Hyvä tietää

Etkö ole aikaisemmin käynyt kansainvälisellä risteilyllä? Lue usein kysytyt kysymykset ennen risteilylle lähtöä!

Ennen risteilyä

Matkustajien tulee luoda itselleen Celebrity Cruisesin asiakastili (Guest Account) ennen risteilylle lähtöä. Asiakastilin voi luoda Celebrity Cruisesin omien nettisivujen tai mobiiliapplikaation kautta. Pääset tarkastelemaan asiakastilisi kautta tällä hetkellä voimassa olevia varauksiasi, menneitä risteilyjäsi sekä kanta-asiakastasoasi. Asiakastilin kautta pääset kirjautumaan myös Cruise Planner -palveluun. Uuden asiakastilin pääset luomaan oheisen linkin kautta: https://www.celebritycruises.com/account/create

Mikäli sinulla on jo Royal Caribbean -varustamon asiakastili, voit käyttää samaa asiakastiliä myös kirjautuaksesi Celebrity Cruisesin Cruise Planner -palveluun ja Celebrity Cruises -sovellukseen.

Voit hallinnoida omaa risteilyvaraustasi englanninkielisen Cruise Planner -palvelun avulla.

Cruise Planneriin kirjautuminen vaatii asiakastilin luomisen osoitteessa https://www.celebritycruises.com/account/create.

Pääset kirjautumaan Cruise Planner -palveluun oheisen linkin kautta: https://www.celebritycruises.com/int/booked

Jos haluat ruokailla tai käydä katsomassa viihde-esityksiä juuri oman aikataulusi mukaan, suosittelemme tekemään niihin varaukset hyvissä ajoin ennen risteilyn alkua. Myös muut hintaan sisältyvät palvelut kannattaa varata ennen risteilyn alkua. Varauksista lähtee matkustajille vahvistus sähköpostitse.

Lisämaksulliset palvelut maksetaan luottokortilla varauksen teon yhteydessä. Osa lisäpalveluista on etukäteen ostettuna edullisempia kuin laivalla.

Cruise Plannerin kautta voit muun muassa

 • tutkia risteilyvarauksesi tietoja ja tehdä lähtöselvityksen risteilylle
 • varata hintaan sisältyviä palveluita, kuten
  • Celebrity Select -kattausaika à la carte -ravintolan illalliselle
   • Suosittelemme ennakkovarausta isoille ryhmille ja seurueille.
  • illan viihde-esitykset (osa varattavissa vain laivalla)
 • tehdä pöytävarauksia lisämaksullisiin erikoisravintoloihin
 • lisätä varaukselle lisämaksullisia palveluita kuten:
  • juomapaketit
  • nettipaketit
  • retket ja muut aktiviteetit
  • kylpylähoidot
  • kasinopelit
  • hemmottelupaketit ja lahjat
  • yllätykset hyttiin
 • tutustua omiin varauksiin ja risteilyn aikatauluun

Voit ladata maksuttoman Celebrity Cruises -sovelluksen Applen App Storesta tai Googlen Play Storesta. Sovelluksen käyttäminen laivalla on maksutonta laivan langattoman nettiyhteyden kautta. Tarvitset sovelluksen käyttämiseen Guest Account -asiakastilin, jonka voit luoda myös suoraan sovelluksen kautta.

Sovelluksen kautta voit tutustua kohteiden retkitarjontaan, varata paikkoja viihde-esityksiin, tarkistaa oman hyttitilisi saldon ja tutkia päivän ohjelmaa. Sovelluksen avulla voit käyttää digitaalista SeaPass-hyttikorttia* perinteisen hyttikortin sijaan. Sovelluksen kautta voit myös tehdä risteilyn lähtöselvityksen sekä viestitellä muille seurueesi jäsenille laivalla.

Uusimmilla Edge-luokan aluksilla teknologia on viety entistä pidemmälle. Pääset hallinnoimaan sovelluksen kautta muun muassa hyttisi valaistusta, lämpötilaa, kaihtimia ja televisiota.

Lisätietoa sovelluksesta sekä linkit sen lataamiseen löydät varustamon omalta sivulta: https://www.celebritycruises.com/int/celebrity-app

*Ei käytössä Celebrity Reflection -laivalla.

Kaikkien matkustajien tulee tehdä lähtöselvitys ennakkoon varustamon englanninkielisten verkkosivujen tai Celebrity Cruises -sovelluksen kautta. Voit tehdä lähtöselvityksen aikaisintaan 45 päivää ja viimeistään 72 tuntia ennen risteilyn alkua. Mobiiliapplikaatiossa ennen lähtöä tehtävä lähtöselvitys on auki lähtöaamuun klo 8 asti. Lähtöselvitystä tehdessäsi tarvitset sekä passin että luottokortin tiedot.

Pääset tekemään lähtöselvityksen kirjautumalla Guest Account -tilillesi joko Celebrity Cruises -sovelluksessa tai varustamon englanninkielisillä verkkosivuilla osoitteessa: https://www.celebritycruises.com/account/signin

Tehtyäsi lähtöselvityksen, saat tulostettua Xpress Pass -dokumentin, joka toimii matkalippunasi satamaan asti. Saat tulostettua myös matkalaukkuihin kiinnitettävät Baggage tag -lipukkeet. Ota matkaliput mukanasi satamaan ja satamassa tehtävään lähtöselvitykseen. Celebrity Cruises – sovelluksen kautta lähtöselvityksen tehneet matkustajat voivat näyttää risteilylippunsa suoraan puhelimesta.

