MSC Cruisesin matkaehdot

Sopimuksen syntyminen ja maksuehdot

Matkasopimus syntyy, kun matkustaja on matkan tilattuaan maksanut varausmaksun. MSC Cruisesin risteilyillä varausmaksu on 20 % risteilymatkan hinnasta (vähintään 100 €/hlö). Loppumaksu on suoritettava 65 vrk ennen matkan alkua. Jos matka on vähintään 15 yötä, loppumaksu on suoritettava 95 vrk ennen matkan alkua. Maailman ympäri risteilyillä loppumaksu on suoritettava 65 vuorokautta ennen matkan alkua. Yacht Club -matkustusluokassa loppumaksu maksetaan 125 päivää ennen risteilyä. Mikäli matka varataan loppumaksun viimeisen maksupäivän jälkeen, koko matkan hinta on maksettava matkaa varattaessa. Mikäli matkustaja ei suorita maksuja määräajassa, MSC Cruisesilla/Risteilykeskuksella on oikeus peruuttaa matkavaraus.

Matkaliput ja vahvistus

Lasku on vahvistus matkustajan varaamasta matkasta. Asiakkaan velvollisuus on matkaa varatessaan antaa nimitietonsa, kuten ne on kirjoitettu matkalla mukana olevan passin koneellisesti luettavassa osassa, kuvasivun alalaidassa (esim. HAEMAELAEINEN HEIKKI). Mahdollinen yhdysetunimi tai yhdyssukunimi tulee ilmoittaa kokonaisuudessaan. Toisia etunimiä ei tarvita. Matkustajan on tarkistettava laskusta ja matkustusasiakirjoista hotelli-, laiva-, lento- ja lähtöpäivätietojen sekä omien tietojensa (nimi, sukupuoli, syntymäaika ym.) oikeellisuus. Mahdollisista virheistä on ilmoitettava välittömästi Risteilykeskukselle. Matkaliput toimitetaan matkustajille viimeistään sen jälkeen kun asiakas on täyttänyt tarvittavat tiedot web check-inin kautta, kuitenkin aikaisintaan 35 päivää ennen lähtöä.

Matkustajan oikeus peruuttaa matka tai muuttaa matkaa ilman erityistä syytä

Asiakkaan peruuttaessa matkavarauksensa katsotaan peruutusajankohdaksi se hetki, jolloin Risteilykeskus saa tiedon peruutuksesta. Peruutus tulee tehdä Risteilykeskuksen aukioloaikana arkisin klo 9.00–17.00 sähköpostitse. Mikäli kyseessä on lähilähtö ja/tai peruutus tapahtuu Risteilykeskuksen aukioloaikojen ulkopuolella, tulee peruutuksesta ilmoittaa myös suoraan varustamolle/lentoyhtiölle.

Peruutuskulut

alle 15 yötä kestävillä risteilyillä:

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:

 • viimeistään 65 vrk ennen matkan alkua 15 % matkan hinnasta, kuitenkin vähintään 50 €/hlö
 • 64–35 vrk ennen matkan alkua 25 % matkan hinnasta
 • 34–27 vrk ennen matkan alkua 40 % matkan hinnasta
 • 26–20 vrk ennen matkan alkua 60 % matkan hinnasta
 • 19–11 vrk ennen matkan alkua 80 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 11 vrk ennen matkan alkua 100 % matkan hinnasta.

Lisäksi peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti.

vähintään 15 yötä kestävillä risteilyillä:

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:

 • viimeistään 95 vrk ennen matkan alkua 15 % matkan hinnasta tai vähintään 50 €/hlö
 • 94–65 vrk ennen matkan alkua 25 % matkan hinnasta
 • 64–57 vrk ennen matkan alkua 40 % matkan hinnasta
 • 56–40 vrk ennen matkan alkua 60 % matkan hinnasta
 • 39–20 vrk ennen matkan alkua 80 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 20 vrk ennen matkan alkua 100 % matkan hinnasta.

Lisäksi peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti.

