Kap Verde ja Bissagossaaret

Reitti

Dakar – Praia, Santiago – São Filipe, Fogo – Porto Novo, Santo Antão – Sal Rei, Boa Vista – Bissagossaaret – Banjul – Dakar

Tutustu Länsi-Afrikan rannikolla sijaitsevien Kap Verden ja Bissagossaarten monimuotoisuuteen. Kummassakin saaristossa vietetään neljä päivää tutustuen luontoon ja kaupunkeihin. Risteilyn lopussa ehditään myös vierailla Gambian pääkaupungissa Banjulissa.

Risteilyajankohta: 2024: 29.10., 10.11., 22.11., 4.12. (13 pv)

alk. 7 100 €

Varaa

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1. Dakar

  Tutkimusmatka alkaa Senegalin värikkäästä pääkaupungista, Dakarista. Dakar sijaitsee Kap Verden niemimaan kärjessä, ja on Afrikan läntisin kaupunki. Kaupunki tunnetaan nykyisin erityisesti vilkkaana musiikin ja taiteen kehtona.

 • PÄIVÄ 2. Merellä

  Tutkimusmatka-aluksen kokka käännetään kohti länttä ja Kap Verden saaria. Meripäivän aikana ehdit tutustua laivaan sekä kanssamatkustajiisi. Tutkimusmatkatiimi aloittaa myös luennot, joilla syvennytään tuleviin vierailukohteisiin.

 • PÄIVÄ 3. Praia, Santiago

  Santiago on Kap Verden saariston suurin saari, ja lähes puolet kapverdeläisistä asuu nimenomaan Santiagon saarella. Ensimmäinen pysähdys tehdään saaren pääkaupungissa Praiassa. Kaupunki on rakennettu usealle kukkulalle, ja sen historiallinen keskusta sijaitsee Plateau-nimisellä luonnontasanteella. Lähes kaikki historiallisesti kiinnostavat nähtävyydet löytyvät Plateaulta tai sen läheisyydestä, mukaan lukien presidentin palatsi, Nossa Senhora de Garça -kirkko sekä useita museoita. Kävelymatkan päässä sijaitsee myös Maria Pian majakka, jonka huipulta aukeaa upea näkymä kaupunkiin.

 • PÄIVÄ 4. São Filipe, Fogo

  Seuraava kohde on kartion muotoinen Fogon saari. Saaren muodostaa itseasiassa valtava tulivuori, joka purkautui edellisen kerran vuonna 2014. Aiemmat tulivuorenpurkaukset ovat jättäneet jälkeensä tummuneita laavavirtoja, kraattereita, tuhkakenttiä ja romahtaneita kalderoita.

  São Filipe on hurmaava mukulakivikaupunki lyhyen bussimatkan päässä laiturista. Historialliseen keskustaan, Meia Laranjaan, voi tutustua omaan tahtiin kävellen. Keskustasta löydät muun muassa pastellinvärisen Nossa Senhora do Socorro -kirkon ja Fort Carlota -linnakkeen rauniot.

  Saaren laituri on hyvin pieni ja saarelle pääsy saattaa olla hankalaa sääolosuhteiden vuoksi. Mikäli kapteeni päättää, että saarelle pääsy ei ole mahdollista, etsitään jokin toinen vierailukohde.

 • PÄIVÄ 5. Porto Novo, Santo Antão

  Tervetuloa ehkä Kap Verden hienoimpaan kolkkaan! Santo Antãon dramaattiset kanjonit, huiput ja rotkot ovat mieleenpainuva näky. Saaren korkein huippu, Tope da Coroa, on koko saariston toiseksi korkein vuori. Suuren ja louhikkoisen saaren asukkaat ovat keskittyneet muutamaan harvakseen sijaitsevaan asutuskeskukseen.

  Porto Novo, päivän vierailukohde, on mukava pieni kaupunki saaren eteläpuolella. Kävele pitkin tyylikkäitä promenadeja, ihastu hyvin hoidettuihin puutarhoihin ja nauti kauniista merimaisemista. Kaupunki toimii väylänä saaren upeisiin sisäosiin, joihin voi tutustua pitkin hyviä vaellusreittejä.

 • PÄIVÄ 6. Sal Rei, Boa Vista

  Boa Vista on Kap Verden itäisin saari, ja yksi harvaanasutuimmista paikoista saaristossa. Tasainen, karu ja aavikkoinen saari on lähempänä Afrikan mannerta kuin muut Kap Verden saaret. Monet muuttolinnut pysähtyvät kesäkuun ja lokakuun välillä levähtämässä saaren rannoilla. Talvisin rannikolla nähdään myös ryhävalaita.

  Saaren pääkaupunki, Sal Rei, on rakennettu luonnonsataman ympärille. Kaupunki levittäytyy myös pienelle Ilhéu de Sal Rein saarelle. Kaupungin nähtävyyksiin lukeutuvat Santa Isabelin kirkko, Ben’Olielien haudat ja vaellusmatkan päässä sijaitseva Ponta do Solin luonnonpuisto.

 • PÄIVÄ 7. Merellä

  On aika suunnata kohti Guinea-Bissauta ja Bissagossaaria. Matkaa on noin 500 merimailia. Meripäivän aikana jatketaan luentoja muun muassa luonnon monimuotoisuudesta alueella, matriarkaalisen Bissago-kansan kulttuurista ja historiasta sekä Länsi-Afrikan orjakaupasta.

