Varaa risteily  


Hurtigruten

Hurtigrutenin nimi yhdistetään usein upeisiin merimaisemiin ja jännittäviin risteilykohteisiin. Varustamo tunnetaankin laajasta seikkailuhenkisten matkojen tarjonnastaan; se tarjoaa 16 aluksellaan risteilyjä, joilla päästään lähelle luontoa. Hurtigrutenin risteilyalukset seilaavat muun muassa Norjan rannikolla, Grönlannissa, Huippuvuorilla, Etelä-Amerikassa ja Antarktiksella.
Ansaitset Finnair Plus -palkintopisteitä kaikista Risteilykeskuksen kautta varaamistasi kansainvälisistä risteilyistä. Saat 2 tai 3 pistettä euroa kohden riippuen risteilyvarustamosta. Lue lisää!fff

Alukset lähtevät Bergenistä pohjoiseen ja Kirkkoniemestä etelään joka päivä. Risteilyn aikana tehtävillä retkillä tutustutaan paikalliseen taiteeseen, väestöön ja kulttuuriin. Hurtigruten vie sinut keskiyön auringon tai revontulten valaistessa satamiin, joissa muut kaupalliset alukset eivät yleensä käy.

 

Tutustu valikoimaan täällä!
Lähde mukaamme tutkimaan maailman syrjäisimpiä kolkkia; tutustumaan arktisten alueiden historiaan ja elintapoihin, sekä ihastumaan maailman kauneimpiin maisemiin! Valikoimassamme on useita Grönlannin, Antarktiksen, Huippuvuorten ja Luoteisväylän risteilyjä.

 

Tutustu valikoimaan täällä!
Norjan rannikkoristeilyillä Hurtigruten tarjoaa mahdollisuuden osallistua yli 50 erilaiselle retkelle. Kaikilla Hurtigrutenin Explorer-risteilyillä on mukana asiantunteva, huolella valittu tutkimusryhmä.
Explorer-matkoilla risteilyaluksen mukana kulkee asiantunteva tutkimusmatkatiimi. Huolellisesti valitut tiimin jäsenet tuntevat paikalliset tavat ja ovat erikoistuneet alueen historiaan, luontoon ja maantieteeseen.
Taatusti tuoretta lähiruokaa! Norjalainen ruokaperinne on monessa suhteessa samanlainen kuin maisemat reitin varrella: aina tuore, omaleimainen ja monipuolinen. Ruoka Hurtigrutenin laivoilla on saanut vaikutteensa eri alueiden ja vierailusatamiemme perinteisistä ruokalajeista.
Lähde pohjoiseen etsimään revontulia Hurtigrutenilla.Talvi on ehkä kaikkein sopivin aika tutustua Norjan pohjoisosiin. Aurora Borealisin, eli revontulienmetsästys on talvisen matkan pääelementti. Aurinko on alhaalla horisontissa, ja napapiirin pohjoispuolella se häviää viikkojen ajaksi kokonaan horisontin alapuolelle
Hurtigruten on uudistanut matkustusluokkansa. Voit nyt valita risteilysi kolmesta eri vaihtoehdosta: Basicista, Selectista tai Platinumista!

Vuonojen Norja

Hurtigruten on ollut tärkeä osa Norjan rannikon elämää jo yli 120 vuoden ajan. Varustamon alukset lähtevät päivittäin merireitilleen Bergenistä pohjoiseen ja Kirkkoniemestä etelään. Reitti on pysynyt samana vuosien ajan ja sillä on yhä suuri merkitys rannikkoseudun yhteisöille. Mahtavat vuonot, UNESCOn maailmanperintökohteet, upea luonto ja eläimet ovat pääosassa tällä parin tuhannen kilometrin pituisella matkalla pitkin Norjan rannikkolinjaa.

 

Hurtigrutenin risteilyt vievät keskiyön auringon tai revontulten valaistessa useisiin satamiin, jotka eivät kuulu useiden muiden alusten risteilyreitteihin. Aluksesta purettavasta lastista matkustajat näkevät miten tärkeää varustamon toiminta on paikallisille asukkaille. Matkustaja voi räätälöidä reitistään juuri itselleen sopivan, sillä laivalle pääsee jokaisesta satamasta ja matkan voi päättää mihin tahansa reitin satamaan.

 

Risteilyt Norjan rannikolla tarjoavat jokaisena vuodenaikana omanlaisensa kokemuksen. Keväisin risteilyn aikana näkee esimerkiksi luonnon heräämistä ja muuttolintujen pesimäalueita. Kesällä aurinko paistaa vuorokauden ympäri ja antaa lisätunteja maisemien ihailuun. Syksyllä upeat ruskanvärit kaunistavat maisemia ja talvella puhdas lumi ja henkeäsalpaavat revontulet tekevät talvella risteilemisestä ikimuistoista.

