Norjan rannikko etelästä pohjoiseen

Reitti

Bergen – Kirkkoniemi

Pohjoiseen suuntautuvalla matkalla Bergenistä Kirkkoniemeen vierailet joillakin maailman kauneimmista vuonoista, ylität napapiirin ja purjehdit päiväsaikaan Nordkapin ylätasangon ympäri, aivan Euroopan huipulla.

Risteilyajankohta: 7 päivää, ympäri vuoden

alk. 940 €/hlö

Varaa

Matkaohjelma

Risteilyn hintaan ei sisälly lentoja eikä mahdollisia hotellimajoituksia ennen ja/tai jälkeen risteilyn. Autamme teitä mielellämme lento- ja hotellivarauksissa. Pyydä tarjous asiakaspalvelustamme!

 • PÄIVÄ 1

  Matka alkaa Länsi-Norjan pääkaupungista Bergenistä, missä sijaitsee Unescon maailmanperintökohde Bryggen värikkäine makasiineineen. Nouse köysirata Fløibanenilla jollekin näköalapaikoista, maistele kalamarkkinoiden mereneläviä tai kävele kapeilla kaduilla ja vilkkaan sataman laitureilla. Bergen on sekä portti Norjan vuonoille että rannikkoseikkailusi alku!

  Satamat: Bergen

 • PÄIVÄ 2

  Kun olet viettänyt ensimmäisen yön laivalla, voit aloittaa päiväsi vilkuttamalla Havila Voyagesin päämajalle Torvikin edustalla. Ålesund on tunnettu jugendarkkitehtuuristaan kauniine tiilitaloineen ja varastorakennuksineen. Kesällä voit jatkaa matkaa Unescon maailmanperintökohteeseen Geirangerin vuonoon, jossa on jyrkkiä vuorenrinteitä ja dramaattisia vesiputouksia.

  Satamat: Florø, Måløy, Torvik, Ålesund, Geiranger/Hjørundfjorden*, Ålesund, Molde

  *Geirangerissa vieraillaan kesäkaudella 1.6.–31.8. ja Hjørundfjordenissa/Urkessa vieraillaan talvikaudella 1.9.–31.10.

 • PÄIVÄ 3

  On aamu, kun rantaudumme Trondheimin historialliseen kaupunkiin, joka perustettiin yli tuhat vuotta sitten. Nidarosin tuomiokirkko on kaupungin maamerkki; se on Norjan kansallispyhäkkö ja yksi Pohjois-Euroopan suurimmista tuomiokirkoista. Vierailun jälkeen matka jatkuu vuonoon, runsaaseen saaristoon ja suuntaa kohti Pohjois-Norjaa.

  Satamat: Kristiansund, Trondheim, Rørvik

 • PÄIVÄ 4

  Tällä osuudella juhlistamme napapiirin ylittämistä seremonialla, ja jatkamme matkaa arktisille alueille. Tämä tarkoittaa kesällä keskiyön aurinkoa, kun taas talvipäivät ovat vain asteen verran vähemmän pimeitä kuin yö, ja iltaisin on mahdollista nähdä revontulia. Luonto on vaikuttava Pohjois-Skandinavian suurimman jäätikön, maailman voimakkaimman vuorovesivirran ja majesteettisen merikotkan kohtaamisten myötä. Illalla odottavat Lofoottien kalastajakylät, jylhät vuoret ja viikingit.

  Satamat: Brønnøysund, Sandnessjøen, Nesna, Ørnes, Bodø, Stamsund, Svolvær

 • PÄIVÄ 5

  Matka jatkuu kapeiden vuonojen ja villien vuorten ohi Tromssaan, joka on metsästyksen ja kalastuksen, napapiiriretkien ja rohkeuden leimaama kaupunki. Nyt olet saapunut myös saamelaisten, Norjan alkuperäiskansan, maahan. Saamelaisten ja heidän porojensa tapaaminen sekä saamelaiskulttuurista kuuleminen on ainutlaatuinen kokemus, jonka tulet muistamaan.

  Satamat: Stokmarknes, Sortland, Risøyhamn, Harstad, Finnsnes, Tromssa, Skjervøy

 • PÄIVÄ 6

  Nyt olemme niin kaukana pohjoisessa kuin Norjan rannikolla pääsee. Vierailu Nordkapissa on monille Norjan rannikolla tehtävien matkojen kohokohta ja päämäärä. Täällä ylhäällä pohjoisessa luonto on karuimmillaan, mutta paljaiden tasankojen ja jylhien kallioiden välissä ihmiset sinnittelevät ja niittävät luonnon antimia. Sinulla on myös mahdollisuus maistaa saalista. Maistuisiko vaikkapa kuningasrapu?

