Hyvä asiakkaamme, huomioittehan, että asiakaspalvelumme on suljettuna juhannusaattona 21.6.

Tonava

Varaa risteily

Napoleonin sanoin Euroopan jokien kuningatar Tonava virtaa halki kymmenen maan aina Saksan Schwarzwaldista Romanian Sulinan kautta Mustaanmereen. Euroopan suurista joista Tonava on ainoa, joka virtaa lännestä itään. Jokea reunustavat koskemattomat kansallispuistot, keskiaikaiset linnat, kuuluisat luostarit ja kukoistavat viinitarhat. Matkan varrelle mahtuu niin kuhisevia pääkaupunkeja kuin uneliaita pikkukyliäkin.

Varaa risteily Tonavalle

Tutustu Tonavaan

Mainin–Tonavan kanava ja Ylä-Tonava

Bamberg – Devín Gate

Tonava yhdistyy pohjoisessa Reinin sivujokeen Mainiin. Tätä jokiosuutta Bambergista Kelheimiin kutsutaan Mainin-Tonavan kanavaksi. Kanavan tärkein kohde on Nürnberg. Suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee kaupungin muurien sisäpuolella, mistä ne on helppo löytää jalkaisin. Tonavan varsinainen purjehdittava osuus alkaa Saksan Regensburgista, joka on jokivarren kaupungeista huomattavasti vanhin. Monet Tonavan jokiristeilyistä alkavat kuitenkin hieman pidemmältä, Passausta, jota joskus nimitetään Tonavan Venetsiaksi. Tonavan eteläisin osuus jatkaa Saksan läpi aina Slovakian ja Itävallan rajalla sijaitsevalle Devín Gatelle. Ylä-Tonavan tärkeimpiä kohteita ovat Passau, Wien ja Melk. Näe koristeellinen Pyhän Tapanin tuomiokirkko Passaussa, UNESCO:n maailmanperintökohde Wachaun jokilaakso, Melkin benediktiiniluostari sekä Itävallan pääkaupunki Wien ja sen hurmaavat kahvilat.

Keski-Tonava

Devín Gate – Rautaportti

Keski-Tonava kulkee halki Euroopan sydämessä sijaitsevan Bratislavan kohti Rautaporttia. Tämä dramaattinen rotko Karpaattien vuoristossa erottaa jokiosuuden Ala-Tonavasta. Joen keskimmäisen osuuden tärkeimpiä kohteita ovat Slovakian pääkaupungin lisäksi Esztergom ja Budapest Unkarissa sekä Serbian pääkaupunki Belgrad. Esztergomissa Tonava erottaa Unkarin naapurimaastaan Slovakiasta. Joen oikealla törmällä kohoaa uusklassinen basilika, joka on Euroopan kolmanneksi suurin kirkkorakennus.

Budapestissa Tonava halkaisee kaupungin kahtia Budaan ja Pestiin, ja jokilaivalla pääsee kätevästi suoraan kaupungin ytimeen. Yksi Budapestin hulppeimmista nähtävyyksistä on aivan joen rannalla sijaitseva valtava parlamenttitalo. Ennen Rautaportille saapumista ohitetaan vielä Belgrad. Karpaattien altaan reunalla sijaitseva entisen Jugoslavian pääkaupunki huokuu historiaa. Yksi ehdottomista kohokohdista on kaupungin keskiaikainen linnoitus. Rautaportin kanjonialue johtaa kohti Ala-Tonavaa ja lopulta Tonavan suistoaluetta.

Ala-Tonava ja Tonavan suisto

Rautaportti – Mustameri

Vaikka jokiristeilyt keskittyvätkin usein Tonavan kahteen pohjoisempaan osuuteen, on myös mahdollista seilata aina Mustallemerelle saakka. Ala-Tonavan tärkeimpiä kohteita ovat Ruse ja Bukarest sekä Tonavan suistoalue. Ruse on Bulgarian suurin jokisatama. Jo Antiikin Rooman aikaan kauppiaat pysähtyivät kaupungissa matkalla Konstantinopoliin. Rusen kohokohtiin kuuluvat Basarbovon vuoristoluostari ja historiallinen vanhakaupunki. Bukarest ei varsinaisesti sijaitse Tonavan varrella, mutta on silti vierailun väärti. Romanian pääkaupunki sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Rusesta. Yksi ehdottomasti näkemisen arvoisista kohteista on Romanian massiivinen parlamenttitalo, joka on maailman toiseksi suurin hallintorakennus Yhdysvaltojen Pentagonin jälkeen.