Varaa risteily  
Ansaitset Finnair Plus -palkintopisteitä kaikista Risteilykeskuksen kautta varaamistasi kansainvälisistä risteilyistä. Saat 2 tai 3 pistettä euroa kohden riippuen risteilyvarustamosta. Lue lisää!


Europa 2Hapag-Lloyd Cruisesin ensimmäinen kaksikielinen alus Europa 2 valmistui vuonna 2013. Vuonna 2018 Berlitz Cruise Guide valitsi ylellisen aluksen maailman parhaaksi risteilyalukseksi. Tyylikkäälle luksusalukselle mahtuu 500 matkustajaa ja 370 henkilökunnan jäsentä. Palvelu on ensiluokkaista, ja sisaraluksesta Europasta poiketen, se sujuu saksan lisäksi myös englanniksi. Europa 2 tarjoaa risteilyjä ympäri maailmaa, joten valinnanvaraa riittää. Kompaktin kokonsa turvin luksusalus pääsee vierailemaan perinteisten risteilysatamien lisäksi myös pienemmissä ja vähemmän vierailluissa kohteissa. 

 

Tunnelma aluksella

Päiväsaikaan aluksella ei ole asetettu varsinaista pukukoodia, mutta tyylikäs ja siisti pukeutuminen on silti suotavaa. Smart casual -pukukoodi astuu voimaan illallisaikaan. Laivalla ei järjestetä formal night -illallisia, joten iltapuvut ja smokit voi jättää kotiin. Koska kyseessä on saksalainen varustamo, suurin osa matkustajista on saksankielisiä. Europa 2 on kuitenkin täysin kaksikielinen, joten saksaa ei tarvitse päntätä ennen risteilyä. Keski-ikä risteilyillä on noin 40 vuotta. 

 

Sviitit

Kaikki aluksen hytit ovat parvekkeellisia sviittejä. Sviittien koko vaihtelee 35 m² Veranda-sviiteistä aina 114 m² Owner-sviitteihin. Alukselta löytyy myös Family Apartment –sviittejä, jotka yhdistävät kaksi väliovellista sviittiä. Toinen sviiteistä on sisustettu perinteiseen tapaan kun taas toinen on sisustettu lapsiystävälliseksi leluineen ja peleineen. Tilavien sviittien perusvarusteluun kuuluu parivuode, kylpyhuone suihkulla ja ammeella, minibaari, kahvikone, taulutelevisio, langaton puhelin, WiFi, tallelokero ja ilmastointi. 

 

Ruokailu

Ruokailu kaikissa aluksen ravintoloissa kuuluu risteilyn hintaan. Juomat aluksella eivät kuitenkaan kuulu hintaan, pois lukien minibaarin tuotteet, jotka ovat maksuttomia. Aamiaiselle ja lounaalle ei tarvitse tehdä pöytävarauksia. Myöskään illalliselle ei tarvitse varata pöytää mikäli aikoo ruokailla pääravintolassa tai Yacht Club -buffetissa. 

 

Laivan pääravintola, Weltmeere, tarjoaa sekä aamiaista, lounasta että illallista. Aurinkokannella sijaitseva Yacht Club tarjoilee rentoa buffet-ruokaa aamiaisesta illallisaikaan saakka. Italialainen ravintola Serenissima on auki lounaalla ja illallisella. Tarragon puolestaan tarjoilee bistroruokaa ja ranskalaisia herkkuja lounaalla ja illallisella. Ranskalaisen ravintolan naapurista löytyy viinibaari Grande Réserve, joka on lähinnä tarkoitettu viininmaisteluun (lisämaksusta), mutta tarjoaa viinien lisäksi myös pieniä ruoka-annoksia. Kun tekee mieli aasialaista ruokaa, vaihtoehtoina ovat Elements, joka tarjoilee intialaista, vietnamilaista ja kiinalaista ruokaa, tai sushiravintola Sakura. Elements on avoinna lounas- ja illallisaikaan. Sakura on auki vain iltaisin. 

 

Viihde, hyvinvointi ja urheilu

Aluksen viihdeohjelmaan kuuluu muun muassa konsertteja, stand up -komediaa, akrobatiaa ja luentoja kolmessa eri tilassa. Modernista teatterista löytyy kahden kerroksen korkuinen LED-seinä ja istumapaikat 500 vieraalle. Sansibar-baarissa voi kuunnella livemusiikkia tai tanssia elektronisen musiikin tahtiin aamun pikkutunteihin saakka. Club 2 tarjoaa livemusiikkia sekä komedia-, kabaree- ja vaudeville-esityksiä. Cocktaileja ja muita alkoholijuomia voi nauttia pianobaarissa tai perinteisen tyylikkäässä Collins-baarissa. 

 

Pienikokoisella aluksella on todella panostettu urheiluun ja hyvinvointiin. Risteilyaluksen Ocean Spa -alue löytyy kannelta viisi. Alue koostuu neljästä erilaisesta saunahuoneesta, kahdeksasta hoitohuoneesta ja poreammeesta. Hoitoja löytyy moneen eri makuun ja tarpeeseen. Ocean Spa-alueelta löytyy myös yksityinen spa-alue, jonka voi vuokrata omaan käyttöön. Aluksen kuntokeskus löytyy Ocean Span naapurista. Europa 2 tarjoaa modernit tilat kuntoiluun sekä erilaisia ryhmäliikuntatunteja kuten joogaa ja pilatesta. 