 

Grönlanti, Huippuvuoret ja Etelämanner

Norjalaisia perinteitä noudattaen matkataan pitkälle horisontin toiselle puolelle: Huippuvuorille, Grönlantiin ja Etelämantereelle. Lisäksi tarjolla on mielenkiintoisia risteilyjä Atlantin ylitse, Brasilian rannikolle ja Chilen vuonoille.

 

Hurtigruten -varustamon arktisilla vesillä liikennöivät risteilyalukset on suunniteltu erityisesti napaseutujen oloihin. Kapteeni päättää aina turvallisimman matkareitin, joka riippuu säästä, tuulesta ja jääolosuhteista. Hurtigrutenin risteilyillä on mukana asiantuntijoita, jotka perehdyttävät matkustajat arktisten kohteiden oloihin, historiaan ja luontoon.

 

Jos Grönlanti ja Huippuvuoret ovat eksoottisia matkakohteita, tutkimusmatka Etelämantereelle on todellinen elämys. Etelämantereella näet eläimiä, joita kohtaa luonnossa harvoin missään muualla. Maisemat ovat henkeäsalpaavia, eikä vastaavaa voi kokea muualla. Hurtigruten on sitoutunut säilyttämään luontoa risteilemillään alueilla alkuperäisessä tilassa ja kiinnittävät suuresti huomioita ympäristötietouteen niin maalla kuin merelläkin. Hurtigrutenin Explorer-risteilyillä pääset kokemaan ja näkemään paikkoja, joissa harvat ovat käyneet.Lähetä tarjouspyyntö »Tutustu Hurtigruten varustamoon!


Tekemistä laivallaHyvä tietää - NorjaHyvä tietää - ArktisetLaivaesittelytParhaat tarjouksetKanta-asiakasohjelma

Fridtjof Nansen

MS Fridtjof Nansen saapuu arktisille vesille vuoden 2020 alkupuolella. Uudessa tutkimusmatka-aluksessa yhdistyvät huippuluokan teknologia ja Hurtigrutenin yli sadan vuoden kokemus ympäri maailman meriä. Alus on sisustettu skandinaaviseen tyyliin inspiraationaan luonto. MS Fridtjof Nansenille mahtuu yhteensä 530 matkustajaa. 

Lue lisää »

Rakennusvuosi: 2020

Pituus: 140 m

Bruttotonnit: 20 889 t

Matkustajia: 530

Henkilökuntaa: 151


Roald Amundsen

Hurtigrutenin uusin alus saapuu arktisille vesille vuonna 2019. Moderni ja energiatehokas MS Roald Amundsen on uuden ajan risteilyalus. Ekologinen alus kulkee sähköllä, joten se seilaa hyvin hiljaisesti ja energiatehokkaasti maailman eristyneimmillä merialueilla. Tyylikkäälle alukselle mahtuu 530 matkustajaa. 

Lue lisää »

Rakennusvuosi: 2019

Pituus: 140 m

Bruttotonnit: 20 889 t

Matkustajia: 530

Henkilökuntaa: 151


Finnmarken

MS Finnmarkenilla rento ilmapiiri yhdistyy hituseen luksusta. Alus on sisustettu kauniisti Art Deco-tyyliin; sisustuksessa dominoivat vahvat värit, rohkeat geometriset muodot ja runsas koristeellisuus. MS Finnmarken on Hurtigrutenin aluksista ainoa, jonka kannella pääsee poreammeeseen lisäksi pulahtamaan myös uima-altaassa. Vuonna 2002 rakennetulle alukselle mahtuu 1000 matkustajaa. 

Lue lisää »

Rakennusvuosi: 2002

Uudistettu: 2020

Pituus: 138 m

Bruttotonnit: 15 690 t

Matkustajia: 1 000

Henkilökuntaa: 75


Fram

Vuonna 2007 rakennettu M/S Fram sopii täydellisesti arktisiin olosuhteisiin. Se on suunniteltu ja sisustettu syrjäisten vesien purjehduksia silmälläpitäen; siltä löytyy niin syvyystutka, kaikuluotain kuin valot jäävuorten varalta. Skandinavia ja Grönlanti ovat olleet inspiraation lähteinä laivan arkkitehtuuria ja sisustusta suunniteltaessa. Alus on kelluva galleria täynnä norjalaisten ja grönlantilaisten taiteilijoiden taideteoksia. Fram-näyttelyssä on esineitä Fridtjof Nansenin alkuperäisestä laivasta.

