MSC Cruisesin matkaehdot

Nämä erityisehdot koskevat Risteilykeskuksen kautta varattuja MSC Cruisesin risteilymatkoja.

Sopimuksen syntyminen ja maksuehdot

Matkasopimus syntyy, kun matkustaja on matkan tilattuaan maksanut varausmaksun. MSC Cruisesin risteilyillä varausmaksu on 20 % risteilymatkan hinnasta. Maailmanympäriristeilyillä (World Cruise) varausmaksu on 15 % risteilymatkan hinnasta.

Loppumaksu on suoritettava 65 vuorokautta ennen matkan alkua. Maailmanympäriristeilyillä loppumaksu on suoritettava 90 vuorokautta ennen matkan alkua. Mikäli matka varataan loppumaksun viimeisen maksupäivän jälkeen, koko matkan hinta on maksettava matkaa varattaessa. Mikäli matkustaja ei suorita maksuja määräajassa, MSC Cruisesilla/Risteilykeskuksella on oikeus peruuttaa matkavaraus.

Matkaliput ja vahvistus

Lasku on vahvistus matkustajan varaamasta matkasta. Asiakkaan velvollisuus on matkaa varatessaan antaa nimitietonsa, kuten ne on kirjoitettu matkalla mukana olevan passin koneellisesti luettavassa osassa, kuvasivun alalaidassa (esim. HAEMAELAEINEN HEIKKI). Mahdollinen yhdysetunimi tai yhdyssukunimi tulee ilmoittaa kokonaisuudessaan. Toisia etunimiä ei tarvita. Matkustajan on tarkistettava laskusta ja matkustusasiakirjoista hotelli-, laiva-, lento- ja lähtöpäivätietojen sekä omien tietojensa (nimi, sukupuoli, syntymäaika ym.) oikeellisuus. Mahdollisista virheistä on ilmoitettava välittömästi Risteilykeskukselle. Matkaliput toimitetaan matkustajille sen jälkeen, kun asiakas on täyttänyt tarvittavat tiedot web check-inin kautta, kuitenkin aikaisintaan 30 päivää ennen lähtöä.

Matkustajan oikeus peruuttaa matka ilman erityistä syytä

Asiakkaan peruuttaessa matkavarauksensa katsotaan peruutusajankohdaksi se hetki, jolloin Risteilykeskus saa tiedon peruutuksesta. Peruutus tulee tehdä Risteilykeskuksen aukioloaikana arkisin klo 9.00–17.00 sähköpostitse. Kiireellisissä peruutuksissa pyydämme lisäksi soittamaan asiakaspalveluun. Mikäli kyseessä on lähilähtö ja/tai peruutus tapahtuu Risteilykeskuksen aukioloaikojen ulkopuolella, tulee peruutuksesta ilmoittaa myös suoraan varustamolle/lentoyhtiölle.

Peruutuskulut

Alle 15 yön risteilyt

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:

 • viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua: 15 % matkan hinnasta
 • 59–30 vrk ennen matkan alkua: 25 % matkan hinnasta
 • 29–22 vrk ennen matkan alkua: 40 % matkan hinnasta
 • 21–15 vrk ennen matkan alkua: 60 % matkan hinnasta
 • 14–6 vrk ennen matkan alkua: 80 % matkan hinnasta
 • 5–0 vrk ennen matkan: alkua 100 % matkan hinnasta

Lisäksi peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti.

Vähintään 15 yön risteilyt

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:

 • viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua: 15 % matkan hinnasta
 • 89–60 vrk ennen matkan alkua: 25 % matkan hinnasta
 • 59–52 vrk ennen matkan alkua: 40 % matkan hinnasta
 • 51–35 vrk ennen matkan alkua: 60 % matkan hinnasta
 • 34–15 vrk ennen matkan alkua: 80 % matkan hinnasta
 • 14–0 vrk ennen matkan alkua: 100 % matkan hinnasta

Lisäksi peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti.

Yacht Club -matkustusluokan risteilyt (riippumatta risteilyn pituudesta)

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:

 • viimeistään 120 vrk ennen matkan alkua: 15 % matkan hinnasta
 • 119–90 vrk ennen matkan alkua: 25 % matkan hinnasta
 • 89–60 vrk ennen matkan alkua: 40 % matkan hinnasta
 • 59–30 vrk ennen matkan alkua: 60 % matkan hinnasta
 • 29–15 vrk ennen matkan alkua: 80 % matkan hinnasta
 • 14–0 vrk ennen matkan alkua: 100 % matkan hinnasta

Lisäksi peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti.

