Tarjous-/varauspyyntö

Täytettyänne lomakkeen virkailijamme tarkistaa toivomanne matkan paikkatilanteen ja palaa Teille mahdollisimman pian sähköpostitse. Mikäli pyytämänne paikat ovat jo täynnä, virkailijamme tekee Teille tarjouksen vastaavasta matkapaketista. Lomakkeen täyttäminen ei sido varaukseen.

 

Islannin kiertomatka

Yhteystiedot

Matkustajat

Täytä kaikkien samassa hytissä matkustavien henkilöiden tiedot ja kirjoita nimet kuten passissa.

Hytti


Tilaa

SuojauskoodiMatkaohjelma

Päivä 1. Reykjavik

Laskeudut Keflavikin lentokentälle keskelle laavakenttiä ja arktista erämaata. Löydät itsesi 45 minuutin kuluttua Islannin pääkaupungista Reykjavikista. Ihastuttavassa kaupungissa on paljon nähtävää – kolua pikkukatujen kaupat, museot ja ravintolat. 

Päivä 2. Stykkishólmur ja Flatey

Islannin länsiosia kutsutaan usein saagojen maaksi. Alue on kuuluisa upeasta luonnostaan. Stykkishólmurin kauniista pikkukaupungista järjestetään useita retkiä alueen luontoon; kokeile ratsastusta, melontaa tai patikointia. Flateyn pieni saari ja sen kylä vie vierailijat ajassa taaksepäin. Tutustu kylän luonnonkauniisiin maisemiin.

Päivä 3. Länsivuonot ja Bjargtangar

Länsivuonot on yksi Islannin parhaimmin varjelluista salaisuuksista. MS Fram kiertää Látrabjarg niemimaan kärjen ja aluksen kannelta voi nähdä Bjargtangarin majakan, Euroopan läntisimmän pisteen. Maissa voit kiivetä Látrabjargin kallioille ja bongata lunneja, suulia, etelänkiisloja sekä ruokkeja.  

Päivä 4. Ísafjörður

Ísafjörðurissa on lähes täydellinen luonnonsatama, jota ympäröivät vuoret. Tutustu kylän vaikuttavaan arkkitehtuuriin, Islannin vanhimpiin taloihin ja paikalliseen merenkulkumuseoon. Hurtigruten tarjoaa monenlaisia valinnaisia retkiä kuten hevosratsastusta.

Päivä 5. Hornbjargin kallio ja Reykjafjörður

Hornbjargin kallio on mahtavien merilintuyhdyskuntien kotipaikka. Alueella pysähdytään bongailemaan merilintuja, ja yritetään maihinnousua. Tämän jälkeen tutustutaan Reykjafjörðuriin, johon pääsee syrjäisen sijainnin vuoksi tutustumaan vain jalan tai veneellä.

Päivä 6. Hrísey ja Akureyri

Hrísey on rauhaisa saari Eyjafjörður vuonon keskellä. Noin 40 eri lintulajia pesii alueella, mutta eniten saarella asustaa riekkoja. Saaren 200 asukasta asuttaa syrjäistä kalastajakylää, jota somistavat siistit puutarhat ja kivetyt pikkukadut. Seuraava pysäkki on eläväinen Akureyri, joka on Islannin toiseksi suurin kaupunkikeskittymä heti Reykjavikin jälkeen. Kaupunki on Pohjois-Islannin kaupankäynnin, kulttuurin ja palveluiden keskus. Akureyri toimii myös porttina Islannin ylistetyimmille luontokohteille. Lähde luontoon patikoimaan tai matkaa Goðafossin kuuluisalle vesiputoukselle.

Päivä. 7 Grímsey

Matkaat pikkuveneen kyydissä Grímseyn saarelle, jossa pohjoinen napapiiri leikkaa Islannin läpi. Muutama tunti jylhissä maisemissa rauhoittaa kummasti mieltä. Täällä saat mahdollisuuden kirjaimellisesti astua pohjoisesta etelään napapiirin yli.

