Esteettömät risteilyt

Varaa risteily

Risteilykeskus on myös esteettömän matkailun asiantuntija. Risteilykeskuksen kautta voit varata onnistuneen risteilyloman kaikille maailman merille myös silloin, kun sinulla on vamman tai sairauden vuoksi erityistarpeita. Suurin osa varustamoista on huomioinut erilaiset erityistarpeet monia yksityiskohtia myöten, ja eri tavoin liikkuvat tai aistivat ihmiset ovat risteilyillä tuttu näky.

Risteilyllä koet helposti kerralla monta kohdetta, sellaisiakin, joihin voi olla muuten vaikea esteettömästi matkustaa. Löydät sivuiltamme kattavasti tietoa eri varustamoiden esteettömyydestä sekä vinkkejä esteettömän risteilyloman suunnitteluun.

Esteettömät hytit varataan asiakaspalvelumme kautta (myynti@risteilykeskus.fi tai puh. 020 1441 810). Risteilyasiantuntijamme auttavat mielellään sopivimman risteilyn löytämisessä. Voit varata kauttamme omatoimisen risteilyn tai koko risteilypaketin sisältäen lennot, mahdollisen majoituksen ennen/jälkeen risteilyn ja kohdekuljetukset.

Risteilyt sopivat hyvin liikuntarajoitteisille

Risteilylomat sopivat erinomaisesti henkilöille, joilla on liikuntarajoitteita. Lähes kaikkien varustamoiden laivoille voi ottaa mukaan kaikenlaisia liikkumisen apuvälineitä.

Pääsääntöisesti lähes kaikilta laivoilta löytyy esteettömiä hyttejä ja yleisiä tiloja, joissa on helppoa liikkua pyörätuolin tai muiden apuvälineiden kanssa. Laiva- ja varustamokohtaisia eroja on kuitenkin olemassa, joten suosittelemme tutustumaan risteilyvarustamoiden tarjoamiin palveluihin ennen risteilyn varaamista.

 

Apuvälineet kuulo- ja näkövammaisille

Myös kuulo- ja näkövammaisille on tarjolla apuvälineitä useilla eri laivoilla. Kuulovammaiset voivat varata risteilyilleen muun muassa värinähälyttimiä, TTY-tekstipuhelimia ja induktiosilmukoita.

Useilta laivoilta löytyy pistekirjoituksella varusteltuja hissejä, kylttejä ja ruokalistoja. Opas- ja avustajakoirat ovat myös yleensä tervetulleita risteilylle.

 

Vinkit esteettömälle risteilylle

Olemme koonneet Vinkit-välilehdelle vinkkejä, joiden avulla esteettömästä risteilylomasta tulee mahdollisimman onnistunut. Olemme hyödyntäneet vinkkejä laatiessamme erityisesti liikuntarajoitteisten risteilymatkustajien omakohtaisia kokemuksia. Varustamot-välilehdeltä löydät tarkemmat tiedot eri varustamojen käytännöistä ja valmiudesta huomioida erilaiset erityistarpeet.

Varustamot

 • Azamara

  Azamara tarjoaa tyyliä ja laatua järkevällä hinnalla. Keskikokoiset laivat risteilevät mielenkiintoisia reittejä ympäri maailman. Azamaralla saa ison laivan palvelut pienemmässä koossa.

  Lue lisää: Azamara
 • Carnival Cruise Line

  Carnival Cruise Linen risteilyillä käy enemmän matkustajia kuin minkään muun varustamon aluksilla. Brittiläis-amerikkalaisen varustamon laivastoon kuuluu nykyään yli 20 risteilyalusta. Carnival Cruise Linesin risteilyt keskittyvät Pohjois-Amerikkaan ja Karibialle. Varustamon perustajan visio oli tarjota ylellisiä risteilylomia tavallisille ihmisille – risteilyt sopivat esimerkiksi hyvin lapsiperheille!

  Lue lisää: Carnival Cruise Line
 • Celebrity Cruises

  Celebrity Cruises on premium-tason varustamo, joka tarjoaa matkustajilleen ensiluokkaisia risteilykokemuksia. Kokemus syntyy korkeasta laatutasosta, tarkkaan harkitusta designista, tilavista hyteistä, erinomaisesta palvelutasosta ja kattavasta valikoimasta korkeatasoisia ravintoloita.

  Lue lisää: Celebrity Cruises
 • Holland America Line

  Ajattoman elegantti Holland America Line on kuljettanut ihmisiä merten yli jo 140 vuoden ajan. Nykyään varustamo on amerikkalaisomistuksessa, mutta risteilyaluksilla vaalitaan yhä hollantilaista menneisyyttä.

  Lue lisää: Holland America Line
 • MSC Cruises

  MSC Cruisesin filosofian mukaan aika pitäisi käyttää elämän iloista nauttimiseen läheisten ihmisten ympäröimänä. MSC Cruisesin risteilyillä jokaisesta hetkestä halutaan tehdä unohtumaton. Eurooppalaisen risteilyvarustamon laivastoon kuuluu yli 20 risteilyalusta.

  Lue lisää: MSC Cruises
 • Norwegian Cruise Line

  Norwegian Cruise Line kuvailee risteilyjään sanoilla "freestyle cruising". Varustamon vapaamuotoiset ja rennot risteilyt sopivat kaikenikäisille; voit unohtaa risteilyllä niin pukukoodit kuin ennakkoon päätetyt kattausajatkin!

  Lue lisää: Norwegian Cruise Line
 • Princess Cruises

  Princess Cruisesilla on maailmanlaajuisesti enemmän risteilykohteita kuin millään muulla varustamolla: risteilyalukset seilaavat muun muassa Välimerellä, Alaskassa, Australiassa, Karibialla ja Panaman kanavalla. Lemmenlaiva-televisiosarjasta tutuksi tulleet laivat tarjoavat valtavasti palveluja, mutta kuitenkin intiimin, pienempien laivojen, tunnelman.

  Lue lisää: Princess Cruises
 • Royal Caribbean

  Royal Caribbeanin risteilyalukset ovat maailman uusimpia ja innovatiivisimpia. Royal Caribbeanin aluksilla on muun muassa omat klubit lapsille ja nuorille, uima- ja porealtaita, kuntosali ja kylpylä, teatteri, kasino, luistinrata, ja suuri valikoima ravintoloita ja baareja.

  Lue lisää: Royal Caribbean

Vinkit

 • Risteilykeskuksen vinkit esteettömille risteilyille

  Olemme koonneet tälle sivulle vinkkejä, joiden avulla esteettömästä risteilylomasta tulee mahdollisimman onnistunut. Olemme hyödyntäneet vinkkejä laatiessamme erityisesti liikuntarajoitteisten risteilymatkustajien omakohtaisia kokemuksia. Varustamot-kohdasta löydät tarkemmat tiedot eri varustamojen käytännöistä ja valmiudesta huomioida erilaiset erityistarpeet.

  Lue lisää: Risteilykeskuksen vinkit esteettömille risteilyille