Juneau

Varaa risteily

Juneau on Alaskan osavaltion pääkaupunki, jossa asuu vakituisesti noin 32 000 asukasta. Juneau sijaitsee lännessä korkeiden vuorten ja suurten jäätiköiden saartamana ja idässä Gastineaun kanaalin kainalossa.

Juneaun historia alkaa 1880-luvulta. Joe Juneau ja hänen matkatoverinsa Richard Harris onnistuivat löytämään kultahippuja kivistä silloisen Gold Creekin alueelta – myöhemmin alue nimettiin Joe Juneaun mukaan. Sana kultalöydöstä lähti kiertämään ja kantautui aina itärannikolle saakka; kultakuumeen sanotaankin alkaneen tästä löydöstä!

Kun rikas kaivoksen omistaja Kaliforniasta kuuli Joe Juneaun löydöksestä, päätti hän pystyttään kaupunkiin ajan suurimman ja nykyaikaisimman kulta- ja malmilouhimon vuonna 1881. Treadwell Mining Co. työllisti parhaimmillaan 2 000 miestä, ja oli toiminnassa yötä päivää ilman taukoja. Kaupunki alkoi kasvaa perheiden muuttaessa Juneauhun kaivosmiesten mukana; pian alueelle tarvittiin koulu, kauppoja ja muita arkeen liittyviä palveluita. Juneausta tuli Alaskan vaurain kaupunki, jonka vuoksi se peri pääkaupungin arvon Sitkalta vuonna 1906. Virallisesti siitä tuli pääkaupunki vuonna 1959 kun Alaska liitettiin Yhdysvaltojen osavaltioksi. Samalla myös osavaltion hallinto asettui Juneauhun.

Juneau on edelleen ympäri vuoden toimiva kaupunki, koska hallinto- ja valtionvirat ovat keskittyneet kaupunkiin. Tämän vuoksi se ei ole yhtä riippuvainen turismista kuin toiset Länsi-Alaskan kaupungit. Risteilylaivat pysähtyvät aivan keskustan tuntumaan, kauppojen, ravintoloiden ja taidegallerioiden läheisyyteen.

Juneaun kuuluisin nähtävyys on Mendenhallin jäätikkö. Paikallisessa sanonnassa ”sinne kannattaa mennä ennen kuin se sulaa” on totuuden hiven; jäätikön reunama on vetäytynyt huomattavasti vuosien saatossa. Jäätikkö sijaitsee vain noin puolen tunnin matkan päässä kaupungista. Kannattaa myös hypätä Mt. Roberts Tramwayn köysiradan kyytiin, joka vie sinut yläilmoihin vuoren huipulle. Huipulla sinua odottavat upeat maisemat ja kahvila..

Erityisen suosittua on myös lähteä retkelle Juneaun upeaan luontoon, kokeilla kullanhuuhdontaa tai eläytyä kultakaivosajan historiaan. Voit myös lähteä koiravaljakkoajelulle tai käydä muuten vaan tervehtimässä kesälomailevia hauvoja. Juneaussa päivä täyttyy nopeasti tekemisestä!

Varaa Juneaun risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain

Galleria