Huippuvuorten rannikko risteillen (keskiviikosta maanantaihin)

Reitti

Longyearbyen – Isfjord – Magdalenefjorden – Woodfjorden – Liefdefjorden – Moffen – Kongsfjorden – Ny-Ålesund – Longyearbyen

Lähde tutustumaan arktisen jäämeren kiehtovimpaan kohteeseen ja tee se MS Nordstjernenin kyydissä! Nauti laivan nostalgisesta tunnelmasta ja vanhanaikaisesta ulkoasusta – nykyaikaisin mukavuuksin.

MS Nordstjernen on juuri oikean kokoinen laiva, jolla on mahdollisuus päästä näkemään läheisesti rannikon mielenkiintoisimpia arktisia kohteita. Jokainen matka on omanlaisensa muodostuen paikallisista tekijöistä, kuten sääolosuhteista, jääkarhuhavainnoista tai muista mielenkiintoisista ja yllättävistä tapahtumista, joita kapteeni haluaa tarjota retkikunnalleen.

Laiva matkaa Huippuvuorten länsirannikon henkeäsalpaavissa maisemissa ja villissä luonnossa! Risteilyllä pääset tutustumaan Longyearbyenin ja Ny-Ålesundin kiehtoviin yhteisöihin. Jokaisella alueella on omanlainen tunnelmansa – pioneerihengellä rakennetut asutuskeskukset ovat jo pitkään pärjänneet omillaan eristyksissä Norjan mantereesta!

Huippuvuorten rannikkoseutu on täynnä historiaa: kulje samoja jalanjälkiä kuin ensimmäiset arktisten alueiden tutkimusmatkailijat aikoinaan!

Huom! Risteily järjestetään myös sunnuntaista perjantaihin hieman erilaisella matkaohjelmalla. Tutustu matkaohjelmaan ja hintoihin täällä.

Risteilyajankohta: 28.7.2024 (6 pv)

alk. 1 800 €

Lähetä tarjouspyyntö

Matkaohjelma

 • PÄIVÄ 1. Longyearbyen

  Tervetuloa maailman huipulle! Longyearbyenin lentokentältä kuljetus vie sinut itse kaupunkiin, joka sijaitsee suuren laakean vuonon rannalla. 2 000 asukkaan Longyearbyen on Huippuvuorten suurin asutuskeskus, vaikkakin kylässä on enemmän moottorikelkkoja kuin asukkaita.

  Entisestä hiilikaivossiirtokunnasta on nykyään tullut seikkailumatkustajien sekä paikallisiin tutkimushankkeisiin osallistuvien tiedemiesten ja insinöörien keskus. Yksi kuuluisimmista tutkimushankkeista Huippuvuorilla on sen siemenholvi, johon on tarkoitus säilöä kaikkien maailman viljelyskasvien siemenet.

  Riippuen siitä, milloin saavut Longyearbyeniin ja kirjaudut hotelliin, sinulla saattaa olla aikaa käydä osuvasti nimetyssä Pohjoisnavan tutkimusmatkamuseossa. Siellä voit uppoutua Huippuvuorten polaaritutkimuksen historiaan vanhojen sanomalehtien, valokuvien, postikorttien ja omituisten historiallisten esineiden parissa. Voit myös vierailla Huippuvuorten panimossa ja maistella arktisella alueella valmistettuja oluita.

  Illalla pääset nauttimaan kevyen illallisen paikallisessa ravintolassa ennen kuin vietät yön Longyearbyenin hotellissa, joka tarjoaa modernit mukavuudet historiallisessa ympäristössä.

 • PÄIVÄ 2. Longyearbyen

  Aamiaisen jälkeen voit viettää aamupäivän rentoutuen ja tutustuen Longyearbyenin viehättävään kaupunkiin. Ehkä tapaat huippuvuortenpeuroja, joita näkee usein kuljeskelevan kylässä omissa oloissaan. Vaikka ne ovat villejä, ne ovat uteliaita ja kesyjä.