  Satamat: Hammerfest, Havøysund, Honningsvåg, Kjøllefjord, Mehamn, Berlevåg

 • PÄIVÄ 7

  Merimatka päättyy niin pitkälle itään kuin voit Havilan risteilyaluksella mennä. Venäjän raja on vain muutaman kilometrin päässä, ja Kirkkoniemen tienviitat ovat norjaksi ja venäjäksi. Voit mennä rajalle asti jollakin varustamon retkillä, tai miten olisi vierailu Snowhotelliin, jossa kaikki on tehty jäästä ja lumesta?

  Satamat: Båtsfjord, Vardø, Vadsø, Kirkkoniemi

Hytit

Sisähytti

Sisähytit ilman ikkunaa ovat 2-4 hengelle, ja ne ovat kooltaan noin 10-18 m². Hyteissä on kerrosvuode. Hyttien varusteluun kuuluu lisäksi vaatekaappi, TV, oma kylpyhuone suihkulla, sohva, hiustenkuivaaja, teen ja kahvin valmistusvälineet sekä ilmainen wifi. Laivalla on myös tarjolla esteettömiä Accessible Interior -sisähyttejä, jotka ovat suurempia ja niissä on esteettömät kylpyhuoneet.

Seaview Superior -ulkohytti

Seaview Superior -hytit ovat keskimäärin 15 m²:n kokoisia, ja niissä on ikkuna merinäkymällä. Valittavana on hyttejä enintään kahdelle hengelle, joissa on parivuode tai kaksi erillistä vuodetta sekä sohva. Saatavilla on myös neljälle hengelle hyttejä, joissa on parisänky ja vuodesohva.

Saatavilla on myös esteettömiä Seaview Accessible -hyttejä, jotka ovat keskimäärin 20 m²:n kokoisia. Niissä on tilavammat kylpyhuoneet ja parisängyn lisäksi sohva.

Kaikissa hyteissä on suuri vaatekaappi, työpöytä, erillinen kylpyhuone suihkulla, TV, jääkaappi, hiustenkuivaaja, teen ja kahvin valmistusvälineet sekä ilmainen wifi.

Seaview Deluxe -ulkohytti

Seaview Deluxe on tilava 30 m² ulkohytti, jotka sijaitsevat kannen 7 etuosassa ja kannella 5 laivan perässä. Hytit ovat 2-4 matkustajalle ja niissä on merinäköala. Hytissä on yksi parisänky, sohva tai vuodesohva, sohvapöytä, työpöytä tuolilla, jääkaappi, hiustenkuivaaja, teen ja kahvin valmistusvälineet ja ilmainen wifi.

Panoramic-ulkohytti

Nämä hytit sijaitsevat kannella 7 aluksen keulassa, ja niissä on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat. Katsot ulos siihen suuntaan, mihin laiva seilaa, ja tunnet olevasi kuin kippari ruorissa. Tarjolla on Panoramic Deluxe -hyttejä, jotka sijaitsevat laivan keulassa kulmassa sekä Panoramic Superior -hyttejä, jotka sijaitsevat laivan keulassa keskellä. Hytit ovat kooltaan noin 30 m². Hytit ovat kahdelle matkustajalle, ja niissä on oleskelualue jossa on pöytä, työpöytä tuoleineen, jääkaappi, hiustenkuivaaja, teen ja kahvin valmistusvälineet ja ilmainen wifi.

Deluxe-parvekehytti

Deluxe-parvekehytit ovat 2-4 matkustajalle ja keskimäärin kooltaan 21,5 m². Ne sijaitsevat ylemmillä kansilla, niissä on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja oma noin 6 neliömetrin parveke. Hyteissä on myös suuri vaatekaappi, työpöytä, erillinen kylpyhuone suihkulla, TV, jääkaappi, hiustenkuivaaja, teen ja kahvin valmistusvälineet sekä ilmainen wifi. Tarjolla on myös esteettömiä parvekehyttejä, joissa on suuremmat kylpyhuoneet.

Juniorsviitti

Juniorsviitit ovat kooltaan noin 22–25 m² ja ne ovat jopa neljälle matkustajalle. Sviitissä tila on jaettu seinällä, jossa on kääntyvä televisio, joten voit katsella televisiota sekä olohuoneesta että sängystä – ellet halua katsella näkymää lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista.

Juniorsviiteissä on yksityinen parveke (noin 6–9 m²), lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, queen size -kokoinen parisänky, kääntyvä TV, lepotuoli, vuodesohva ja pöytä, työpöytä ja tuoli, kaksi vaatekaappia, minibaari, hiustenkuivaaja, kahvinkeitin sekä kylpytakki ja -tossut. Hytin hintaan sisältyy myös tervetuliaispaketti naposteltavineen, pääsy aamiaiselle Hildring-ravintolaan ja ilmainen wifi.