Yacht Club-matkustusluokassa (riippumatta risteilyn pituudesta):

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:

 • viimeistään 125 vrk ennen matkan alkua 15 % matkan hinnasta
 • 124–95 vrk ennen matkan alkua 25 % matkan hinnasta
 • 94–65 vrk ennen matkan alkua 40 % matkan hinnasta
 • 64–35 vrk ennen matkan alkua 60 % matkan hinnasta
 • 34–20 vrk ennen matkan alkua 80 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 20 vrk ennen matkan alkua 100 % matkan hinnasta.

Lisäksi peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti.

Maailman ympäri-risteilyillä 2022 ja 2023:

Peruutuskulut, kun peruutus tapahtuu:

 • viimeistään 65 vrk ennen matkan alkua 15 % matkan hinnasta
 • 64–15 vrk ennen matkan alkua 75 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 15 vrk ennen matkan alkua 100 % matkan hinnasta.

Lisäksi peritään Risteilykeskuksen toimistokulut 50 €/hytti.

MSC Cruisesin tarjoama COVID-19 PROTECTION PLAN -vakuutus astuu voimaan välittömästi kun se lisätään varaukselle. Lisäämisen jälkeen vakuutusta ei ole mahdollista poistaa varaukselta ja peruutuskulut vakuutuksen osalta ovat 100 % heti varaukselle lisäämisen jälkeen.

Jos olet varannut varustamon lentopaketin, on lentojen osuudessa peruutuskulut heti vahvistamisen jälkeen 100 %. Lentojen osuus tulee maksaa aina kokonaan varauksen yhteydessä.

Muutokset matkavaraukseen

Muutosten osalta noudatetaan varustamon ehtoja. Kysy risteilysi muutosmahdollisuudet Risteilykeskuksesta.

Hinnat ja hintamuutokset

Hinnat on annettu euroina, ellei muuta ole mainittu. Hintaan sisältyvät vain ne palvelut, jotka on mainittu matkan ”hintaan sisältyy” -kohdassa. Laivayhtiöt saattavat muuttaa hintojaan matkan varaamisen jälkeen, jos verot nousevat. Poikkeustapauksissa saatetaan asiakkaalta joutua perimään lisämaksu laivahintojen äkillisen muutoksen sitä vaatiessa.

Palvelumaksut

Risteilyhinnat sisältävät automaattisesti palvelurahat laivan henkilökunnalle. Palvelumaksujen suuruus vaihtelee risteilykohteen mukaan.

Palvelumaksut
RisteilykohdeAikuisetLapset (2-11 vuotta)
Välimeri, Pohjoinen Eurooppa, Antillit, Arabiemiraatit ja Punainenmeri12 €/päivä/hlö6 €/päivä/hlö
Etelä-Afrikka$10/päivä/hlö$5/päivä/hlö
Etelä-Amerikka ja Karibia$14.5/päivä/hlö$7.25/päivä/hlö
Kaukoitä (Kiina, Japani ja Korea)$14.5/päivä/hlö$14.5/päivä/hlö
World Cruise -risteilyt12 €/päivä/hlö6 €/päivä/hlö
Grand Voyage -risteilyt Arabiemiraateista, Punaiseltamereltä, Omanista, Antilleilta ja Kaukoidästä12 €/päivä/hlö6 €/päivä/hlö
Grand Voyage risteilyt (northbound) Etelä-Afrikasta, Etelä-Amerikasta ja Karibialta $14.5/päivä/hlö$7.25/päivä/hlö
Grand Voyage (southbound) risteilyt Etelä-Afrikasta, Etelä-Amerikasta ja Karibialta12 €/päivä/hlö6 €/päivä/hlö

Kaikkien alkoholiostosten yhteyteen lisätään laivalla 15 % palvelumaksu (ei koske juomapaketteja).

Valittu hyttinumero

MSC Cruises pidättää oikeuden muuttaa asiakkaiden hyttinumeroa saman hyttiluokan sisällä tai päivittää korkeampaan hyttiluokkaan.

