Erityistarpeet

Carnival Cruise Linen tavoite on, että kaikki voisivat nauttia ja rentoutua risteilyllä, huolimatta mahdollisista erityistarpeista. Carnivalin laivoilla on kolmenlaisia esteettömiä hyttejä. Yleisissä tiloissa on otettu huomioon erilaiset tarpeet.

 

Liikuntarajoitteiset

Carnival Cruise Linen laivoilla on helppo liikkua apuvälineillä ja laivasta riippuen myös pyörätuolilla pääsee liikkumaan lähes kaikkialle. Varustamon omilla sivuilla on kaikkien laivojen pohjapiirrustukset, joihin on merkitty esteettömien hyttien sijainnit ja esteettömät reitit eri kansilla. Hissit ovat tilavia ja niiden painikkeet ovat myös pyörätuolin käyttäjien ulottuvilla. Yleisiä, esteettömiä wc-tiloja on kaikilla laivoilla. Allaskannen altaisiin ja porealtaisiin ei yleensä ole nostinta. Carnival Cruise Line tarvitsee tiedon kaikista mukaan tulevista apuvälineistäsi sekä muun muassa pyörätuolin mitat ja painon. Ilmoita nämä tiedot matkaa varatessasi.

Esteettömiä hyttejä löytyy kaikilta Carnival Cruise Linen laivoilta. Esteettömiä hyttejä on kolmenlaisia ja niiden määrä laivaa kohden vaihtelee. Täysin esteettömiä, pyörätuolin käyttäjille soveltuvia, hyttejä ei ole kaikilla laivoilla tai niitä on vain muutama. Esteetön risteilyloma Carnival Cruise Linella kannattaa siis varata hyvissä ajoin.

 

Fully accessible cabins (FAC)

Nämä hytit soveltuvat pyörätuolia käyttäville liikuntarajoitteisille. Hytti ja sen kylpyhuone ovat tilavia liikkua pyörätuolilla ja sängyn molemmille puolille pääsee pyörätuolilla. Kylpyhuoneessa on tukikaiteita ja seinästä taittuva suihkutuoli.

 

Fully Accessible Cabins / Single Side Approach (FAC-SSA)

Nämä hytit ovat normaaleja hyttejä tilavampia ja hytissä pääsee liikkumaan myös pyörätuolilla. Pyörätuolilla pääsee kuitenkin vain toiselle puolelle sänkyä. Jos kyseessä on parisänky, sänky on seinää vasten ja sen toiselle puolelle mahtuu pyörätuoli. Jos kyseessä on kaksi erillistä sänkyä, niiden välissä on tilaa pyörätuolille.

 

Ambulatory Accessible Cabins (AAC)

Näitä esteettömiä hyttejä on laivoilla eniten. Ne ovat tavallisen hytin kokoisia, mutta seinissä on tukikaiteita. Nämä hytit sopivat henkilöille, jotka eivät käytä apuvälineitä tai apuvälineenä on esimerkiksi kävelykeppi tai kävelyteline. Tukikaiteet kylpyhuoneessa hyödyttävät ylimääräistä tasapainotukea tarvitsevia.

 

Kuulovammaiset

Carnival Cruise Line toimittaa ennakkopyynnöstä kuulovammaisille hyttiin laitteen, joka hälyttää visuaalisesti tai värinällä muun muassa jonkun ollessa ovella, puhelimen soidessa, herätyskellon soidessa tai palohälytystilanteessa. Hytin tekstipuhelimen avulla onnistuu kommunikointi laivan neuvonnan kanssa ympäri vuorokauden. Laivoilla näytettävissä turvavideoissa on tekstitys ja risteilyn aikana kaikki turvallisuusohjeet ovat saatavilla kirjoitetussa muodossa. Tekstitys pyritään aina saamaan hytin television elokuviin. Jos tarvitset tekstityksen laivan kannella näytettäviin elokuviin, ilmoita siitä risteilyn alussa. Infrapunakuulokkeita esitysten ääniä vahvistamaan on saatavilla pyynnöstä laivojen neuvonnasta. Viittomakielen tulkkaus englannin kieliselle viittomakielelle on saatavana Yhdysvalloista lähteville ja sinne saapuville risteilyille, jos tarpeesta ilmoittaa viimeistään 30 päivää ennen risteilyä.

 

Näkövammaiset

Hyttien numerot ja yleisten tilojen nimikyltit ovat pistekirjoituksella. Myös hyteissä oleva ”Hyvä tietää” -lehtinen on saatavana pistekirjoituksella. Päivittäinen uutiskirje (The Carnival Fun Times), ravintoloiden ruokalistat ja retkitiedot ovat saatavana normaalia suuremmalla tekstillä ja uutiskirje lisäksi äänitteenä. Ilmoita näiden tarpeesta laivan asiakaspalvelupisteellä. Ravintoloiden ruokalistat ovat saatavana myös PDF-muodossa lukulaitteita varten. Tietyt tietokoneet laivojen internet-pisteellä on varustettu näyttölukuohjelmalla.

 

Dialyysi

Peritoneaalidialyysiä tarvitsevat asiakkaat ovat tervetulleita Carnival Cruise Linen laivoille. Asiakkaan on itse huolehdittava kaikista mukaan tulevista laitteista ja tarvikkeista, laivan sairaanhoito-osastolla ei ole tarjota laitteita tai tarvikkeita. Jos dialyysia varten tarvitsemasi laitteet toimitetaan sinulle laivaan jonkun muun toimesta, ilmoita valmistajan tiedot etukäteen. Kuljeta kaikki dialyysiin liittyvät laitteet tai tarvikkeet käsimatkatavaroissasi laivaan. Hemodialyysi ei ole laivalla mahdollinen.

 

Lisähappi ja hengitystukilaitteet

Carnival Cruise Linen risteilylle voi ottaa mukaan lisähappilaitteen tai hengitystukilaitteen. Nämä tulee kuljettaa laivaan aina käsimatkatavaroissa. Jos mukanasi on lisähappea, ota laivaan saavuttuasi yhteys neuvontaan, jossa suunnitellaan kanssasi lisähapen säilytys risteilyn ajan. Jos olet tilannut lisähapen toimituksen suoraan valmistajalta tai maahantuojalta, ota etukäteen yhteyttä niin voidaan sopia sen kuljetuksesta laivaan.

 

Erityistä tukea tarvitsevat lapset

Erityistä tukea tarvitsevat lapset ovat tervetulleita osallistumaan kaikkeen lasten ohjelmaan, mutta Carnival Cruise Linen henkilökunta ei tarjoa lapsille hoitoa tai avustusta. Lapsi voidaan tapauskohtaisesti sijoittaa ikätasoaan nuorempien ryhmään, mikäli se sopii paremmin hänen kognitiiviseen tasoonsa. Yli 18-vuotiaat eivät voi kuitenkaan osallistua lasten/nuorten ohjelmaan missään tapauksessa. Erityistä tukea tarvitseva lapsi voi tarvittaessa osallistua aktiviteetteihin myös tutun aikuisen kanssa.

 

Lisätietoa Carnival Cruise Linen tarjoamista palveluista erityistarpeisiin liittyen varustamon englanninkielisiltä sivuilta. Autamme sinua mielellämme kaikissa erityistarpeisiin liittyvissä kysymyksissä.