Päivä 8. Húsavík

Húsavík tunnetaan yhtenä maailman parhaista valaanbongauspaikoista, sillä poukaman kukoistava ekosysteemi houkuttelee paikalle niin planktoneita kuin niitä syöviä hetulavalaita. Húsavík on myös Islannin vanhin asutusalue. Pikkukaupungin kuuluisin maamerkki on vuonna 1907 rakennettu puukirkko Húsavíkurkirkja. Vuosien myötä kaupungista on tullut suosittu turistikohde. Húsavíkista löytyy myös valasmuseo. Kaupungista matka jatkuu kohti Langanesin niemeä.

Päivä 9. Bakkargerdi ja Seyðisfjörður

Bakkagerdi on Borgarfjörðurin pääasiallinen asutuskeskus, joka tunnetaan mystisenä ”maahisten maana”. Alueella on useita lunniyhdyskuntia, joten se on suosittu kohde lintujen bongaukseen. Jos kaupungin unelias tunnelma kyllästyttää, käy vaeltamassa Hallormsstaðurin metsässä. Seyðisfjörðurin kylä tunnetaan värikkäistä, norjalaista perua olevista puutaloista, jotka on rakennettu 1920-luvulla. Tutustu kaupunkiin tai lähde retkelle Skálanesiin. 

Päivä 10. Djúpivogur

Djúpivogurin kylän maasto vaihtelee paljon. Búlandsnesin lintujensuojelu alue on maailmankuulu lintubongareiden keskuudessa, koska se on paras paikka tarkkailla islantilaisten lintujen pesimispuuhia. Vatnajökullin jäätikkö on Euroopan suurin, ja yksi Islannin upeimmista nähtävyyksistä. Langabúð on Djúpivogurin vanhin talo, joka on alun perin rakennettu vuonna 1790, ja se on nykyään kunnostettu kulttuurikeskukseksi. Kulttuurikeskuksesta löytyy perinnemuseo, kahvila käsinleivottuine herkkuineen sekä näyttely paikallisista käsitöistä. Keskuksen ulkopuolella sijaitsee Eggin í Gleðivík patsas, jonka on suunnitellut maailmankuulu islantilainen taiteilija Sigurður Guðmundsson. Teos koostuu 34 linnunmunasta. 

Päivä 11. Heimaey

Heimaey on Westmansaarien suurin saari, joka tunnetaan uskomattomista lintukallioistaan, joilla pesii esimerkiksi lunneja ja kajavia. Saari on myös loistava paikka valaiden bongailuun. Vuonna 1973 suuri tulivuorenpurkaus yllätti saaren asukkaat ja pakotti heidät evakkoon manner-Islantiin. Iso osa rakennuksista hautautui laavan ja tuhkan alle. Eldheimarin museo on rakennettu joidenkin purkauksessa tuhoutuneiden kotien ympärille.

Päivä 12 Reykjavik

Risteily päättyy Reykjavikiin. Lähde tutustumaan itsenäisesti kuuluisaan kultaiseen kolmioon tai Sinisen Laguuniin.  

Hinnasto

 

Islannin kiertomatka / All About Iceland

 

Lähdöt: 23.5. ja 3.6.2018

Laiva: MS Fram

 

Islannin kiertomatka 23.5.2018 / Hinnat alk. hintoja per hlö
12 pv Polar sisähytti Polar ulkohytti Arctic Superior ikkunahytti  Expedition -sviitit
2h hytti 4348 5250 5783 7262
1h hytti 7609 9187 10120 14523

 

Islannin kiertomatka 3.6.2018  / Hinnat alk. hintoja per hlö
12 pv Polar sisähytti Polar ulkohytti Arctic Superior ikkunahytti  Expedition -sviitit
2h hytti 5218 6300 6939 8714
1h hytti X X X X

 

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu, ja alennushintojen saatavuus on rajoitettu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassolevat hinnat ilmoitetaan varaushetkellä.

 

HINTOIHIN SISÄLTYY

- Hurtigrutenin risteily valitussa hyttiluokassa ja täysihoito laivalla.