Lentomatka risteilyn yhteydessä

Jos lentomatka ei ole varustamon järjestämä, asiakas on itse vastuussa risteily- ja lentoaikataulujen yhteensovittamisesta niin meno- kuin paluumatkalla. Voit aina varmistaa asiakaspalvelusta lentoaikojen soveltumisesta risteilysi aikatauluun. Jos olet varannut varustamon lentopaketin, varustamo on vastuussa lentojen sopimisesta risteilysi aikatauluun ja on myöhästymistapauksissa velvollinen järjestämään asiakkaat seuraavaan risteilysatamaan.

Myöhästymiset, hintojen tai matkareittien muutokset

Risteilykeskus ei voi valitettavasti taata, että laivat käyvät kaikissa ilmoitetuissa satamissa tai seuraavat ilmoitettua matkareittiä. Laivayhtiöllä ja laivojen kapteeneilla on oikeus poiketa risteilyreitistä ja vaihtaa toiseen laivaan tai satamaan. Emme ole myöskään vastuussa ennakkoon ilmoitetuista saapumis- ja lähtöajoista. Muutoksissa otetaan aina huomioon asiakkaiden edut ja turvallisuus, mutta muutoksia ei korvata.

Raskaana olevat matkustajat

Jos olet raskaana, voit matkustaa 23. raskausviikolle saakka. Jos ylität 24. raskausviikon matkan aikana, et voi valitettavasti lähteä risteilylle. Huom! Jos lähdet risteilylle raskaana, sinun on esitettävä lähtö-selvityksessä englanninkielinen lääkärintodistus, josta käy ilmi, kuinka pitkällä raskaus on ja että olet riittävän hyvässä kunnossa matkustaaksesi.

Ikärajat risteilylle kun risteily lähtee Yhdysvalloista tai pysähtyy Yhdysvalloissa

Alle 21-vuotiaat voivat matkustaa risteilyllä tai majoittua omaan hyttiin vain, jos samassa matkaseurueessa on vanhempi, muu huoltaja tai joku muu 21 vuotta täyttänyt. Alle 18-vuotiaan hytin tulee olla vanhemman tai muun huoltajan hytin vieressä tai sitä vastapäätä. Alaikäisen, joka ei ole täyttänyt 18 vuotta risteilyn alkaessa, täytyy matkustaa ainakin yhden vanhemman tai 21 vuotta täyttäneen huoltajan kanssa. Vaihtoehtoisesti hän voi matkustaa suuremman ryhmän mukana, jossa ainakin yksi henkilö on täyttänyt 21 vuotta ja on alaikäisen matkustajan vanhemman tai huoltajan valtuuttama. Valtuutus tulee esittää kirjallisena ja allekirjoituksella vahvistettuna. Jollei kirjallista vahvistusta esitetä, alaikäinen ei voi nousta laivaan tai osallistua risteilylle. Varustamo ei ota vastuuta matkan peruuntumisesta aiheutuneista kuluista tai korvaa matkan hintaa alaikäiselle, matkan maksaneelle henkilölle tai seurueelle, jonka oli tarkoitus matkustaa alaikäisen kanssa, jos peruutus johtuu puutteellisesta valtuutusasiakirjasta. Avioparit, joiden toinen osapuoli on täyttänyt 18 ja toinen on matkan alkaessa vähintään 21-vuotias, voivat varata oman hytin. Heidän tulee esittää vihkitodistus varausta tehdessään. Laivalla on oleskelualueita, joissa on ikäraja. Täydellinen selvitys oleskelutilojen ikärajoista löytyy laivan päiväohjelmasta, jonka saat vastaanottotiskiltä.

