcelonassa
 • 1 yön majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa Barcelonassa (sis. aamiaisen)
 • 8 päivän risteily Royal Caribbeanin Allure of the Seas -aluksella valitussa hyttiluokassa
 • Kaikki ruokailut laivalla
 • Vesi, kahvi, tee, jäätee ja muut vastaavat alkoholittomat juomat ruokailun yhteydessä
 • Verot, satamamaksut ja palvelurahat laivan henkilökunnalle
 • Suomalaisen matkanjohtajan palvelut

 

Hintaan ei sisälly

 • Erikoiskahvit ja teet, alkoholijuomat, pullotetut tai tölkitetyt juomat tai merkkilimonadit.
 • Muut retket tai kuljetukset: Laivayhtiön järjestämät retket ovat lisämaksullisia.
 • Matkavakuutus. Matkustajan on itse huolehdittava siitä, että matkavakuutus on voimassa matkan aikana. Suosittelemme hankkimaan matkavakuutuksen jo matkan varausvaiheessa.

 

Hintojen voimassaolo

Hinnat perustuvat 28.10.2019 voimassa oleviin hinta- ja verotietoihin sekä valuuttakursseihin. Lentokenttäverot voivat muuttua lentolippujen kirjoittamiseen saakka. Pidätämme oikeuden hintamuutoksiin.

 

Maksuehdot

Ennakkomaksu 10 % matkan hinnasta maksettava 7 vrk:n sisällä varauksesta.
Loppumaksu on maksettava Risteilykeskukselle 31 vrk ennen lähtöpäivää

Lisätietoa

Apuvälineiden tiedot varaukselle

Ilmoita Risteilykeskukselle varauksen yhteydessä avuntarve lentokentällä ja mukaan tulevat apuvälineesi. Tarvitsemme myös mahdollisen pyörätuolisi mitat (pituus x leveys x korkeus) ja paino. Sähköpyörätuolista/sähkömoposta tulee ilmoittaa myös akkutyyppi. Varustamolle tulee täyttää myös lisätietolomake.

Huomioithan, että apuvälineiden mitat eivät saa ylittää seuraavia mittoja: pituus 120 cm ja leveys 80 cm.

 

Lentoaikataulu

Finnair AY1651 29.8. Helsinki–Barcelona klo 07.05–10.05
Finnair AY1654 6.9. Barcelona–Helsinki klo 11.05–16.00

Lentoaikataulu sitoumuksetta.

 

Hotellit Barcelonassa

Voit valita majoituksen Barcelonassa kahden esteettömän hotellin väliltä. Hotelleissa majoitutaan 1 yö ennen risteilyä (29.8.–30.8.).

 

Ayre Hotel Caspe****
Osoite: Carrer de Casp, 103, 08013 Barcelona, Espanja

Moderni design-hotelli Barcelonan keskustassa, Eixamplen alueella. Hotellin esteettömissä huoneissa on hyvin varusteltu kylpyhuone, ilmastointi, tallelokero ja wifi-yhteys. Hotellissa on buffetravintola ja kahvila.

 

Ayre Hotel Rosellón****
Osoite: Carrer del Rosselló, 390, 08025 Barcelona, Espanja

Urbaani design-hotelli Barcelonan keskustassa, Eixamplen alueella, aivan Sagrada Familian kirkon vieressä. Hotellin esteettömissä huoneissa on hyvin varusteltu kylpyhuone, ilmastointi, tallelokero ja wifi-yhteys. Hotellissa on ravintola ja kattoterassi, josta upea näkymä vastapäätä sijaitsevaan Sagrada Familiaan.

Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!