Maailmanympäriristeilyt 2024 ja 2025

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:

 • viimeistään 60 vrk ennen matkan: alkua 15 % matkan hinnasta
 • 59–10 vrk ennen matkan alkua: 75 % matkan hinnasta
 • 9–0 vrk ennen matkan alkua: 100 % matkan hinnasta

Lisäksi peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti.

Maailmanympäriristeilyt 2026

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:

 • viimeistään 90 vrk ennen matkan: alkua 15 % matkan hinnasta
 • 89–10 vrk ennen matkan alkua: 75 % matkan hinnasta
 • 9–0 vrk ennen matkan alkua: 100 % matkan hinnasta

Lisäksi peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti.

Jos olet varannut varustamon lentopaketin, ovat peruutuskulut lentojen osuudesta heti vahvistamisen jälkeen 100 %. Lentojen osuus tulee maksaa aina kokonaan varauksen yhteydessä.

Muutokset matkavaraukseen

Risteilyvarausta on mahdollista siirtää vahvistamisen jälkeen yhden kerran. Uusi risteily voi olla mikä tahansa MSC Cruisesin valikoimassa oleva risteily (World Cruise -risteilyn voi siirtää vain toiseen World Cruise -risteilyyn). Uuden lähtöpäivän tulee olla alkuperäisen lähtöpäivän jälkeen, mutta enintään 90 vuorokautta alkuperäisestä lähtöpäivästä.

Siirtopyyntö tulee tehdä viimeistään 15 vuorokautta ennen alkuperäistä lähtöpäivää. Siirtopyyntö tulee tehdä kirjallisesti Risteilykeskukselle asiakaspalvelun aukioloaikojen puitteissa (klo 9.00–17.00).

Mikäli uuden risteilyn hinta on korkeampi kuin alkuperäisen risteilyn hinta, tulee erotus asiakkaan maksettavaksi (ts. risteilyvaraus päivittyy uuden risteilyhinnan mukaisesti). Jos uuden risteilyn hinta on edullisempi, ei erotusta korvata asiakkaalle. Varauksen siirtämisestä varustamo perii muutoskulut seuraavasti:

BELLAFANTASTICAAUREAYACHT CLUBWORLD CRUISE
50 €/hlö
Siirtäminen on maksutonta
Ennakkomaksun osuus

Muita muutoksia (esimerkiksi nimenmuutokset) voi tehdä vielä 15 vuorokautta ennen matkan alkua maksamalla muutoskulun 50 €/hlö. Kaikkien matkustajien nimiä hytissä ei voi vaihtaa. Mikäli risteilyn lähtöselvitys on jo tehty ennen muutoksia, peritään lisäkulu 20 €/hlö risteilylippujen uudelleenkäsittelystä. Lisäksi muutoksista peritään Risteilykeskuksen muutoskulu 50 €/muutos.

Alle 15 vuorokautta ennen matkan alkua tehtyjä muutoksia käsitellään matkan peruutuksena ja uuden matkan tilaamisena. Mikäli olet varannut varustamon lentopaketin, ei varattuihin ja maksettuihin lentoihin voi tehdä mitään muutoksia.

Hinnat ja hintamuutokset

Hinnat on annettu euroina, ellei toisin ole mainittu. Hintaan sisältyvät vain ne palvelut, jotka on mainittu matkan ”hintaan sisältyy” -kohdassa. Varustamo saattaa muuttaa hintojaan matkan varaamisen jälkeen, jos verot tai polttoainekustannukset nousevat. Poikkeustapauksissa saatetaan asiakkaalta joutua perimään lisämaksu hintojen äkillisen muutoksen sitä vaatiessa.

Palvelumaksut

Risteilyhinnat sisältävät automaattisesti palvelurahat laivan henkilökunnalle. Palvelumaksujen suuruus vaihtelee risteilykohteen mukaan.