Kaikilla matkustajilla tulee olla matkalla mukana passi sekä Xpress Pass -dokumentti. Matkustajien on itse huolehdittava muista kohdemaiden vaatimista matkadokumenteista, kuten viisumeista tai matkustusluvista. Kysy tarvittaessa lisätietoja asiakaspalvelustamme!

Suosittelemme matkustajia saapumaan risteilyn lähtökaupunkiin viimeistään lähtöä edeltävänä päivänä, jotta matkustajat ja matkatavarat ehtivät laivaan mahdollisista lentomuutoksista huolimatta.

Risteilyterminaaliin on pääsääntöisesti saavuttava viimeistään kaksi tuntia ennen risteilyn lähtöaikaa. Löydät risteilylipusta lähtöselvitysaikasi. Lippuun on merkitty myös lähtöselvityksen sulkeutumisaika. Laivaan pääsee normaalisti nousemaan jo puolen päivän aikaan. Lounasravintola on auki heti lähtöselvityksen alettua, mutta hytit luovutetaan käyttöön vasta iltapäivällä. Huomioi, että jos saavut satamaan myöhässä, risteilysi katsotaan peruutetuksi, eikä sinulla ole oikeutta lippuhinnan takaisinmaksuun. Mahdollisessa myöhästymis- tai ongelmatilanteessa, ole ensisijaisesti yhteydessä risteilylipussa ilmoitettuun Emergency Travel Team -puhelinnumeroon.

Matkatavarat jätetään satamahenkilökunnalle terminaaliin saavuttaessa. Tämän jälkeen voit siirtyä tekemään lähtöselvityksen satamahenkilökunnan ohjeistuksen mukaan. Huolehdi, että mukanasi on joko tulostetut tai digitaaliset Xpress Pass -dokumentit. Saat lähtöselvityksestä henkilökohtaisen SeaPass-hyttikorttisi, joka toimii sekä henkilötodistuksena, hytin avaimena, että maksuvälineenä laivalla. Vaihtoehtoisesti hyttikortti on toimitettu valmiiksi hyttiisi. SeaPass-hyttikorttiin on merkitty à la carte -ravintolan nimi (kerros) sekä pöytänumero. Pöytänumeroa ei ole määritelty, mikäli olet valinnut Celebrity Select -kattausajan.

Laivaan noustessa matkustajille tehdään turvatarkastus, jossa myös käsimatkatavarat läpivalaistaan. Kaikista matkustajista otetaan valokuva, joka liitetään matkustajan profiiliin. Kuvan voi ottaa myös itse netissä tehtävän lähtöselvityksen yhteydessä.

Jos olet tehnyt ennakkovarauksia tai -ostoja Cruise Plannerin kautta, löytyvät näihin liittyvät voucherit hytistäsi.

Matkustajat kuljettavat käsimatkatavaransa itse laivaan. Isot matkatavarat jätetään satamassa satamahenkilökunnalle, joka huolehtii matkatavaroiden kuljettamisesta matkustajien hytteihin. Suosittelemme pakkaamaan käsimatkatavaroihin illalliselle sopivat vaihtovaatteet, uimapuvun sekä kaikki muut henkilökohtaiset tavarat (passi, rahat, lääkkeet jne.). Laivan ravintolat ja palvelut ovat käytössä heti laivaan nousun jälkeen.

Isoihin matkatavaroihin kiinnitetään satamassa baggage tag -matkatavaralipukkeet, jotka löytyvät risteilylipusta. Baggage tag -lipukkeisiin merkitään matkustajan ja laivan nimi, hyttinumero, lähtösatama sekä -päivä. Varustamon satamahenkilökunta jakaa baggage tag -lipukkeita myös satamassa ja auttaa niiden kiinnittämisessä. Lipukkeen saa kiinnittää laukkuun etukäteen nitojalla tai teipillä, mutta emme suosittele tekemään sitä ennen lentoa, jottei lipuke irtoa lennon aikana.

Matkatavaroita pakatessa kannattaa huomioida, että matkalaukut saatetaan toimittaa hyttiin vasta illallisen jälkeen. Suosittelemmekin pakkaamaan käsimatkatavaroihin mukaan myös illalliselle sopivat vaihtovaatteet.

Laivoille ei saa tuoda aseita, huumeita tai muita tavaroita, jotka voisivat vaarantaa matkustajien tai henkilökunnan turvallisuuden. Laivoille ei saa tuoda teräaseita, kynttilöitä, suitsukkeita, kahvin- tai vedenkeitintä, silitysrautaa, vaatehöyrystintä, kuumennuslevyä, itsepuolustusvälineitä (esim. pippurisumuttimia), paloherkkiä aineita, räjähteitä, vesipiippua, itkuhälytintä, droneja*, potkulautoja, surffilautoja, jatkojohtoja, vaarallisia kemikaaleja, pilaantuvia ruoka-aineita tai alkoholijuomia. Kaikki lennoilla kielletyt tavarat ovat kiellettyjä myös laivalla.

*Dronen saa tuoda laivalle ja käyttää sitä maissa ollessa, mutta dronejen käyttö laivalla ja satama-alueella ei ole sallittua.