  Kun olet lounastanut yhdessä kylän ravintoloista, on aika lähteä opastetulle kierrokselle johon kuuluu myös vierailu Huippuvuorten museossa. Siellä saat tietää kaiken saariston historiasta, geologiasta ja eläimistöstä. Sen jälkeen vieraillaan Camp Barentzissa, missä opit lisää jääkarhuista. Pidä siellä ollessasi silmät auki porojen, metsäkanojen ja kettujen varalta.

  Historiallinen MS Nordstjernen odottaa satamassa. Vuonna 1956 rakennettu alus on yksi varustamon rakastetuimmista ja pitkäaikaisimmista aluksista. Vaikka MS Nordstjernen modernisoitiin vuosina 2000 ja 2013 yksinomaan arktista purjehdusta varten, se on säilyttänyt perinteisen valtamerialuksen auran, ja tarjoaa ajattoman kokemuksen, jota ei löydy monilta muilta aluksilta.

  Kun olet tehnyt olosi mukavaksi laivalla, lähdetään seilaamaan kohti Isfjordia, Huippuvuorten saariston merkittävintä vuonokokonaisuutta. Se haarautuu moniin pienempiin vuonoihin muodostaen rehevän ja kauniin vuonojärjestelmän, jossa asustaa runsaasti villieläimiä ja kasvillisuutta. Voit odottaa majesteettisia jäätiköitä ja valtavia U-kirjaimen muotoisia laaksoja, jotka jättiläisjäätiköt loivat vuoristoon noin 10 000 vuotta sitten.

  Vuonon pohjoispuolella sijaitseva Alkhornet on vaikuttava esimerkki kalsiumkarbonaattikalliosta, jonka huipulla on sarvenmuotoinen vuori. Ympäröivä luonto on luonnollisesti valloittanut sen. Tällä alueella asuu naaleja, huippuvuortenpeuroja sekä rantalintujen ja kajavien yhdyskuntia.

 • PÄIVÄ 3. Magdalenefjord ja Huippuvuorten luoteisosat

  On aika jättää taakse sivilisaatio ja vaihtaa päälle todellinen tutkimusmatkailuvaihde. Tällä kauniilla mutta syrjäisellä alueella ei ole internetiä eikä puhelinmastoja, jotka tarjoaisivat matkapuhelinsignaalin. Tällä katvealueella voit nauttia harvinaisesta tilaisuudesta irrottautua nykyteknologiasta.

  Huippuvuorten suurimman saaren, Länsimaan, norjankielinen nimi ”Spitsbergen” tarkoittaa teräviä vuoria. Jos jokin paikka ilmentää tätä määritelmää paremmin kuin muut, se on Magdalenefjord. Tätä henkeäsalpaavaa vuonoa reunustavat jylhät vuorenhuiput ja jäätiköt. Syrjäisestä sijainnistaan huolimatta vuono tuntuu varsin alppimaiselta. Lumihuippuisten vuorten heijastus veden lasimaisesta pinnasta on epäilemättä yksi Huippuvuorten ikonisimmista nähtävyyksistä.

  Vuonolle saavutaan aamusta. Jos olosuhteet sallivat, tehdään rantautuminen sopivaan paikkaan ja lähdetään tutkimaan tätä upeaa arktista erämaata. Tämä ryhmä ei ole ensimmäinen vuonoa tutkinut joukko, vaan Magdalenefjord on houkutellut tutkimusmatkailijoita vuosisatojen ajan. Tutkimusmatkailija Willem Barents saapui sinne vuonna 1596 ja antoi alueelle nimen Tusk Bay löytämiensä mursun syöksyhampaiden vuoksi.

  Kauniilla rannalla on runsaasti merkkejä 1700-luvun valaanpyyntiasemasta, missä on traanikeittimiä, 130 haudan hautausmaa ja valaanpyytäjien muistomerkki.

  Kauan ennen kuin tutkimusmatkailijat astuivat Magdalenefjordiin, upeat näkymät olivat eläinten ja kasvien aluetta. Nykyään kalliorinteillä pesii suuri määrä pikkuruokkeja. Saatat nähdä myös lapintiiroja, kihuja, haahkoja ja valkoposkihanhia. Kesäkuukausina ympäröivissä vesissä asuu lahtivalaita ja maitovalaita. Bongaa hylkeitä kelluvilla jäälautoilla, ja jos olet onnekas, saatat nähdä jopa jääkarhun.