 • PÄIVÄT 8–11. Bissagossaaret

  Bissagossaarilla vietetään seuraavat neljä päivää. Guinea-Bissaun rannikolla sijaitseva saaristo on Bissago-alkuperäiskansan koti. Koskematon luonto ja perinteinen kyläyhteisö elävät saarella sulassa sovussa. Saaristo koostuu 20 pääsaaresta ja lähes 70 pienemmästä saaresta. Trooppiset saaret tunnetaan monimuotoisesta luonnostaan, joihin kuuluvat mangrovesuot, palmulehdot, sademetsät, savannimetsiköt, hiekkaiset rannat ja rannikkolaguunit. Saaren ikonisimpia eläimiä ovat virtahevot ja afrikanmanaatit.

  Saaria ovat asuttaneet jo kauan matriarkaalinen Bissago-kansa, joita johtavat naispapit. Bissagonaiset omistavat kotitalonsa ja johtavat yhteisöidensä uskontoa, politiikkaa sekä talouselämää.

  Sääolosuhteet määräävät milloin ja minne rantaudutaan. Neljän päivän aikana tutustutaan saarten ja kapeiden kanavien sokkeloon, joista saaristo muodostuu.

 • PÄIVÄ 12. Banjul

  Gambian pääkaupunki Banjul on koko Arfikan pienin pääkaupunki. Pieni kaupunki sijaitsee saarella Gambia-joen suulla. 1800-luvun alussa rakennettu ruutukaava pitää pintansa myös nykyään, ja kaupunkiin on helppo tutustua jalan. Banjulin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa vanhakaupunki, anglikaaninen kirkko, pieni kansallismuseo sekä vilkas Albert Market.

 • PÄIVÄ 13. Dakar

  Tutkimusmatka päättyy sinne mistä se alkoikin, Dakariin. Risteilyn jälkeen Senegalin pääkaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin tutustutaan vielä kaupunkikierroksen muodossa. Käytössäsi on loppupäivän ajan hotellihuone, missä voit rentoutua ennen paluulentoa.

Hytit

Polar-sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.

Polar-ulkohytit

Ulkohytti (N) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva (joissain hyteissä kerrosvuoteet). Sijainti keski- ja alakansilla.

Ulkohytti (L) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Venttiili-ikkunat, rajoitettu näköala/ei näköalaa. Sijainti alakansilla.

Ulkohytti (J) 5-13 m²
Rajoitettu näköala/ei naköalaa, erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti ylä- ja alakansilla.

Arctic Superior -ulkohytit

Ulkohytti (U) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

Ulkohytti (P) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti ylä- ja keskikansilla.

Expedition-sviitit

MG Grand-sviitti (MG) 35 – 37 m²
1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, stereot, internetyhteys (paitsi MS Fram), minibaari, joissain hyteissä kylpyamme, useimmissa oma parveke tai ulokeikkuna. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

Sviitti (M) 28 – 30 m²
1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

Minisviitti (Q) 15 – 20 m²
Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

Arctic Superior Minisviitti (QJ) 15 – 20 m²
Rajoitettu näköala/ei näköalaa, sohvaryhmä, tv, minibaari.

Hinnasto

Kap Verde ja Bissagossaaret

West African Archipelago Expedition: Cape Verde & Bissagos Island Cruise

Lähdöt 2024: 29.10., 10.11., 22.11., 4.12.
Laiva: Spitsbergen

Polar-sisähytti alk. 7 100 €/hlö
Polar-ulkohytti alk. 8 000 €/hlö
Arctic Superior -ulkohytti alk. 8 700 €/hlö

Huom! HX:llä on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

Kuljetukset

 • Kuljetus lentokentän ja sataman välillä Dakarissa ennen risteilyä

Tutkimusmatkaristeily

 • Yöpyminen valitussa hyttikategoriassa
 • Aamiainen, lounas ja illallinen ruokajuomineen (vesi, mineraalivesi, virvoitusjuomat, olut ja talon viini) Aune-ravintolassa
 • Maksuton tee ja kahvi risteilyn ajan
 • Maksuton WiFi-yhteys laivan yleisissä tiloissa
 • Uudelleenkäytettävä vesipullo, jonka voi täyttää laivan vesipisteillä
 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät aktiviteetit laivalla sekä maissa

Aktiviteetit laivalla

 • Englanninkielisen tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot ja keskustelutilaisuudet
 • Laivan tiedekeskuksen ja kirjaston sekä biologisten ja geologisten tutkimusvälineiden vapaa käyttö
 • Citizen Science Programme -ohjelmaan osallistuminen
 • Ammattivalokuvaajan vinkit luontokuvaukseen ja apua kameran säätöjen kanssa
 • Laivan poreammeiden, panoraamasaunan ja kuntosalin käyttö
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa

Aktiviteetit maissa

 • Henkilökunnan järjestämät rantautumiset pienillä expedition-veneillä
 • Aktiviteettitarvikkeiden laina laivalta
 • Ammattivalokuvaajan apu

Ohjelma Dakarissa risteilyn jälkeen

 • Kaupunkikierros Dakarissa
 • Päivähuone hotellista (sis. lounas)

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Matkatavaroiden käsittely
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit

Tärkeää tietoa:

 • Varustamo pidättää oikeuden muuttaa tai peruuttaa suunniteltuja aktiviteetteja/matkaohjelmaa sääolosuhteiden mukaan
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus

Lisätietoa

HYVÄ TIETÄÄ

Löydät Hyvä tietää -sivulta HX:n tutkimusmatkaristeilyihin liittyvät kootut usein kysytyt kysymykset ja niiden vastaukset.

TUTKIMUSMATKATIIMI

Hurtigrutenin tutkimusmatkaristeilyillä risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen. Lue lisää!

Tutustu varustamoon ja tutkimusmatkaristeilyihin tarkemmin täällä!