Särkyvät ja arvokkaat tavarat sekä henkilökohtaiset lääkkeet suositellaan pakkaamaan käsimatkatavaroihin. Satamakohteista tai laivan kaupoista ostetut alkoholijuomat jätetään laivalle säilytykseen ja palautetaan hyttiin risteilyn viimeisenä iltana. Huomioi, että henkilökohtaisten tavaroiden ja apuvälineiden tulee mahtua matkustajan hyttiin. Paloturvallisuussyistä käytävälle ei saa jättää esimerkiksi lastenvaunuja tai pyörätuoleja.

Risteilyllä

Celebrity Cruisesin laivoilla käytetään valuuttana Yhdysvaltain dollaria.

Kaikilla Celebrity Cruisesin laivoilla on käytössä käteisvapaa maksujärjestelmä. Matkustajille luodaan laivalle henkilökohtaiset hyttitilit, joihin luottokortti liitetään. Kaikki risteilymatkustajat saavat oman SeaPass-hyttikortin, jota käytetään laivalla maksuvälineenä. Ostokset veloitetaan hyttitililtä. Hyttitilille voi myös tallettaa luottokortin sijaan käteistä rahaa.  Voit itse valita, veloittaako varustamo luottokorttiasi euroissa vai dollareissa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että laivalla käytetty valuuttakurssi saattaa erota oman pankkisi valuuttakurssista. Suosittelemmekin valitsemaan dollariveloituksen, sillä oman pankin valuuttakurssi on yleensä vaihtoehdoista paras. Celebrity Cruisesin laivoilla hyväksytään seuraavat luottokortit: Visa, MasterCard, American Express, Discovery ja Diners.

Laivoilta löytyy pankkiautomaatteja, mutta valuutan nostaminen on niistä huomattavasti kalliimpaa kuin maissa. Suosittelemme vaihtamaan rahaa mahdollisuuksien mukaan jo kotimaassa tai risteilyn lähtösatamassa. Paikallista valuuttaa saattaa olla hyvä varata mukaan esimerkiksi satamakohteiden takseja varten. Laivalla käteistä ei tarvita.

Saat risteilyn lopussa tarkastettavaksi erittelyn kaikista laivalla tehdyistä ostoksista. Erittely on nähtävillä Celebrity Cruisesin mobiiliapplikaatiossa ja hytin TV:ssä, tai sen voi käydä pyytämässä laivan vastaanotosta. Mikäli maksuerittelystä löytyy jotakin huomautettavaa tai virheellistä, tulee siitä tehdä reklamaatio laivan vastaanotossa ennen risteilyalukselta poistumista. Viimeisen yön ja aamun ostokset eivät näy loppulaskussa.

Huomioithan, että varustamo saattaa tehdä risteilyn aikana hyttitiliin liitetylle luottokortille katevarauksia valvoakseen, että luottokortilla riittää katetta. Katevarausten käsittelyaika on noin kaksi viikkoa. Käsittelyaikaa ei voi nopeuttaa, ja arkipyhät voivat viivyttää katevarausten poistumista. Varat ovat taas normaalisti käytössä, kun luottokorttiyhtiö on poistanut katevaraukset tililtä.

Palvelurahan suuruus on 18.00 dollaria päivässä henkilöä kohden. Concierge- ja AquaClass -matkustusluokan hyteissä palvelurahan suuruus on 18.50 dollaria päivässä henkilöä kohden. Sviitissä majoittuvilla henkilöillä palvelurahan suuruus on 23.00 dollaria päivässä henkilöä kohden. Summa laskutetaan risteilyllä automaattisesti matkustajien hyttitililtä.

Huomaathan, että kylpylässä ja kauneushoitolassa tehtyjen ostojen sekä erikoisravintolapakettien hintaan lisätään 18 % palvelumaksu. Lisäksi kaikkiin juomiin, minibaariostoksiin ja juomapaketteihin lisätään 20 % palvelumaksu, joka laskutetaan automaattisesti hyttitililtäsi. Mikäli risteilyhintaasi sisältyy juomapaketti, ei juomapaketin ostoihin lisätä laivalla enää palvelumaksuja.

Kaikkien Celebrity Cruises -varustamon risteilyjen hintaan sisältyy laaja valikoima palveluita.

Cruise Only -hinta

Cruise Only -hintaan sisältyy pelkästään risteily peruspalveluineen. Risteilyn hintaan ei siis sisälly juomapakettia tai internetpakettia.

All Included -edut

All Included -hintaan sisältyy peruspalveluiden lisäksi myös Classic-juomapaketti sekä Basic-internetpaketti. AquaClass-tason hyteissä edellä mainitut All Included -edut sisältyvät automaattisesti hintaan.

Retreat-edut

Varatessasi sviitin, hintaan sisältyy peruspalveluiden lisäksi myös Premium-juomapaketti sekä Premium-nettipaketti.

Majoitus

Kaikissa tilavissa hyteissä on kylpyhuone, premium-kylpytuotteet, hiustenkuivaaja, leveä parivuode, eXhale-vuodevaatteet, interaktiivinen televisio, tallelokero ja minibaari. Hyttien koko ja kalustus vaihtelee. Hyteissä on parisänky, jonka voi myös pyytää petaamaan kahdeksi erilliseksi vuoteeksi. Mikäli hyttiin majoittuu enemmän kuin kaksi matkustajaa, pedataan heille lisävuoteet joko vuodesohvaan tai seinästä/katosta aukeavaan lisävuoteeseen. Henkilökunta käy petaamassa lisävuoteet kiinni aamuisin ja auki iltaisin: tällöin ne eivät ole tiellä päivän aikana.