Ikärajat risteilyille jotka eivät ala Yhdysvalloista eivätkä pysähdy Yhdysvalloissa

Alle 18 -vuotiaat voivat matkustaa risteilyllä tai majoittua omaan hyttiin vain, jos samassa matkaseurueessa on vanhempi, muu huoltaja tai joku muu 18 vuotta täyttänyt. Alle 18-vuotiaan hytin tulee olla vanhemman tai muun huoltajan hytin vieressä tai sitä vastapäätä. Alaikäisen, joka ei ole täyttänyt 18 vuotta risteilyn alkaessa, täytyy matkustaa ainakin yhden vanhemman tai 18 vuotta täyttäneen huoltajan kanssa. Vaihtoehtoisesti hän voi matkustaa suuremman ryhmän mukana, jossa ainakin yksi henkilö on täyttänyt 18 vuotta ja on alaikäisen matkustajan vanhemman tai huoltajan valtuuttama. Valtuutus tulee esittää kirjallisena ja allekirjoituksella vahvistettuna. Jollei kirjallista vahvistusta esitetä, alaikäinen ei voi nousta laivaan tai osallistua risteilylle. Varustamo ei ota vastuuta matkan peruuntumisesta aiheutuneista kuluista tai korvaa matkan hintaa alaikäiselle, matkan maksaneelle henkilölle tai seurueelle, jonka oli tarkoitus matkustaa alaikäisen kanssa, jos peruutus johtuu puutteellisesta valtuutusasiakirjasta. Laivalla on oleskelualueita, joissa on ikäraja. Täydellinen selvitys oleskelutilojen ikärajoista löytyy laivan päiväohjelmasta, jonka saat vastaanottotiskiltä.

Matkustaminen ilman huoltajia/toista huoltajaa tai jos lapsella on eri sukunimi kuin huoltajalla

Jos alle 18-vuotias matkustaa vain toisen virallisen huoltajan kanssa, tulee mukana olla mahdollisen toisen huoltajan kirjallinen lupa lapsen matkalle osallistumiseen sekä kopio luvan allekirjoittaneen vanhemman passista. Mukana on myös hyvä olla lapsen englanninkielinen virkatodistus, josta käy ilmi lapsen huoltajat. Jos taas lapsi matkustaa vanhemman tai vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi kuin lapsella, on edellä mainittu englanninkielinen virkatodistus otettava mukaan matkalle.

Jos alle 18-vuotias matkustaa ilman vanhempia, lähtöselvityksessä on näytettävä lapsen passi (sekä tarvittaessa viisumi), vanhempien allekirjoittama lupa siitä, että lapsella on lupa matkustaa kyseisen matkaseurueen kanssa sekä kopio luvan allekirjoittaneen vanhemman passista ja lapsen virkatodistus. Sen lisäksi lapsen seurassa matkustavan aikuisen on lähtöselvityksessä esitettävä esimerkiksi asianajajan, lääkärin tai muun viranomaistahon laatima valtuutusasiakirja. Asiakirjassa täytyy olla myös lupa välittömiin lääkärin määräämiin lääketieteellisiin toimenpiteisiin tarpeen vaatiessa.

Huom! Sääntöjä sovelletaan myös silloin, kun alaikäinen matkustaa sukulaisten tai ystävien seurassa. Kaikkien asiakirjojen tulee olla kirjoitettu englanniksi, ja ne on otettava mukaan lähtöpäivänä satamassa tehtävään lähtöselvitykseen.

Esimerkkilomake on saatavilla täällä.

Lue lisää Ulkoministeriön sivuilta.

Passi- ja viisumivaatimukset

Varmista aina etukäteen, mitä passi- ja viisumivaatimuksia vierailukohteissa on. Voit olla suoraan yhteydessä ko. maan suurlähetystöön tai edustustoon. Kaikilla matkustajilla tulee olla voimassa oleva passi riippumatta millä risteilyllä matkustetaan. Huom! Passin tulee olla voimassa ainakin kuusi (6) kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Huom! USA:n viranomaismääräysten mukaisesti jokaisella maahan saapuvalla Suomen kansalaisella tulee olla oma, koneellisesti luettava passi ja siinä tulee olla digitaalinen valokuva. Passi on koneellisesti luettava kun sen tietosivun alalaidassa on kaksi tekstiriviä, joissa on passia koskevat tiedot merkittynä kirjaimin ja > -merkein. Tällaisella passilla voi matkustaa USA:han niin kauan kuin passi on voimassa ja muuten kunnossa. 26.10.2006 jälkeen myönnetyissä passeissa tulee lisäksi olla biotunniste, johon passin haltijan henkilötiedot on integroitu. Kaikki Suomessa myönnetyt uudet 5 vuoden ja vanhat 10 vuoden passit täyttävät nämä edellytykset. Useissa maissa (esim. USA) kaikki maahantulijat kuvataan ja heiltä otetaan sormenjäljet. Lentoyhtiöt ovat velvoitettuja EU-komission päätöksen perusteella antamaan tiettyjen maiden (mm. USA) maahantuloviranomaisille pääsyn jokaisen matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin. USA:n tulli- ja rajavartiolaitos (Department of Homeland Security / Customs and Border Protection) on ottanut käyttöön elektronisen hyväksymismenettelyn USA:han matkaavia varten.