Lue lisää »

Rakennusvuosi: 2007

Uudistettu: 2020

Pituus: 114 m

Bruttotonnit: 11 647 t

Matkustajia: 318

Henkilökuntaa: 75


Kong Harald

MS Kong Harald on saanut nimensä Norjan kuninkaalta. Viihtyisä alus on rakennettu vuonna 1993, mutta se remontoitiin täysin alkuvuodesta 2016. Tyylikäs alus on sisustettu raikkaan pohjoismaiseen tyyliin. MS Kong Haraldille mahtuu 622 matkustajaa. Autokannella on paikat 12 ajoneuvolle. 

Lue lisää »

Rakennusvuosi: 1993

Uudistettu: 2016

Pituus: 122 m

Bruttotonnit: 11 204 t

Matkustajia: 622

Henkilökuntaa: 70


Lofoten

Lofoottien saariryhmän mukaan nimetty MS Lofoten on Hurtigrutenin aluksista vanhin – ja totta kai tunnetuin. Vuonna 1964 rakennettu tyylikäs risteilyalus henkii vanhan ajan tunnelmaa. Alus kunnostettiin vuonna 2003, mutta sen historiallinen tyyli säilytettiin ennallaan. MS Lofoten ihastuttaa näköalakansillaan ja mukavilla salongeillaan. Hytit ovat yksinkertaisia, mutta kodikkaita. MS Lofotenille lähdetään ennen kaikkia nauttimaan laivan nostalgisesta tunnelmasta. Alukselle mahtuu 340 matkustajaa.

Lue lisää »

Rakennusvuosi: 1964

Uudistettu: 2003

Pituus: 87 m

Bruttotonnit: 2 621 t

Matkustajia: 400

Henkilökuntaa: 40


Midnatsol

MS Midnatsol seilaa niin Norjan rannikoilla kuin Etelämantereen arktisissa vesissä vuodesta 2016 eteenpäin. Moderni laiva on sisustettu Norjan kesästä inspiroituneena värikkäästi ja valoisasti, ja se on toiminnoiltaan mahdollisimman ekologinen. Alukseen mahtuu 1000 matkustajaa ja 25 ajoneuvoa. 

Lue lisää »

Rakennusvuosi: 2003

Pituus: 136 m

Bruttotonnit: 16 151 t

Matkustajia: 970

Henkilökuntaa: 75


Nordkapp

MS Nordkapp on yksi Hurtigrutenin tutkimusmatka-aluksista, joten sillä on tarjolla muita aluksia enemmän aktiviteetteja. Aluksella on panoraamasalonki, aurinkokansi sekä erillinen näköalakansi. Vuodesta 2016 eteenpäin aluksen mukana matkustaa myös ryhmä asiantuntijoita. Tyylikäs risteilyalus remontoitiin uuteen uskoon alkuvuodesta 2016.

Lue lisää »

Rakennusvuosi: 1996

Uudistettu: 2016

Pituus: 123 m

Bruttotonnit: 11 386 t

Matkustajia: 622

Henkilökuntaa: 70


Nordlys

MS Nordlys on saanut sisustukseensa inspiraation revontulien värimaailmasta ja norjalaiset taiteilijat ovatkin luoneet alukselle aivan omanlaisensa tunnelman. MS Nordlys järjestää osalla risteilyistään mielenkiintoisia luentoja, aktiviteetteja ja retkiä. Aluksella saattaa matkata mukana myös ryhmä asiantuntijoita. MS Nordlysin risteilyille mahtuu kerralla mukaan 623 innokasta matkustajaa. Alus on remontoitu toukokuussa 2019.

Lue lisää »

Rakennusvuosi: 1994

Uudistettu: 2019

Pituus: 122 m

Bruttotonnit: 11 204 t

Matkustajia: 623

Henkilökuntaa: 70


Nordnorge

MS Nordnorge toimi vuosina 2002–2007 Etelämantereella risteilyaluksena. Nykyään alus seilaa Norjan rannikkoa yhtenä kolmesta Hurtigrutenin aktiivimatkaristeilijöistä. Alus on sisustettu Art Nouveau ja Art Deco -tyyliin, ja sille mahtuu 623 matkustajaa. MS Nordnorgella tehtiin suuri remontti loppuvuodesta 2016. 