 • PÄIVÄ 4. Woodfjord, Liefdefjord ja Moffen

  Huippuvuoret on vastakohtien maa. Woodfjordin laajassa vuonoverkostossa vallitsee monipuolinen ja ainutlaatuinen maisema, missä on silmiinpistävän punaisia vuoria devonikauden hiekkakivestä, kolmen tulivuoren kartionmuotoisia jäännöksiä ja kuumia lähteitä.

  Woodfjordin kauniilla tundralla on rikas kasvisto, jota devoninhiekkakivialueen hapettunut maaperä korostaa entisestään. Vaellusretki täällä palkitsee sinut upeilla maisemilla, joita värittävät hämähäkkikukat sekä purppurat lehtirikot.

  Upeat näkymät jatkuvat Liefdefjordissa, jonka nimi tarkoittaa suomeksi rakkauden vuonoa. Vuono on mahdollisesti saanut nimensä hollantilaisen laivan mukaan, mutta nimi voi hyvinkin johtua myös sen huikeista näkymistä. Kumpuilevat punaiset kukkulat väistyvät sisämaassa lumihuippuisten vuorten tieltä.

  Liefdefjordia ympäröivä alue on myös loistava paikka etsiä villieläimiä. Tuhansien merilintujen äänet täyttävät taivaan. Saatat bongata esimerkiksi kajavia, tiiroja sekä haahkoja. Kuten aina, sää- ja jääolosuhteet määräävät mihin rantaudutaan ja minkälaisia aktiviteetteja päästään kokeilemaan.

  Jos olosuhteet ovat suotuisat, seilataan pohjoisen 80° leveyspiirin yli, jolloin pääset 600 meripeninkulman päähän pohjoisnavasta. Näin kaukana pohjoisessa aurinko on horisontin yläpuolella 24 tuntia. Upean keskiyön auringon alla sinulla on vielä enemmän aikaa nauttia upeista näkymistä laivan kannelta.

  Suoraan pohjoisen 80° leveyspiirin yläpuolella on Moffen. Se on karu ja harmaa saari, joka tunnetaan erityisesti mursupopulaatiostaan. Niiden tiedetään kerääntyvän suurina joukkoina saaren eteläkärkeen. Näiden valtavien merinisäkkäiden leikkiminen rannalla on aina yksi matkan kohokohdista. Saarta lähestyessä pidetään huolta, ettei alus mene 300 metriä lähemmäs rantaa, jottei mursuja häiritä.

 • PÄIVÄ 5. Kongsfjord ja Ny-Ålesund

  Kongsfjord tunnetaan myös nimellä Kong’s Fjord tai King’s Bay, ja se on suurin vuono Länsimaan luoteisrannikolla. Kaksi mahtavaa jäätikköä, Kongsvegen ja valtava Kongsbreen, vartioivat vuonon suuaukkoa. Kun alus seilaa eteenpäin hiljaa, saatat kuulla merelle syöksymässä olevien jäälohkareiden varoittavat narahdukset ja huokaukset. Viehättävien vuorimuodostelmien kehystämä vuono on epäilemättä yksi Huippuvuorten kauneimmista paikoista.

  Patikkaretki rehevällä tundralla antaa tilaisuuden tarkkailla lintuja koskemattomassa ympäristössä. Myrskylinnut, pikkukajavat, lunnit ja kiislat ovat vain muutamia niistä lajeista, joita alueella tavataan kesäkuukausina. Vuonon sisäpäässä on noin kymmenestä saaresta koostuva lintujen suojelualue, missä pesii suojeltuja lintulajeja, kuten lyhytnokkahanhia ja haahkoja.

  Myöhemmin ankkuroidutaan Ny-Ålesundin entisen kaivoskylän edustalle. Kylä on yksi maailman pohjoisimmista ympärivuotisista asumisyhteisöistä. Se on muuttunut kansainväliseksi tiedekeskukseksi, jossa on useiden eri maiden tutkimusasemia, jotka ovat omistautuneet jäätikön, eläinten ja ilmastonmuutoksen tutkimiselle.