Palvelumaksut
RisteilykohdeAikuisetLapset (2-11 vuotta)
Välimeri, Pohjoinen Eurooppa, Antillit, Arabiemiraatit ja Punainenmeri12 €/päivä/hlö6 €/päivä/hlö
Etelä-Afrikka$10/päivä/hlö$5/päivä/hlö
Etelä-Amerikka$14.5/päivä/hlö$7.25/päivä/hlö
Karibia$16/päivä/hlö$8/päivä/hlö
Kaukoitä (Kiina, Japani ja Korea)$14.5/päivä/hlö$14.5/päivä/hlö
World Cruise -risteilyt12 €/päivä/hlö6 €/päivä/hlö
Grand Voyage -risteilyt Arabiemiraateista, Punaiseltamereltä, Omanista, Antilleilta ja Kaukoidästä12 €/päivä/hlö6 €/päivä/hlö
Grand Voyage -risteilyt (northbound) Etelä-Afrikasta, Etelä-Amerikasta ja Karibialta $14.5/päivä/hlö$7.25/päivä/hlö
Grand Voyage -risteilyt (southbound) Etelä-Afrikasta, Etelä-Amerikasta ja Karibialta12 €/päivä/hlö6 €/päivä/hlö

Kaikkien alkoholiostosten yhteyteen lisätään laivalla 15 % palvelumaksu (ei koske juomapaketteja).

Lentomatka risteilyn yhteydessä

Jos lentomatka ei ole varustamon järjestämä, asiakas on itse vastuussa risteily- ja lentoaikataulujen yhteensovittamisesta niin meno- kuin paluumatkalla. Voit aina varmistaa Risteilykeskuksen asiakaspalvelusta lentoaikataulujen soveltumisesta risteilysi aikatauluun. Risteilysatamassa tulee olla viimeistään kaksi tuntia ennen laivan lähtöä.

Mikäli olet varannut varustamon lentopaketin, on varustamo vastuussa lentoaikataulujen sovittamisesta risteilysi aikatauluun. Tässä tapauksessa varustamo on myös myöhästymistapauksissa velvollinen järjestämään asiakkaan seuraavaan risteilysatamaan.

Varustamon oikeus muutoksiin

MSC Cruises ei voi taata, että laivat käyvät kaikissa ilmoitetuissa satamissa tai seuraavat ilmoitettua matkareittiä. Varustamolla ja laivojen kapteeneilla on oikeus poiketa risteilyreitistä ja vaihtaa toiseen laivaan tai satamaan. Muutoksissa otetaan aina huomioon asiakkaiden edut ja turvallisuus, mutta muutoksia ei korvata. Risteilykeskus ei ole vastuussa ennakkoon ilmoitetuista saapumis- ja lähtöajoista.

Varustamo pidättää oikeuden vaihtaa matkustajan varaamaa hyttiä saman hyttiluokan sisällä tai päivittää hyttiä korkeampaan hyttiluokkaan.

Force Majeure

Varustamo ei ota vastuuta tai maksa korvauksia tilanteissa, joissa risteily tai luvatut palvelut peruuntuvat johtuen olosuhteista, joihin ei voi vaikuttaa (Force Majeure). Force Majeure -tilanteissa varustamo tai kyseessä olevan palvelun toimittaja joutuu tilanteeseen, jota ei ole voitu estää tai ennustaa kaikista varmennustoimenpiteistä huolimatta. Näitä tilanteita ovat mm. sota tai sodanuhka, terroriteot tai niiden uhka, mellakat tai levottomuudet, lakot, luonnon- tai ydinkatastrofit, tulipalot, epäsuotuisat sääolosuhteet, terveysuhat ja epidemiat sekä muut olosuhteet, joihin emme voi vaikuttaa.

Raskaana olevat matkustajat

Jos olet raskaana, voit matkustaa 23. raskausviikolle saakka. Jos ylität 24. raskausviikon matkan aikana, et voi valitettavasti lähteä risteilylle. Huom! Jos lähdet risteilylle raskaana, sinun on esitettävä lähtöselvityksessä englanninkielinen lääkärintodistus, josta käy ilmi, kuinka pitkällä raskaus on ja että olet riittävän hyvässä kunnossa matkustaaksesi.

Ikärajat risteilylle, kun risteily lähtee Yhdysvalloista tai pysähtyy Yhdysvalloissa