Lue lisää »

Rakennusvuosi: 1997

Uudistettu: 2016

Pituus: 123 m

Bruttotonnit: 11 384 t

Matkustajia: 590

Henkilökuntaa: 57


Nordstjernen

Vuonna 1956 rakennettu MS Nordstjernen on käynyt läpi kokonaisvaltaisen remontin vuosina 2000 ja 2014. Remontin yhteydessä siitä muokattiin juuri arktisiin vesiin sopiva risteilyalus – tällä hetkellä MS Nordstjernen risteileekin Huippuvuorilla. 

Lue lisää »

Rakennusvuosi: 1956

Uudistettu: 2014

Pituus: 87 m

Bruttotonnit: 2191 t

Matkustajia: 290


Polarlys

MS Polarlys on saanut nimensä revontulilta. Aluksella pääseekin talvisin jahtaamaan revontulia teemaristeilyllä ”Hunting the Lights”. MS Polarys on erityisen viihtyisä risteilyalus; se remontoitiin uuteen uskoon alkuvuodesta 2016. Aluksella on merihenkinen tunnelma. MS Polarlyksen kapasiteetti on 619 matkustajaa. 

Lue lisää »

Rakennusvuosi: 1996

Uudistettu: 2016

Pituus: 123 m

Bruttotonnit: 11 341 t

Matkustajia: 619

Henkilökuntaa: 70


Richard With

MS Richard With on nimetty Hurtigrutenin perustajan, kapteeni Richard Within mukaan. Alus valmistui vuonna 1993 – tasan sata vuotta ensimmäisestä Hurtigrutenin merimatkasta. Aluksen tunnelmaa luovat Harr'n perheen upeat taideteokset. Matkustajia alukselle mahtuu 590. Alus on käynyt läpi kattavan remontin vuoden 2018 lopulla. 

Lue lisää »

Rakennusvuosi: 1993

Uudistettu: 2018

Pituus: 121,8 m

Bruttotonnit: 11 205 t

Matkustajia: 590

Henkilökuntaa: 70


Spitsbergen

Hurtigrutenin uusin alus, moderni MS Spitsbergen, soveltuu liikkumaan parhaiten arktisissa vesissä. Ekologiselle alukselle on tärkeää parantaa jatkuvasti polttoaineensa kulutusta ja vähentää päästöjä. Helposti ohjattava alus pystyy liikkumaan hyvin lähellä rannikkoa, joten luonto on tällä aluksella entistä lähempänä. MS Spitsbergen sisätilat on myös kunnostettu kokonaisuudessaan, joten alus näyttää sisältä aivan yhtä tyylikkäältä kuin ulkoapäin. Alukselle mahtuu 320 matkustajaa. 


Lue lisää »

Rakennusvuosi: 2009

Uudistettu: 2016

Pituus: 98 m

Bruttotonnit: 7025 t

Matkustajia: 335

Henkilökuntaa: 80


Trollfjord

Moderni ja viihtyisä MS Trollfjord on saanut aivan omanlaisensa ulkonäön sisustuksessa käytetystä norjalaisesta puusta ja kivestä. Vuonna 2002 rakennetussa aluksessa on muun muassa näytteillä taidetta Hurtigrutenin vanhalta alukselta, MS Harald Jarlilta. Alukselle mahtuu 822 matkustajaa.

Lue lisää »

Rakennusvuosi: 2002

Uudistettu: -

Pituus: 136 m

Bruttotonnit: 16 140 t

Matkustajia: 822

Henkilökuntaa: 75


Vesterålen

MS Vesterålen on nimetty Hurtigrutenin ensimmäisen rannikkoristeilijän mukaan, joka teki ensimatkansa vuonna 1893. MS Vesterålen on moderni versio edeltäjästään; sitä on remontoitu kahteen otteeseen. Tunnelma aluksella on kuitenkin erilainen kuin muilla Hurtigrutenin laivoilla, sillä MS Vesterålen on rahtialus. Alus on yksi laivaston pienimmistä, joten sille mahtuu vain rajoitettu määrä matkustajia. 

Lue lisää »

Rakennusvuosi: 1983

Uudistettu: 1995

Pituus: 108 m

Bruttotonnit: 6261 t

Matkustajia: 516

Henkilökuntaa: 50Risteilyhinnat eivät sisällä palvelurahoja laivan henkilökunnalle. Palvelurahan suositeltu määrä vaihtelee varustamokohtaisesti (7-17 USD/hlö/vrk) riippuen valitusta hyttikategoriasta ja se summa lisätään automaattisesti matkustajien hyttitilille. Mikäli matkustaja ei ole tyytyväinen palvelutasoon voi tätä summaa käydä pienentämässä laivan vastaanotossa risteilyn aikana. Varustamokohtaiset suositukset ovat esillä online varausmoottorissa ”hintaan sisältyy” kohdassa.

