Rein

Varaa risteily

Rein on yksi Euroopan pisimmistä joista. Se ulottuu aina Sveitsin Alpeilta Alankomaiden Rotterdamiin saakka, missä se laskee Pohjanmereen. 1 230 kilometrin matkalle mahtuu monenlaista nähtävää ja koettavaa. Vaikka Rein mielletään usein yksinomaan saksalaiseksi joeksi, sen varrella sijaitsevat myös Sveitsi, Liechtenstein, Itävalta, Ranska sekä Alankomaat. Näe historiaa huokuvat linnat, vehreät viinitarhat ja tarunomaiset keskiaikaiset kylät, jotka värittävät kiehtovan joen törmiä.

Varaa risteily Reinille

Tutustu Reiniin

Ylä-Rein

Basel – Bingen am Rhein

Reinin alkulähteet sijaitsevat Sveitsin Alpeilla, mutta joen purjehduskelpoinen osuus alkaa vasta Baselissa. Jokiosuutta Baselista Bingeniin kutsutaan nimellä Ylä-Rein. Tärkeimpiä kohteita ovat Baselin lisäksi Strasbourg, Heidelberg ja Mannheim. Monet Reinin jokiristeilyistä alkavat tai päättyvät juurikin Baseliin. Tällä jokiosuudella voit kokea muun muassa Münsterin katedraalin Baselissa, Strasbourgin keskiaikaisen kaupungin värikkäät katot tai ”neliökaupunki” Mannheimin.

Romanttinen Rein

Bingen am Rhein – Bonn

Jokiosuus Bingenin ja Bonnin välillä on ehkäpä Reinin tunnetuin. Tärkeimpiä kohteita ovat Koblenz, Mainz ja Rüdesheim. Reinin rotko (jokiosuus Bingenistä Koblenziin) löytyy UNESCO:n maailmanperintökohteiden listalta. Alue on erityisen tunnettu myyttisestä Loreley-kalliosta ja keskiaikaisista linnoista ja linnoituksista, joita löytyy jokiosuudelta yli 40. Monet jokivarren linnoista ovat erinomaisessa kunnossa, ja osa niistä onkin remontoitu hotelleiksi. Keski-Reinin eteläisempi osuus Koblenzista Bonniin puolestaan tunnetaan Lohikäärmekalliostaan ja Burg Drachenfelsin raunioista sen huipulla. Kallion nimi juontaa juurensa saksalaiseen Nibelungein laulu –eepokseen, jossa Siegfried surmaa kalliolla lohikäärmeen tehdäkseen itsensä haavoittumattomaksi. Keski-Reinin kahta jokiosuutta kutsutaan osuvasti yhteisnimellä Romanttinen Rein.

Ala-Rein ja Reinin suisto

Bonn – Pohjanmeri

Bonnista Rein jatkaa Saksan halki kohti Amsterdamia ja lopulta Pohjanmerta. Alankomaissa joki haarautuu Euroopan suurimmaksi suistoalueeksi. Ala-Reinin tärkeimpiä kohteita ovat Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Düsseldorf ja Köln. Näe maailman kolmanneksi korkein kirkko; Kölnin tuomiokirkko, kävele pitkin Düsseldorfin Rein-promenadia, vieraile Antwerpenin timanttimuseossa tai ihastele Amsterdamin kanaaleja ja kukkaloistoa.