Ruoka ja juoma
 • Ruokailu laivan buffet- ja à la carte -pääravintoloissa
 • Kahvilapalvelut
 • Huonepalvelu klo 06.00–23.00*

*Yöaikaan (klo 23.00–06.00) huonepalvelusta veloitetaan toimitusmaksu $4,95.

Viihdetarjonta ja aktiviteetit

Risteilyn hintaan sisältyy laivan viihdepalvelut. Esitykset ja viihde ovat laivoilla laadukasta, sillä viihdepalveluista vastaavat huippulahjakkaat artistit, soittajat ja tanssijat. Teatterissa esitetään joka ilta viihdyttäviä musiikki-, tanssi- ja komediaesityksiä, ja laivan baareissa pääsee nauttimaan livemusiikista. Lisäksi risteilyn aikana järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten visailuja ja kilpailuja sekä erilaisia teemailtoja. Risteilyaluksilta löytyy myös kasino.

Ruoan ja viinin ystäville on laivoilla tarjolla muun muassa kursseja ja viininmaisteluja. Risteilyillä saatetaan myös järjestää esimerkiksi tanssitunteja, kädentaitotyöpajoja, tietovisoja ja leikkimielisiä urheilukisoja. Risteilyllä voi seurata päiväohjelmaa mobiiliapplikaation kautta, josta ilmenee missä mitäkin tapahtuu. Risteilyohjelma ja viihdetarjonta vaihtelevat laivoittain.

Kuntokeskus

Voit ottaa ilon irti lomasta harjoittelemalla veloituksetta kuntopyörällä, juoksumatolla tai kuntolaitteissa kuntosalilla. Kuntosalilla tarjotaan päivittäin myös maksuttomia ryhmäliikuntatunteja, kuten venyttelytunteja.

Kuntokeskuksen aukioloajat ovat pääsääntöisesti seuraavat:

Risteilyn lähtöpäivänä: 11–22
Meripäivinä: 6–22
Satamapäivinä: 6–22

Celebrity Cruisesin risteilyillä lapsille suunnatusta ohjelmasta vastaavat Camp at Sea -nuoriso-ohjaajat. Ohjaajat suunnittelevat päiväkohtaisen ohjelman yli 500 erilaisesta aktiviteetista, jolloin jokaisen risteilyn ohjelman on ainutlaatuinen. Aktiviteetit on jaettu neljään eri kategoriaan kiinnostuksenkohteiden mukaan: taide, ajanviete, ruoanlaitto ja STEM (tiede, teknologia, insinöörityö ja matematiikka). Monipuolista lasten ohjelmaa on tarjolla 3–17-vuotiaille.

Lasten- ja nuorten tilat ovat avoinna pääsääntöisesti päivittäin klo 9–22.

Niinä päivinä, kun laiva on satamassa, ohjelmaa on tarjolla klo 9–12, 14–17, ja 19–22. Väliaikoina lasten- ja nuortenohjelma on maksullista ja se maksaa $6/lapsi.

Lapset jaetaan eri ikäryhmiin:

 • Ship Mates (3–5-vuotiaat)
 • Cadets (6–9-vuotiaat)
 • Captains (10–12-vuotiaat)
 • Teens (13–17-vuotiaat)

Celebrity Cruises tarjoaa laivoillaan erilaisia palveluita lisämaksusta. Voit ostaa palveluita etukäteen Cruise Planner -palvelun kautta tai laivalla Celebrity Cruises -sovelluksen avulla.

Retket

Celebrity Cruises järjestää satamissa monipuolisesti erilaisia retkiä, jotka tekevät unohtumattomasta lomasta vielä paremman. Retkiä voi varata Cruise Plannerin kautta viimeistään viisi päivää ennen risteilyn alkua tai paikan päällä laivalla, jos niillä on vielä tilaa. Kun osallistut varustamon järjestämille retkille, pääset aina ensimmäisten joukossa ulos laivasta. Lisäksi laiva odottaa aina varustamon omilta retkiltä tulijoita, jos paluu jostain syystä viivästyy.

Huomioi, että retkien lähtöajat saattavat muuttua. Tarvittaessa myös yhdistetään ryhmiä, jos ilmoittautuneita on liian vähän. Retkiä voidaan myös peruuttaa, jos osallistujamäärä on liian pieni.

Retkivalikoimaa löytyy runsaasti, ja retkien hinnat vaihtelevat retken kestosta ja sisällöstä riippuen. Esimerkiksi Karibialla ja Välimerellä edullisimmat kiertoajelutyyppiset retket, kuljetukset yksityisille uimarannoille tai opastetut kävelykierrokset maksavat noin 30–50 dollaria/henkilö. Pidemmät koko päivän kestävät retket tai esimerkiksi vene- ja snorklausretket maksavat noin 60–150 dollaria/henkilö. Saatavilla on lisäksi todellisia VIP-elämyksiä esimerkiksi oman kuljettajan kanssa tai teemaretkiä kuten taide-, ruuanlaitto-, golfretkiä. Celebrity Cruisesin valikoimasta löytyy myös urheiluun ja hyvinvointiin painottuvia retkiä.

