Erityistarpeet

Azamaran risteilyjen luksuksesta pääset nauttimaan myös apuvälineillä liikkuen. Varustamo tekee parhaansa mahdollistaakseen ikimuistoisen täyden palvelun risteilyloman myös henkilöille, joilla on vamman tai sairauden vuoksi erityistarpeita.

 

Liikuntarajoitteiset

Liikuntarajoitteisten erityistarpeet on otettu kohtuullisen hyvin huomioon Azamaran kaikilla laivoilla. Yleiset tilat ovat pääosin esteettömiä, mutta kaikkiin laivan palveluihin (esimerkiksi kuntosalille ja kylpyläosastolle) ei pääse pyörätuolilla. Altaisiin ja porealtaisiin ei ole nostimia. Laivoilta löytyy yleisiä esteettömiä wc-tiloja ja hissit ovat tilavia. Laivan kasinolla on madallettu Black Jack -pöytä.

Molemmissa Azamaran laivoissa on viisi esteetöntä hyttiä. Hytit ovat Club Continent ja Club Interior -luokan kahden hengen hyttejä. Esteettömät hytit ovat tavallisia hyttejä selvästi tilavampia ja niissä mahtuu hyvin liikkumaan pyörätuolilla. Kylpyhuone on niin ikään tilava. Suihkussa on seinästä taittuva istuin ja seinissä on tukikaiteita. Parvekkeellisissa hyteissä myös pääsy parvekkeelle on esteetön. Hyteissä on aina kokolattiamatto.

Hytteihin on etukäteisvarauksella (viimeistään 30 päivää ennen lähtöä) saatavana seuraavia apuvälineitä: wc-istuimen korottaja, erillinen suihkutuoli, jääkaappi ja riskijäteastia. Laivayhtiö haluaa etukäteen tietää mukaan tulevat apuvälineet sekä mahdollisen pyörätuolin mitat ja painon. Sähköpyörätuolista/sähkömoposta tulee ilmoittaa myös akkutyyppi. Valmistauduthan kertomaan nämä tiedot varausta tehdessäsi.

 

Kuulovammaiset

Hyttiin on etukäteisvarauksella saatavana värinähälytin (visual-tactile-alert system), johon saa kytkettyä herätyskellon, ovikellon, puhelimen ja palohälyttimen. TTY-tekstipuhelimen kautta voi olla yhteydessä hytistä laivan neuvontaan. Apuvälineiden tarpeesta tulee ilmoittaa viimeistään 30 päivää ennen risteilyä, mieluiten jo varauksen yhteydessä. Viittomakielen tulkkauksen amerikkalaisella viittomakielellä voi tilata esityksiin Yhdysvalloista ja Kanadasta lähteville risteilyille kaksi kuukautta ennen risteilyn alkua.

 

Näkövammaiset

Pistekirjoitusta on käytetty mahdollisuuksien mukaan laivojen yleisissä tiloissa ja hyteissä. Azamaran on myös kouluttanut osan henkilökunnasta koulutetuiksi lukijoiksi, jotka voivat lukea asiakkaille muun muassa päivän ohjelman. Kysy lukijaa laivan neuvonnasta. Ruokalista on saatavana ennakkoilmoituksella normaalia suuremmilla kirjaimilla. Ilmoitathan erityistarpeistasi viimeistään 30 päivää ennen risteilyn alkua, mieluiten jo varauksen yhteydessä.

 

Dialyysi

Risteilyvieraat, jotka vaativat säännöllistä peritoneaalidialyysiä ovat tervetulleita Azamaran laivoille. Sen sijaan Azamaran ei ole mahdollisuuksia hoitaa hemodialyysia tarvitsevia vieraita. Peritoneaalidialyysiä käyttävien asiakkaiden tulee itse huolehtia kaikista mukaan tulevista laitteista ja ilmoittaa niistä etukäteen, viimeistään 30 päivää ennen risteilyä, mutta mieluiten jo varauksen yhteydessä.

 

Lisähappi

Azamaran laivoille saa tuoda lisähappea. Kerro matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 30 päivää ennen risteilyä lisähapen ja sen toimittajan tarkemmat tiedot. Käytänteet lisähapen säilyttämiselle vaihtelevat laivoittain.

Lisätietoa Azamaran palveluista erityisryhmille löydät laivayhtiön englanninkielisiltä sivuilta. Autamme sinua mielellämme kaikissa erityistarpeisiin liittyvissä kysymyksissä.