Alle 21-vuotiaat voivat matkustaa risteilyllä tai majoittua omaan hyttiin vain, jos samassa matkaseurueessa on vanhempi, muu huoltaja tai joku muu 21 vuotta täyttänyt. Alle 18-vuotiaan hytin tulee olla vanhemman tai muun huoltajan hytin vieressä tai sitä vastapäätä. Alaikäisen, joka ei ole täyttänyt 18 vuotta risteilyn alkaessa, täytyy matkustaa ainakin yhden vanhemman tai 21 vuotta täyttäneen huoltajan kanssa. Vaihtoehtoisesti hän voi matkustaa suuremman ryhmän mukana, jossa ainakin yksi henkilö on täyttänyt 21 vuotta ja on alaikäisen matkustajan vanhemman tai huoltajan valtuuttama. Valtuutus tulee esittää kirjallisena ja allekirjoituksella vahvistettuna. Jollei kirjallista vahvistusta esitetä, alaikäinen ei voi nousta laivaan tai osallistua risteilylle. Varustamo ei ota vastuuta matkan peruuntumisesta aiheutuneista kuluista tai korvaa matkan hintaa alaikäiselle, matkan maksaneelle henkilölle tai seurueelle, jonka oli tarkoitus matkustaa alaikäisen kanssa, jos peruutus johtuu puutteellisesta valtuutusasiakirjasta. Avioparit, joiden toinen osapuoli on täyttänyt 18 ja toinen on matkan alkaessa vähintään 21-vuotias, voivat varata oman hytin. Heidän tulee esittää vihkitodistus varausta tehdessään. Laivalla on oleskelualueita, joissa on ikäraja. Täydellinen selvitys oleskelutilojen ikärajoista löytyy laivan päiväohjelmasta, jonka saat vastaanottotiskiltä.

Ikärajat risteilyille, jotka eivät ala Yhdysvalloista eivätkä pysähdy Yhdysvalloissa

Alle 18-vuotiaat voivat matkustaa risteilyllä tai majoittua omaan hyttiin vain, jos samassa matkaseurueessa on vanhempi, muu huoltaja tai joku muu 18 vuotta täyttänyt. Alle 18-vuotiaan hytin tulee olla vanhemman tai muun huoltajan hytin vieressä tai sitä vastapäätä. Alaikäisen, joka ei ole täyttänyt 18 vuotta risteilyn alkaessa, täytyy matkustaa ainakin yhden vanhemman tai 18 vuotta täyttäneen huoltajan kanssa. Vaihtoehtoisesti hän voi matkustaa suuremman ryhmän mukana, jossa ainakin yksi henkilö on täyttänyt 18 vuotta ja on alaikäisen matkustajan vanhemman tai huoltajan valtuuttama. Valtuutus tulee esittää kirjallisena ja allekirjoituksella vahvistettuna. Jollei kirjallista vahvistusta esitetä, alaikäinen ei voi nousta laivaan tai osallistua risteilylle. Varustamo ei ota vastuuta matkan peruuntumisesta aiheutuneista kuluista tai korvaa matkan hintaa alaikäiselle, matkan maksaneelle henkilölle tai seurueelle, jonka oli tarkoitus matkustaa alaikäisen kanssa, jos peruutus johtuu puutteellisesta valtuutusasiakirjasta. Laivalla on oleskelualueita, joissa on ikäraja. Täydellinen selvitys oleskelutilojen ikärajoista löytyy laivan päiväohjelmasta, jonka saat vastaanottotiskiltä.

Matkustaminen ilman huoltajia/toista huoltajaa tai jos lapsella on eri sukunimi kuin huoltajalla

Jos alle 18-vuotias matkustaa vain toisen virallisen huoltajan kanssa, tulee mukana olla mahdollisen toisen huoltajan kirjallinen lupa lapsen matkalle osallistumiseen sekä kopio luvan allekirjoittaneen vanhemman passista. Mukana on myös hyvä olla lapsen englanninkielinen virkatodistus, josta käy ilmi lapsen huoltajat. Jos taas lapsi matkustaa vanhemman tai vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi kuin lapsella, on edellä mainittu englanninkielinen virkatodistus otettava mukaan matkalle.

Jos alle 18-vuotias matkustaa ilman vanhempia, lähtöselvityksessä on näytettävä lapsen passi (sekä tarvittaessa viisumi), vanhempien allekirjoittama lupa siitä, että lapsella on lupa matkustaa kyseisen matkaseurueen kanssa sekä kopio luvan allekirjoittaneen vanhemman passista ja lapsen virkatodistus. Asiakirjassa täytyy olla myös lupa välittömiin lääkärin määräämiin lääketieteellisiin toimenpiteisiin tarpeen vaatiessa.

Huom! Sääntöjä sovelletaan myös silloin, kun alaikäinen matkustaa sukulaisten tai ystävien seurassa. Kaikkien asiakirjojen tulee olla kirjoitettu englanniksi, ja ne on otettava mukaan lähtöpäivänä satamassa tehtävään lähtöselvitykseen.

Esimerkkilomake on saatavilla täällä.
Lue lisää Ulkoministeriön sivuilta.