Kylpylä- ja kauneuspalvelut

Jokaisella varustamon aluksella on tasokas kylpylä, jossa on tarjolla laaja valikoima erilaisia kauneus- ja hemmotteluhoitoja. Voit valita hoitosi useasta erilaisesta hieronnasta, kasvo- tai vartalohoidosta, manikyyristä tai pedikyyristä. Tarjolla on myös esimerkiksi kampaajapalveluita. Kylpylän sisäänpääsyä varten voi ostaa spa-passin joko yhdelle tai useammalle päivälle.

Kuntosalin ryhmäliikuntatunnit

Kuntosalilla on yleensä tarjolla myös lisämaksullisia ryhmäliikuntatunteja, kuten esimerkiksi spinningiä, aerobicia, HIIT-tunteja, joogaa ja pilatesta. Kuntosalilla on tarjolla lisämaksusta myös ammattitaitoisen personal trainerin palvelut, kehonkoostumusmittauksia ja ravintokonsultaatiota.

Internet

Celebrity Cruisesin laivoilla on käytössä maksullinen WiFi-yhteys. Laivalla on tarjolla erilaisia internetpaketteja, joita voit ostaa ennakkoon Cruise Plannerin kautta tai suoraan saavuttuasi laivalle. Internetpaketin saa Cruise Plannerin kautta varattua tyypillisesti noin 10 % edullisemmin kuin laivalta ostettuna. All Included -hintaan sisältyy Basic -internetpaketti ja sviittien hintaan sisältyy Premium-internetpaketti.

Huom: Laivalla on lisäksi maksuton Guest WiFi -yhteys, jonka avulla voi käyttää Celebrity Cruises -mobiiliapplikaatiota veloituksetta.

Risteilyä ennen kannattaa ladata Celebrity Cruisesin mobiiliapplikaatio, josta voi seurata risteilyn päivittäistä ohjelmaa. Päiväohjelmasta löydät kaikki laivan tapahtumat, aktiviteetit ja esitykset kellonajan mukaan ilmoitettuna. Mobiiliapplikaatiossa voit myös valita sinua kiinnostavat tapahtumat ja ottaa ne ylös omaan risteilykalenteriin. Päiväohjelma toimitetaan myös paperisena hyttiin. Hytin iltasiivouksen yhteydessä sinne jätetään seuraavan päivän ohjelma. Ohjelmaa järjestetään laivalla aamun aikaisista tunneista iltamyöhään. Päivän ohjelma saattaa sisältää mm. liikunta- ja tanssitunteja, askartelua, taidehuutokauppoja, juhlia, elokuvanäytöksiä ja musiikkiesityksiä. Risteilyn jokaisena iltana laivan teatterissa esitetään viihde-esityksiä ja musikaaleja.

Päiväohjelman yhteydessä on ilmoitettu laivan ravintoloiden, baarien ja muiden alueiden aukioloajat ja sijainnit. Listauksesta näet mm. mihin aikaan laivan buffetravintolassa tarjoillaan aamiaista ja milloin kuntosali aukeaa.

Jokaisen matkustajan on osallistuttava pakolliseen evakuointiharjoitukseen risteilyn ensimmäisenä päivänä. Harjoituksesta ilmoitetaan laivan kaiuttimien kautta sekä mobiiliapplikaatiossa. Harjoitukseen kuuluu ohjevideo, joka tulee katsoa ja kuitata katsotuksi. Video on nähtävillä mobiiliapplikaatiossa ja hytin televisiossa. Laivan henkilökunta voi myös avustaa sinua videon katsomisessa. Harjoituksen ohjeistus ja aikataulu on ilmoitettu myös päiväohjelmassa ja Celebrity Cruises -mobiiliapplikaatiossa. Yleensä evakuointiharjoitus järjestetään noin tuntia ennen satamasta lähtöä.

Harjoituksen aikana kuunnellaan myös laivan hälytysääni, jonka kuultuaan matkustajien tulee siirtyä välittömästi lähimpään porraskäytävään, josta laivan henkilökunta ohjaa heidät omalle evakuointiasemalleen (Muster Station). Evakuointiasema on merkitty hyttikorttiin, mobiiliapplikaatioon ja hytin ovesta löytyvään karttaan. Evakuointiasema saattaa olla esimerkiksi laivan teatteri tai ravintola. Evakuointiharjoituksen tarkoitus on opettaa matkustajia toimimaan oikein hätätilanteissa. Matkustajille kerrataan varustamon turvallisuusohjeet ja heitä opastetaan pukeutumaan pelastusliiveihin.

Huomioithan, että harjoitukseen osallistuminen on pakollista. Laivan henkilökunta tarkistaa, että jokainen matkustaja on osallistunut pelastusharjoitukseen. Hyttikortit skannataan evakuointiasemalla, hytit tarkistetaan ja kaikki laivan ravintolat ja palvelut ovat harjoituksen ajan kiinni. Harjoitus järjestetään seuraavana päivänä uudestaan matkustajille, jotka eivät osallistuneet ensimmäiseen harjoitukseen.

Löydät risteilyreitin ja aikataulun päiväohjelmasta ja matkalipuistasi. Päiväohjelmassa ilmoitetaan aina satamaan saapumis- ja poistumisaika. Usein laivaan tulee palata viimeistään tuntia ennen lähtöä, mutta satamakohtaiset aikataulut kannattaa tarkistaa aina päiväohjelmasta ennen laivasta poistumista.

