Varaa risteily  

Singapore ja Aasian risteilyt


Singaporelaisuutta verrataan usein kastikkeeseen, joka sitoo eri aineosat yhteen. Pienen kaupunkivaltion väestö onkin hyvin monimuotoista: singaporelaiset ovat buddhalaisia, hinduja, muslimeja, katolilaisia ja muita kristittyjä. Moderni Singapore on Aasian vauraimpia maita: puhtaassa ja turvallisessa kaupungissa liikkuessa se on helppo aistia. Singaporessa voi esimerkiksi saada roskaamisesta mojovat sakot!

 

Singaporelainen keittiö on villi sekoitus aasialaisia makuja ja sitä kutsutaankin usein yhdeksi maailman maukkaimmaksi. Kannattaa maistaa sotkuista chilirapua tai mausteista kookosmaito-nuudelikeittoa, laksaa. Singapore on myös erinomainen shoppailukohde. Hintataso on halvempi kuin Suomessa, joten löytöjä on helppo tehdä!
Etäisyydet ja liikkuminen

 

Singaporen kansainvälinen lentoasema, Changi, tunnetaan yhtenä maailman tehokkaimmista lentokentistä. Terminaalien välillä kulkee liityntäjuna. Nopein ja halvin tapa matkustaa keskustaan on metro (MRT). Lentoasemalta pääsee keskustaan myös bussilla tai junalla. Bussissa lippua ostaessa ei anneta takaisin vaihtorahaa, joten tasaraha kannattaa olla katsottuna jo etukäteen. Jos matkustat keskustaan metrolla (MRT), joudut vaihtamaan linjaa Tanah Merahin (EW4) asemalla.  Taksimatka keskustaan kestää noin 30 minuuttia, mutta on vaihtoehdoista kallein.  

 

Satama

 

Singaporessa on kaksi risteilysatamaa; pienempiä aluksia palveleva Singapore Cruise Centre sekä isoja aluksia palveleva uudempi Marina Bay Cruise Centre. 

 

Singapore Cruise Centre sijaitsee Harbourfont Centerin kauppakeskuksessa, jonne pääsee kätevästi matkustamaan metrolla (MRT). HarbourFront Station sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä satamasta. Marina Bay Cruise Centreen kannattaa matkata junalla. Matkusta North-South -linjaa pitkin Marina South Pierin pysäkille. Asemalta on 600 metrin katettu kävelymatka risteilijäterminaaliin. 


  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!