Tunnelma aluksilla

Cunardin elegantit kuningattaret tuovat Britanniasta tuulahduksen mennyttä aikaa. Aluksilla vaalitaan perinteitä, mikä näkyy niin pukukoodissa kuin päivittäin tarjoillussa iltapäiväteessäkin.

 

Ruokailu

Matkustajille määräytyy tietty pääravintola heidän hyttiluokkansa mukaan. Sisä-, ulko- ja parvekehyteissä yöpyvät ruokailevat Britannia-ravintolassa ja Club-parvekehytissä yöpyvät ruokailevat Britannia Club -ravintolassa. Princess-sviittien ja Queens-sviittien asiakkaat ruokailevat Princess Grill ja Queens Grill ravintoloissa. Tämän lisäksi kaikki matkustajat voivat ruokailla buffetravintolassa. Myös maksuton huonepalvelu on asiakkaiden käytössä vuorokauden ympäri.

Kaikilta aluksilta löytyy erikoisravintola The Verandah, jossa ruokailusta peritään kattausmaksu. Illalla osa buffetista muuntautuu myös erikoisravintolaksi, jonka teema vaihtuu päivittäin. Tarjolla on muun muassa aasialaisia ja intialaisia makuja sekä amerikkalaista fuusioruokaa. Aluksilla on lisäksi kahviloita ja loungetiloja, sekä pubiruokaa tarjoileva Golden Lion. The Verandah ravintolaan sekä buffetin erikoisravintolaan tulee tehdä pöytävaraus.

 

Iltapäivätee

Tyypilliseen brittiläiseen tapaan iltapäivätee tarjoillaan päivittäin kello 15.30 Queen’s Roomissa. Teehetkeen kuuluu Twinings teen lisäksi pientä purtavaa sekä livemusiikkia. Teetä on tarjolla myös Princess Grill ravintolassa sviittiasiakkaille sekä rennompaan tyyliin buffetravintoloissa.

 

Viihde

Aluksilla järjestetään monenlaista viihdettä. Päivän ohjelmasta löydät aina kattavan listan kaikesta, mitä laivalla kunakin päivänä tapahtuu. Risteilyn aktiviteetteihin kuuluu muun muassa luentoja, ATK-tunteja, ryhmäliikuntaa, urheiluturnauksia, pelejä, visoja ja kilpailuita. Lisäksi aluksella järjestetään konsertteja, elokuvanäytäntöjä sekä musiikki- ja teatteriesityksiä.

 

Hyvinvointi

Kultakin alukselta löytyy oma kylpyläosasto, jossa on saatavilla laaja valikoima kylpylä- ja kauneushoitoja. Kampaaja ja muut hyvinvointipalvelut ovat asiakkaiden käytössä lisämaksusta koko risteilyn ajan.

 

Lapset ja nuoret

Lapsille ja nuorille on aluksilla omat kerhot. Kerhotilat ovat auki päivittäin, ja vaativat sisään- ja uloskirjautumista. Lapset kannattaa rekisteröidä kerhoon heti risteilyn ensimmäisenä päivänä. 2-17-vuotiaat voi jättää kerhoon ilman huoltajaa. 6-24-kuukautiset ovat myös tervetulleita käyttämään kerhotiloja, mutta heidän täytyy olla aina huoltajan seurassa. Kerhotilojen käyttäminen on täysin maksutonta, ja tilojen aukioloajat ilmoitetaan laivalla.

Lapset jaetaan iän mukaan kolmeen eri kerhoon seuraavasti:
The Play Zone – 6 kuukaudesta 7 vuoteen
The Kids Zone – 8 vuodesta 12 vuoteen
The Teen Zone – 13 vuodesta 17 vuoteen

 

Kennel

Queen Mary 2 aluksen kannelta 12 löytyy kennel, jossa mahtuu majoittumaan 24 lemmikkiä. Lemmikit saavat kuitenkin matkustaa mukana ainoastaan Atlantin ylittävillä risteilyillä.

 

Teemalliset risteilyt

Kaikilla kolmella Cunardin aluksella järjestetään erilaisia teemallisia risteilyjä, joilla päästään kuulemaan eri alojen ammattilaisia ja kokeilemaan uusia aktiviteetteja. Teemat vaihtelevat muodista ja kirjallisuudesta tanssiin ja musiikkiin. Yksi teemaristeilyiden kohokohdista on vuotuinen muotiviikko, joka järjestetään Queen Mary 2:n Atlantin ylityksillä.

 

Kielet aluksilla

Alusten pääasiallinen kieli on englanti. Lisäksi risteilyillä saa palvelua ranskaksi, saksaksi, espanjaksi, ja joissakin tapauksissa japaniksi.

 

Pesulapalvelu

Lisämaksullinen pesulapalvelu on saatavilla kaikilla aluksilla. Lisäksi aluksilta löytyy maksuton itsepalvelupesula.

 

Pukukoodi

Alusten pukukoodi on päivisin rento. Uimapuvuissa ei saa kuitenkaan liikkua sisätiloissa. Illalla kello kuudesta eteenpäin matkustajien odotetaan pukeutuvan smart-pukukoodin mukaan suurimmassa osassa yleisistä tiloista. Juhlallinen pukeutuminen on monen vakioasiakkaan mielestä tärkeä osa alusten eleganttia tunnelmaa. Smart-pukukoodiin kuuluu miehillä siistit suorat housut, kauluspaita ja pikkutakki. Solmio ja rusetti eivät ole pakollisia. Naisilta puolestaan odotetaan joko mekkoa, hametta tai siistejä housuja. Aluksilla järjestetään myös muutama gaalaillallinen, joille pukeutuminen on vieläkin juhlallisempaa. Miehiltä odotetaan vähintäänkin tummaa pukua ja solmiota. Naisten gaalapukeutumiseen kuuluvat illallis- tai cocktailmekot, housupuvut tai muut muodolliset vaatteet.

Mikäli ei halua pukeutua smart-pukukoodin mukaan, jokaiselta alukselta löytyy iltaisinkin tiloja, joissa saa oleskella rennoissa vaatteissa. Näihin kuuluvat Lido ja Kings Court buffetravintolat, Carinthia Lounge, Winter Garden, Garden Lounge, Yacht Club ja G32.

 

Palvelurahat

Palvelurahat lisätään automaattisesti matkustajien hyttitilille, ja veloitetaan risteilyn lopuksi. Palvelurahan määrä on 11,50 €/hlö/päivä (sviiteissä 13,50 €/hlö/päivä). Palvelurahat jaetaan laivan henkilökunnan kesken. Mikäli haluat antaa tippiä yksittäiselle henkilökunnan jäsenelle, on se mahdollista.