Joissakin satamissa laivat joutuvat laituriin kiinnittymisen sijaan ankkuroitumaan merelle sataman lähistölle. Tällöin varustamo käyttää satamaan siirtymiseen pienempiä tender-aluksia eli yhteysveneitä. Matkalippuihin on yleensä ennalta merkitty, käytetäänkö kohteessa yhteysveneitä vai pääseekö laiva kiinnittymään suoraan laituriin.

Huomioithan, että yhteysveneiden käytössä voi olla rajoituksia liikuntarajoitteisille. Pääsääntöisesti liikuntarajoitteinen voi siirtyä yhteysveneeseen, jos hän pystyy kävelemään muutaman askeleen ja käyttää manuaalista pyörätuolia. Joissakin satamissa yhteysveneet ovat esteettömämpiä kuin toisissa, mutta valitettavasti varustamo ei voi taata liikuntarajoitteisten pääsyä satamaan, kun yhteysveneet ovat käytössä.

Celebrity Cruisesilla ja laivan kapteenilla on oikeus muuttaa laivan reittiä esimerkiksi sääolosuhteiden, mekaanisen vian tai hätätilanteen takia.

Celebrity Cruisesin risteilyillä ei ole tiukkoja pukukoodeja. Viikon risteilyn aikana on kaksi niin sanottua muodollisempaa iltaa, jolloin pukukoodi on ”Evening Chic”. Tällöin matkustajien toivotaan pukeutuvan hieman juhlavammin. Risteilymatkustajat voivat pukeutua vaikkapa siisteihin farkkuihin, suoriin housuihin, bleiseriin, cocktailmekkoon tai hameeseen siistin paidan kanssa.

Muina iltoina pukeutuminen on rentoa, ja pukukoodi on ”Smart Casual”: siistit vaatteet riittävät hyvin laivan ravintoloihin. Huomio kuitenkin, että laivan pää- tai erikoisravintoloihin ei hyväksytä rantavaatteita, uima-asuja, paljaita jalkoja tai lippiksiä.

Shortsit tai varvassandaalit eivät ole toivottuja laivalla ilta-aikaan. Buffetravintolaan ei ole pukukoodia. Päivän pukukoodi ilmoitetaan risteilyn päiväohjelmassa.

Celebrity Cruisesin laivoilla on useita ravintoloita ja kahviloita. Ravintolatarjonnasta löydät esimerkiksi:

 • Korkeatasoisia à la carte -ravintoloita, kuten laivan pääravintolan sekä useita erikoisravintoloita
 • Buffet- ja allasravintolan
 • Kahviloita
 • Huonepalvelua ympäri vuorokauden
Hintaan sisältyvät ravintolat

Kaikki ateriat pää- ja buffetravintolassa, sekä allasravintola Mast Grillissä sisältyvät matkan hintaan. Risteilyllä voi lisäksi syödä veloituksetta aamupalaa ja lounasta laivan Spa Cafessa. Ruokaa tarjoillaan laivalla lähes ympäri vuorokauden, sillä laivan buffet-ravintolassa on saatavilla aamupala, lounas-, illallis- ja myöhäisillan tarjoiluja.

Pääravintolassa on tarjolla aamupala- ja lounaskattaus. Iltaisin pääravintolassa on kaksi kiinteää kattausta. Voit toivoa kattausaikaa ja pöydän kokoa varausvaiheessa. Saat vahvistuksen kattausajasta sekä pöydän numerosta ensimmäisenä risteilypäivänä. Tällöin illalliskattauksesi on risteilyn jokaisena päivänä samaan aikaan, ja samassa pöydässä.  Illallisajat voivat vaihdella hieman kohteesta riippuen. Celebrity Cruisesilla on käytössä myös Celebrity Select Dining -konsepti, joka tarjoaa mahdollisuuden valita, mihin aikaan ruokailet.

Edge-luokan laivoilla, joissa on neljä pääravintolaa, voit tällöin valita myös missä neljästä ravintolasta haluat syödä illallista. Pääravintolat Edge-laivaluokan laivoilla ovat:

 • Cosmopolitan Restaurant: kansainvälistä ja klassista ruokaa
 • Cyprus Restarant: välimerellisiä makuja
 • Normandie Restaurant: ranskalaisen keittiön vaikutteita
 • Tuscan Restaurant: Italiasta inspiroituneita ruokalajeja

Mikäli risteilet Edge-luokan laivalla ja valitset kiinteän kattausajan, on illallinen joka ilta samassa ravintolassa, esimerkiksi Cosmopolitanissa. Jos siis haluat päästä kokeilemaan kaikkia ravintoloita, on vapaa illalliskattausaika hyvä valinta! Suosittelemme varausten tekemistä etukäteen.

Pääravintoloiden lisäksi voit syödä myös laivan muissa ravintoloissa, kuten buffetravintolassa. Löydät ravintoloiden aukioloajat ja sijainnit päiväohjelmasta. Lisäksi tarjolla on lisämaksullisia erikoisravintoloita.

Blu-ravintola on varattu vain AquaClass-luokan matkustajien käyttöön. Sviittiasiakkaille on yksityinen Luminae-ravintola, jossa tarjoillaan aamupala, lounas (vain meripäivinä), sekä illallinen.

Erikoisruokavalioista ja allergioista on ilmoitettava vähintään 45 päivää ennen matkan alkua.