  Tutkiessasi noin 30–35 asukkaan asutuskeskusta, pääset tutustumaan sen mielenkiintoiseen historiaan. Ny-Ålesundissa ja sen ympäristössä on paljon suojeltuja rakennuksia ja kulttuuriesineitä, jotka Huippuvuorten entiset asukkaat ovat jättäneet jälkeensä.

  Tutustu tutkimusmatkailun rikkaaseen historiaan museossa, ja tutustu Roald Amundsenin ilmalaiva Norgen kiinnitysmastoon, ennen kuin lähetät postikortin maailman pohjoisimmasta postilaatikosta!

 • PÄIVÄ 6. Longyearbyen

  Arktinen seikkailusi Huippuvuorilla päättyy tänään. Kun olet hyvästellyt laivan ja sen miehistön, sinut kuljetetaan lentokentälle paluulentoa varten. Matka päättyy.

Hytit

Polar-sisähytit

Sisähytti (I) 5 – 10 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti alakansilla.

Sisä-/Ulkohytti (D) 5 – 7 m²
Kerrosvuoteet. Hytissä vain pesuallas. Yhteinen wc ja suihku käytävällä. Sijainti alakansilla.

Polar-ulkohytit

Ulkohytti (N) 5 – 13 m²
Erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva (joissain hyteissä kerrosvuoteet). Sijainti keski- ja alakansilla.

Ulkohytti (J) 5-13 m²
Rajoitettu näköala/ei naköalaa, erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet. Sijainti ylä- ja alakansilla.

Ulkohytti (A)
Rajoitettu näköala/ei naköalaa, erilliset vuoteet, joista toinen vuodesohva. Joissain hyteissä kerrosvuoteet.

Hinnasto

Huippuvuorten rannikko risteillen

Det traditionsrika Svalbardäventyret (CENNX24A)

Lähdöt 2024: 28.7.
Laiva:
Nordstjernen

Polar-sisähytti alk. 1 800 €/hlö
Polar-ulkohytti alk. 3 100 €/hlö

Huom! Hurtigrutenilla on joustava hinnoittelu. Hinnat voivat muuttua kysynnän ja vapaiden paikkojen mukaan, voimassa olevat päivän hinnat vahvistetaan varaushetkellä.

Hintaan sisältyy:

Ennen risteilyä

 • Kuljetukset Longyearbyenissä lentokentän ja hotellin sekä laivan ja lentokentän välillä
 • Hotelliyö Longyearbyenissä
 • Kevyt illallinen, aamiainen ja lounas hotellilla
 • Satamaan päättyvä kolmen tunnin nähtävyyskierros Longyearbyenissä

Risteilyllä

 • Risteily valitsemassasi hyttiluokassa
 • Täysihoitoruokailut (aamiainen, lounas ja illallinen) laivalla
 • Maksuton kahvi ja tee risteilyn ajan

Aktiviteetit

 • Tutkimusmatkatiimin järjestämät luennot
 • Epämuodolliset kokoontumiset laivan henkilökunnan kanssa
 • Henkilökunnan järjestämät rantautumiset pienillä yhteysveneillä
 • Aktiviteettitarvikkeiden laina laivalta

Hintaan ei sisälly:

 • Kansainväliset lennot
 • Matka- ja peruutusvakuutus
 • Matkatavaroiden käsittely
 • Valinnaiset retket ja pienryhmäaktiviteetit

Tärkeää tietoa:

 • Varustamo pidättää oikeuden muuttaa tai peruuttaa suunniteltuja aktiviteetteja/matkaohjelmaa sää- ja jääolosuhteiden mukaan
 • Matkalla tulee olla matkavakuutus
 • Laivalla ei ole WiFi-yhteyttä tai matkapuhelinsignaalia
 • Kaikissa hyteissä ei ole omaa kylpyhuonetta, vaan laivalla on yhteisiä kylpyhuoneita

Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!