Retket ja aktiviteetit

Retket maissa

Norjan rannikkoristeilyillä Hurtigruten tarjoaa mahdollisuuden osallistua yli 50 erilaiselle retkelle. Tarjotut retket vaihtelevat vuodenajan mukaan ja myös riippuen siitä, matkataanko etelästä pohjoiseen vai pohjoisesta etelään. Kaikilla retkillä on mukana asiantuntevat oppaat ohjeistamassa ja vastailemassa kysymyksiin.

Retkiä on tarjolla useita erilaisia. Valikoimasta löytyy esimerkiksi kaupunkikierroksia, huskysafareita, melontaa, patikointia, lintusafareita ja lumikelkkailua. Jokaisella retkellä on taatusti upeat maisemat. Retkiä voit varata ennen risteilyn alkua, tai halutessasi vasta laivalta. Osa retkistä, kuten valasretki, on mahdollista varata ainoastaan laivalta, kun ollaan aivan varmoja siitä, onko valaita on lähettyvillä.

Voit tutustua retkiohjelmiin täällä. Retket ja niiden sisältö riippuvat osallistujien vähimmäis- ja enimmäismääristä sekä säästä ja paikallisista olosuhteista.

 

Aktiviteetit laivoilla

Palvelut Hurtigrutenin aluksilla vaihtelevat. Osalta löytyy aurinkokansi ja uima-allas, osalta kirjasto ja poreamme. Tunnelma aluksilla on rauhallinen ja rento. Kaikilla aluksilla on loistavat puitteet maisemien ihailuun. Kannella tarjoillaan silloin tällöin paikallisia herkkuja, kuten kuningasrapuja, poronlihaa tai hilloja.

Kaikilla Hurtigrutenin tutkimusmatkaristeilyillä on mukana asiantunteva, huolella valittu tutkimusmatkatiimi. Risteilyjen aikana järjestetään luentoja, jotka perehdyttävät sinut tutkittavan alueen historiaan, biologiaan ja geologiaan. Tiimi vastaa mielellään myös mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin ja osallistuu matkustajien kanssa maihinnousuihin. Tutkimusmatkaristeilyillä järjestetään viihdyttävää ohjelmaa, kuten tervetulo- ja läksiäisjuhlat sekä muotinäytös. Laivalla on myös käytössä mukavia oleskelutiloja, sauna, poreallas ja kuntoiluhuone.