Huonepalvelu

Huonepalvelu sisältyy risteilyn hintaan. Mikäli tilaat huonepalvelusta yöaikaan (klo 23.00–06.00), veloitetaan tilauksesta toimitusmaksu n. $4,95. Sviittiasiakkaille huonepalvelu on maksuton vuorokauden ympäri.

Kaikilta Celebrity Cruisesin laivoilta löytyy hintaan sisältyvien ravintoloiden lisäksi lisämaksullisia erikoisravintoloita, joissa voi ruokailla pientä kattausmaksua vastaan. Osassa erikoisravintoloista on kattausmaksun sijaan käytössä à la carte -hinnoittelua. Erikoisravintolat vaihtelevat laivoittain, ja valikoimasta löytyy muun muassa pihvi-, sushi-, kala- ja äyriäisravintoloita sekä muita erikoisravintoilta, joissa pääset nauttimaan pienemmän ravintolan tunnelmasta. Löydät erikoisravintoloiden tiedot ja aukioloajat päiväohjelmasta. Voit tehdä erikoisruokaravintoloihin pöytävarauksia Cruise Planner -sivun kautta jo ennen risteilyä. Varaukset tulee tehdä viimeistään viisi päivää ennen lähtöä. Pöytävarauksia voi tehdä myös laivalla, jos ravintoloissa on tilaa. Cruise Plannerissa on myös saatavilla erikoisravintolapaketteja, joissa voit varata esimerkiksi kolme ravintolaelämystä edulliseen pakettihintaan. Cruise Planneristä varattuna erikoisravintolapaketit saa edullisempaan hintaan kuin paikan päällä.

Alkoholijuomia saa ostettua laivan baareista ja ravintoloista. Kaikilla Pohjois-Amerikasta lähtevillä tai siellä vierailevilla risteilyillä ikäraja alkoholin nauttimiselle on 21 vuotta. Muilla risteilyillä ikäraja on 18 vuotta. Matkustajilla on lupa tuoda risteilylle kaksi pulloa viiniä tai kuohuviiniä laivan lähtösatamasta. Kaikkien muiden alkoholijuomien tuominen on kiellettyä. Risteilysatamista ja laivalta ostetut alkoholit otetaan säilöön risteilyn ajaksi ja palautetaan hyttiin risteilyn viimeisenä iltana. Laivan henkilökunnalla on oikeus takavarikoida laivalle tuodut omat juomat tai olla tarjoilematta erittäin päihtyneelle matkustajalle.

Risteilylle osallistuvien lasten on oltava vähintään kuuden kuukauden ikäisiä risteilyn ensimmäisestä päivästä alkaen. Poikkeustapauksia ovat Atlantin tai Tyynen valtameren ylitykset sekä risteilyt, joilla on useampia peräkkäisiä meripäiviä. Näillä risteilyillä lasten ikäraja on 12 kuukautta.

Celebrity Cruisesin laivoilla ei ole erityisiä aktiviteetteja, kuten kiipeilyseiniä tai vesiliukumäkiä lapsille, mutta koulujen loma-aikoina risteilyillä näkee useita lapsiperheitä. Lastenkerhoissa järjestetään eri ikäluokille suunniteltua ohjelmaa.

Voit varata lastensängyn matkan varauksen yhteydessä. 3–17-vuotiaille lapsille on tarjolla maksutta ohjelmaa lasten kerhoissa päivittäin. Laivan ollessa satamassa, lasten kerhot eivät ole koko päivää auki, mutta näinäkin aikoina lapset voi jättää lastenkerhoon hoitoon hintaan $6/lapsi/tunti.

Pääravintolassa on tarjolla lasten menu. Joidenkin erikoisruokaravintoloiden ikäraja on 12 vuotta.

Camp at Sea: 3–17-vuotiaat
Thalassotherapy -uima-allas: 16 vuotta
Uima-altaat: ei vaippaikäisille
Poreammeet: alle 16-vuotiaat vain aikuisen seurassa
Spa-tilat: 18 vuotta, 13–17-vuotiaat voivat käydä teineille tarkoitetuissa spa-hoidoissa
Kuntokeskus: 16 vuotta, alle 16-vuotiaat saavat käyttää juoksurataa
Yökerhot ja discot: 18 vuotta
Kasino: 18 vuotta*
Teatteri: alle 16-vuotiaat vain aikuisen seurassa
Bingo: alle 18-vuotiaat vain aikuisen seurassa

*Alaskan risteilyillä uhkapelien ikäraja on 21 vuotta.

Alle 18-vuotiaat eivät voi vierailla kohdesatamissa ilman aikuista.

Hyttihenkilökunta siivoaa hyttisi kahdesti päivässä, aamuisin ja iltaisin. He myös auttavat kaikissa hyttiin liittyvissä pyynnöissä ja kysymyksissä.

Tupakointi ei ole sallittua yleisissä tiloissa, hyteissä, hyttien parvekkeilla tai laivan kasinolla. Laivoilta löytyy kuitenkin erikseen merkittyjä tiloja, joissa tupakointi on sallittua. Huomaathan, että tupakointikielto koskee myös sähkötupakoita. Tupakointikiellon rikkominen johtaa 250 dollarin maksuun, joka pidätetään risteilytililtä. Lisäksi varustamolla on oikeus veloittaa muitakin tupakoinnista aiheutuvia kuluja, mikäli niitä aiheutuu tupakointikiellon rikkomisesta. Huomioithan, että tupakan tumppeja ei saa missään tapauksessa heittää mereen, vaan ne tulee aina hävittää asianmukaisesti tuhkakuppiin. Kysy tarvittaessa lisää laivan henkilökunnalta!

