Varaa risteily  

Rooma ja Välimeren risteilyt


Roomaa ehtii tuskin yhdellä matkalla koluamaan läpi – kaupungissa on lukuisia kuuluisia nähtävyyksiä. Antiikin ajan Colosseum, Vatikaanivaltion taideaarteet ja Trevin suihkulähde ovat ehkäpä Rooman tunnetuimpia nähtävyyksiä, mutta eivät suinkaan ainoita. Kaupunki tarjoaa myös mahtavat ostosmahdollisuudet: eleganttia muotia, kenkiä, laukkuja ja koruja löytyy lukemattomilta ostoskaduilta.

 

Roomassa kannattaa varata runsaasti aikaa myös ruokailuun – onhan Italia erityisen tunnettu herkuistaan. Roomassa pääsee maistamaan ruokia Italian kaikista maakunnista. On antipastoja, pastaa, pestoa, pizzaa ja vaikka minkälaisia makeita jälkiruokia ja juustoja – unohtamatta tietenkään maailman parhaita viinejä.
Liikkuminen ja etäisyydet

Leonardo Da Vincin (Fiumicino) lentokentältä kulkee useita junayhteyksiä Terminin rautatieasemalle Rooman keskustaan. Leonardo Express kulkee Terminin asemalla puolessa tunnissa. Voit myös valita hitaamman lähiliikenteen junan. Terminin juna-asemalla on matkatavarasäilytys.

 

Junayhteys Terminin asemalta Roomasta Civitavecchiaan kestää 60–80 minuuttia. Juna-asemalta on noin 600 metrin matka Civitavecchian satamaan. Jos matkustat Civitavecchian satamaan taksilla, kannattaa hinta sopia jo etukäteen kuljettajan kanssa. Osa varustamoista tarjoaa myös etukäteen varattavia bussikuljetuksia lentokentältä satamaan. 

 

Satama

Civitavecchian satama on suuri. Liityntäbussit kulkevat laivojen ja terminaalien välillä. Sataman parkkipaikka sijaitsee vain muutaman minuutin päässä terminaaleilta.


  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!