Erityistarpeet

Celebrity Cruisesin risteilylomilla voit keskittyä korkealaatuisesta risteilystä ja laivojen ylellisyydestä nauttimiseen, sillä esteettömyys eri muodoissaan on huomioitu laivoilla hyvin. Kaikista erityistarpeista tulee ilmoittaa hyvissä ajoin risteilyä, mieluiten jo varausta tehdessä.

 

Liikuntarajoitteiset

Liikuntarajoitteisten erityistarpeet on otettu hyvin huomioon kaikilla muilla Celebrity Cruisesin laivoilla, paitsi pienellä Celebrity Xpeditionilla, jolla ei ole hissejä tai esteettömiä hyttejä. Muiden laivojen kaikki yleiset tilat ovat esteettömiä, ja laivoilla on helppo liikkua kaikilla apuvälineillä. Laivoilta löytyy useita yleisiä esteettömiä wc-tiloja ja hissit ovat tilavia. Kaikilla laivoilla vähintään yhteen uima-altaaseen ja yhteen porealtaaseen on tuolinostin. Kasinolla osa pelipöydistä on madallettu ja kaikissa teattereissa on useita pyörätuolipaikkoja eri puolilla salia.

Lähes kaikilla varustamon laivoilla on saatavana esteettömiä hyttejä, suurimmassa osassa kaikissa eri hyttiluokissa. Poikkeuksena Celebrity Xpedition, jolla ei ole esteettömiä hyttejä. Muilla laivoilla hyttejä on laivasta riippuen 26-30. Hytit ovat samanhintaisia kuin tavalliset vastaavan hyttiluokan hytit. Hyttejä on 2-4 hengelle. Esteettömät hytit ovat tavallisia hyttejä selvästi tilavampia ja niissä mahtuu hyvin liikkumaan pyörätuolilla.

Kylpyhuone on niin ikään tilava. Wc-istuin on usein hieman korotettu ja lavuaari madallettu. Suihkussa on seinästä taittuva istuin. Huomioithan, että yhdysvaltalaiseen tapaan tukikaide on yleensä wc-istuimen takana ja toisella sivulla, ei molemmilla sivuilla. Parvekkeellisissa hyteissä myös pääsy parvekkeelle on esteetön. Hyteissä on aina kokolattiamatto.

Hytteihin on etukäteisvarauksella (viimeistään 30 päivää ennen lähtöä) saatavana seuraavia apuvälineitä: wc-istuimen korottaja, erillinen suihkutuoli, lääkejääkaappi ja riskijäteastia. Laivayhtiö haluaa etukäteen tietää mukaan tulevat apuvälineesi sekä mahdollisen pyörätuolisi mitat ja painon. Sähköpyörätuolista/sähkömoposta tulee ilmoittaa myös akkutyyppi. Valmistauduthan kertomaan nämä tiedot varausta tehdessäsi.

 

Kuulovammaiset

Hyttiin on etukäteisvarauksella saatavana värinähälytin (visual-tactile-alert system), johon saa kytkettyä herätyskellon, ovikellon, puhelimen ja muut hälytykset. TTY-tekstipuhelimen kautta voi olla yhteydessä hytistä laivan neuvontaan. Vahvistavat puhelimet ovat käytössä hyteissä ja yleisissä tiloissa Solstice-luokan laivoilla. Induktiosilmukka on saatavana laivan pääteatteriin Solstice-luokan laivoilla. Apuvälineiden tarpeesta tulee ilmoittaa viimeistään 30 päivää ennen risteilyä, mieluiten jo varauksen yhteydessä. Sekä hyteissä että yleisissä tiloissa televisiot tukevat tekstitystä. Kaikki turvavideot on tekstitetty ja osa ohjelmista. Viittomakielen tulkkauksen amerikkalaisella viittomakielellä voi tilata esityksiin Yhdysvalloista ja Kanadasta lähteville risteilyille kaksi kuukautta ennen risteilyn alkua.

 

Näkövammaiset

Pistekirjoitusta on käytetty muun muassa hissien painikkeissa Solstice-luokan laivoissa sekä Celebrity Constellation ja Celebrity Infinity -aluksilla. Ilmoitathan erityistarpeistasi viimeistään 30 päivää ennen risteilyn alkua, mieluiten jo varauksen yhteydessä.

 

Autismin kirjoon kuuluvat henkilöt

Celebrity Cruises tarjoaa tiettyjä yksilöllisiä mukautuksia risteilyloman sujuvoittamiseksi. Tällaisia ovat esimerkiksi pääsy laivaan ja laivasta pois ensimmäisten joukossa, lasten ohjelmissa kehitystason huomiointi ikätason sijaan, autistiystävällisiä leluja ja aktiviteetteja sekä autismin kirjon henkilöiden tarpeisiin koulutettua henkilökuntaa.

 

Dialyysi

Risteilyvieraat, jotka vaativat säännöllistä peritoneaalidialyysiä ovat tervetulleita kaikille Celebrity Cruisesin laivoille. Sen sijaan Celebrity Cruisesilla ei ole mahdollisuuksia hoitaa hemodialyysia tarvitsevia vieraita. Peritoneaalidialyysiä käyttävien asiakkaiden tulee itse huolehtia kaikista mukaan tulevista laitteista ja ilmoittaa niistä etukäteen, viimeistään 30 päivää ennen risteilyä, mutta mieluiten jo varauksen yhteydessä.

 

Lisähappi

Celebrity Cruisesin laivoille saa tuoda lisähappea. Kerro matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 30 päivää ennen risteilyä lisähapen ja sen toimittajan tarkemmat tiedot. Käytänteet lisähapen säilyttämiselle vaihtelevat laivoittain.

Lisätietoa Celebrity Cruisesin palveluista erityisryhmille löydät laivayhtiön englanninkielisiltä sivuilta. Autamme sinua mielellämme kaikissa esteettömyyteen liittyvissä kysymyksissä.