Laivan sähkövirta on 110/220. Suomalaiset sähkölaitteet sopivat suoraan hytissä olevaan pistorasiaan ilman adapteria. Kaikissa hyteissä on hiustenkuivaajat.

Laivoilla on tarjolla pyykinpesupalvelu, jonka hinnastoa voi tiedustella laivalta. Esimerkiksi kauluspaidan pesu ja silitys maksaa n. $7.

Laivalla on lääkäriasema, jossa työskentelee yleensä lääkäri ja sairaanhoitaja. Laivalla tarjotut lääkäripalvelut ovat maksullisia, joten suosittelemme jokaista matkustajaa hankkimaan matkavakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Sen varalta, että matkavakuutuksesi ei kata kaikkea laivalla saamaasi hoitoa, säilytä kaikki kuitit voidaksesi neuvotella vakuutusyhtiösi kanssa kotiin palattuasi. Huomioi, että laivalla tarjottu terveydenhoito noudattaa Yhdysvaltojen lakeja, joten kaikki palvelut (lääkärin konsultaatio, tutkimukset, lääkkeet ja tarvittavat apuvälineet jne.) hinnoitellaan hoidon jälkeen. Hintoja ei voi tämän vuoksi verrata kotimaan lääkäripalveluiden hintoihin. Matkapahoinvointilääkettä on saatavilla laivan vastaanotosta.

Raskaana olevien matkustajien on toimitettava laivalle lääkärintodistus, johon on merkitty raskausviikot ja todistus terveydentilasta. Jos raskausviikot ylittävät 24. viikon, ei matkustaja valitettavasti voi lähteä risteilylle.

Celebrity Cruises kannustaa tekemään uuden risteilyvarauksen jo laivalla. Kun teet uuden varauksen risteilyn aikana, saat uudelle varauksellesi lisäetuja kuten käyttörahaa tai tavallista edullisemman varausmaksun. Uuden varauksen voi tehdä laivan Future Cruise Vacations -pisteellä, ja Celebrity Cruisesilla on usein tarjolla erilaisia tarjouksia. Voit varata suoraan tietyn risteilyn tai maksaa ennakkomaksun risteilylle, jonka ajankohtaa ei tarvitse heti varaushetkellä päättää. Pääset kummassakin tapauksessa hyödyntämään edut laivalla tehdystä uudesta varauksesta.

Risteilyllä tehty uusi varaus ohjautuu suoraan Risteilykeskukselle. Vaikka teet varauksen laivalla, pääset hyödyntämään kaikki voimassa olevat tarjouskampanjat ja edut sekä Risteilykeskuksen myöntämät Finnair Plus -pisteet uudelle varaukselle. Mahdollisen uuden varauksen varausmaksu maksetaan laivalla. Loppumaksu maksetaan 65 vuorokautta ennen lähtöpäivää Risteilykeskukselle. Risteilykeskuksen risteilyasiantuntijat ovat yhteydessä uuden varauksen tiimoilta pian matkan päättymisen jälkeen.

Risteilyn päättyessä

Laivalta poistumiseen liittyvät ohjeet ja dokumentit, kuten baggage tag -matkatavaralipukkeet, toimitetaan hyttiin risteilyn viimeisenä iltana. Ohjeissa ilmoitetaan viimeisen aamun toimenpiteet ja poistumisjärjestelyt laivalta. Risteilyn viimeisenä iltana kaikkien matkustajien tulee kiinnittää matkatavaroihinsa matkatavaralappu (nimi, osoite ja muut tarvittavat tiedot) ja jättää laukku yöksi hytin oven ulkopuolelle. Varo pakkaamasta matkalaukkuusi viimeisen päivän matkustusvaatteita.

Henkilökunta kerää laukut yön aikana ja kuljettaa ne terminaaliin laivan saavuttua satamaan. Käsimatkatavaroihin kannattaa pakata kaikki tärkeät dokumentit, arvokkaat esineet ja lääkkeet. Voit pyytää apua ja lisätietoja laivan henkilökunnalta.

Laivalta poistutaan porrastetusti. Matkustajien poistumisajat löytyvät hyttiin toimitetuista ohjeista. Matkalaukku noudetaan terminaalista poistumisohjeissa ilmoitetulta noutoalueelta.

Jos sinulla on kiire ehtiä esimerkiksi paluulennolle, voit kuljettaa kaikki matkatavarat itse ulos laivasta. Tällöin matkatavaroita ei jätetä hytin oven ulkopuolelle viimeisenä risteilyiltana. Lisäksi voit käydä risteilyn aikana laivan vastaanotossa pyytämässä mahdollisimman aikaista poistumisaikaa.

Jos olet varannut lentosi itse, varmista että sinulla on riittävästi aikaa maihin tulon ja lennon lähdön välillä. Risteilykeskus ei ota vastuuta matkailijan itse järjestämistä paluulennoista. Itse ostettuja lentolippuja ei välttämättä voi muuttaa. Laivalta poistuminen alkaa yleensä aikaisintaan tunti laivan satamaan saapumisen jälkeen.