Erityistarpeet

Princess Cruises lanseerasi Princess AccessSM -esteettömyysohjelmansa jo vuonna 1992. Siitä lähtien varustamo on kehittänyt laivojensa esteettömyyttä, jotta kaikki voisivat nauttia onnistuneesta risteilylomasta kaikkialla maailmassa. Princess Cruisesin risteilyillä on runsaasti eri reittivaihtoehtoja.

 

Liikuntarajoitteiset

Laivojen yleiset tilat ovat esteettömiä ja laivoilla on helppo liikkua kaikilla apuvälineillä. Uusilla laivoilla esteettömyys on huomioitu vanhoja paremmin. Joillakin laivoilla ei pääse kaikille ulkokansille tai urheilukannelle. Princess Cruisesin omilla sivuilla on saatavana kaikkien laivojen kansikartat/kuvaukset (Deck Plans), joissa on merkitty tai sanoin kuvattu jokaisen kannen esteettömyys. Uusilla laivoilla esteetön wc on yleensä tavallisten wc-tilojen yhteydessä ja eri puolilla laivaa sijaitsevat lukuisat hissit ovat tilavia. Vanhemmilla laivoilla esteettömiä wc-tiloja ja hissejä on rajoitetummin. Allasnostin on lähes kaikissa laivoissa yleensä yhteen uima-altaaseen ja yhteen porealtaaseen.

Princess Cruises haluaa etukäteen tietää mukaan tulevat apuvälineet, mahdollisen pyörätuolin mitat ja painon sekä pyörätuolin ja käyttäjän yhteispainon. Sähköpyörätuolista/sähkömoposta tulee ilmoittaa myös akkutyyppi. Valmistauduthan kertomaan nämä tiedot varausta tehdessäsi. Tiedot toivotaan viimeistään 60 päivää ennen risteilyä.

Princess Cruisesin kaikilla laivoilla on saatavana esteettömiä hyttejä (suurimmalla osalla kaikissa eri hyttiluokissa). Laivasta riippuen hyttejä on 20-38. Sisähyttejä, ulkohyttejä ja parvekehyttejä löytyy kaikilta laivoilta, minisviittejä ja sviittejä suurimmasta osasta. Hyttejä on 2-4 hengelle. Esteettömät hytit ovat tavallisia hyttejä selvästi tilavampia ja niissä mahtuu hyvin liikkumaan pyörätuolilla. Kylpyhuone on niin ikään tilava. Wc-istuin on usein hieman korotettu ja lavuaari madallettu. Suihkussa on seinästä taittuva istuin.

Huomioithan, että yhdysvaltalaiseen tapaan tukikaide on useimmissa laivoissa wc-istuimen takana ja toisella sivulla, ei molemmilla sivuilla. Parvekkeellisissa hyteissä myös pääsy parvekkeelle on esteetön. Hyteissä on aina kokolattiamatto.

 

Kuulovammaiset

Laivojen teattereihin on asennettu kuulolaitteiden kanssa yhteen sopivat infrapunalaitteistot. Hyttiin on pyynnöstä saatavilla puhelimen äänen vahvistaja, visuaalinen palohälytin, värinäovikello, tekstipuhelin ja muita vastaavia laitteita. Hytin elokuvissa on tekstitys.

 

Näkövammaiset

Princess Cruisesin laivojen hissit on varustettu pistekirjoituksella. Kirjastoissa on saatavilla äänikirjoja. Ruokalistoja tai muuta materiaalia ei ole saatavana pistekirjoituksella.

 

Dialyysi

Princess Cruises kehoittaa dialyysia tarvitsevia asiakkaita harkitsemaan tarkkaan risteilylle lähtemistä, mutta toivottaa omalla riskillä tervetulleeksi niin peritoneaalista kuin hemodialyysiä tarvitsevat asiakkaat. Ennen matkaan lähtöä tulisi kuitenkin konsultoida hoitavaa lääkäriä ja tilan tulisi olla stabiili vähintään 12 kuukautta ennen risteilyä. Laivan sairaanhoitomahdollisuudet ovat rajalliset ja tarjoavat lähinnä ensiapua. Laivalla ei työskentele erikoisalojen lääkäreitä, eikä siellä ole dialyysilaitteita. Dialyysipotilaalla tulisi olla mukana lääkärintodistus, lista käytössä olevista lääkkeistä ja mahdollisista allergioista. Asiakkaan täytyy itse huolehtia kaikista dialyysiin liittyvistä järjestelyistä, oli kyseessä sitten laivalle tulevat itsehoitolaitteet tai maissa tehtävä dialyysihoito.

 

Lisähappi

Ota meihin yhteyttä, mikäli tarvitset lisähappea laivalla ollessasi. Lisähapen tuonti täytyy hyväksyttää Princess Cruisesin Lääketieteen osastolla. Lisähapen tuontia varten tarvitaan lääkärintodistus ja tarkat tiedot lisähapen tuottajasta.

Lisätietoa Princess Cruisesin tarjoamista palveluista ja ilmoitusvaatimuksista risteilyvarustamon englanninkielisiltä sivuilta. Autamme sinua mielellämme kaikissa erityistarpeisiin liittyvissä kysymyksissä.