Nizza

Varaa risteily

Menneinä aikoina Ranskan Riviera tunnettiin miljonäärien huvittelukeskuksena. Myös useat taiteilijat, kuten Monet, Matisse, Chagall ja Picasso, ovat ylistäneet Rivieraa mestariteoksissaan. Nykyään elämää sykkivä Nizza on Ranskan viidenneksi suurin kaupunki ja Rivieran epävirallinen pääkaupunki. Nizzan kaunis vanha kaupunki on vain lyhyen kävelymatkan päässä tunnetulta rantabulevardilta, Promenade des Anglaisilta. Rantabulevardi on saanut nimensä englantilaisilta lomanviettäjiltä, jotka maksoivat rantaa pitkin kulkevan polun levennystyöt. Viisi kilometriä pitkällä bulevardilla voi rullaluistella, pyöräillä, kävellä tai pysähtyä istuskelemaan ja nauttimaan merimaisemista. Kadun varrelta löytyvät Nizzan yleinen uimaranta sekä hotellien omat rannat.

Nizzan vanha kaupunki alkaa aivan lähellä rantakatua sijaitsevan kukka- ja vihannestorin (Cours Saleya) takaa. Vanha kaupunki on Nizzaa aidoimmillaan. Sieltä löytyvät mm. viehättävät pienet kaupat ja monet kirkot.

Etäisyydet & liikkuminen

Nice-Côte d’Azurin lentoasema sijaitsee 7 kilometriä kaupungin ulkopuolella. Lentokenttäbussi kulkee 20 minuutin välein. Samalla lipulla voit matkustaa koko päivän Nizzassa. Taksien hinnat vaihtelevat, mutta päivitetyn listan voi tarkistaa lentokentän nettisivuilta. Kaupungissa helpointa on liikkua bussilla tai raitiovaunulla.

Satama

Isot risteilyalukset pysähtyvät Villefranchen satamassa noin 10 kilometrin päässä Nizzasta. Satama sijaitsee Villefranche-sur-Merin kauniissa kalastajakylässä. Nizzasta kulkee junia ja busseja Villefranche-sur-Meriin. Matka kestää noin 40 minuuttia.

Varaa Nizzan risteilyt

Varaa risteilyt varustamoittain