Lighthouse-sviitti

Lighthouse-sviittejä on vain kaksi kullakin laivalla. Lighthouse-sviitit ovat koko laivan hienoimpia hyttejä. Vuodevaatteiden laatu on muita hyttejä parempi. Sänky on leveämpi, parempi ja huonekalut ovat huippulaadukkaat.

Olohuoneessa on sekä oleskelualue että ruokailutila ja suuri sohva television edessä. Kylpyhuoneessa on suihku ja kylpyamme. Omalla parvekkeella on poreamme, jossa voit levätä ja nauttia tähtitaivaasta, revontulista tai keskiyön auringosta.

Tervetuliaispaketti naposteltavineen odottaa sinua, kun nouset kyytiin. Lighthouse-sviitin asiakkaat pääsevät nauttimaan sekä aamiaisesta että lounaasta Hildring-ravintolassa. Huonepalvelutilauksista ei myöskään veloiteta toimitusmaksua.

Lighthouse-sviitit ovat kooltaan 45 m² ja niihin sisältyy yksityinen parveke (15 m²) porealtaalla, extraleveä parivuode, oma kylpyhuone suihkulla ja ammeella, kylpytakki ja tossut, ainutlaatuinen sisustus, ruokailuhuone, iso sohva, istuskelualue, hiustenkuivaaja, tee ja kahvi, ilmainen wifi ja useita USB-portteja.

Hintaan sisältyy

Huomaathan, että vuonoristeilyiden hinnat ovat dynaamisia ja vaihtelevat kysynnän sekä laivan kapasiteetin mukaan. Talvikauden risteilyhinnat lähtevät noin 940 eurosta henkilöä kohden, kesäkauden risteilyt noin 1 450 eurosta henkilöä kohden. Saat päivän hinnan asiakaspalvelustamme!

Hintaan sisältyy

 • Majoitus valitussa hyttiluokassa (hyttinumeron valinta lisämaksusta)
 • À la carte -ruokailut laivalla (aamiainen, lounas ja illallinen)
 • Valikoitu pikkupurtava laivan Havly-kahvilassa (hintaan kuuluvat tuotteet merkitty menuun)
 • Kahvi ja tee koko risteilyn ajan
 • WiFi-yhteys laivalla
 • Laivan saunojen ja poreammeiden käyttö

Lisämaksusta

 • Lennot
 • Mahdolliset hotellimajoitukset ennen ja/tai jälkeen risteilyn
 • Kuljetukset laivalle
 • Hyttinumeron valinta (hintaan 250 NOK per yö)
 • Varustamon retket (kts. Lisätietoa-välilehti)
 • Juomapaketit (kts. Lisätietoa-välilehti)

Lisätietoa

Aikataulut

Lisätietoa laivojen aikataulusta löydät englanniksi täältä.

Retket

Löydät listan varustamon järjestämistä retkistä ja niiden hinnoista täältä. Retket on jaoteltu kolmeen eri tasoon retken vaativuuden mukaan.

Taso 1 – Sopii kaikille*

Tämän tason retket eivät ole fyysisesti vaativia, ja retkillä kuljetaan usein autolla tai muulla kulkuvälineellä.

*Mikäli sinulla on liikuntarajoitteita, tarkistathan retkien esteettömyyden aina erikseen. 

Taso 2 – Sopii lähes kaikille

Retket vaativat kohtalaisen hyvää liikuntakykyä, ja sopivat lähes kaikille. Retket sisältävät helposti liikuttavaa maastoa ilman suurempia haasteita.

Taso 3 – Vaatii keskitason fyysistä kuntoa

Nämä retket eivät sovellu liikuntarajoitteisille. Maasto voi olla epätasaista ja jyrkkää. Retkille saatetaan ottaa mukaan varusteita, jotka kukin osallistuja kantaa itse. Ajoneuvojen, kuten moottorikelkkojen, kelkkojen ja mönkijöiden ajamiseen vaaditaan normaalia näkökykyä ja kuuloa. Vaaditaan myös tiettyä liikunta- ja reagointikykyä.

Lista on päivitetty 25.1.2024. Tiedot ovat saattaneet muuttua. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Juomapaketit

Risteilylle on tarjolla sekä alkoholijuomia sisältäviä että alkoholittomia juomapaketteja. Juomapaketit sisältävät ennalta määrätyn määrän juoma-annoksia. Alkoholillisia juomapaketteja on saatavilla 50, 70 ja 100 juoma-annoksen paketeissa. Näihin paketteihin kuuluu myös alennus viinipulloista. Alkoholittomia juomapaketteja on saatavilla 30, 40 ja 50 juoma-annoksen paketeissa.

Havilan kyydissä voit kokea Norjan klassisen rannikkoreitin ja maan parhaat palat modernilla laivalla. Tutustu risteilyihin.