Matkustajan tulee tehdä ESTA-hyväksyntä Internetin kautta viimeistään 72 tuntia ennen matkaansa. 8.9.2010 alkaen ESTA-hyväksyntä on maksullinen. Maksun suuruus on USD 21 ja se peritään luottokorttimaksuna hakemuksen yhteydessä. ESTA-hyväksyminen on voimassa kaksi vuotta tai lyhemmän ajan, mikäli passi vanhenee ennen sitä tai passin tiedot muuttuvat. ESTA-hyväksynnän puuttuessa voidaan matkustajilta evätä pääsy koneeseen. ESTA hakemuksen voi tehdä oheisen linkin kautta.

Nimesi kirjoitetaan matkalippuun juuri sellaisessa muodossa kuin se lukee passisi koneellisesti luettavassa osiossa (esim. Haemaelaeinen). Lennolle tai risteilylle lähtösi voidaan estää, mikäli lentolipussa on eri nimi kuin passissa. Joissakin maissa vaaditaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, jos nouset maihin risteilyn aikana. Tähän tarkoitukseen soveltuu hyvin esimerkiksi valokopio passin kuvasivusta.

Force Majeure

Varustamo ei ota vastuuta tai maksa korvauksia tilanteissa, joissa risteily tai luvatut palvelut peruuntuvat johtuen olosuhteista, joihin ei voi vaikuttaa (Force Majeure). Force Majeure -tilanteissa varustamo tai kyseessä olevan palvelun toimittaja joutuu tilanteeseen, jota ei ole voitu estää tai ennustaa kaikista varmennustoimenpiteistä huolimatta. Näitä tilanteita ovat mm. sota tai sodanuhka, terroriteot tai niiden uhka, mellakat tai levottomuudet, lakot, luonnon- tai ydinkatastrofit, tulipalot, epäsuotuisat sääolosuhteet, terveysuhat ja epidemiat sekä muut olosuhteet, joihin emme voi vaikuttaa.

Reklamaatiot ja niiden määräajat

Jos koet, että et ole saanut sopimuksen mukaista palvelua, tulee sinun ilmoittaa siitä välittömästi. Ilmoita mahdollisista puutteista ja virheistä henkilökunnalle laivaan nousun jälkeen. Voit menettää reklamaatio-oikeuden, jos puutteista ei ilmoiteta laivalla. Reklamaatio toimitetaan Risteilykeskukselle aina kirjallisessa muodossa viimeistään kuukausi matkan päättymisen jälkeen. Risteilykeskus käsittelee reklamaation ja vastaa kirjallisesti 3 kuukauden kuluessa. Risteilykeskus ei ota vastaan muiden puolesta tehtyjä reklamaatioita. Reklamaation tulee olla yhden tai useamman matkalle osallistuneen allekirjoittama.

Palautukset käyttämättä jääneistä palveluista

Jos matkustaja ei käytä jotain maksamaansa palvelua, hänellä ei ole oikeutta maksun palautukseen.

Sopimuskumppani

MSC Cruises S.A.
Chemin Rieu, 12-14
1208 Geneva (Switzerland)

Välittävä matkatoimisto

Travel Specialist Group Oy – Risteilykeskus
Eerikinkatu 27, 00180 Helsinki

Travel Specialist Group Oy on Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n jäsen numero 42212
Travel Specialist Groupin kaupparekisterinumero on 531.816.