Seine

Varaa risteily

Hiljakseen virtaava Seine on Ranskan toiseksi pisin joki, ja yksi maan merkittävimmistä vesiväylistä. Jokiristeily Seinellä tarjoaa elämyksiä joka makuun. Jokilaivat kulkevat romanttisesta Pariisista halki laventelipeltojen ja viinitarhojen aina Honfleurin satamakaupunkiin, jonka lähettyvillä joki laskee Englannin kanaaliin. Joen rannat huokuvat historiaa, romantiikkaa ja kulinaarisia elämyksiä. Niin Jeanne d’Arc, Rikhard Leijonamieli kuin Claude Monet’kin ovat jättäneet jälkensä jokivarren värikkääseen menneisyyteen.

Varaa risteily Seinelle

Tutustu Seineen

Traversée de Paris ja Ala-Seine

Pariisi – Rouen

Useimmat Seinen risteilyistä alkavat rakkauden kaupungista Pariisista. Kaupunki on pullollaan nähtävää ja tehtävää, ja sen koluamiseen voisikin käyttää useita päiviä. Pariisin vesiväylä, Traversée de Paris, on 13 kilometrin mittainen jokiosuus Ranskan pääkaupungin halki. Seinen rannat Pariisissa ovat kuuluneet UNESCO:n maailmanperintökohteiden joukkoon vuodesta 1991. Monet Pariisin nähtävyyksistä sijaitsevat aivan joen tuntumassa. Pariisista Seine jatkaa itään kohti Givernyä. Taidemaalari Claude Monet asui Givernyssä 43 vuotta, mikä yhä tänäkin päivänä houkuttelee taiteen ystäviä ja muitakin uteliaita vierailemaan hänen vanhassa kotitalossaan ja sen puutarhassa. Les Andelysissä turisteja vetää puoleensa Château Gaillardin keskiaikainen linnoitus. Rikhard Leijonamielen rakennuttamasta linnoituksesta on nykypäivänä jäljellä enää vain rauniot, mutta se on edelleen näkemisen arvoinen kohde.

Seine-Maritime

Rouen – Englannin kanaali

Normandian historiallinen pääkaupunki Rouen tunnetaan sadan kellotornin kaupunkina. Ranskan kansallissankari Jeanne d’Arc poltettiin roviolla kaupungin Place du Vieux Marché aukiolla ja legendan mukaan hänen tuhkansa siroteltiin Seineen. Rouenista joki mutkittelee halki hedelmätarhojen ja peltojen kohti Caudebec-en-Caux’n keskiaikaista kaupunkia. Kaupungin merkittävin nähtävyys on myöhäisgoottilainen kirkko, Église Notre Dame. Caudebecista lähtee usein retkiä Normandian maihinnousun maisemiin ja Jumièges’n benediktiiniluostarin raunioille. Englannin kanaalia lähestyttäessä Seine levenee suistoalueeksi, joka kuhisee kauppa- ja kuljetuslaivoja. Suiston etelärannikolla sijaitsee Honfleurin kalastajakaupunki. Toisen maailmansodan pommituksilta säästynyt kaupunki huokuu historiaa mukulakivikatuineen ja kapeine keskiaikaisine asuintaloineen.