- Tuulen- ja vedenpitävä takki.

- Maihinnousut Polarcirkel-veneillä ja ohjelma laivalla ja maissa.

- Kokenut tutkimusretkitiimi, joka järjestää asialuentoja ja osallistuu maihinnousuihin sekä ohjelmaan laivalla.

- Kahvi ja tee laivalla.

- Sviittien hintaan sisältyy lisäpalveluja, esim. ruokajuomat aterioiden aikana ja tervetuliaislahja.

 

Hintaan ei sisälly:

- Kansainvälisiä lentoja

- Matka- ja peruutusvakuutukset

- Valinnaiset retket ja palvelurahat

 

Tärkeää tietoa:

- Hinnat ovat euroissa (EUR) per henkilö

- Suunnitellut maihinnousut riippuvat sää- ja jääolosuhteista.

- Pidätämme oikeuden muuttaa suunniteltuaohjelmaa ja matkareittiä.

- Joitakin maissakäyntejä ja retkiä Polarcirkel-veneillä myydään vain laivalla.

- Jalkineiden vuokraus laivalla.

- Yhden hengen hyttejä vain tilauksesta.

- Pakollinen todistus terveydentilasta.

- Matkalla tulee olla matkavakuutus.


Hytit


Expedition Suites - sviitit

MG Grand-sviitti (MG) 35 – 37 m2

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, stereot, internetyhteys (paitsi MS Fram), minibaari, joissain hyteissä kylpyamme, useimmissa oma parveke tai ulokeikkuna. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Sviitti (M) 28 – 30 m2

1-2 huonetta, sohvaryhmä, tv, minibaari, joissakin hyteissä oma parveke. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Minisviitti (Q) 15 – 20 m2

Sohvaryhmä, tv, minibaari. Hytit sijaitsevat yläkansilla.

 

Polar Outside -ulkohytit

Arctic Superior Ulkohytti (U) 5 – 13 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva, pöytä. Sijainti ylemmillä kansilla.

 

Ulkohytti (N) 5 – 13 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Sijainti alakansilla.

 

Polar Inside -sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m2

Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.


Lisätiedot

RETKET MAISSA

Voit varata etukäteen maissa tehtäviä retkiä. Erilaisiin retkivaihtoehtoihin voit tutusta alla olevasta linkistä. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikallisista olosuhteista.  Osa retkistä on varattavissa vain laivalta. Tarkista asiakaspalvelustamme, mitkä retket kuuluvat juuri valitsemallesi matkalle.

 

Retket Islannissa »

 

LISÄOHJELMA

Jatka lomaasi lisäretkillä: joko ennen tai jälkeen varsinaisen merimatkan. Tutustu ja käytä mahdollisuutta hyötyä lomastasi vielä enemmän!

Voit varata lisäohjelman sekä kansainväliset lennot helposti matka-asiantuntijoiltamme risteilyä varattaessasi.

Tutustu lisäohjelmiin [PDF]

 

PALVELUTASOT HYTEISSÄ

Hytit on luokiteltu neljään eri kategoriaan ja jokaisessa niissä on erilainen palvelutaso. Oheisesta taulukosta näet mitä palveluita sisältyy valitsemaasi hyttiluokkaan.

Tutustu palvelutasoihin [PDF]

 

EXPEDITION TEAM - TUTKIMUSMATKATIIMI

Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen.

Lue lisää!

 

ARKTISET RISTEILYT - HYVÄ TIETÄÄ

Lue lisää!

alk. 4348 €
23.5.2018, 12 pv
3.6.2018, 12 pv

Islannin kiertomatka MS Framin kyydissä on ainutlaatuinen kokemus. Näe koko Islanti yhdellä matkalla – ihastu arktiseen erämaahan, upeisiin luontokohteisiin ja värikkäisiin kalastajakyliin. Matkan aikana nähdään kaikkea tulivuoresta jäätiköihin.


Islanti


Tarjous-/varauspyyntö »


Videot
Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!

Reittikartta  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!