Varaus vahvistuu maksamalla 10 % tai 30 % risteilyn hinnasta. Loppumaksu on suoritettava 65 vrk ennen matkan alkua Norjan rannikkoristeilyillä ja Explorer-risteilyillä 160 vrk ennen matkan alkua. Risteilyille, joiden lähtöpäivä on 31.3.2020 jälkeen ennakkomaksu on 20 % ja loppumaksu on suoritettava viimeistään 95 päivää ennen matkan alkua.


Hurtigrutenin risteilyalukset seilaavat päivittäin Norjan rannikkoa pitkin Bergenistä Kirkkoniemeen ja Kirkkoniemestä Bergeniin. Lue, mitä sinun tulee tietää ennen Norjan rannikkoristeilylle lähtöä!


Arktisilla risteilyillä seilataan maailman eristyneimmillä alueilla. Lue, mitä sinun tulee tietää ennen risteilylle lähtöä!


Hurtigruten on uudistanut matkustusluokkansa. Voit nyt valita risteilysi kolmesta eri vaihtoehdosta: Basicista, Selectista tai Platinumista!


Hurtigrutenin kanta-asiakasohjelma on nimeltään 1893 Ambassador. Jokainen yli 3 yön risteilyn tehnyt voi liittyä ohjelmaan ilmaiseksi. Kaikki kanta-asiakasedut on saatavilla myös Risteilykeskuksen kautta varattaessa.
Vuonojen Norja

Hurtigruten on ollut tärkeä osa Norjan rannikon elämää jo yli 120 vuoden ajan. Varustamon alukset lähtevät päivittäin merireitilleen Bergenistä pohjoiseen ja Kirkkoniemestä etelään. Reitti on pysynyt samana vuosien ajan ja sillä on yhä suuri merkitys rannikkoseudun yhteisöille. Mahtavat vuonot, UNESCOn maailmanperintökohteet, upea luonto ja eläimet ovat pääosassa tällä parin tuhannen kilometrin pituisella matkalla pitkin Norjan rannikkolinjaa.

 

Hurtigrutenin risteilyt vievät keskiyön auringon tai revontulten valaistessa useisiin satamiin, jotka eivät kuulu useiden muiden alusten risteilyreitteihin. Aluksesta purettavasta lastista matkustajat näkevät miten tärkeää varustamon toiminta on paikallisille asukkaille. Matkustaja voi räätälöidä reitistään juuri itselleen sopivan, sillä laivalle pääsee jokaisesta satamasta ja matkan voi päättää mihin tahansa reitin satamaan.

 

Risteilyt Norjan rannikolla tarjoavat jokaisena vuodenaikana omanlaisensa kokemuksen. Keväisin risteilyn aikana näkee esimerkiksi luonnon heräämistä ja muuttolintujen pesimäalueita. Kesällä aurinko paistaa vuorokauden ympäri ja antaa lisätunteja maisemien ihailuun. Syksyllä upeat ruskanvärit kaunistavat maisemia ja talvella puhdas lumi ja henkeäsalpaavat revontulet tekevät talvella risteilemisestä ikimuistoista.

 

Grönlanti, Huippuvuoret ja Etelämanner

Norjalaisia perinteitä noudattaen matkataan pitkälle horisontin toiselle puolelle: Huippuvuorille, Grönlantiin ja Etelämantereelle. Lisäksi tarjolla on mielenkiintoisia risteilyjä Atlantin ylitse, Brasilian rannikolle ja Chilen vuonoille.

 

Hurtigruten -varustamon arktisilla vesillä liikennöivät risteilyalukset on suunniteltu erityisesti napaseutujen oloihin. Kapteeni päättää aina turvallisimman matkareitin, joka riippuu säästä, tuulesta ja jääolosuhteista. Hurtigrutenin risteilyillä on mukana asiantuntijoita, jotka perehdyttävät matkustajat arktisten kohteiden oloihin, historiaan ja luontoon.

 

Jos Grönlanti ja Huippuvuoret ovat eksoottisia matkakohteita, tutkimusmatka Etelämantereelle on todellinen elämys. Etelämantereella näet eläimiä, joita kohtaa luonnossa harvoin missään muualla. Maisemat ovat henkeäsalpaavia, eikä vastaavaa voi kokea muualla. Hurtigruten on sitoutunut säilyttämään luontoa risteilemillään alueilla alkuperäisessä tilassa ja kiinnittävät suuresti huomioita ympäristötietouteen niin maalla kuin merelläkin. Hurtigrutenin Explorer-risteilyillä pääset kokemaan ja näkemään paikkoja, joissa harvat ovat käyneet.
  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!