Istanbul

Varaa risteily

 

Vilkas Istanbul on maailman ainoa kahdella maanosalla sijaitseva kaupunki. Mystinen itä ja moderni länsi sekoittuvat kaupungissa vaivattomasti ja antavatkin Istanbulille täysin omanlaisen leimansa. Eksoottiset basaarit, upeasti koristellut moskeijat, historialliset palatsit ja erilaiset musiikki- ja taidetapahtumat tekevät Istanbulista yhden suosituimmista Euroopan kaupunkikohteista!

Hagia Sofian kirkko ja Sininen moskeija ovat Istanbulin merkittävimpiä nähtävyyksiä – eivätkä turhaan. 500-luvulta peräisin oleva Hagia Sofia on ehtinyt toimia sekä kristittyjen että muslimien rukouspaikkana. Nykyään se toimii museona. Turkin kansallismoskeijaksi nimetty Sininen moskeija on silmiä hivelevän kaunis. Myös Unescon maailmanperintökohde Topkapin palatsi on vierailun arvoinen – neljästä sisäpihasta muodostuneella alueella on asunut aikoinaan tuhansia naisia ja eunukkeja sulttaanin lisäksi.

 

Liikkuminen ja etäisyydet

Istanbulin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee noin 24 kilometrin päässä Istanbulin keskustasta. Keskustaan pääse helpoiten taksilla, bussilla tai metrolla. Taksimatka lentokentältä Istanbulin satamaan kestää noin 30–45 minuuttia (n. 25 km) ja maksaa noin 25 euroa. Istanbulin keskustassa on helpointa liikkua metrolla, raitiovaunulla tai bussilla.

Satama

Risteilyalukset pysähtyvät Yolcu Salonun terminaalissa, joka sijaitsee Istanbulin satama-alueella. Satamassa on kahviloita, taksiasema sekä useita myymälöitä. Satamasta pääsee raitiovaunulla mm. Sultanahmetiin ja vanhaan kaupunkiin. Alueelta löytyy useita historiallisia nähtävyyksiä kuten Topkapin palatsi ja Sininen moskeija.

Varaa Istanbulin risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain

Galleria