Risteilydiilit


Kaikki risteilydiilit » • Ravintolat7
 • Baarit6
 • Hyttejä liikuntarajoitteisille
 • Teatteri
 • Kirjasto
 • Uima-altaat1
 • Porealtaat2
 • Kauneushoitola/SPA
 • Pesupalvelu
 • Wi-Fi
 • Kuntokeskus
 • Golfsimulaattori
 • Lastenklubi
 • Teiniklubi
 • Lastenhoitopalvelu
 • 24 huonepalvelu
 • Puhelin
 • Hyttejä joissa yhdysovi
 • Hiustenkuivaaja
 • Tallelokero
 • Sähköjännite 220

Veranda-sviitti


360° Panorama-galleria

Veranda-sviitit ovat kooltaan noin 28 m² ja sisältävät 7 m² suuruisen parvekkeen. Sviittien varusteluun kuuluu parivuode, kylpyhuone suihkulla ja ammeella, sohvaryhmä, vaatekomero, minibaari (sisältäen esimerkiksi virvoitusjuomia ja olutta maksutta), kahvikone, taulutelevisio, langaton puhelin, WiFi, tallelokero ja ilmastointi. 


Ocean-sviitti


360° Panorama-galleria

Ocean-sviitit ovat kooltaan noin 28 m² ja sisältävät 7 m² suuruisen parvekkeen. Sviittien varusteluun kuuluu parivuode, kylpyhuone poreammeella ja suihkulla, erillinen wc, sohvaryhmä, vaatekomero, minibaari (sisältäen esimerkiksi virvoitusjuomia ja olutta maksutta), kahvikone, taulutelevisio, langaton puhelin, WiFi, tallelokero ja ilmastointi. 


Grand Ocean -sviitti


360° Panorama-galleria

Grand Ocean -sviitit ovat kooltaan noin 42 m² ja sisältävät 10 m² suuruisen parvekkeen. Sviittien varusteluun kuuluu parivuode, kylpyhuone poreammeella, suihkulla ja omalla saunalla, erillinen wc, sohvaryhmä, vaatekomero, minibaari (sisältäen esimerkiksi virvoitusjuomia, olutta sekä väkeviä alkoholijuomia maksutta), kahvikone, taulutelevisio, langaton puhelin, WiFi, tallelokero ja ilmastointi.


Penthouse-sviitti


360° Panorama-galleria

Penthouse-sviitit ovat kooltaan noin 42 m² ja sisältävät 10 m² suuruisen parvekkeen. Penthouse-sviittien asiakkaiden käytössä on henkilökohtainen hovimestari. Sviittien varusteluun kuuluu parivuode, kylpyhuone poreammeella ja suihkulla, erillinen wc, sohvaryhmä, vaatekomero, minibaari (sisältäen esimerkiksi virvoitusjuomia ja olutta maksutta), kahvikone, taulutelevisio, langaton puhelin, WiFi, tallelokero ja ilmastointi. 

 


Grand Penthouse -sviitti


360° Panorama-galleria

Grand Penthouse -sviitit ovat kooltaan noin 78 m² ja sisältävät 10 m² suuruisen parvekkeen. Grand Penthouse -sviittien asiakkaiden käytössä on henkilökohtainen hovimestari. Sviittien varusteluun kuuluu parivuode, kylpyhuone poreammeella, suihkulla ja omalla saunalla, erillinen wc, sohvaryhmä, vaatekomero, minibaari (sisältäen esimerkiksi virvoitusjuomia, olutta sekä väkeviä alkoholijuomia maksutta), kahvikone, taulutelevisio, langaton puhelin, WiFi, tallelokero ja ilmastointi.


Owner-sviitti


360° Panorama-galleria

Owner-sviitit ovat kooltaan noin 99 m² ja sisältävät 15 m² suuruisen parvekkeen. Owner-sviittien asiakkaiden käytössä on henkilökohtainen hovimestari. Sviittien varusteluun kuuluu parivuode, kylpyhuone poreammeella, suihkulla ja omalla saunalla, erillinen wc, sohvaryhmä, vaatekomero, minibaari (sisältäen esimerkiksi virvoitusjuomia, olutta sekä väkeviä alkoholijuomia maksutta), kahvikone, taulutelevisio, langaton puhelin, WiFi, tallelokero ja ilmastointi. Family Apartment -sviitti


360° Panorama-galleria

Family Apartment –sviitit koostuvat kahdesta sviitistä, jotka on yhdistetty väliovella. Sviittien koko on yhteensä noin 40 m². Sviiteissä on yhteinen parveke, joka on kooltaan 14 m². Toinen sviitti on sisustettu samaan tapaan kuin aluksen Veranda-sviitit kun taas toinen sviitti on sisustettu lapsiystävällisesti leluineen ja peleineen. Kummassakin hytissä on oma kylpyhuone. Sviitin varusteluun kuuluu parivuode, kerrosvuode, kaksi kylpyhuonetta ammeella ja suihkulla, minibaari toisessa sviitissä (sisältäen esimerkiksi virvoitusjuomia ja olutta maksutta), kahvikone, taulutelevisio, langaton puhelin, WiFi, tallelokero ja ilmastointi.Tutustu laivan viihdetarjontaan, ruokailuelämyksiin, hyvinvointipalveluihin sekä aktiviteetteihin! Lue lisää!

Tekniset tiedot

 • Rakennusvuosi2013
 • Uudistettu2017
 • Pituus 225 m
 • Bruttotonnit42 830
 • Matkustajia500
 • Henkilökuntaa370
 • Leveys 27 m
 • Risteilynopeus 21 s
 • Kansia10
 • Hytteja251

  Risteilykeskuksen blogissa risteillään kaikilla maailman merillä. Tutustu!