Varaa risteily  

Vancouver ja risteilyt Alaskassa


Vancouver sijaitsee Kanadan länsirannikolla aivan Yhdysvaltain rajan tuntumassa. Dynaaminen satamakaupunki on merkittävä liike- ja kulttuurielämän keskus, joka viehättää luonnon ihmeillään ja lempeällä ilmastollaan. Olympiakaupunkinakin toimineesta Vancouverista on helppo lähteä vaeltamaan ympäröivään luontoon: metsät, vuonot ja vuoret kutsuvat vierailijaa. Tarjolla on monenlaista ulkoilma-aktiviteettia.

 

Vancouver on tunnettu ystävällisestä ilmapiiristään ja hyvä palvelu on taattu. Tekemisen puutekaan tuskin iskee: kaupungissa voi mm. nauttia merestä vesibussin kyydissä, tutustua 1800–1900-luvun vaihteen arkkitehtuuriin, nauttia kaupungin vauhdikkaasta yöelämästä ja ihailla valojen väriloistoa, vierailla puistoissa ja kauppahalleissa. Keskustan suurin ostoskatu, Robson Street, on shoppailijan paratiisi. Lähistöltä löytyvät myös Vancouverin suurimmat tavaratalot. 500 000 asukkaan Vancouver on monipuolinen matkakohde, josta jokainen löytää itselle jotain.

Etäisyydet ja liikkuminen

Vancouverin kansainvälinen lentoasema sijaitsee 16 kilometrin päässä Vancouverin keskustasta. Taksi lentokentältä keskustaan on hiukan kalliimpi kuin bussi, mutta suurta hintaeroa niiden välillä ei kuitenkaan ole. Metro (SkyTrain) kulkee kentältä keskustaan. 

 

Autoilu on yleisin tapa liikkua Vancouverissa, mutta myös bussilla, metrolla tai lautalla pääsee liikkumaan. Päivälippu maksaa noin 6 euroa. 


Satama

Canada Place Cruise Terminal sijaitsee Vancouverin keskustassa ostosalueen tuntumassa. Lentoasemalta matkaa satamaan on noin 30 minuuttia. Lentoasemalta on suora metroyhteys Waterfrontin metroasemalle satamaan. Waterfrontin asemalta lähtee myös useita busseja ja junayhteyksiä muualle Vancouveriin. Satamasta kulkee myös lauttoja Vancouverin pohjoisosiin. Satamassa on pysäköintialue. 


  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!