Passi- ja viisumivaatimukset

Varmista aina etukäteen, mitä passi- ja viisumivaatimuksia vierailukohteissa on. Voit olla suoraan yhteydessä kyseessä olevan maan suurlähetystöön tai edustustoon. Kaikilla matkustajilla tulee olla mukana voimassa oleva passi, joka on voimassa ainakin kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen*.

*Schengen-alueella matkustettaessa riittää mukaan voimassa oleva virallinen ID-henkilökortti tai passi. Lue tarkemmat aluekohtaiset matka-asiakirjoihin liittyvät vaatimukset varustamon sivuilta englanniksi: https://www.msccruises.fi/manage-booking/before-you-go/travel-documents-visas

Huom! USA:n viranomaismääräysten mukaisesti jokaisella maahan saapuvalla Suomen kansalaisella tulee olla oma, koneellisesti luettava passi ja siinä tulee olla digitaalinen valokuva. Passi on koneellisesti luettava, kun sen tietosivun alalaidassa on kaksi tekstiriviä, joissa on passia koskevat tiedot merkittynä kirjaimin ja > -merkein. Tällaisella passilla voi matkustaa USA:han niin kauan kuin passi on voimassa ja muuten kunnossa. 26.10.2006 jälkeen myönnetyissä passeissa tulee lisäksi olla biotunniste, johon passin haltijan henkilötiedot on integroitu. Kaikki Suomessa myönnetyt uudet 5 vuoden ja vanhat 10 vuoden passit täyttävät nämä edellytykset.

Useissa maissa (esim. USA) kaikki maahantulijat kuvataan ja heiltä otetaan sormenjäljet. Lentoyhtiöt ovat velvoitettuja EU-komission päätöksen perusteella antamaan tiettyjen maiden (mm. USA) maahantuloviranomaisille pääsyn jokaisen matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin. USA:n tulli- ja rajavartiolaitos (Department of Homeland Security / Customs and Border Protection) on ottanut käyttöön elektronisen hyväksymismenettelyn USA:han matkaavia varten.

Matkustajan tulee tehdä ESTA-hyväksyntä Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkaansa. 8.9.2010 alkaen ESTA-hyväksyntä on maksullinen. Maksun suuruus on USD 21 ja se peritään luottokorttimaksuna hakemuksen yhteydessä. ESTA-hyväksyminen on voimassa kaksi vuotta tai lyhemmän ajan, mikäli passi vanhenee ennen sitä tai passin tiedot muuttuvat. ESTA-hyväksynnän puuttuessa voidaan matkustajilta evätä pääsy koneeseen. ESTA hakemuksen voi tehdä oheisen linkin kautta.

Nimesi kirjoitetaan matkalippuun juuri sellaisessa muodossa kuin se lukee passisi koneellisesti luettavassa osiossa (esim. Haemaelaeinen). Lennolle tai risteilylle lähtösi voidaan estää, mikäli lentolipussa on eri nimi kuin passissa. Joissakin maissa vaaditaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, jos nouset maihin risteilyn aikana. Tähän tarkoitukseen soveltuu hyvin esimerkiksi valokopio passin kuvasivusta.

Reklamaatiot ja niiden määräajat

Jos koet, että et ole saanut sopimuksen mukaista palvelua, tulee sinun ilmoittaa siitä välittömästi. Ilmoita mahdollisista puutteista ja virheistä laivan henkilökunnalle laivaan nousun jälkeen. Voit menettää reklamaatio-oikeuden, jos puutteista ei ilmoiteta laivalla. Reklamaatio tulee toimittaa MSC Cruisesille 60 vuorokauden sisällä risteilyn päättymisestä osoitteeseen claim@msccruises.se. Mikäli reklamaatio koskee Risteilykeskusta, tulee reklamaatio lähettää sähköpostitse Risteilykeskukselle 30 vuorokauden sisällä risteilyn päättymisestä. Reklamaatioiden käsittelyaika on noin 3 kuukautta. Risteilykeskus ei ota vastaan muiden puolesta tehtyjä reklamaatioita.

Palautukset käyttämättä jääneistä palveluista

Jos matkustaja ei käytä jotain maksamaansa palvelua, hänellä ei ole oikeutta maksun palautukseen.

Sopimuskumppani

MSC Cruises S.A.
Chemin Rieu, 12-14
1208 Geneva (Switzerland)

Välittävä matkatoimisto

Travel Specialist Group Oy – Risteilykeskus
Eerikinkatu 27, 00180 Helsinki

Travel Specialist Group Oy on Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n jäsen numero 42212
Travel Specialist Groupin kaupparekisterinumero on 531.816.